AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 763

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 sty 2010, 15:48

brzycho pisze:mete Ty tak od zarania dziejów wchodzisz w dupcię Wilmorowi, czy tylko tak ostatnio?
Tak na dobrą sprawę to Wilmore ma sporo racji czytając wątek o Milanie także czy go lubisz czy nie postraj się spojrzeć obiektywnie.

Milan gra spoko piłkę, Siena z wiadomych względów nie stwarza sytuacji, jedynie Maccarone coś próbuje, ale nic z tego nie wynika.Zdecydowanie nie podoba mi się dziś Beckham bo nic z jego gry nie wynika - dwa razy przerzucał piłkę, dwa razy nie wyszło, żadnej fajne wrzutki, podania do najbliższego partnera.Średnio Pirlo i Gatusso, którzy wszystko na zwolnionym tempie.

Najlepiej wg. mnie R10, Marco i Abate - fajnie się włącza.
Nie wiem kto może u Was wejść, ale do zmiany jest Anglik.Liczę na to, że jeszcze jakieś bramki padną.

Dobrze, że Da Grosso nie zrobił krzywdy Borriello.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2010, 15:54

Nie wiem kto może u Was wejść, ale do zmiany jest Anglik.Liczę na to, że jeszcze jakieś bramki padną.
ja licze ze zejdzie Marco.po faulu okolo 40 minuty zlapal sie za kolano.dodatkowo gra z jakims plastrem na tej nodze.za tydzien derby a Borriello bedzie kluczem do zwyciestwa w tym meczu.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 17 sty 2010, 15:55

Ja zauwazylem ze co by sie nie dzialo to Wilmore jest w stanie napisac calutkie wypracowanie o tym jak to zle sie dzieje w Milanie itp
Trzeba troche wyluzowac. Milan ma szanse nawet na tytul choc wiadomo ze nie wszystko jest idealnie ale czy w ogole Milan finansowo stac na to zeby idealnie obsadzic kazda pozycje w pierwszej 11 i na lawce? :D

Nie ogladam meczu ale pewnie i tak gracie slabo i w ogole gdyby nie czerwona kartka Curciego, to by bylo zle :P

Po meczu z Genoą chyba, czytalem ze slabo zaczeliscie mecz i to niedobrze bo silniejszy zespol by to wykorzystal bla bla. Pewnie ze trzeba caly czas sie rozwijac i naprawiac bledy ale pokaz mi zespol ktory kazdy mecz gral swietnie, nie popelnial bledow etc. Nawet zeszloroczna/tegoroczna Barcelona, obecna chelsea i Chelsea Mourinho czy Arsenal 2003/2004 miewaly slabsze momenty.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sty 2010, 15:58

Ja zauwazylem ze co by sie nie dzialo to Wilmore jest w stanie napisac calutkie wypracowanie o tym jak to zle sie dzieje w Milanie itp
Trzeba troche wyluzowac.
Tu zdejmujemy różowe okulary joł :!: :roll:

Po czerwonej kartce mecz i emocje się tak na prawde skończyły tylko cud może nam odebrać punkty.Chłopaki grają troche na stojąco co jest zrozumiałe.Ważne że jest 2-0 i Derby zapowiadają się bardzo emocjonująco :twisted:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sty 2010, 15:58

Borriello - coś pięknego.
Do Beckhama nie sposób mieć pretensje, przyszedł po okresie przygotowawczym w USA, od razu wskoczył do podstawowej jedenastki, gra naprawdę na całego, nie dziwię mu się, że dziś gra słabiej, niech oszczędza siły, niezbędny będzie na derby. Zresztą on i tak do swojej pozycji nadaje się nijak, więc może i lepiej, że pilnuje często tyłów, Abate jest aktywny, a Beckham spokojnie blokuje środek. Rozsądne.
Dokładnie na taką sytuację wejść powinien Verdi lub Di Gennaro.

Jak ktoś wcześniej wspominał - wejście Maccarone w naszą obronę było skandalicznie łatwe dla niego, to się nie może powtórzyć. Taki Pandev czy Milito by zrobili z tego bramkę z zamkniętymi oczami.

Jednak i tak najlepszy jest Borriello, nie ma co do tego wątpliwości. Tyle że przy tym karnym dla nas ten Brandao głównie wypracował jego sytuację, obrońcy w polskich niższych ligach zachowują się rozsądniej. :lol:

Zdecydowanie najgorsi Flamini i Gattuso, ale czego się po nich spodziewać po takim rywalu - niech tylko głupich kartek nie nałapią.
Przy tym wyniku nie zdziwiłbym się, gdyby w obawie przed kartką Leo zdjął Flaminiego i wprowadził prędko Jankulovskiego, po co ryzykować utratę niezłego zmiennika.
Milan ma szanse nawet na tytul choc wiadomo ze nie wszystko jest idealnie ale czy w ogole Milan finansowo stac na to zeby idealnie obsadzic kazda pozycje w pierwszej 11 i na lawce? :D
Coś Ty. Fani wyśmiewają informacje na temat zakupu piłkarza za 8 milionów, to jak tu wierzyć w zakup z 5-6 (a tylu nam trzeba do wyrównania i poszerzenia kadry) piłkarzy w lecie? :lol:
Po meczu z Genoą chyba, czytalem ze slabo zaczeliscie mecz i to niedobrze bo silniejszy zespol by to wykorzystal bla bla. Pewnie ze trzeba caly czas sie rozwijac i naprawiac bledy ale pokaz mi zespol ktory kazdy mecz gral swietnie, nie popelnial bledow etc.
Co do rozwoju i poprawiania błędów, to dowiemy się za tydzień - na razie trzeci mecz z rzędu gramy ze słabym i nijakim zespołem, dopiero Inter będzie prawdziwym (i najtrudniejszym przy okazji w całej lidze) sprawdzianem dla tej drużyny w tym roku. Takiego zwycięstwa mi trzeba (jak z Interem rok temu, jak z ManU w 2007), na razie LeoMilan w meczu z bardzo mocnym i w formie rywalem jeszcze nie wygrał, bo i Real, i przede wszystkim Juventus był osłabiony i bez odpowiedniej dyspozycji.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010, 16:02 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2010, 16:00

Milan ma szanse nawet na tytul choc wiadomo ze nie wszystko jest idealnie ale czy w ogole Milan finansowo stac na to zeby idealnie obsadzic kazda pozycje w pierwszej 11 i na lawce?
zadna druzyne nie stac zeby idealne obsadzic kazda pozycje na lawce i w pierwszej 11...to jest niemozliwe

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sty 2010, 16:05

Przy tym wyniku nie zdziwiłbym się, gdyby w obawie przed kartką Leo zdjął Flaminiego i wprowadził prędko Jankulovskiego, po co ryzykować utratę niezłego zmiennika.
No, to było aż nazbyt oczywiste, Jankulovski wszedł. Z przodu będzie jeszcze więcej wiatru, szkoda tylko, że z lewej mamy aktywnego Antoniniego, super Ronaldinho i Jankulovskiego, a z prawej nijakiego Beckhama, Abate i Gattuso. :roll: Olbrzymia dysproporcja.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sty 2010, 16:49

Ronadlinho :shock: :shock: :shock: Niech tylko potwierdzi formę za tydzień...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sty 2010, 16:49

dwa słowa:

G R A N D E R O N A L D I N H O :!: :!: :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sty 2010, 16:54

Po prostu geniusz.
Ciekaw jestem, co na jego temat do powiedzenia mają Ci zwolennicy Carlo, którzy w decyzji o odsunięciu Ronniego od gry widzieli dobrą decyzję Carlo. Przyszedł Leo, postawił na Ronaldinho, on gra w kółko i gra tylko coraz lepiej - bo dostał to, czego Carlo mu nie dał, czyli zaufanie. Sam nie wiem, czym kierował się Carlo odstawiając takiego geniusza gry od pierwszego składu ot tak, bo przyszedł grający gdzie indziej Beckham.

Niesamowitą frajdę daje oglądanie takiego Milanu - spokojnego, pewnego siebie, radosnego na boisku, zgranego i w świetnej atmosferze. Widać, jak wiele zespołowi dało zakończenie polityki kolesiostwa i faworyzowania ulubieńców przez Carlo.
Szkoda czasu na analizowanie poszczególnych grajków, bo ten mecz po kartce dla bramkarza Sieny nie da żadnej odpowiedzi na temat naszych piłkarzy, za tydzień Inter postawi poprzeczkę o wiele wyżej i będzie zdecydowanie trudniej, dziś miałem wrażenie, że gdyby chcieli, to Gattuso z Ambrosinim by ogrywali z klepki ten skład. Sam nie wiem, co się stało z tą Sieną, która tak postraszyła Inter, oni dziś popełniali takie błędy, których nawet nie da się wytłumaczyć czerwoną w 10'.

Świetny mecz, pewna wygrana, genialny Ronaldinho!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 sty 2010, 16:58

Wilmore pisze:Świetny mecz, pewna wygrana, genialny Ronaldinho!
Oglądając Milan naprawdę nie mogę się doczekać meczów z wami w Lidze Mistrzów. Szykuje się niezwykle ciekawe widowisko :D

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 sty 2010, 16:58

A dla mnie oprócz Dinho, takim cichym bohaterem meczu był Antonini, kolejne mecze w pierwszej jedenastce działają na jego dyspozycję naprawdę świetnie. Dziś kapitalnie z tyłu, często wyprzedzał rywali, no i non stop podłączał się do przodu, obiegając Ronaldinho, kilka dobrych dryblingów i wrzutek, jestem naprawdę pod wrażeniem jego gry w ostatnich meczach.
Dwa słowa o Didzie - prawie bezrobotny, ale te 3 interwencje w czasie jednej akcji pod koniec meczu były świetne, zwłaszcza pierwsza - miód.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2010, 17:01

w tamtym tygodniu prasa zobaczyla Dinho swietujacego po meczu z Juve z Red Bullem w rece i zrobila afere.po dzisiejszym meczu jak dla mnie to moze sobie strzelic nawet browara :).magiczny mecz.jak za najlepszych meczow w Barcelonie.Dinho potwierdz to jeszcze z Interem i Manchesterem i zamknij swoim krytykom usta.

panowie jak dalej tak pojdzie to Leo zrobi to samo co Guardiola :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sty 2010, 17:04

Dobra rozgrzewka przed Interem.
Teraz dwa ciezkie mecze jezeli wszystko pojdzie po naszej mysli dogonimy mistrza Wloch.
Swietny Ronaldinho bardzo dobry Borriello rozsadnie Pirlo (czy tam nie bylo karnego po jego genialnej sztuczce technicznej?). Nawet Dida mial jedna okazje zeby sie wykazac i stanal na wysokosci zadania.
Przed meczem derbowym podobnie jak przed spotkanie ze SD bardzo duzo wskazuje na nasze zwyciestwo. Nie ma mowy zeby z Interem poszlo rownie latwo co w Turynie ale bardzo licze na zwyciestwo. Oby Inter utrzymal forme jeszcze ten jeden tydzien.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 17 sty 2010, 17:10

Mecz niezwykle efektowny ,choc dzis naprawde duzo a wychodzilo . Skoro gramy swietnie wiadomo ze ktos musi grac slabiej .Ogolnie to mecz skonczyl sie juz po czerwonej kartce , i bardzo dobrze ze umiemy to wykorzystac nie ma tak jak za Carlo wyraznego kunktatorstwa ,teraz nawet jesli gramy oszczednie jest z tego pozytek ,widac tez ze oplacalo sie postawic na kogos takiego jak Antonini ,Abate czy Boriello ,moze nie sa oni jakimis super przekozakami jak Roni ale widac u nich pelne zaangazowanie poniewaz wiedza ze zeby grac musza zapierdalac ,a Leonardo to nagradza w przeciwienstwie do Carlo . Do derbow jeszcze sporo czasu caly tydzien ,oby Pato zdazyl sie wykurowac .

Forza Milan :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”