Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 640

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2010, 19:24

Botlon wcale nie rozczarował moim zdaniem. MIeli sporo okazji tak naprawdę, ale się spalili pod bramką. Cisnęli mocno, zwłaszcza Lee jeździł z Traore, aż Clichy nie wszedł, ale dobrze znów go widzieć na boisku 8) Lee od razu przestał hasać po prawej flance.

Craig mocno przeciętnie moim zdaniem, zdecydowanie za dużo strat, Słabiej Diaby, także Tomas. Cesc to jest geniusz, ale o tym już było i wszyscy to wiedzą, więc nie ma się co powtarzać. Krystalizuje się powoli Top3, Chelsea, United i Arsenal wygraly, a kolejne ekipy do 9 miejsca potraciły [wyjątek Birmingham, którym mecz przełożyli]. Marti troche potknięcie Villi, bo 2 stówy przeszły koło nosa, ale Arsenal wygrał i już mi weselej :P

Mamy spore problemy z kontuzjami. Denilson, Ramsey, Wilsehe, Song, Nasri - nieobecni pomocnicy. Przed nami mecz z Boltonem i Stoke w FA Cup, a potem maraton z Villą, Liverpoolem, United i Chelsea - choć chyba nie w tej kolejności. Z Chelsea na Stamford i z Villą na Villa Park. Te mecze będą cholernie ciężkie. Mam nadzieję, że Benitez wytrzyma na stołku do meczu z nami, szkoda jakbysmy znów mieli grać z druzyną, której trenera dopiero co zmienili.

p.s. jak wygramy z Boltonem różnicą 3 goli, to awansujemy na fotel lidera

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sty 2010, 19:29

Nasri 3 tygodnie, Ramsey 3 tygodnie. Fatalnie. Z drugiej strony Walcott może już wrócić na Bolton, Denilson najprawdopodobniej na FA Cup, Bendtner 10 dni.
Ja nie wiem co my zrobimy na ten maraton.. kiepsko to wygląda.
Andy Scott, menadżer Brentford występującego w angielskiej League One, chce przedłużyć okres wypożyczenia z Arsenalu Londyn polskiego bramkarza, Wojciecha Szczęsnego. Trener obawia się jednak, że władze "Kanonierów" nie zgodzą się na pozostanie 20-letniego golkipera w jego drużynie.
- Szczęsny bardzo chce pozostać w naszym zespole i regularnie występować w meczach. Musimy jednak przekonać do tego Arsenal, a wcale nie jestem pewny, czy nam się to uda - wyraził swoje obawy Andy Scott.

Umowa między Arsenalem i Brentford dotycząca wypożyczenia polskiego bramkarza wygasa w przyszłym tygodniu i jeśli nie zostanie przedłużona, Szczęsny wróci na Emirates Stadium.
Wojciech Szczęsny wystąpił w sobotnim meczu Brentfordu z Carlisle, wygranym przez jego drużynę 3:1.
Czemu mieliby się nie zgodzić? :think: przecież CC nie ma, Mannone jest sprawny.. nie potrzebny nam w tej chwili a przyda mu sie zdobywanie doswiadczenia.

edyta:

Theo i Denilson powracają na środę, Bendtner na Aston Villa.. natomiast Fran Merida wypadł :wallbash:
“However Nasri and Ramsey will be 21 days each. We could have a good surprise with both because they are usually quick recovering players but common sense tells us 21 days.”

Przy odrobinie szczęścia Van Persie wróci pod koniec kwietnia więc akurat na finały FA Cup i LM ;)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 sty 2010, 20:32

Almunia, Sagna, Vermaelen, Gallas, Clichy, Diaby, Fabregas, Rosicky, Denilson, Arszawin, Eduardo
Gael w pierwszym składzie :jupi: Czuje, że będzie dobry wynik.

edyta

:o

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 sty 2010, 21:39

Co to ku**** jest. Skąd nagle ośmielenie i koszenie? Co Denilson robi? Jak można w ogóle tak kogoś skosić obok sędziego w polu karnym? Wszyscy koszą co to kurna ma być? Nie wiem jak to się dzieje, że nie było jeszcze żółci.. Almunia mógł i powinien był obronić.. ale nikt nie powinien tak faulować
Eduardo i Fabregas powinni byli wsadzić i było by 2-2.. tak mamy 1-2 po świetnym golu Rosicky'ego.. chociaż troche błąd bramkarza. Może nawet więcej niż trochę.
Mam tylko nadzieję na powtórke ze Standardu.. Może Walcott wejdzie i coś wsadzi?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 sty 2010, 21:47

Magnum pisze:Co to ku**** jest.
To co obrona zrobiła przy pierwszym golu to jakaś masakra. Żeby na tym poziomie nie umieć porządnie wybić piłki z pola karnego ... . Nie wiem czy Wengera stać na zrobienie komuś takiego opierdolu jak Fergie w United, ale Denilsonowi się dzisiaj wyjątkowo należy. Pod koniec połowy zaczęliśmy coś grać, ale to wciąż mało. Bolton w drugiej połowie postawi pewnie autobus w bramie :roll:

Komentator przy bramce Tomasa: Jaaskelainen. Where are you? :lol:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 sty 2010, 22:33

from zero to hero brawo Arsenal, żeby z 0:2 do 4:2 pociągnąć brawo kupon wchodzi :mike: wzięli przykład z AV :D teraz utrzymać ten wynik :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2010, 22:58

Alan Wiley i wszystko jasne. Wychodzi na to, że Ferguson został ukarany za nic. Przecież to wejście Diaby'iego(?) powinno być ukarane kartką, a on nawet nie odgwizdał faulu. Podejrzewam, że Arsenal i tak by ten mecz wygrał, ale w takim układzie Wiley miał spory wpływ na to.

Mimo tych kontrowersji spore brawa dla Kanonierów, bo przegrywając 2-0 doszli do 4-2, a to zawsze budzi szacunek.

Nie chce mi się pisać w odpowiednim temacie, ale widział ktoś mecz Villa-Blackburn? Co za spotkanie :shock:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 sty 2010, 23:03

Cris7 pisze:Diaby'iego(?)
Gallas faulował. No nie było to zbyt eleganckie zagranie i aż dziw, że sędzia, który widział to wszystko na jak na patelni nie przerwał gry. Mam nadzieję, że kontuzja nie jest groźna.

Mecz pełen emocji. Pewnie Wenger rzucił kilka gorzkich słów w szatni, bo po przerwie wyglądało to już znacznie lepiej. Szkoda, że Arszawin nie podał w końcówce do Theo, bo mogło być 5:2. Spojrzenie Anglika po całej akcji - mógłby zabijać wzrokiem :P

Abou kontuzjowany. Oby to nie było coś poważnego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 sty 2010, 23:13

Ciężko pisać o tym meczu cokolwiek. Nie wiem co powiedzieć :lol:

No więc po fatalnym błędzie w obronie przegrywaliśmy i potem 0-2 po karnym.. Potem oczywiście atakujemy i kontaktowa bramka Rosickyego zmieniła bardzo dużo.

Gallas faulował nie ładnie.. ale strzeliliśmy na 2-2 i to był bardzo ważny moment meczu. Arszawin niewidoczny, oprócz spalonych i tej bramki ;) potem spartaczył niesamowicie gdy mógł podać do Theo ale to wyglądało trochę jak spalony.. Grunt to 3 punkty. Fabregas dalej robi różnicę..

Tymczasem przed nami ciężkie spotkanie ze Stoke w Pucharze Anglii. Pewnie nie zagramy pełnym składem, zagra pewnie SIlvestre, Campbell, Vela i Walcott.. Trzeba wygrać w pierwszym meczu bo terminarz robi się ciasny i nie potrzebujemy dodatkowych meczy.. I fajnie by było w 5. rundzie mecz na Emirates. ;) Szkoda że mecz tak wcześnie, będe musiał czekać do wieczora aż ATVO udostępni bo wstawać o 8 w niedzielę mi się nie widzi ;)

stawiam na cos w stylu:

Fabianski
Sagna Campbell Silvestre Traore/Clichy
Eastmond Fabregas Denilson
Rosicky Vela Eduardo

nie wiem jak bedzie ale takim skladem wydaje mi sie mozemy wygrac ;)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 3:45 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sty 2010, 23:35

Nie wiadomo od czego by tu zacząć pisać :think:

Pierwsza połowa tak słaba, że aż się płakać chciało. Takiej bezsilności dawno nie widziałem, chyba nawet z Chelsea lepiej to wyglądało. Denilson jak junior, pierwszą bramkę lepiej przemilczeć, bo trzeba by nieźle zjebać tych naszych obrońców. Jak na złość - pierwszy raz od niepamiętnych czasów [październik :think:] wyszła obrona w optymalnym ustawieniu i takie cyrki. Moze się za pewnie czuli po niedzielnym meczu, obawialem się takiego czegoś, ale nie pisałem, by nie krakać, a i tak nie pomogło :lol:

Jussi zawinił przy obu pierwszych bramkach i za to mu dziękujemy. Drugiej w ogóle być nie powinno, bo Gallas faulował Daviesa, nie wiem jak Wiley tego nie zobaczył, stał niedaleko przecież. Cesc znów błyszczał, niesamowity jest. Kolejny gol i asysta. Arshavin mógł zostać moim bohaterem, pkt w fantasy by się przydały, a widziałem, że mało kto w czołówce go ma, no ale nie podał, za długo zwlekał. Vermaelen w końcu trafił, chyba po 19 spotkaniach, jak się nie mylę.

Ostatnio wygraliśmy mecz, gdy przegrywaliśmy 0:2 z ... Boltonem w 2008, wtedy było 3:2 na koniec i chyba bez Diaby'ego, który dostał czerwo strzelaliśmy.

Jest lider, pewnie nie na długo, ale trzeba się cieszyć z tego co jest, przed rokiem w styczniu nie mogliśmy nawet marzyć o liderze. Byliśmy wtedy (21 stycznia) na 5 miejscu i tracilismy do United 17 pkt.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 sty 2010, 8:02

Jeszcze tak odnośnie Diaby'ego
Diaby has a calf strain, from a kick he got at Bolton on his calf. He went into the game with a stiff calf already and he didn't survive. I don't know how long he will be out. You have to check with him because you see more on the scan, so we have to be cautious.
Jak to napisał ktoś na forum Kanonierów - Dzisiaj wszyscy jak jeden mąż kibicujemy Tunezji :lol: Nie widzę naszego środka pola bez Abou i Alexa.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2010, 17:43

oficjalnie wypadli diaby i sagna. Ten drugi ma problem z ramieniem.. Czy Sol moze grac na tej pozycji?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 21 sty 2010, 18:10

Co jest z tym klubem? Czy ci pilkarze sa zrobieni ze szkla? :evil:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2010, 19:37

Od kiedy kibicujesz Arsenalowi? ;) :lol: ja tylko od 2005 r i sie juz przyzwyczailem ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sty 2010, 20:15

Magnum pisze:Czy Sol moze grac na tej pozycji?
Chłopaki, wybaczcie, że się wtrącam, ale mam pytanie. Sol na prawej obronie? :lol:

Nie wiem czy to zdjęcie było, ale mimo wszystko wrzucę:

Obrazek

Naprawdę piękny gest ze strony Arsenalu. :ok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”