Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 352

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sty 2010, 13:12

coco pisze:Własnie widac jak ta stabilizacja po Ranierim funkcjonuje :haha: :] przytocze przyklad Mou przyszedl do Chelsea uporzadkowal ja , i doprowadzil do stabilizacji w taki sposób ze kazdy z jego nastepców wzoruje sie na jego pracy . .
tylko, że Mourinho to Mourinho, a Zaccheroni, Ferrara czy Renieri to Zaccheroni, Ferrara czy Renieri. Świat, to nie miejsce gdzie funkcjonują samospełniające się życzenia. Albo ktoś ma umiejętności by stworzyć potężny zespół (jak Mou), albo ich nie ma i nie ma co obstawać przy nim ślepo, wierząc, że utrzymanie go na posadzie przyniesie długoterminowe korzyści w postaci stabilizacji. Tak robił zarząd JUVE w ostatnich tygodniach i efekt widzimy.
Zresztą o trenerze na przyszły sezon, będzie można mówić dopiero w.. przyszłym sezonie. Z tym zarządem nie ma mowy o dalekosiężnych planach, są doraźne działania po omacku.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 13:13 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6652

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sty 2010, 13:13

coco pisze:Hiddink natomiast ma dobra posade , kasy multum wiec za ochłapy trenowac nie przyjdzie , od poczatku wiedzialem ze nie dojdzie do skutku ten transfer , chyba ze w ostatni dzien okienka wasz zarzad rzuci mu na stół tyle ile chce to za pewne sie zastanowi.
Hiddink nie przedłuży kontraktu z Rosją, co raczej potwierdza w swoich wypowiedziach agent. Niby jest tam kokieteria że chce zostać, ale Abramowicz mu już płacił nie będzie, a już federacja Rosyjska tym bardziej. Sam agent potwierdza kontakty z innymi klubami.
coco pisze:Hiddink moglby trenowac nawet Legie gdyby mu dali tyle kasy ile chce , presitz Juve jest mizerny na chwile obecna i nie dziwie sie ze Holender odrzucil propozycje .
Nie rozumiesz sytuacji. Hiddink chciał władzy jaką zarząd nie chciał mu dać, mam tu na mysli transfery, miał pomysł na drużynę i chciał kontrakt na kilka lat. A co do prestiżu Juventusu: jaki potencjał ma ta drużyna każdy wie. Moim zdaniem trener światowej klasy z ambicjami poważnie rozpatrzyłby propozycję przejęcia największego włoskiego klubu w historii w sytuacji, kiedy trzeba odzyskać honor. Bo nie oszukujmy się, ten kto pierwszy wygra Scudetto po Calciopoli będzie stawiany na równi z Trapattonim czy Lippim.
coco pisze:Wy musicie budowac sie od 0 jesli Zackowi by szlo w miare dobrze to byscie go zostawili na stanowisku , jesli nie to pomyslal bym o takim H.R.Cuperze dac czas ze 2 lata i maszyna zacznie funkcjonowac .
Jeżeli budowę od 0 rozumiesz jako zmianę zarządu to jak najbardziej jestem za. Bo obecny zarząd na pewno zostawiłby Zacceronniego na następny sezon gdyby ten ugrał przyzwoite wyniki. Co byłoby błędem na miarę Ferrary.
coco pisze:oczywiscie ze chodzi mi o ten sezon , w przyszlym z Benitezem tez nic nie wyjdzie tak mi sie wydaje , bo musieli byscie zaplacic Liverpoolowi za zerwanie umowy .
Nie wydaje mi się, żeby zarząd Liver był aż tak łakomy na kasę. Oni nie zwolnią Rafy bo musieliby mu zapłacić, ale rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron - to chyba jest realne...
coco pisze:. Guardiola to czysty przypadek nieznanego trenera ktoremu sie udało osiagnac olbrzymi sukces , problem w tym ze ta Barcelona budowana jest od lat i od małego im sie wszczepia filozofie gry , u was filozofia wyglada na tym ze na konferencjach jedziecie kazdego a pozniej przychodzi do meczu i wielki płacz .
Przez 113 lat Juventus dorobił się swojej filozofii. Tyle że ta zniknęła wraz z przyjściem Blanca. Póki jeszcze był Gigli jakoś to działało (w sumie nie wiadomo czemu...), jak ostał się już tylko Blanc to poszło się rypać.
(L)oczkerson pisze:Nawet jeśli by się zmienił zarząd, dalej mi się nie wydaje. Corvino ma swój plan w Fiorenitnie i konsekwentnie go realizuje. Łatwo go nie porzuci. Z podobnych względów nie do wyjęcia jest Prandelli, a szkoda. Czego jak czego, ale tego duetu Violi zazdroszczę. Profesjonaliści z prawdziwego zdarzenia.
Wiesz, jest taki powiedzenie, że każdy ma swoją cenę. Tyle, że my pieniędzy nie mamy. Może Meleam Group :P

Podobno jest opcja żeby mieć Beniteza już w styczniu, a podobno jest opcja że będziemy mieć Gentile... Czy wam też się wydaję, że ta kandydatura Gentile (podobno sam Trap tak doradzał) nie jest jakimś żartem zarządu (w sensie takie "mamy cię") czy coś w tym stylu?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sty 2010, 13:18

Czy wam też się wydaję, że ta kandydatura Gentile (podobno sam Trap tak doradzał) nie jest jakimś żartem zarządu (w sensie takie "mamy cię") czy coś w tym stylu?
Odnośnie Gentile to mam wrażenie, że powtarza się scenariusz z Ferrarą . Podobne kwalifikację, polecony przez legendarnego trenera JUVE i w domysle podobny efekt pracy.
Może Meleam Group
Czytałem. Niby fajnie, że Elkan chce się zająć JUVE. Wielkim pozytywem by były zmiany w zarządzie, ale jak usłyszałem jakiego trenera chcą w JUVE to mnie ciarki przeszły.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 sty 2010, 13:30

z Gentile to jedyne co byloby pewne to to, ze Giovinco stal by sie podstawowym zawodnikiem :P (nareszcie?). a co do Beniteza to za przeproszenie w dupie mam trenera ktory do klubu sprowadza 90% swoich rodakow... a wszyscy dobrze wiemy jak hiszpanie spisuja sie w Serie A...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6652

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sty 2010, 13:44

(L)oczkerson pisze:Odnośnie Gentile to mam wrażenie, że powtarza się scenariusz z Ferrarą . Podobne kwalifikację, polecony przez legendarnego trenera JUVE i w domysle podobny efekt pracy.
No i właśnie dlatego mam wrażenie że to żart jest...
(L)oczkerson pisze:Czytałem. Niby fajnie, że Elkan chce się zająć JUVE. Wielkim pozytywem by były zmiany w zarządzie, ale jak usłyszałem jakiego trenera chcą w JUVE to mnie ciarki przeszły.
Ale przynajmniej sztab medyczny byłby na najwyższym poziomie. A to już połowa sukcesu...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 sty 2010, 21:35

Toldo, Balotelli :mrgreen:

W tym wymuszonym zestawieniu personalnym wygląda to całkiem przyzwoicie, biorąc pod uwagę ostatnie czasy, ale nie ma co się jarać, bo w Interze grają tylko Pandev i Sneijder, a to jedynie Puchar Włoch.

PS. Melo nieźle, ale oczywiście musiał babola zrobić. Ale że sędzia niewidomy to się nam upiekło.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 sty 2010, 22:39

10 pisze: ale nie ma co się jarać, bo w Interze grają tylko Pandev i Sneijder, a to jedynie Puchar Włoch.

PS. Melo nieźle, ale oczywiście musiał babola zrobić. Ale że sędzia niewidomy to się nam upiekło.
Wystarczyli żeby pokonać Juve, a jeśli chodzi o rękę Melo to jak to się mówi co się odwlecze to nie uciecze... 1:2 i tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 sty 2010, 22:42

Mimo, że sędzia ewidentnie był z nami nie potrafiliśmy wygrać. Co robił Grosso przy bramce Balotela - wie tylko on sam.
Powiedziałbym że nie ma co się przejmować bo to głupi Puchar Włoch, ale ...w Serie A jest przecież jeszcze gorzej.

PS. Chce ktoś kupić 2 metry Brazylijczyka?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2010, 22:46

Spotkania nie ogladałem, ale własnie pokazywali skrót i powiem, że Toldo sie nie popisał, ale chyba przy okazji gry pofarbował sobie włosy. Za to Buffon dzisiaj zrobił sporo, żeby Inter wreszcie strzelil bramke/bramki.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 sty 2010, 22:48

Jarzinho pisze:Za to Buffon dzisiaj zrobił sporo, żeby Inter wreszcie strzelil bramke/bramki.
?? :hardkor2:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 sty 2010, 22:51

Za to Buffon dzisiaj zrobił sporo, żeby Inter wreszcie strzelil bramke/bramki.
Do kogo jak do kogo ale do Buffona kibice nie powinni mieć żalu. To już prędzej Fabio G. odwdzięczył się Interowi za te 2 lata spędzone w Mediolanie.

Uwielbiam patrzeć na grę Amauriego. Lepszy niż Zlatan ! :beer:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2010, 22:54

Na sportklubie pokazywali grozne sytuacje z meczu i w drugiej polowie co obrona Buffona to pilka przed nim, albo pod nogami zawodnika Interu. Nie były to jakieś piekielnie mocne strzały i 2 z nich spokojnie mozna była złapać badz zdecydowanie lepiej wybić w bok.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sty 2010, 22:57

Przestaję ogarniac co się dzieje z Brazylijczykiem od roku (z momentami przebłysków). Sensownie wyglądał czasami Candreva, Sissoko i te jego podania ['] , nienajgorszy mecz Melo (tylko niech się nie uczy od Legro machania łapami w polu karnym podczas wspólnych rozmów o religii), Diego dużo strat. Chiellini już pod koniec spotkania nie wyrabiał z tymi upadkami Balotelliego, ale dobrze, że nie zrobił nic głupiego. Padaczki aż takiej nie było, nawet kilka wymian z pierwszej piłki udało się stworzyc ( :o ). Czekamy na cudotwórce Zacha lub Gentile i same 17 finałów nam zostało w lidze i 2 (najprawdopodobniej) w Lidze Europejskiej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 sty 2010, 23:10

Sero pisze:Uwielbiam patrzeć na grę Amauriego. Lepszy niż Zlatan ! :beer:
:mrgreen:

Kibice SD chyba za nisko skakali.

Gratulacje dla Interu. Liczylem na derby Mediolanu Milan sie jednak dal dojechac Udine. Stara Dama moze teraz skupic sie na gonieniu trzeciego miejsca i dwumeczu z Ajaxem. Joden ostatnio chyba zlapali lekka zadyszke. Bedzie ciekawie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sty 2010, 0:19

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że jutro poznamy nowego trenera i będzie to... Zaccheroni. Jeżeli dostanie kontrakt dłuższy niż 0,5 roku to ja bojkotuję ten cyrk, bo moja pikawa może tego nie wytrzymac.

Przy okazji Chiarenza opowiadał w radiu o okolicznościach rozstania z sekcją młodzieżową Juventusu. Cytat z juventuz.com:
"It important to clarify that I wasn't the one of wanted to leave Juve. There are two ways to receive your pink slip: You sack him or you make sure he leaves. I belong to the second category. With our staff we have done important things, we won a lot and made future champions who are now doing well. We have grown four young men who are now in the first team. From 2000 to 2008 we did a great job.
I was forced to leave because, despite all this, my proposed project to Blanc on the future of the black and white youth was rejected. After everything I had done, this was not expected. If it was up to me I would have stayed at Juventus for life, but I was not allowed.... "
Ryba psuje się od głowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”