Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 644

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sty 2010, 14:52

MGiggs pisze:Fieldy wykazałes dziecinna wrecz stroniczosc, jesli moje słowa nadaja sie do złotych ust bo podałes tam cyferki z grą Songa, to oczekuje że dasz tam wypowiedz o Rosickim równie poparta cyferkami.
Ale nie bądź śmieszny.

Twoja wypowiedź trafiła do złotych ust ze względu na Songa, który twoim zdaniem jest rezerwowym i przestanie grać, gdy wrócą kontuzjowani [wciąż czekam na te nazwiska, które niby go zastąpią w pierwszym składzie]. Tomas znalazł się w cytacie, bo nie chciałem nic usuwać, zeby nie było pretensji, że wyciągam coś z kontekstu. Więc wyboldowałem Songa, a ty teraz próbujesz do Tomasa nawiązać. O Czechu słowem nic nie napisałem, więc o co ci chodzi ?

Zdrowy Tomas jest absolutnie podstawowym piłkarzem, a jego kłopoty ze zdrowiem wszyscy znają.
MGiggs pisze:To jakim to Rosicki jets podstawowym piłkarzem Arsenalu?
Czy ja gdzies napisałem, że Tomas w ciągu ostatnich dwóch lat stanowił o sile Arsenalu ? Bądźmy poważni.
Wygłupiłeś się z Songiem i starasz się odwrócić kota ogonem, podczas gdy słowem o Czechu nic nie napisałem.

To jak, będą te nazwiska piłkarzy, którzy wrocą do zdrowia i pokażą Songowi miejsce w szeregu ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sty 2010, 15:21

Fieldy kto tu obraca kota ogonem, o Songu już napisałem co sądze i napisalem też przykład Oshea bo dla mnie to podobne przypadki- nie wiem co mam wiecej napisać. Dla mnie nazwanie piłkarza podstawowym(Tomek) jest rownie smiesznie ale szkoda kolegi fana z arsenalu dac do złotych ust. To jakby nazwać OwenaH podstawowym piłkarzem MU. Zapytałem tylko jakim prawem można nazwać czecha piłkarzem podstawowym ktory w przeciagu 2 lat zagrał pare meczy w arsenalu? Zdrowy Tomek w formie to inna bajka, pytam o dzien dzisiejszy. Dlatego jesli podejemy liczby przy Songu to warto by było podac przy Tomku.Jesli liczby są argumentem na ,,podstawowowsc Songa,, to powinny być też dla Tomka.

O Songu piłkarsko już pisałem.... jak zagrał bardzo dobre mecze w kluczowych meczach sezonu wtedy bedziemy inaczej pisać. Bo moze byc tak że zagra jak z MU w pofinale LM.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sty 2010, 15:23

Sorry MGiggs, ale O'Shea grał dlatego bo połamany był Brown i Rafael, a w Arsenalu od Songa na DM lepszego w tej chwili nie ma. Tak więc różnica jest.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sty 2010, 15:31

To oczywiste, ze Tomas w chwili obecnej [czyt. w tym sezonie] nie gra regularnie. Jak ci się wypowiedź Ducha nie spodobała, albo rozśmieszyła, to wrzuć do złotych ust. Broni ci ktoś ? Ale nie, ty wolisz mnie męczyć, żebym ja to zrobił. Twoja wypowiedź [o Songu] była dla mnie bardziej absurdalna niż wypowiedź Ducha o Tomasie. Jak dla ciebie jest inaczej, to wrzucaj ją sobie do złotych ust. Na pewno ostrzeżenia nie dostaniesz :lol:
MGiggs pisze:Zapytałem tylko jakim prawem można nazwać czecha piłkarzem podstawowym ktory w przeciagu 2 lat zagrał pare meczy w arsenalu?
to może nie mnie pytaj, a Ducha ?
MGiggs pisze:O Songu piłkarsko już pisałem.... jak zagrał bardzo dobre mecze w kluczowych meczach sezonu wtedy bedziemy inaczej pisać. Bo moze byc tak że zagra jak z MU w pofinale LM.
Dalej nie rozumiesz o czym mowa. Nikt nie pisze, że Song jest najlepszym def. pomocnikiem w lidze, tylko że jest kluczową postacią w Arsenalu. Nawet jak Song popełni błąd w meczu z United, który doprowadzi do utraty bramki, to i tak będzie niezastąpiony w tym sezonie w Arsenalu. Teraz pojmujesz? I Wenger go nie posadzi na ławce, gdy tylko wróci ktoś do zdrowia.
Na marginesie - w dalszym ciągu chciałbym usłyszec te nazwiska, odnośnie tego cytatu:
Spokojnie, wszyscy wrócą w Arsenalu do zdrowia i aż czekam kiedy dostanie Song po dupci za swoja gre

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sty 2010, 15:35

z Twoim poczuciem humoru to nigdy nic nie wiadomo. Mnie złote usta nie bawia.
Song to podstawowy piłkarz Arsenalu,najlepszy DM w Arsenalu, najlepszy po Hiszpanie gracz Arsenalu, graczo poziomie Fletchera.Rosicki to tęz podstawowy gracz Arsenalu w pes 2010 i niech tak pozostanie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sty 2010, 15:39

MGiggs pisze:Song to podstawowy piłkarz Arsenalu,najlepszy DM w Arsenalu, najlepszy po Hiszpanie gracz Arsenalu, graczo poziomie Fletchera
- podstawowy - zgadza się
- najlepszy DM w klubie - zgadza się
- najlepszy po Cescu w tym sezonie - w mojej opinii jak najbardziej
- czy na poziomie Fletchera ? Na pewno, jesli chodzi o ten sezon obaj mają podobny wkład w grę swoich drużyn w drugiej linii.

Podasz te nazwiska ? Wymieniłem ci listę tych, którzy tam mogą grać, żebyś miał łatwiej, ale ciągle unikasz tematu. Rozumiem, że już nie chcesz o tym dyskutować ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sty 2010, 15:58

Do Szkota mu troszke brakuje, takich meczy jakie miał szkot Song jeszcze nie mial więc trudno ich porównać. Dla mnie lepszym piłkarzem jest Denilson i mam nadzieje ze tu pokaże, sam sie nie zdziwie jak Wenger kupi w lecie jakiegos dobrego DM- ale to zobaczymy w dłuższej perspektywie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2324
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sty 2010, 16:48

Denilson juz pokazal w tym sezonie ile jest wart na DM

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 sty 2010, 17:37

fieldy pisze:woja wypowiedź [o Songu] była dla mnie bardziej absurdalna niż wypowiedź Ducha o Tomasie.
Proszę ja Was. Moja wypowiedź o Tomasie była śmieszna, czy absurdalna? Czy nie napisałem już, że :arrow:
Co do Rosy. Wyraźnie napisałem "z obecnie podstawowego składu"
Co oznacza mniej więcej tyle, że na moment obecnym uważam go za zawodnika podstawowego. Nie wiem czy patrząc na sytuacje kadrową Arsenalu na dzień dzisiejszy można twierdzić inaczej. Jeśli bym chciał napisać o całokształcie zespołu (najlepiej zdrowego zespołu) to bym to wyraźnie w tekście zaznaczył. Faktycznie, jest i śmiesznie i kuriozalnie :o

Piszemy o meczu ze Stoke, a tu nagle kibic Manchesteru domaga się statystyk z dwóch ostatnich lat. Konkretnie, rzeczowo i na temat :spoko:

Do kwestii Songa już wracał nie będę, bo tłumaczenie po raz któryś, że jest to kluczowy piłkarz w układance Wenger, najlepszy defensywny pomocnik Arsenalu i jeden z lepszych graczy Kanonierów w obecnym sezonie widać trafia w próżnię.
MGiggs pisze:Dla mnie lepszym piłkarzem jest Denilson
Pooglądaj troszkę meczów Arsenalu i wtedy wróć się wypowiadać. Denilson i Song na pozycji defensywnego pomocnika to niebo i ziemia. Zdecydowanie bardziej doceniam walory Brazylijczyka w grze do przodu.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 25 sty 2010, 17:47

Problem w tym ze Song to jedyny dm w klubie prezentujacy wysoki poziom. Mam do Wengera zal o to ze nie zapewnil nam zmiennika na ta pozycje.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2324
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sty 2010, 20:13

Pytanko. Skoro Song wypadl z Kamerunem z PNA, czy bedzie dostepny na Manchester United? Baaardzo by sie przydal..

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2010, 12:57

Fieldy, doczekałeś się plotek:
Sempre in bilico il futuro al Milan di Klaas-Jan Huntelaar (26), che passa da momenti in cui afferma di voler partire, ad altri in cui sembra destinato a restare nel nostro campionato. Nel dubbio, come riportano dall'Inghilterra, l'Arsenal sta alla finestra e cerca di valutare la situazione. Il giocatore, in realtà, farebbe di certo comodo ai Gunners, non fosse altro per sostituire Robin Van Persie (26), di recente infortunatosi. Il problema dei londinesi è economico: non ritengono adeguato l'attuale ingaggio del giocatore, di conseguenza stanno cercando di elaborare delle offerte alternative.
Ale na ten moment niemal bliskie pewności jest pozostanie Huntelaara do końca sezonu w Mediolanie. :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2010, 13:36

Nic z tego nie rozumiem, ale jak mniemam chodzi o ewentualne wypożyczenie do Arsenalu Janka ?
Byłbym bardzo zadowolony. Zwłaszcza, że za wypożyczenie nie trzeba płacić Milanowi, a Arsenal potrzebuje kogoś w zastępstwie Robina właśnie do konca sezonu. Dudu niby gra coraz lepiej, ale strasznie wolno ta jego forma przychodzi. Nicklas miał wrócić, ale nie wiadomo jak sie bedzie prezentował - nie gra od października.
Taki krok byłby chyba idealny. A o piłki w pole karne się martwić raczej nie trzeba, jak mamy Cesca zdrowego, więc Janek miałby okazje.

P.S. Wenger własnie powiedział na konferencji, ze nie szuka napastnika!
Nicklas wraca na Villę i pewnie to ma decydujące znaczenie.

Co ciekawe na Ville wraca też Nasri i Sagna, czyli same dobre wieści póki co. Niestety nie zagra ani Song, ani Diaby. Więc z Denilsonem, oby dał radę.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 26 sty 2010, 13:46

A czy Diaby wroci na MU wiadomo cos? Skoro Diaby nie gra z AV to mam nadzieje ze do srodka przejdzie Rosicky lub Nasri, ewentualnie Ramsey. Eastomond i Denilson jednoczesnie na boisku w takim meczu to juz co najmniej podwojne samobojstwo. Ramseya tez bym sie obawial. Brak 2 porzadnego dma strasznie nam komplikuje sytuacje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2010, 13:51

Pełna zgoda. Przydałby się drugi piłkarz na tą pozycję, tylko z tego co widać - Wenger za takiego uważa Denilsona, który jest dobrym pomocnikiem, z dosc dobrym strzałem, z dobrym podaniem, ale bez umiejętności przeszkadzania rywalom. Nie ma wślizgu, nie ma wystarczającej siły i charakteru, tak na moje oko. Za mało walczy. Ale jakoś trzeba będzie to przetrwać. Nasri już był próbowany na tej pozycji, ale ja bym chyba wolał Aarona, który moze czasem błąd popełni, ale za to od razu stara się go naprawić i walczy o tą piłkę.
Z tego co wiem, na United Diaby ma być gotowy, ale to bez znaczenia, jak Song wróci. Oczywiście w kontekście gry na DMie, bo w ataku by się Diaby przydał, zwłaszcza w takiej formie jaką prezentował w ostatnich tygodniach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”