Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 358

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 02 lut 2010, 18:36

podobno nasza wspaniał reprezentacja dostała propozycje sparingu z Ghaną, Koreą Płd, Kostaryką, Algierią i z kilkoma innymi przed MŚ. Ciekawe kogo wybiorą. To lepsze propozycje niż Finlandia która miała zająć kolejny termin po Bułgarii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2010, 18:37

Ale wy jesteście zapatrzeni w tego Leo. Wszystko co robił było super - prawda? Opamiętajcie się. Ja sam wielkim zwolennikiem Smudy nie byłem, ale ... dajmy mu popracować. Pisałem nie raz na forum, że w Polsce są młodsi trenerzy, z większą wiedzą.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 18:47

Ależ tu nikt o Leo nie wspomniał w trakcie dyskusji, on nie ma nic do rzeczy. Wyśmiewam jedynie tok "rozumowania" zwolenników Smudy, ich krytykę względem poprzednich selekcjonerów i oczekiwania względem nowego na tle tego, co Smuda wyczynia.
Fakt, że się odniosłeś tu do Leo świadczy tylko o Twojej bezradności na widok tego, że Smuda wyczynia jeszcze większe "cuda", niż ktokolwiek przed nim, zupełnie nie przejmując się opinią publiczną.
Poprzedni selekcjonerzy przynajmniej popełniali błędy po ugruntowaniu swojej pozycji, kiedy czuli się pewnie dzięki wynikom. Smuda wyników mieć nie będzie, czuje się pewnie dzięki swoim pracodawcom, którzy opłacają mu bezsensowne wakacje.
Ten wyjazd byłby naciągany nawet, gdyby tam była czołówka ligi - ale jej nie będzie.
Smudzie NIC nie da pooglądanie słabych piłkarzy ze słabych klubów - a tacy tam będą na zgrupowaniach - na tym etapie przygotowań, on docelowo nigdy (poza terminem w lutym) nie będzie miał okazji trenować ich na takim stadium. Jedzie wygrzać kości i nic ponadto, tu nie wolno mieć złudzeń, że on tam jedzie ze względów sportowych.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 19:31

Wilmore pisze:Smuda wyników mieć nie będzie
Udowodnij. Jeśli opierasz ten fakt na spotkaniach które rozegrał to powiem Ci, że w rezerwowym składzie jego repra i tak grała lepiej niż repra Leo na jesieni. A jeśli masz szklaną kulę i widzisz przyszłość to poproszę pytania na egzamin.

Co do wyjazdu do Turcji to się z tobą zgadzam, śmiech na sali.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 19:38

Smuda jest trenerem, jakim jest. Dodatkowo jest selekcjonerem, jakim jest. Pokrzyczy sobie po piłkarzach, ale wyników nadal mieć nie będzie - w futbolu reprezentacyjnym na naszym poziomie przygotowanie fizyczne nie jest tak ważne, bo nie da rady się przygotować odpowiednio do meczów. Psychologiem Smuda jest takim, że student I roku go przeskakuje w cuglach. Taktykiem takim, że boże uchowaj. Robił cuda tylko dzięki przygotowaniu fizycznemu, ale tu nie ma na nie miejsca.
Więc wyników mieć nie będzie - nie tylko ze względu na to, że jest chyba najgorszym od Wójcika trenerem na tej posadzie, ale i ze względu na to, że ma najgorszy nawet sprzed czasów Wójcika potencjał piłkarski, a nie ma na razie żadnych przesłanek ku temu, by wierzyć w cuda z piłkarzami, jakie wyczyniał Leo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 19:53

Dodatkowo jest selekcjonerem, jakim jest
No ale jakim Smuda jest selekcjonerem? Ja po 4 miesiącach jego pracy, gdzie prawie cały czas nie miał pełnego składu i grał z ogórkami pokroju Tajlandii czy Kanady wstrzymam się z opinią. Nie podniecam się nim ale też nie będę go skreślał póki jeszcze nic nie pokazał. Beenhakker też pierwsze mecze przegrał. Też go wielu skreślało.
nie tylko ze względu na to, że jest chyba najgorszym od Wójcika trenerem na tej posadzie
Majewski, Boniek :roll:
cuda z piłkarzami, jakie wyczyniał Leo
No to fakt. Leo wyczyniał cuda z naszą kadrą. 0:3 ze Słowenią, 2-3 z Irlandią... Mecz z Portugalią będę pamiętał do końca życia, ale to, że zajmujemy teraz 60 miejsce w rankingu to też "cud" Leo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 19:59

No ale jakim Smuda jest selekcjonerem?
Robak, Nowak, Sadlok na lewej obronie, Iwański, Tosik.
Selekcjoner = osoba wybierająca, w naszym wypadku piłkarzy. Selekcjonerem można być świetnym nie znając się na piłce i vice versa - można być znakomitym trenerem i nie umieć oceniać piłkarzy.
Majewski, Boniek
Majewski jako trener na pewno nie jest gorszy, zna się na taktyce od Smudy dalece lepiej. Nie lubię go, ale jako trener swoje z miernotami osiągnął, jest znakomicie wykształcony.
O Bońku zapomniałem, to prawda.
No to fakt.
Chyba nie do końca rozumiesz, o co mi chodzi - Smuda nigdy nie będzie w stanie zdziałać z piłkarzami takich cudów, jak Leo - chodzi mi o indywidualne postępy, jak Matusiak czy Bronowicki. Smudy na to nie stać.

Kandydatura Smudy była skazana na porażkę od samego początku z jednego względu - to trener bazujący na przygotowaniu fizycznym, który nie zna się na taktyce. Dla takich na tej posadzie nie powinno być miejsca. Niech sobie nadal prowadzi Zagłębie, krzyż na drogę, w polskiej lidze się nadaje do tego świetnie, szanuję jego dokonania. W kadrze jednak nie będzie miał okazji skorzystać ze swoich atutów.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 20:08

Robak, Nowak, Sadlok na lewej obronie, Iwański, Tosik.
No a kogo miał zabrać zamiast nich na turniej do Tajlandii z graczy grających w naszej lidze? Inną kwestią jest, czy był sens tam jechać...
Majewski jako trener na pewno nie jest gorszy, zna się na taktyce od Smudy dalece lepiej. Nie lubię go, ale jako trener swoje z miernotami osiągnął, jest znakomicie wykształcony.
Jeśli chodzi o sukcesy to go Smuda zjada na śniadanie.
Matusiak czy Bronowicki
Bronowickiemu wyszedł jeden mecz. Matusiak całą rundę grał świetnie w Bełchatowie i mówienie, że to dzięki Leo jest śmieszne. W Cracovii też odżył dzięki Leo? A powiedz mi co łączy tamten Bełchatów i tą Cracovię?
W kadrze jednak nie będzie miał okazji skorzystać ze swoich atutów.
Daj mu chociaż rok, potem będziesz oceniał. Bo na razie się ośmieszasz, opierając swoją opinie na podstawie "bo mi się tak wydaje" i ubierasz to w ładne słowa o przygotowaniu fizycznym i zerowej taktyce. Nie obchodzi mnie to, czy on się zna na taktyce, jeśli będzie miał wyniki niech trenuje. Leo się zajebiscie na taktyce znał, motywował o księżycach a też wyników nie osiągał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 20:37

Inną kwestią jest, czy był sens tam jechać...
To nie podlega dyskusji, te zgrupowania to znakomity pomysł.
Iwański - to już piłkarz skończony. Jakikolwiek młody będzie od niego lepszy.
Tosik - wzięty chyba za to, że grał, bo się niczym nie wyróżnia. Może się żonie Smudy spodobały jego loczki?
Robak - za stary, prochu nie wymyśli.
Nowak - podobnie, zresztą on nigdy talentem nie był.
Jeśli chodzi o sukcesy to go Smuda zjada na śniadanie.
No i co z tego? Podkreślam, Smuda swoich atutów nie wykorzysta na tej pozycji. To nie czasy Górskiego.
Bronowickiemu wyszedł jeden mecz.
I niech mu wyjdzie na ME też jeden - to już będzie 33% tego, co jest nam potrzebne. Sukces na turnieju to pojedyncze mecze, nie forma wieloletnia.
Matusiak całą rundę grał świetnie w Bełchatowie i mówienie, że to dzięki Leo jest śmieszne.
Nie, to prawda. To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie. Matusiaka przełamał Leo, Lenczyk był najistotniejszym z jego trenerów klubowych, ale to wcale nie było tak, że on go stworzył. Nawet Matusiak to potwierdzał. Brednie, że to tylko zasługa Lenczyka, że Matusiak grał, jak grał, to zwyczajne brednie, nic więcej.
W Cracovii też odżył dzięki Leo?
Poważnie myślisz, że odżył Matusiak? Przecież to nadal wrak piłkarza. Co tylko pokazuje, że to nie Lenczyk jest elementem decydującym dla formy Matusiaka, co wiedzą chyba wszyscy rozsądni.
Daj mu chociaż rok, potem będziesz oceniał.
No cóż, jeśli Ty znasz Smudę od roku, na co wskazują Twoje posty broniące go, to nie moja broszka. Ja go znam zbyt długo, by naiwnie wierzyć w jego sukces. On ma atuty, by być dobrym trenerem klubowym, nie ma ich, by robić sukces w futbolu reprezentacyjnym. Smutne, ale prawdziwe - w reprezentacji o wiele lepiej może się nadać beznadziejny Majewski, przeciętniacy Engel czy Janas, niż Smuda. Tu nie ma miejsca na wybieganie, to nie lata 70.
Pewni trenerzy do pewnych ról się po prostu nie nadają - nie ma trenerskich omnibusów. Nie lubię Smudy, ale dałbym mu do prowadzenia bez mrugnięcia okiem dowolny klub w Polsce - klub. Reprezentacja to inny sposób pracy, inne obowiązki, Smuda w trakcie kilkunastu lat pracy w zawodzie pokazał, że nie zna się na tym, czego się tu od niego wymaga. I dlatego byłem zawsze przeciwko niemu jako selekcjonerowi - wolałbym widzieć na tej pozycji nawet Kasperczaka, który przynajmniej zna się na tym, co tu jest potrzebne, mimo tego, jak dał ciała w ostatnich latach jako trener.
Podsumowując wątek: Smuda jako selekcjoner reprezentacji jest trochę jak Sebastian Mila na lewej obronie. Niby dobry piłkarz, niby ma potencjał, niby ktoś go tam z własnej woli ustawił, ale to idiotyczna decyzja, a pozycja kompletnie nie odpowiada jego umiejętnościom.

Generalnie widać po Tobie, że się na futbolu znasz jako kibic. Nie pouczaj mnie w tej kwestii, bo nic Cię do tego nie obliguje. Wierzyć w Smudę jako selekcjonera wierzę tak samo, jak w Pawełka jako podstawowego bramkarza reprezentacji. Jeśli Smuda nie dobierze sobie dobrych asystentów - a tego na razie nie zrobił - to będzie dupa, nie wynik. Bo taktyki Zieliński mu nie ułoży.

Na koniec wisienka na torcie:
Leo się zajebiscie na taktyce znał, motywował o księżycach a też wyników nie osiągał.
:lol:
EoT.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2010, 20:52

Wilmore pisze:No i co z tego?
Na chwilę obecną zakończmy dyskusję na tym poziomie. Brak Ci argumentu i tyle. Smuda ma lepsze sukcesy z drużynami ligowymi - sam przyznałeś. Więc daj mu trochę popracować.

A nazwiska Robak, Nowak i Tosik mogę zastąpić Pazdanem i innymi ogórkami.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 lut 2010, 22:30

Wilmore pisze:To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie
Wilmore pisze:Generalnie widać po Tobie, że się na futbolu znasz jako kibic. Nie pouczaj mnie w tej kwestii, bo nic Cię do tego nie obliguje
I te dwa cytaty utwierdzają mnie w przekonaniu, że wielki Wilmore uważa się mądrzejszego od nas "maluczkich" i nie ma sensu z nim dyskutować.
Wilmore przenieś się na jakieś forum dla specjalistów, a nie marnuj się z nami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 23:08

Iwański - to już piłkarz skończony. Jakikolwiek młody będzie od niego lepszy.
Tosik - wzięty chyba za to, że grał, bo się niczym nie wyróżnia. Może się żonie Smudy spodobały jego loczki?
Robak - za stary, prochu nie wymyśli.
Nowak - podobnie, zresztą on nigdy talentem nie był.
OK, czyli wady powołanych przez Smudę już znamy. Ale ja pytałem kogo wg ciebie Smuda miał zabrać.
I niech mu wyjdzie na ME też jeden - to już będzie 33% tego, co jest nam potrzebne. Sukces na turnieju to pojedyncze mecze, nie forma wieloletnia.
Jakos nie widziałem, żeby na turnieju któryś z Polaków błyszczał. A odpowiedz specjalisto, jak komuś wyjdzie jeden mecz w sezonie to jest to zasługa trenera, czy zwykłego farta?
Poważnie myślisz, że odżył Matusiak? Przecież to nadal wrak piłkarza. Co tylko pokazuje, że to nie Lenczyk jest elementem decydującym dla formy Matusiaka, co wiedzą chyba wszyscy rozsądni.
Widziałeś jak prezentował się w Heerenveen, Wiśle czy Widzewie? W Cracovii gra dużo lepiej. I to nie był jeden mecz. Zobaczymy jak będzie grał na wiosnę kiedy przepracuje okres przygotowawczy z drużyną.
Na koniec wisienka na torcie:
W czerwcu będę musiał kibicować Słowakom ewentualnie Włochom. To, że Leo awansował do ME nie zmienia faktu, że potem było już tylko tragicznie.
Bo taktyki Zieliński mu nie ułoży.
My mieliśmy kiedyś jakiś styl? Taktyki to by naszych graczy nawet Mourinho nie nauczył.

I tak jestem kibicem. I mi to nie przeszkadza, że Smuda dostał szansę bo nie mam żadnych powodów żeby uważać, że będzie gorzej niż w roku 2009. Czy się sprawdzi, tego nie wiem ja i na pewno nie wiesz tego Ty.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lut 2010, 0:19

Powiem tak. Myślałem, że Smuda to ostatni bastion normalności w PZPN. Myliłem się. Jest kolejnym pionkiem PZPN a Franz z niego był, ale w Lechu. Teraz to jest Franciszkanin. Na pamięć uczy się wierszy pisanych przez PZPN. Tak więc skończyła się ostatnia nadzieja dla dobra polskiego futbolu :roll: Oczywiście chciałbym się mylić, ale nie wierzę w to.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2010, 21:56

Wilmore pisze:Chyba nie do końca rozumiesz, o co mi chodzi - Smuda nigdy nie będzie w stanie zdziałać z piłkarzami takich cudów, jak Leo - chodzi mi o indywidualne postępy, jak Matusiak czy Bronowicki. Smudy na to nie stać.
Wilmore pisze:Nie, to prawda. To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie. Matusiaka przełamał Leo, Lenczyk był najistotniejszym z jego trenerów klubowych, ale to wcale nie było tak, że on go stworzył. Nawet Matusiak to potwierdzał. Brednie, że to tylko zasługa Lenczyka, że Matusiak grał, jak grał, to zwyczajne brednie, nic więcej.
Już to raz pisałem Matusiak miał świetna formę przed MŚ w Niemczech. Tylko jego osoba wzbudzała taka sama krytykę jak Jelenia, Dudki i Brożka, na których Janas się zdecydował na przekór mediom.
Nic nie zostało po kadrze Leo. koniec, kropka. Taktycznych umiejetnościach Leo się nie wypowiadam, za mnie zrobili to Saganowski z Lewandowskim na prawym skrzydle, Wawrzyniak na 4 pozycjach, Krzyniu na lewej stronie defensywy itp...

Do nazwisk Smudy mozna się czepiać, bo to, że na przestrzeni 6- miechów dwóch selekcjonerów bierze do kadry Iwańskiego to jest [k****] kpina. Wiadomo nazbierać 20 z polskiej ligi i brać ich lać Azjatów to nie jest łatwa sprawa, ale be przesady, skoro nie ma takich 20 to lepiej brać zamiast Maciusia jakiegoś 19-20 latka, który jakoś wyróżnia się w Ekstraklasie. Młodych jakoś zawsze można usprawiedliwić.
Tosika osobę popieram, ale on wyglądał dobrze w polskiej lidze w zakończonej rundzie na prawej obronie i tam powinien być sprawdzany. Zamiast Nowaka mogli zrobić konkurs i zabrać ze sobą jakiegoś kibica.

Jednak nie o tym chciałem. Polska zagra z Hiszpania(podobno pewne) przed MŚ, takie coś mi odpowiada, miło zobaczyć jakiś mecz z udziałem dobrej drużyny. Polacy oczywiście będą po sezonie, więc patrząc na to, że to może ostatni mecz Hiszpanów to dostaną taki wpierdal jakiego dawno nie otrzymali i tu nie chodzi mi o wynik. Będzie pewnie śmiesznie, ale chodzi o to, że jak już dostawać to właśnie od takich ekip.
Tak sobie przypominając kiedy Polacy ostatnio grali z taka topową reprezentacją...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2010, 21:59

Tak sobie przypominając kiedy Polacy ostatnio grali z taka topową reprezentacją
Z Włochami sparing w Polsce, wygrany 3-1.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”