AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 771

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 sty 2010, 19:45

powrót Eto'o z PNA
Jaki powrót Eto'o z PNA? Przecież Kamerun awansował, więc Eto'o powinien grać dalej i być na derbach niedostępny.
Natomiast prasa włoska jednoznacznie stwierdza, że w zastępstwie za Nestę Leo wystawi Favalliego - nie zdziwiłbym się, to chyba faktycznie na teraz najlepszy wybór. Taką samą zmianę zrobił w meczu ze Sieną. Ja jednak wierzę, że Nesta jednak wróci do gry. :)
A gotowych do gry środkowych obrońców mamy więcej, tylko są bez formy - transfer środkowego obrońcy teraz jest kompletnie niepotrzebny. Jest Bonera, Favalli, Kaladze, mamy więc zmienników. Mieć nadzieję, że Onyewu dojdzie do zdrowia prędko i w nowym sezonie będzie solidnym zmiennikiem. :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 sty 2010, 20:45

to że Nesta nie zagra z nami to jest dla mnie zasłona dymna , zawsze tak jest jak zbliżają sie wazne mecze , ktos zawsze tworzy pewne historie zeby wytracic rywala z koncentracji . Dla widowiska lepiej zeby zagral , zawsze to ciekawiej ogladac pojedynki swiatowej klasy napastnikow ze swiatowej klasy obroncą

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 sty 2010, 16:54

To będą derby Mediolanu B - lista kontuzji rośnie, mam jednak wrażenie, że w Interze i Sneijder, i Muntari, Cambiasso czy Motta jakimś cudem wrócą jednak na to spotkanie. ;) Natomiast dziś milannews zapowiada ostateczne testy zdrowia Nesty jutro. Coś więc musi być nie tak ciągle, jako jego zmiennika rozsądnie przewidują Favalliego.

Tymczasem media szaleją i wciskają nam coraz głupsze kandydatury do ataku: nie dość im było wymiany Jankulovski za Baptistę, najpierw pojawiła się informacja, że zamierzamy ściągnąć z Cagliari ich rezerwowego Nene (Brazylijczyk, 26 lat, 6 goli w 18 występach, rezerwowy) za odchodzącego Huntelaara, a teraz angielskie media wymyśliły wymianę wypożyczeń Huntelaar <-> Babel.
I mówiąc szczerze ta holenderska wymiana wygląda zupełnie niegłupio - Huntelaar trochę nagra się w Anglii i sprzedamy go w lecie z większym zyskiem, Babel we Włoszech może się sprawdzić, przyda nam się ktoś taki na skrzydło. Szkoda tylko, że to totalne sci-fi zapewne, z czego słyną brytyjskie media. Na pewno jednak ten Babel wygląda ciekawiej i chyba jednak taniej od Manciniego.
Natomiast po Jankulovskiego obok Romy media widzą w kolejce Wolfsburg i wyceniają Czecha na 3 miliony euro - wolę jednak Czecha do końca sezonu w Milanie i w lecie włączyć go do transferu Bośniaka.
Coś ucichł temat odejścia Flaminiego.
To mercato chyba jednak nie jest jeszcze zamknięte, może jednak dojdzie jeszcze do jakiś zmian kadrowych.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 sty 2010, 17:31

Sneijder jest tylko przeziebiony wiec to dmuchanie na zimne, na 99,99% zagra. Kluczowa postacia, która trzeba postawic na nogi to Stankovic. On w takim meczu moze robic róznice. Motta i Muntari zapewne w takiej sytuacji beda mogli jedynie walczyc o to by zasiasc na ławce rezerwowych. Co nie oznacza, ze Mourinho nie ma bólu głowy w srodku pola (Cambiasso rekonwalescent).

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 926

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 sty 2010, 9:40

Wypłynął nasz wielki urugwajski talent :)
"Jak udało nam się dowiedzieć, w tym tygodniu na biurko członka zarządu Odry Dariusza Kozielskiego trafiły oferty od byłych piłkarzy AC Milan oraz Boavisty Porto! Chodzi o 22-letniego pomocnika Mathiasa Cardacio oraz 25-letniego napastnika Diogo Fonsecę. - Zastanawiałem się, jak się do tego ustosunkować! - mówi zaskoczony Kozielski. - Jeszcze kilka lat temu ci zawodnicy kosztowali kilka milionów euro, a teraz widocznie są w finansowym zasięgu klubów naszej ekstraklasy - dodaje. "

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 sty 2010, 19:26

haha, uśmiałem się! Jeszcze Viudeza tam brakuje.
Wiecie co z Nestą? Bo czekam na jakieś informacje i nic.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 sty 2010, 19:36

To zajrzyj do odpowiedniego tematu, albo przeglądaj strony włoskie, tam masz informacje z pierwszej ręki.
Nesta jest w kadrze na derby. Galliani jednak twierdzi, że jego występ jest niepewny i decyzja zapadnie jutro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 13:01

Nie ma jeszcze skrótu w internecie:
Kolejnym zwycięstwem zakończył się dzisiejszy mecz młodych piłkarzy Milanu, którzy w rewelacyjny sposób zdeklasowali rywala. Bramki dla Rossonerich zdobyli: Andrea Schnetti (dwie), Nnamdi Chidiebere Oduamadi oraz Simone Verdi (z karnego).

Skład Milanu:

Donnarumma - De Sciglio, Romagnoli, Meregalli, Albertazzi - Oduamadi, Strasser, Novinić - Schenetti, Beretta, Zigoni.
Nawet nie wiedziałem, że to Verdi jest czołowym strzelcem tej drużyny. ;)
Co jeszcze ciekawsze - nie wiedziałem, że Zigoni w primaverze grywa na skrzydle. Byłem na 100% przekonany, że gra jako wysunięty napastnik, tymczasem pobieżne nawet sprawdzenie ustawienia w poprzednich spotkaniach doprowadza do innych wniosków - zdecydowanie więcej gra jednak na skrzydle, do tego jest skuteczniejszy od Schenettiego, czyli wysuniętego napastnika. Zigoni to może być ciekawszy piłkarz, niż myślałem. Szkoda tylko, że się zaciął w ostatnich meczach.
Po raz pierwszy też od 1965 (!!!) roku mamy realną szansę zdobyć tytuł w Campionato. Decydujący będzie mecz 30.01 z Atalantą na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 25 sty 2010, 17:11

Wilmore pisze:do tego jest skuteczniejszy od Schenettiego, czyli wysuniętego napastnika
To chyba jest jednak boczny napastnik. Numer 11 o ile dobrze pamiętam, w skrótach z meczów primavery jego gra odpowiadała grze bocznego napastnika. Zresztą w składzie który podałeś to raczej Beretta jest wysuniętym napastnikiem. Ale fakt, że wychodzi, że Zignoni był ustawiony bardziej na boku- interesujące.
Wilmore pisze:mamy realną szansę zdobyć tytuł w Campionato.Decydujący będzie mecz 30.01 z Atalantą na wyjeździe.
Czemu decydujący? A później nie ma jeszcze fazy play-off?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 sty 2010, 17:14

Mates pisze:Czemu decydujący? A później nie ma jeszcze fazy play-off?
Pewnie, ze jest, jako ze sa 3 grupy, ale Wilmore raz po raz wykazuje sie niewiedza, wiec nie dziwota, ze nie wie takich fundamentalnych rzeczy.
Zreszta zostalo jeszcze az 11 kolejek, wiec jakiekolwiek dywagacje nie maja najmniejszego sensu.
Do fazy play-off awansuje po 5 najlepszych druzyn po fazie zasadniczej z 3 grup i najlepsza druzyna z 6 miejsca sposrod tych 3 grup.
Poza tym biorac pod uwage dotychczasowy wynik punktowy ze wszystkich grup, to az 5 druzyn ma od was wiecej punktow, jedna tyle samo.
Do faworytow niewatpliwie nie nalezycie. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 17:28

Zresztą w składzie który podałeś to raczej Beretta jest wysuniętym napastnikiem.
No właśnie tu się pojawia zagadka - zanim nie zobaczymy skrótu, to nie będziemy mieć pojęcia, czy wysuniętym jest środkowy w ataku, czy ostatni z podanych, są różne sposoby zapisu stosowane względem widzimisie autora. Co do Beretty - muszę wreszcie obejrzeć jakiś mecz z jego udziałem, bo raz słyszę, że to snajper, a raz, że to skrzydłowy.
Tak czy siak jednak częściej widywałem w składach Schenettiego jako wysuniętego napastnika. Grywał zwykle na pozycji di Gennaro w primaverze, ergo - jako wysunięty napastnik grać nie mógł. ;)
Ale fakt, że wychodzi, że Zignoni był ustawiony bardziej na boku- interesujące.
To się tylko potwierdza z każdym skrótem, jaki oglądam. Jestem zaskoczony, mam nadzieję go zobaczyć w tym sezonie z ławki, żeby się utwierdzić w przekonaniu. Zresztą, w lutym zamierzam jeden czy dwa mecze primavery obejrzeć w całości z podanej strony, bo potrzebuję materiałów, wtedy będę mądrzejszy.
w skrótach z meczów primavery jego gra odpowiadała grze bocznego napastnika.
Ja właśnie odniosłem wrażenie, że gra bardziej na środku. Ale cholera wie, oglądając Zigoniego też miałem takie wrażenie.
Czemu decydujący? A później nie ma jeszcze fazy play-off?
Im wyżej będziesz - tym łatwiejszych później możesz dostać rywali. Nie wiem, czy jest losowanie, ale zawsze lepiej dla psychiki piłkarzy być wyżej, niż niżej.
Są trzy grupy po 14 ekip, pięć najlepszych z każdej grupy + 6 najlepsza ze wszystkich trzech grup awansują do rozgrywek pucharowych w stylu LM - dwa mecze home/away, poza finałem. Może być ciekawie, jeśli nasi utrzymają taką dyspozycję, bądź co bądź jesteśmy w czubie dość mocnej grupy. Nareszcie ten sektor odżył, za rok powinien być jeszcze mocniejszy, jak piłkarze trochę dorosną i się lepiej zgrają w nowym ustawieniu.
Przeglądnięcie informacji na temat naszej primavery dało mi kolejną ciekawą informację - di Gennaro zdarza się w niej wystąpić.

Bukmacherzy są niemalże pewni pozostania Huntelaara w Milanie, pomimo jasnych deklaracji ze strony Evertonu i zainteresowania innych ekip. Szkoda.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 sty 2010, 17:49

Wilmore znowu sie kompromituje. :haha:
Skompromitowal sie tym wczesniejszym postem, o tym ze mecz z Atlanta bedzie decydujacy, nie wyjasniajac dlaczego i kompromituje sie po raz kolejny tym powyzej.
Mysli, ze poszukal w internecie kilka informacji na temat rozgrywek Primavery, to odwroci kota ogonem, ze tak naprawde wiedzial, ze sa 3 grupy, a pozniej jest faza pucharowa. Kazdy wie, ze nie mial o tym zielonego pojecia, czemu raz jeszcze dowodzi:
Wilmore pisze:awansują do rozgrywek pucharowych w stylu LM - dwa mecze home/away, poza finałem. Może być ciekawie, jeśli nasi utrzymają taką dyspozycję, bądź co bądź jesteśmy w czubie dość mocnej grupy.
Jak zwykle klepie glupoty, bo tylko 1/8 odbywa sie w systemie mecz/rewanz. 8 zespolow, ktore wyjda z nich zwycięsko graja w tygodniowym turnieju, gdzie jest tylko 1 spotkanie, podobnie jak ma to miejsce na imprezach typu ME czy MŚ od fazy play-off.

Wilmore znawcaaaaaaaaaaaa!!!!! :lol:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 25 sty 2010, 17:57

Wilmore pisze:Co do Beretty - muszę wreszcie obejrzeć jakiś mecz z jego udziałem, bo raz słyszę, że to snajper
Mecz z Vicenza wygrany 7-0, Beretta strzelił 2 bramki, z Bologna strzelił bramkę, ale nie potrafię znaleźć skrótu. Wygląda na snajpera- wysoki, dobrze wykorzystuje sytuacje.
Wilmore pisze:Grywał zwykle na pozycji di Gennaro w primaverze, ergo - jako wysunięty napastnik grać nie mógł. ;)
Raczej się nie nadaje na wysuniętego napastnika w systemie 4-3-3. Jest szybki, niski, przebojowy nieźle strzela z dystansu. Choć kto tam wie, różnie mogło być w trakcie meczu, choć pewnie pozycja di Gennaro jest mu bliższa. I jeszcze w kwestii di Gennaro, swego czasu czytałem, ze w primaverze może grać 4 zawodników przekraczających dopuszczalny wiek. Nie pamiętam dokładnie jak ich nazywano. Nie wiem tylko czy mogą to być pojedyncze występy czy regularne mecze. Miśkiewicz w Chievo też chyba gra w primaverze, a jest niby za stary. Zresztą w jakimś meczu grał nawet Abbiati, więc coś w tym jest.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 sty 2010, 18:01

Jeszcze jedna uwaga odnosnie wiedzy Wilmora. Z Atlanta gracie u siebie. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 18:06

O, Twoje szczekanie i napinanie nareszcie się do czegoś przydało - nigdy nie interesowałem się final eight primavery ze względu na wyniki w tych rozgrywkach primavery Milanu, więc nie miałem pojęcia o tym, że później jest prowadzony turniej tygodniowy. Oby w tym roku naszej primaverze udało się do tego etapu awansować. Początek sezonu jak na poprzednie lata dość obiecujący, choć z drugiej strony - na tle poprzednich lat w wykonaniu tej młodzieżówki nietrudno o progres.
Najciekawsze będzie i tak to, co z tymi piłkarzami - rocznik 91 i starsi - zrobi się w lecie. Donnarumma, Ikande, Strasser, Novinic, Scampini, Oduamadi czy Zigoni będą już w wieku, w którym jakieś krótkie wypożyczenie będzie pożądane. Nie wszystkich oczywiście, ale wybijające się postaci powinny zbierać doświadczenie w niższych ligach. Choć casus takiego Di Gennaro pokazuje, że wcale niekoniecznie to im musi wyjść na dobre. :wink:
Mecz z Vicenza wygrany 7-0, Beretta strzelił 2 bramki, z Bologna strzelił bramkę, ale nie potrafię znaleźć skrótu. Wygląda na snajpera- wysoki, dobrze wykorzystuje sytuacje.
183 centymetry, więc też nie taki olbrzym znowu. Ale fakt, spotkałem się z opiniami, że to włoski van Nistelrooy. Zobaczymy za parę lat, na razie jest jeszcze młody.
swego czasu czytałem, ze w primaverze może grać 4 zawodników przekraczających dopuszczalny wiek.
Nie dwóch?
W każdym razie u nas są to wyjątki. I bardzo dobrze. Chyba tylko dla Di Gennaro były to cenne występy, po urazie, wśród piłkarzy bliższych mu poziomem, niż rywale Milanu, zawsze cenne minuty. Dziwne, że nikt o tym nie napisał na polskich stronach.
A Miśkiewicz się jeszcze łapie, ale to chyba ostatni jego sezon, w którym może grać w primaverze jako piłkarz w odpowiednim wieku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”