Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1138

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sty 2010, 16:41

tylerdurden - wyluzuj trochę, bo napisałeś czternaście postów do tej pory i tylko w dwóch nie widziałem szydzenia z innych i napinki :roll:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 19 sty 2010, 16:57

Napisałeś "wyjateK" w stosunku do mojego komenta odnosnie Ronaldo, a nie Ramosa, czy nawet Twoje wlasne słowa trzeba Ci tłumaczyć???
Nie moja wina, że Ramos jest najwieksza pizda jesli chodzi o trzymanie lini, nie potraficie tego przyznać wasza sprawa
Minąłeś sie po raz kolejny z rzeczywistoscią, albo kieruj konkretne zarzuty do konkretnych osób, bo raczej nikt nie wie czy
nie potraficie
jest skierowane do kolegów z podwórka, czy do konkretnych userów na tym forum, i jak kierujesz juz do konkretnych osób to posłuż sie cytatami lub przypomnij kontekst, bo ja równie dobrze moge napisać że kibic Barcelony to pijak, a kazdy pijak to złodziej
Zreszta to typowa "argumentacja" kiedy ktos w dyskusji z inna osobą odnosi sie nie do jej posta i konkretnych argumentów tylko pisze per Wy, "argumentacja" a'la ostatni post Mazura to drugi najczesciej spotykany przykład braku prawdziwych argumentów.

Oczywiscie lekka reka ominałeś to co napisałem o meczach Ramosa przeciw Dinho, bo nie pasuje do teorii, i nawet Mazur majacy problem z Realem wspomniał tylko Pato (zgodnie z rzeczywistością zresztą tylko szkoda że bez odniesienia do Ramosa :lol: )

Co do sytuacji w meczu z Athletic to chyba winny bramki był ktos kto zapomniał o Llorente, po DRUGIM roznym od sytuacji kiedy Toquero trafił w słupek, na takiej samej zasadzie mozesz winic kazdego na boisku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 sty 2010, 17:08

tylerdurden pisze:
I tak generalnie, istnieje miedzy nami jedna powazna róznica, ja nie wchodzę na tematy Barcelony i innych klubów, zeby zajmowac sie symulanctwem Alvesa, frustrackimi i prostackimi faulami Ibry, reka Henrego czy Messiego, bo mam to głeboko w dupie, nie moje podwórko, nie moj problem, poza tym, wiem, ze moim ukochanym zeposle nie grali, nie graja i nie beda grac ludzie swieci (jak Pepe,Ronaldo czy Ramos)
na culesach piszesz a tu zaprzeczasz :roll: . Jakos nie przeszkadzalo ci udzielic sie w temacie Alvesa z filmikiem jak i w innych tematach o Barcelonie.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 19 sty 2010, 17:45

Bo wstawienie kompilacji z symulkami i komentarzem
Tribute to Alves :D
to to samo co moralizowanie na kilka linijek i postów na temat postawy danego zawodnika, chyba widzisz róznice

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 21 sty 2010, 12:49

Real wczoraj słabiutko zagrał widać było że bardziej liczą na odpoczynek (albo premie od Albańczyków :boruta: ) tylko 2:1 z Gramozi.
Patrząc na grę Raula nie dziwie się czemu nie ma miejsca w składzie, Ramos fatalnie przez jego niefortunną interwencje stracona bramka po dośrodkowaniu już w 2 minucie :( Jedynie Metzelder się starał może jeszcze marzy o pierwszej "11" Reszta drużyny średnio albo słabo. Murawa boska :hardkor: dziwne że nikt kontuzji nie złapał i ta awaria światła na godzine...

Real zgarnął 5mln i wrócił do domu jednak organizatorzy mogli zapewnić lepsze warunki.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 22 sty 2010, 10:46

wygląda na to, że Ruud odchodzi, niesamowita szkoda, oby w nowym klubie odzyskał zdrowie, o bramki nie trzeba się martwić bo Holender jest ich synonimem.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 22 sty 2010, 11:57

Wiadomo czy Holender odejdzie na zasadzie wolnego transferu czy klub coś na nim jeszcze zarobi?

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 22 sty 2010, 12:16

Narazie nic nie wiadomo, podobno jest bliski odejścia. Nawet jeśli Real odda RvN za darmo to zaoszczędzi biorąc pod uwagę jego pensję i to że raczej po kontuzji jest daleko z formą. Wielka szkoda że tak to się skończyło tamta kontuzja zrujnowała jego dalszą kariere w Madrycie, gdyby nie ona spokojnie mógł pograć ten i następny sezon :cry: strzelając przy tym wiele bramek.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 sty 2010, 12:27

W prasie pisalo sie o tym, ze Real chcialby za jego odejscie 2 mln euro. HSV to holenderska druzyna wiec powinno mu tam byc dobrze. Przez te pol roku dojdzie do siebie, zaklimatyzuje sie i w przyszlym sezonie powalczy o krola strzelcow w 4 lidze europejskiej :wink: Szkoda go bylo na lawke w Realu. Jeden napastnik po trzydziestce w naszej kadrze w zupelnosci wystarczy.

Ciekaw jestem czy puszcza Gago na wypozyczenie do Boca.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sty 2010, 14:46

Powiem szczerze że czekałem na ten transfer już od jakiegoś czasu.
RVN dał nam niezmiernie dużo przez 2 pierwsze sezony. Niestety później nie wszystko układało się tak jak powinno.
W tym Realu Holender już nie miał szans zaistnieć, a nie oszukujmy się że jest już u schyłku kariery. Aby to uświadomić powiem że Kluyvert jest jego rówieśnikiem.
Teraz żeby pojechać na Mundial trzeba pokazać się z najlepszej strony przez te kilka miesięcy, i uważam że HSV jest odpowiednim do tego miejscem.

Będę śledzić jego poczynania w lidze Niemieckiej, Powodzenia !

Awatar użytkownika
Murek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Murek » 22 sty 2010, 23:38

Makis pisze:W prasie pisalo sie o tym, ze Real chcialby za jego odejscie 2 mln euro. HSV to holenderska druzyna wiec powinno mu tam byc dobrze. Przez te pol roku dojdzie do siebie, zaklimatyzuje sie i w przyszlym sezonie powalczy o krola strzelcow w 4 lidze europejskiej :wink: Szkoda go bylo na lawke w Realu. Jeden napastnik po trzydziestce w naszej kadrze w zupelnosci wystarczy.

Ciekaw jestem czy puszcza Gago na wypozyczenie do Boca.
Teraz to byłoby to rozsądne posunięcie ze strony klubu. Zawodnik nie marnowałby się na ławce, miałby szansę gry, odbudowania formy no i oczywiście wyjazdu na Mundial. Tym bardziej teraz, kiedy z PNA wrócił Diarra, po odpadnięciu reprezentacji Mali z turnieju, w kadrze pozycja na której gra Gago jest obsadzona. Moim zdaniem, na razie z jego formą nie ma szans na regularniejszą grę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sty 2010, 22:13

No i stało się, Ruud oficjalnie w HSV :(

Dla mnie szkoda, bo Ruud to dla mnie gość bezcenny, po prostu genialny napastnik. Szkoda tych długich kontuzji, bo gdyby nie one na pewno grałby teraz w Realu regularnie i nikt by nawet nie pomyślał o oddaniu go. A mieć na ławce kogoś takiego jak Holender to naprawdę ogromny atut. Oby w dalszej karierze dopisywało mu zdrowie, a Bundesliga jeszcze zmieni nazwę na Van Golliga.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 24 sty 2010, 7:58

RealFan pisze: Van Golliga.
mocno pojechałeś tu słowotwórczą abstrakcją.

Rud odchodzi, ale chyba dziś Bernabeu zgotuje mu jakąś owację, nie ma już Ruuda, wkrótce podobny los czeka Raula i z naszej 4 napastników ostanie się 2 młokosów. ciekaw jestem co w związku z tym planuje zarząd.

Canales ponoć zaklepany, pisało o tym większość internetowych stron hiszpańskich periodyków.Bardzo obiecjący chłopak, wczoraj Defensa Centra zamieściła bardzo wizjonerski obraz nowej Piątki Sępa z Canalesem, Sobrino, Sarabią, Alexem i Moratą wydatnie poprawiając mi nastrój. Marzyciele w czystej postaci.

Dziś gramy z Malagą i spodziewam się dobrego meczu i lepszej skuteczności, Panowie Cracki mają coś do udowodnienia.

Wczorajsze spotkania LL to przede wszystkim gładkie zwycięstwo Barcy i fatalna kontuzja Felipe, przymierzanego do wzmocnienia nas latem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 sty 2010, 10:07

Pelart pisze:
mocno pojechałeś tu słowotwórczą abstrakcją.

Rud odchodzi, ale chyba dziś Bernabeu zgotuje mu jakąś owację, nie ma już Ruuda, wkrótce podobny los czeka Raula i z naszej 4 napastników ostanie się 2 młokosów.
Macie jeszcze Armaniego, wiec biedy nie bedzie.

Awatar użytkownika
Murek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Murek » 24 sty 2010, 10:35

No tak, Ruud odchodzi do HSV, jutro ma być już w Hamburgu, a tymczasem dziś przed meczem wyjdzie na płytę boiska aby oficjalnie pożegnać się z kibicami, Ruud wspominał, że chciałby, aby puszczono jakiś film pożegnalny podczas gdy on zrobi jedną rundkę wkoło murawy. Szkoda, że odchodzi bo myślę, że mógłby mimo wszystko dać jeszcze coś tej drużynie. Niestety fatalna kontuzja nie pomogła mu w walce o wyjściowy skład. Z PNA wrócił już M. Diarra, więc myślę, że jeżeli wpłynie oferta za Gago, to włodarze pomyślą nad jego wypożyczeniem bądź sprzedażą.
Co się tyczy dzisiejszego meczu z Malagą, to powołanie otrzymał zawodnik Castilli Pedro Mosquera.

Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Casillas i Dudek;
Obrońcy: Sergio Ramos, Metzelder, Arbeloa, Albiol, Garay i Marcelo;
Pomocnicy: Lass, Xabi Alonso, Kaká, Drenthe, Guti, Granero i Mosquera;
Napastnicy: Cristiano Ronaldo, Raúl i Benzema.

Myślę, że mecz będzie emocjonujący i przede wszystkim zakończony zwycięstwem. Liczę również na bramki Benzemy i Ronaldo, bo warto by było żeby znów zaczęli strzelać (Ronaldo nie trafił do siatki rywala od 401 minut). W meczu towarzyskim z drużyną z Albanii bramkę głową zdobył Kaka, dobrze by było, gdyby był to zwiastun powrotu do dawnej formy, bowiem takiego zawodnika potrzebujemy, zważając na to, że wydaliśmy na niego duże pieniądze.
Prasa ostatnio coś wspominała o możliwym powrocie Gutiego do pierwszego składu, a miałby się znaleźć w nim kosztem Marcelo. Teraz potrzebny jest nam taki rozgrywający, w meczu z Athletic Bilbao, takiego gracza na boisku brakowało, a po jego wejściu kilka groźnych akcji powstało. Lass ostatnio w słabszej formie (chyba pierwszy raz od transferu) więc dałbym szansę gry Granero, bo to na prawdę ciekawy zawodnik o sporych umiejętnościach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”