Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sty 2010, 16:10
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: b-boy1995 » 29 sty 2010, 16:12
b-boy1995
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sty 2010, 16:26
Kod: Zaznacz cały
Casillas
Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo
Xabi Alonso, Guti, Kaká, Granero(Drenthe)
Raúl, Benzema,kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: b-boy1995 » 29 sty 2010, 16:31
b-boy1995
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2010, 16:59
Czego nie potrafie zrozumieć, tego, że Ronaldo dostał kartke nei za zamiary, nie za machanie rękami tylko za uderzenie. Messi za co miał dostać i jaka tu jest porównanie konsekwencji.RealFan pisze: Jak ktoś czegoś nie chce zrozumieć, to już nie zrozumie.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sty 2010, 17:08
A być może po to żeby wywołać ogólną dyskusję na ten temat, aby wszystkie strony mogły mieć jasne zdanie na temat takich sytuacji które we współczesnym futbolu zdarzają się coraz częściej.Mnie to osbiśćie jebie, po władze Realu odwolywaniem(nieuzasadnionym) wystawili sie na śmieszność i to nie raz a dwa. Mało brakowało a wysłali by prośe do wszyskich klubów, żeby pozwolono Ronaldo grać.
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2010, 17:32
W Polsce za uderzenie w twarz dostaje sie czerwone kartki automatycznie, czy to była walka, czy przypadkowe zagranie. Nie wiem na co Real liczył, ze ktoś przyzna im racje. Po pierwszym odwolaniu, juz mozna było zakładać, że nic z tego nie bedzie. Fala krytki wylala by się z każdej strony, bo kilka osob wypowiadało sie w tej sprawie(Depor, Malaga).kaczy pisze:A być może po to żeby wywołać ogólną dyskusję na ten temat, aby wszystkie strony mogły mieć jasne zdanie na temat takich sytuacji które we współczesnym futbolu zdarzają się coraz częściej.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2010, 18:37
Tylko w szyję. Zachowanie zawodników bardzo podobne. Różnice są tylko w konsekwencjach dla tego, co oberwał. Dobra. Ale jak mamy kierować się tylko konsekwencjami i tylko według tego kryterium dawać kary lub nie, to można by pisać, iż Iraizoz za również nieumyślne przyczynienie się do złamania nogi Filipe... Nie spodziewałem się tego, że odwołanie coś da, bo rzadko one coś dają (zazwyczaj komisje chcą być konsekwentne), jednak jak już pisałem Ronaldo dostał karę tylko przez konsekwencje, a nie czyn. Gdyby Mtiliga po takim samym uderzeniu jednak nie doznał obrażeń, to Cristiano nie tylko nie dostałby dwóch spotkań, ale nawet nie dostałby czerwonej kartki. I tylko pokazaniu tego miało służyć nagranie z Messim. Pewnie w sytuacji, gdy byłoby to nagranie z Aitorem Ocio nawet byś nie zwrócił na to takiej uwagiJarzinho pisze: Czego nie potrafie zrozumieć, tego, że Ronaldo dostał kartke nei za zamiary, nie za machanie rękami tylko za uderzenie. Messi za co miał dostać i jaka tu jest porównanie konsekwencji.
To w Realu czegoś nie potrafili zrozumieć, ze Messi nie uderzył w twarz przeciwnika.
Jeszcze kilka dni temu, gdy ktoś uderzył do dawnego (według tych samych kryteriów niesłusznego - nawet bardziej) odwołania Barcelony napisałeś:Jarzinho pisze: Mnie to osbiśćie jebie, po władze Realu odwolywaniem(nieuzasadnionym) wystawili sie na śmieszność i to nie raz a dwa. Mało brakowało a wysłali by prośe do wszyskich klubów, żeby pozwolono Ronaldo grać.
Teraz piszesz, że Real wystawił się na śmieszność. Zero konsekwencji.Jestem za tym, żeby sie odwolywac, bo zawsze coś mozna ugrać.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2010, 19:26
RealFan pisze:Jeszcze kilka dni temu, gdy ktoś uderzył do dawnego (według tych samych kryteriów niesłusznego - nawet bardziej) odwołania Barcelony napisałeś:
Akurat te słowa tyczyły się Ronaldo a nie zadnej sytuacji dotyczacej Blaugrany, wiec tutaj sie myslisz.RealFan pisze:Teraz piszesz, że Real wystawił się na śmieszność. Zero konsekwencji.
Ja nie pisałem regulaminu, zasad sedziowania czy wytycznych dla arbitrów. Coś jesli jest jasno określone to tego sie trzymajmy. Kazdy ma być tak samo oceniany. Roznice kazdy widzi miedzy sytuacja Messiego i CR. Kazdy tez ja widzi kiedy czyta uzasadnienie tych dwóch spotkań kary dla Ronaldo. Ronaldo dostał za uderzenie w twarz, bez agresji, przy probie uwolnienia sie i kontynuowania gry, gdyby było inaczej, kara zaczynala by sie od 4 spotkań wzwyż.RealFan pisze:Tylko w szyję. Zachowanie zawodników bardzo podobne. Różnice są tylko w konsekwencjach dla tego, co oberwał. Dobra. Ale jak mamy kierować się tylko konsekwencjami i tylko według tego kryterium dawać kary lub nie, to można by pisać, iż Iraizoz za również nieumyślne przyczynienie się do złamania nogi Filipe... Nie spodziewałem się tego, że odwołanie coś da, bo rzadko one coś dają (zazwyczaj komisje chcą być konsekwentne), jednak jak już pisałem Ronaldo dostał karę tylko przez konsekwencje, a nie czyn. Gdyby Mtiliga po takim samym uderzeniu jednak nie doznał obrażeń, to Cristiano nie tylko nie dostałby dwóch spotkań, ale nawet nie dostałby czerwonej kartki. I tylko pokazaniu tego miało służyć nagranie z Messim. Pewnie w sytuacji, gdy byłoby to nagranie z Aitorem Ocio nawet byś nie zwrócił na to takiej uwagi Dla mnie kara dwóch spotkań (nawet nie jednego) wynikająca tylko z konsekwencji dla przeciwnika po przypadkowym zagraniu nie jest słuszna, ale tu już do porozumienia nie dojdziemy.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2010, 19:42
aveiro pisze:Przypomnij sobie misiu malinowy jak Stoiczkow kopnął sędziego. Władze Barki odwołały się od dyskwalifikacji, która została znacznie skrócona, odwoływaliście się już kilka razy od kartek, tak jak to czynią inne kluby. Czy wy w każdej sytuacji musicie być hipokrytami ? To jest już jakaś choroba.
Teraz napisałeś, że Real się ośmieszył i należy znać granice zdrowego rozsądku. W takim razie gdzie one są? Bo jeśli któreś z tych dwóch odwołań było głupie to raczej nie to Realu. Można było liczyć na to, że kara nawet gdy nie zostanie zdjęta, zostanie zmniejszona do jednego spotkania i nadal byłaby zgodna z regulaminem, na który się słusznie powołałeś.Jarzinho w odpowiedzi pisze:Jestem za tym, żeby sie odwolywac, bo zawsze coś mozna ugrać.
Messi zachowywał się bardzo podobnie i również uderzył przeciwnika - co prawda nie w twarz tylko w szyję, ale to też niebezpieczne miejsce. Różnica jest tylko taka, że zawodnik Sevilli nie odniósł uszczerbku na zdrowiu i nie padł na murawę. Gdyby zaczął umierać w piłkarskim stylu to pewnie Messi wcale nie uniknąłby kary. Naprawdę, tu i tu było machanie rękoma w podobnych okolicznościach, tu i tu nastąpiło uderzenie przeciwnika. Różnica jest tylko w zachowaniu przeciwnika po uderzeniu i w konsekwencjach dla niego. Dlatego nie uważam, by załączenie tego nagrania było "żal mówić o takim klubie". Bo widać w internecie, że wiele osób odebrało to jako atak na Barcelonę i tylko jako atak na Barcelonę. Niesłusznie z resztą, o czym też już w którymś poście wspomniałem.Jarzinho pisze:Z innej strony spytam sie juz ostatni raz, Ronaldo dostał karę, sytuacja Messiego była podobna- wiec za co Leo powinnien w takim wypadku dostac kare.![]()
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 29 sty 2010, 19:53

miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2010, 20:06
Visca nadinterpretacja. Z reszta lubisz wypisywać różne tego typu posty w tym temacie i innych tu w twoim wykonaniu nie było, więc nie jestem zaskoczony.miguel indurain pisze:to okazaloby sie że ze chamski atak drtenthe to wina puyola.
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 29 sty 2010, 20:24
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2010, 20:36
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 29 sty 2010, 20:45
miguel indurain
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio