FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1046

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lut 2010, 12:33

Sędziowanie w La Liga jest na fatalnym poziomie. Większe błędy przechodziły na waszą korzyść jak i na korzyść Realu. Nawet jeśli był spalony to minimalny. I nie ma się co spierać. Bardziej śmieszy mnie "żółtko" dla Mesjasza za wjazd od tyłu...Tak to się sędziuje w La Liga od lat...

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 01 lut 2010, 12:41

http://www.as.com/futbol/articulo/futbo ... iftb_3/Tes
kolejny (toudinho),ktoremu as wode z mozgu robi...
Wślizg od tyłu = żółta kartka. Gdyby to było w sytuacji gdy napastnik wychodzi sam na sam to czerwona ale przepisy w innych sytuacjach nie przewidują czerwonej kartki. Na filmiku np. nie widać, że tą wyżej uniesioną noga tylko lekko trącił zawodnika Gijonu i nie widać, że wcześniej został powalony na ziemię więc nie mógł po upadku zrobić pięknego wślizgu :) Zresztą nikt ze Sportingu nie protestował. Wzięli piłkę i wykonali rzut wolny bez pretensj
Ronaldo w meczu z almerią za kopnięcie przeciwnika w nogi i to bez piłki tez dostał zołty kartonik, a ze to była jego druga żolta to inna sprawa. Tu przynajmniej był to w trakcie gdy przeciwnik miał piłkę! czemu wtedy nikt nie pisał ze ronaldo powinien dostac od razu czerwoną a nie drugą żółtą, tylko jescze były pretensje ze został wyrzucony
Drenthe połamał nogę Bertranowi z Tenerife, a czerwonej nie dostał - więc o czym mówimy?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2010, 13:00

BarcaQzYN pisze:Nie wszystkie transfery były trafione, ale nie przesadzaj. Maxwell, Kieta, Alves to bardzo dobre zakupy. Po Chygrynskim teraz wszyscy jadą, ale pamiętam dobrze co tu się działo pół roku temu. Większość użytkowników wychwalała Ukraińca i wierzyła Guardioli. Nawet po pierwszym meczu w barwach Barcy gorąco go tu wychwalano. A on po prostu nie może się zaaklimatyzować. Parę transferów nie wypaliło i sam jestem przekonany, że nie były do końca przemyślane, ale duża część to naprawdę świetne decyzje.
Ale jaka załsuga w transferze Keity lezy po stronie Txikiego, toze Barca zapłaciła klauzule. O Maxwellu napisalem juz kilkakrotnie i jeszcze raz napisze, nie jest sporo mniejsza alternatywa niz był sylvek i nie wiem jak on sie znalazł w Blaugranie. Jasne, ze Alves to świetny transfer, ale za niego takze Barca rzuciła sporo. Chygrynskiyego broni tylko to, ze to był pomysł Pepa i trzeba bylo za niego az tyle zaplacic i to idzie na konto Guardioli.
Hleb- 15/17
Keirrison - 18
Caceres 16
Henrique -8
wyglada to jak wyglada. 3 z nich kosztowało wiecej niż Keita czy Toure, a Dima wiecej niz obaj. Takie sytuacje nie sa logiczne.
Etus2 pisze:kończ waść wstydu oszczedz chcialoby sie rzec po raz kolejny
Nie chcialem zasmiecac ostatnio juz tematu Realu, wiec napisze tu. Nie wiem jak bardzo jesteś ograniczony, ale wiele wskazuje ze bardzo-bardzo. Wszystko wszystkim, nikt nie musi sie z rkoemanem zgadzać. Jednak załosne jest pisanie ciagle na odpowiedz postu rkoemana jednego zdania, ktore nie dość, ze jest zadna odpowiedzią, to jeszcze bardziej ośmiesza Ciebie niz jego. Masz coś do przekazania chcesz zabłysnąć to napisz. Teksty tego typu zachwoaj do siebie, albo na forum onetu.

Jesli ktoś sie dobrze wpatrzy w pasy na murawie, to naprawde jesli tam znajdzie spalonego, to NASA czeka. Jakoś jest jaka jest ale kolory widać. Zrzut jest nie dokonca dobry, ale mozna dobrze wyczekac moment podania i Pedro z Gregorym. Tyle.

Messi nie dostał żóltka za slizg od tylu tylko za kopniecie przeciwnika. :wink:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 lut 2010, 13:16

Jednoznacznie rozstrzygnąć czy był spalony czy nie mogłaby fotokomórka( da się zastosować?), albo izraelski system naprowadzania pocisków(?) zastosowany przy ocenie gola Luisa Garcii w półfinale LM Liver-Chelsea :lol:

Nawet jeśli był błąd to z kategorii niezawinionych i nie warto na zaczepki odpowiadać.

Puyol za tydzień wisi więc pewnie znowu na środku zagrają Pike i Rafa. Dobrze, żeby Marquez dostał szansę bo pozytywnie się zaprezentował

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 lut 2010, 14:52

Za fual Messiego bezwzglednie czerwona kartka, jedyna sluszna decyzja w tej sytuacji.

A spalony, choc niewielki, lecz byl i nie jest wcale tak, ze nie byl mozliwy do dostrzezenia.
A mundo zmanipulowalo zdjeciami jeszcze bardziej od marci, bo nawet nie uchwycili momentu podania, ale chwile po, co wyraznie widac.

Nie wiem tez jak mozna przywolywac screen induraina jako dowod, ze spalonego nie bylo. Toz to taka sama maniplacja. Nie dosc, ze nie zostal uchwycony moment podania, to wystarczy spojrzec na "pasy", chocby te dwa sasiadujace ze soba przy linii sodkowej. :lol:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 01 lut 2010, 14:54

tu nie ma co roztrzygac. sprawa jest oczywista jak łza. najsmieszniejsze faktycznie byly teksty ze moj obrazek pochodzil z innej klatki niz ten z marki. i jeszcze pisanie o manipulacji. ha! pewnie niektorym sie wydaje ze linie powinny byc idealnie pionowe <lol48> co ciekawe taki sam obrazek wstawil dzis sport.es

tam na gorze sa trzy posty, nastepujace po sobie. rkoemana, Etus2 i kaczego. wszystkie trzy maja ze soba wspolny mianownik, mianowicie kazdy z nich przedstawia niezbite dowody na zjawisko hala dzieci.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 lut 2010, 16:14

Jednak załosne jest pisanie ciagle na odpowiedz postu rkoemana jednego zdania, ktore nie dość, ze jest zadna odpowiedzią, to jeszcze bardziej ośmiesza Ciebie niz jego.
zabronisz mi o wielki mistrzu? hehe przeczytaj co on czyta a później sam sobie odpowiedz jaki może być komentarz do jego "dokonań" większego frustrata to tutaj nie ma. Pozatym nie bede mu konstruktywnie odpowiadać bo po pierwsze szkoda klawiatury a po drugie boje się że przyjedzie do mojego miasta a ja będę bał się wyjść z domu jak to w jednej z jego legend było ;) oj pamiętam tą opowieść jak to ścigał jakiegoś "hala dzieciaka" ! ojoj :boruta:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2010, 16:48

Etus2 pisze:zabronisz mi o wielki mistrzu? hehe przeczytaj co on czyta a później sam sobie odpowiedz jaki może być komentarz do jego "dokonań" większego frustrata to tutaj nie ma. Pozatym nie bede mu konstruktywnie odpowiadać bo po pierwsze szkoda klawiatury a po drugie boje się że przyjedzie do mojego miasta a ja będę bał się wyjść z domu jak to w jednej z jego legend było oj pamiętam tą opowieść jak to ścigał jakiegoś "hala dzieciaka" ! ojoj
Nie wiem co on czyta, jak dla mnie moze i Harlequiny.
Nie bedziesz konstruktywnie odpowiadać, bo jedyna konstruktywna wypowiedz na tym formu dana przez Ciebie to cytat innego forumowicza.
rkoeman pisze:nie bylo spalonego i wie o tym kazdy kto ma choc troche mozgumarca i as bedace tuba medialna pereza robia swoja gre. spowodowalo to nawet zalozenie na facebooku profilu majacego na celu protestowanie przeciw klamstwom tych dwoch gazet. ogarnijcie sie ludzi i obejrzyjcie sobie na spokojnie cala akcjedodajmy rowniez ze barcelona byla w tym meczu duzo lepsza i sporting tylko raz nieudolnie zagrozil bramce valdesaps - screen wklejony przez induraina to to samo zdjecie ktore pokazala marca. tylko nie zostaly wyciete linie koncowe i linie przeprowadzona sa odpowiednio zgodnie z zasadami perspektywy. proponuje kibicom klubu ktorym franco podarowal tyle tytulow rozbiegniecie sie i strzelenie sobie baranka
Sapolonego nie było.
O madryckiej prasie wypowiedziałem sie kilka postów wczesniej dosc obszernie, podobnie jak i w temacie Realu.
Barcelona była lepsza druzyna dominowała, spokojnie mogla nastrzelac Sportingowi jeszcze 3-4 bramki. Choc grała słabo.

Gdzie tu jest jakas fantazja zawarta w tym posice rkoemana, bo ja jej nie dostrzegam. Nie dostrzegam mijania sie z prawda. Masz dowody, że spalony był, prosze bardzo przedstaw, bo jak narazie wielka napinka, a zaden idiota nie pokazał dobrego repleya akcji, gdzie widac ewidentnie spalonego.
Cos nie tak odnosnie prasy madryckiej masz inne zdanie, to je przedstaw, boj uz nawet kibice MU sie smieja z "pleców" Realu Pereza.
Spodziewałes sie, że jak podbijesz debilnym postem to urośniesz do miana cwaniaka, ktorych jest sporo, ktorzy potrafia odpowiedzieć na zdanie innej osoby własnie taka wypowiedzia, bo sami sa strasznie ograniczeni i nie potrafia przedstawić swojego punktu widzenia i go uargumentowac. BRAWO.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 lut 2010, 17:33

pokaż mi moją wypowiedz o rzekomym spalonym ? u... chyba takiej nie ma? nie wypowiedziałem się bo spalonego nie było a jak był to był minimalny i gadanie że Barca ma pomoc sędziów w tym przypadku jest nie uargumentowane tak samo jak twoje obrona rkoemana który w każdym poście pokazuje że jest raczej antymadridistą a nie fanem Barcelony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2010, 20:25

Etus2 pisze:pokaż mi moją wypowiedz o rzekomym spalonym ? u... chyba takiej nie ma? nie wypowiedziałem się bo spalonego nie było a jak był to był minimalny i gadanie że Barca ma pomoc sędziów w tym przypadku jest nie uargumentowane tak samo jak twoje obrona rkoemana który w każdym poście pokazuje że jest raczej antymadridistą a nie fanem Barcelony.
czy ja pisałem cos o tym co ty myslisz o spalonym. Napisałeś :
Etus2 pisze:zabronisz mi o wielki mistrzu? hehe przeczytaj co on czyta a później sam sobie odpowiedz jaki może być komentarz do jego "dokonań" większego frustrata to tutaj nie ma. Pozatym nie bede mu konstruktywnie odpowiadać bo po pierwsze szkoda klawiatury a po drugie boje się że przyjedzie do mojego miasta a ja będę bał się wyjść z domu jak to w jednej z jego legend było oj pamiętam tą opowieść jak to ścigał jakiegoś "hala dzieciaka" ! ojoj
Pytam sie skad ten komentarz do jego postu co takiego zawierał, skoro taki odzew znalazł s twojej strony czy cos nieprawdziwego napisal na temat spalonego, na temat prasy, na temat Barcy. Nie wiec skad taki komentarz. ->
Etus2 pisze:kończ waść wstydu oszczedz chcialoby sie rzec po raz kolejny

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 lut 2010, 21:04

[url]http://www.blaugrana.pl/news/4510/del_nido:_kto_sadzi,_ze_barça_wygrywa_dzieki_sedziom....html[/url]

Del Nido :boje się: :rotfl:

edit: Co robię źle :oops:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lut 2010, 21:12

”Ten kto uważa, że Barcelona jest tak wysoko dzięki sędziom albo wie bardzo mało, albo [ch**] wie” - powiedział dosadnie Del Nido.
dosadne :D

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 lut 2010, 21:20

Pytam sie skad ten komentarz do jego postu co takiego zawierał, skoro taki odzew znalazł s twojej strony czy cos nieprawdziwego napisal na temat spalonego, na temat prasy, na temat Barcy. Nie wiec skad taki komentarz. ->

odpisałem w poprzednim poście , w ostatnim zdaniu. Chyba że to jest normalne to proponuje wy dajcie JM na 100% a my fani Realu damy JB na 100% i nawet zainwestujemy w koszulki z takim logiem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2010, 23:33

rkoeman pisze:rio ferdinand za duzo mneij grozne uderzenie lokciem zostal zawieszony na 4 spotkaniaw anglii jezeli klub odwoluje sie od decyzji zawodnik ma zwiekszona kare. mial 3 mecze kary, odwolali sie - sa 4mam nadzieje ze tak bedzie kiedys w hiszpanii i real przestanie w koncu zachowywac sie jak wszechwladny hegemon ktoremu wszystko wolno
Etus2 pisze:rkoeman wie lepiej nie kłóćcie się.!
Nie wiem gdzie jest te ostatnie zdanie...- cos tam o antymadrista... o to Ci chodzi w tym poscie jak i tym pozywzej jest to zawarte. No [k****] niezle.
Nie bronie rkoemana ani troche, bo te poglady jakie akurat tutaj przedstawił nie mijaja sie z prawda. Sam moge to samo napisać o madryckiej prasie, spalonym i tak dalej.

Prawda jest fakt, ze w Madrycie mają od jakiegoś czasu niezły towar. Takie jazdy to po niczym mi znanym nie mozna miec. Robia z siebie jakąś ofiare, a dziwne, ze w ich obronie narazie nikt nie staje. RPzypominam wypowiedzi o sytuacji Ronaldo. Teraz Del Nido cos takiego mowi, po kazdym chyba bym sie tego spodziewał, ale nie po nim. Nie jest "lubiana" postacia w Barcelonie. W kazdym razie mowi poprawnie dyplomatycznie.
W Madrycie zaczyna sie prawdziwa burza w strone Barcy. Narazie sie ośmieszaja tak jak tym spalonym, co zostało dość dobrze storpedowane przez MD. Jestem pewny, ze teraz kazdy taki bład jak sedziowie popelniali na korzyść Realu bedzie wywalany za kazda nadarzajaca sie okazja. Takie spotkanie jak z Almeria szybko nie pojdzie w zapomnienie.
A kibicom Relau proponuje naprawde powstrzymać sie z komentarzem do momentu az wszystko bedzie pokazane, ale nie przez zaplecze Realu(Marca, AS). Po co wyskakiwać z takimi tekstami jak podczas GD ze spalony i drukowanie, podobnie teraz. Totalnie niepotrzebne. Posmialiscie sie popisaliście i was nie ma.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 lut 2010, 23:48

Hmmm to samo robią katalońskie dzienniki :

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=28272
pozatym pisanie "tuby pereza" jest naprawdę śmieszne nie wiem czy to taka przenośnia czy co bo po takich typach można się spodziewać różnych dziwnych akcji.

a co do pisania i uciekania to bardzo dobrze pamiętam jak nie było rkoemana gdy Real zdobywał podrząd dwa Mistrzostwa Hiszpanii a sezon przed i sezon po tym szczekał najwięcej co zresztą widać też teraz gdy Barca doszła do głosu i wygrała co nieco , więc nie pisz mi tutaj o ogóle bo mówiąc ogólnikowo gdy my wygrywaliśmy to niektórych z was nie było tutaj również.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”