AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 25

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: AC FIORENTINA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 15 sty 2010, 14:57

Chiesa pisze:Zakończyła się mini-telenowela. Nowym zawodnikiem Fiorentiny został 25-letni środkowy pomocnik Mario Bolatti. Potężnie zbudowany Argentyńczyk ma w sobotę przylecieć do Florencji. Koszt operacji to 6,5 mln euro czyli mniej niż żądał agent piłkarza Simonian (8 mln euro), który posiadał prawo do 50 % karty, druga połowa należała do FC Porto. W obecnym sezonie Bolatti grał w ojczyźnie, w Huracanie.

Trener Boca Juniors Alfio Basile o Bolattim mówił, iż jest fantastycznym zawodnikiem. Jak pamiętamy jego gol z Urugwajem wprowadził Argentynę na afrykański Mundial. "Viola" Bolattim interesowała się już 3 lata temu, ale dopiero teraz udało się dopiąć transfer. Witamy zatem w "fioletowej" rodzinie.

Mario Ariel Bolatti
data i miejsce urodzenia: 17.02.1985 w La Para
wzrost: 1.90 m

kariera klubowa:
2003-2007 Belgrano de Córdoba 86 (1)
2007- FC Porto 15 (0)
2009- Huracán (wypożyczenie) 33 (5)

kadra narodowa:
2007-nadal Argentyna 3 (1)

www.acffiorentina.pl
Perfekcyjne wzmocnienia ;]Felipe, Ljajic i Bolatti ;]

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 21 sty 2010, 15:33

Wczoraj Viola pokazała że mecz z Bolonia to był wypadek przy pracy. Cieszy bardzo debitu młodziutkiego Carraro który wszedł za fenomenalnego wczoraj Mutu. jesli Adik dalej bedzie tak strzelał to jestem pewny o mecz z bayernem i o miejsce w LM dla Violi. Szkoda że Ljajic nie mogł wczoraj zagrać ale mysle że w półfinale Adem dostanie szanse na pokazanie swoich umiejetności.

Półfinał ze zwycięzcą Inter-Juve :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2010, 15:35

L'attaccante della Fiorentina, Adrian Mutu, è stato trovato positivo a un test antidoping. Essendo recidivo, il calciatore rischia una squalifica da uno a quattro anni. La sostanza incriminata sarebbe Sibutramina, uno stimolante che annulla gli effetti della fame, riscontrata nel test antidoping post Fiorentina-Bari del dieci gennaio scorso.
To jest idiota. Wybitny jak na Rumunię piłkarz, ale idiota. Inaczej się tego nie da nazwać.
Tłumaczenie wolne: Atakujący Fiorentiny, Adrian Mutu, otrzymał pozytywny wynik testu antydopingowego. Ponieważ jest recydywistą, piłkarz ryzykuje dyskwalifikacją od roku do czterech lat. Substancją niedozwoloną była Sibutramina, stymulant (nie znam tej terminologii zbyt dobrze) niweluje skutki głodu, odnaleziona została w teście antydopingowym po meczu Fiorentina - Bari 10 stycznia tego roku.
Żeby było śmieszniej - on wtedy bramkę zdobył.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 15:39 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 28 sty 2010, 15:37

Czy już wiadomo, co wrzucał Mutu?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sty 2010, 15:38

Wilmore pisze:
L'attaccante della Fiorentina, Adrian Mutu, è stato trovato positivo a un test antidoping. Essendo recidivo, il calciatore rischia una squalifica da uno a quattro anni. La sostanza incriminata sarebbe Sibutramina, uno stimolante che annulla gli effetti della fame, riscontrata nel test antidoping post Fiorentina-Bari del dieci gennaio scorso.
To jest idiota. Wybitny jak na Rumunię piłkarz, ale idiota. Inaczej się tego nie da nazwać.
Podobne głosy były jak Cannavaro "został złapany na dopingu" a potem parę osób musiało się zastanowic nad słowami, których nie powinni wypowiedziec. Poczekajmy na konkrety.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sty 2010, 15:39

To chyba dla niego oznacza koniec kariery. Widać niektórzy nie uczą się na błędach. Raz go złapali, wydawałoby się, ze wiecej nie sięgnie po "niedozwolone środki"
Ale jak się nie myśli, to trzeba cierpieć.
A jak z tą karą, co miał Chelsea zapłacić, był już finał tej sprawy ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2010, 15:41

Podobne głosy były jak Cannavaro "został złapany na dopingu" a potem parę osób musiało się zastanowic nad słowami, których nie powinni wypowiedziec. Poczekajmy na konkrety.
Po pierwsze - jeśli to faktycznie Sibutramina, to tu nie ma tłumaczenia. To nie witaminka, tylko lek dla otyłych, skomplikowany związek.
Po drugie - dla Cannavaro i tak szacunek będę miał dużo mniejszy.
Po trzecie - to jest Mutu. O ile przeciwko Cannavaro bardziej przemawiał fakt, że wykryto to u gracza Juventusu (każdy pamięta szprycowanie piłkarzy i śmieszne wyroki), bo Cannavaro cieszy się znakomitą reputacją, o tyle Mutu to Mutu, on nie może się nienaganną reputacją zasłaniać. Tu nie ma okoliczności łagodzących.

A ta Sibutramina sporo tłumaczy w kwestii jego kariery, dziwnie mi ten lek pasuje do niego, więc to raczej nie przypadek, że akurat to brał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sty 2010, 15:49

Po drugie - dla Cannavaro i tak szacunek będę miał dużo mniejszy.
gdy mojego brata użądliła osa też do niego straciłem szacunek. Rozumiem cię doskonale :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sty 2010, 15:51

Wilmore pisze: Po drugie - dla Cannavaro i tak szacunek będę miał dużo mniejszy.
Rozwiniesz? Dużo mniejszy za to, że go pszczoła ugryzła i lekarze dali du*y czy jak, bo nie rozumiem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2010, 15:52

użądliła osa
Tak. A Mutu kokaina się pomyliła z mąką przy pieczeniu ciasteczek dla biednych dzieci.
Bawić się w dyskusję o tym nie mam zamiaru, bo to nie temat na to, sam zresztą domyślam się Waszego stanowiska, natomiast dobrze pamiętam naszprycowanych piłkarzy Juventusu biegających po boisku jak wkurzony nosorożec na amfetaminie, i na każdy przypadek dopingu w Juventusie patrzyć będę właśnie przez pryzmat tego, że już raz się Wam upiekło.
Tak samo nie mogę zmusić się do szacunku dla Borriello jako człowieka za spożywanie dopingujących środków, tak widząc Cannavaro na boisku przypominam sobie tę wredną pszczołę i waszą ekipę sprzed paru lat. Od dopingu w sporcie nienawidzę bardziej tylko managerów, znam takie tłumaczenia jak osa czy natrętny kaszel, nie jestem w stanie żywić szacunku do postaci o to posądzonych.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 15:56 przez Wilmore, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sty 2010, 15:53

Wilmore pisze:każdy pamięta szprycowanie piłkarzy i śmieszne wyroki
Wiedziałem, że o tym wspomnisz. Napisałbym udowodnij, że któryś z naszych graczy brał, ale wiem, że nie jesteś w stanie... I przykro mi, ale na słowo Ci nie uwierzę...

Też wstrzymałbym się z wyrokami co do Mutu, byłby idiotą, jeśli po przygodzie z Chelsea znowu zabrał by się za niedozwolone środki, zwłaszcza, że ma we Violi niepodważalną pozycję. A jeśli się wziął to :hardkor:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sty 2010, 15:56

Wilmore pisze:
użądliła osa
Tak. A Mutu kokaina się pomyliła z mąką przy pieczeniu ciasteczek dla biednych dzieci.
Bawić się w dyskusję o tym nie mam zamiaru, bo to nie temat na to, sam zresztą domyślam się Waszego stanowiska, natomiast dobrze pamiętam naszprycowanych piłkarzy Juventusu biegających po boisku jak wkurzony nosorożec na amfetaminie, i na każdy przypadek dopingu w Juventusie patrzyć będę właśnie przez pryzmat tego, że już raz się Wam upiekło.
A tu masz problem, bo mam dostęp do wydania Tuttosportu i relacji z treningu Juventusu, w którym napisano, że "jednym z ciekawszych wydarzeń dnia była walka Cannavaro z pszczołą, zakończona jednak porażką Włocha" ( :lol: ).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sty 2010, 14:55

Haris Seferovic nowym piłkarzem Violi.ale macie dobre zimowe mercato.o ile mnie pamięć nie myli to zakupiliście Felipe, Ljaijca , Bolattiego a teraz Seferovic.no trzeba powiedzieć, że macie kilka perełek, które mogą stać się gwiazdami.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sty 2010, 19:45

Tego Seferovica można przyrównać do mediolańskiego Hottora, podobny kaliber wzmocnienia.

Tymczasem we Włoszech gruchnęła informacja o drugim wyniku pozytywnym testu antydopingowego - tym razem po meczu z Lazio w Coppa Italia.
Mutu dla mnie nie istnieje. Mam nadzieję, że dostanie 4 lata zawieszenia, zerwą z nim kontrakt z przyczyn dyscyplinarnych i nie wróci już do piłki więcej.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 sty 2010, 21:11

ależ szok ! Cassano w Fiorentinie :shock:

[url]http://www.tuttomerc­atoweb.com/fiorentin­a/?action=read&i­dnotizia=58321[/url]

masakra , cale mercato cisza , Antonio laczony z najwiekszymi klubami , a tu Viola niespodzianke odjebała na skale światową

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”