RealFan pisze:Jeszcze kilka dni temu, gdy ktoś uderzył do dawnego (według tych samych kryteriów niesłusznego - nawet bardziej) odwołania Barcelony napisałeś:
Akurat te słowa tyczyły się Ronaldo a nie zadnej sytuacji dotyczacej Blaugrany, wiec tutaj sie myslisz.RealFan pisze:Teraz piszesz, że Real wystawił się na śmieszność. Zero konsekwencji.
Tak jak pisałem, kluby zawsze powinny sie odwolywać bo coś mozna ugrać, ale bez przesady, trzeba znać granicy zdrowego rozsadku i miec klase. Śmieszne jest to, ze Real odwolal sie od czerwonej kartki, Ronaldo dostał 2 mecze, Real się od tego odwołał, oczywiscie apelacje odrzucono. Dzisiaj kolejne odwołanie.
Dla mnie jesli Ronaldo dostałby np. 4 spotkania kary to była by to ogromna przesada i w takim przypadku Real powinien od pierwszego werdyktu sie odwoływać, ale ludzie został ukarany zgodnie z regulaminem, przepisami...
To co zrobiono wokol tego to istna parodia, z pilkarza Malagi zrobiono, osobe, ktora sama sobie winna i tylko i wlacznie przez niego to sie stało, min. dlatego, ze jest niski. Z sedziego zrobiono krzywdziciela Realu i show Ronaldo. Dodajac do tego uzycie zapisu z meczu Sevilli z Barca, to zal mowić o takim klubie. Bo to jest poniżanie się na całej lini.
Ja nie pisałem regulaminu, zasad sedziowania czy wytycznych dla arbitrów. Coś jesli jest jasno określone to tego sie trzymajmy. Kazdy ma być tak samo oceniany. Roznice kazdy widzi miedzy sytuacja Messiego i CR. Kazdy tez ja widzi kiedy czyta uzasadnienie tych dwóch spotkań kary dla Ronaldo. Ronaldo dostał za uderzenie w twarz, bez agresji, przy probie uwolnienia sie i kontynuowania gry, gdyby było inaczej, kara zaczynala by sie od 4 spotkań wzwyż.RealFan pisze:Tylko w szyję. Zachowanie zawodników bardzo podobne. Różnice są tylko w konsekwencjach dla tego, co oberwał. Dobra. Ale jak mamy kierować się tylko konsekwencjami i tylko według tego kryterium dawać kary lub nie, to można by pisać, iż Iraizoz za również nieumyślne przyczynienie się do złamania nogi Filipe... Nie spodziewałem się tego, że odwołanie coś da, bo rzadko one coś dają (zazwyczaj komisje chcą być konsekwentne), jednak jak już pisałem Ronaldo dostał karę tylko przez konsekwencje, a nie czyn. Gdyby Mtiliga po takim samym uderzeniu jednak nie doznał obrażeń, to Cristiano nie tylko nie dostałby dwóch spotkań, ale nawet nie dostałby czerwonej kartki. I tylko pokazaniu tego miało służyć nagranie z Messim. Pewnie w sytuacji, gdy byłoby to nagranie z Aitorem Ocio nawet byś nie zwrócił na to takiej uwagi Dla mnie kara dwóch spotkań (nawet nie jednego) wynikająca tylko z konsekwencji dla przeciwnika po przypadkowym zagraniu nie jest słuszna, ale tu już do porozumienia nie dojdziemy.
Z innej strony spytam sie juz ostatni raz, Ronaldo dostał karę, sytuacja Messiego była podobna- wiec za co Leo powinnien w takim wypadku dostac kare.
W przyszłośći Real powinien znaleźć na youtubie kogoś od kompilacji i on napewno znajdzie wiecej takich akcji jak ta Leo i wtedy szanse zajebiscie wzrosną. Finish.