Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 02 lut 2010, 18:36
Carlos_7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2010, 18:37
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 18:47
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 19:31
Udowodnij. Jeśli opierasz ten fakt na spotkaniach które rozegrał to powiem Ci, że w rezerwowym składzie jego repra i tak grała lepiej niż repra Leo na jesieni. A jeśli masz szklaną kulę i widzisz przyszłość to poproszę pytania na egzamin.Wilmore pisze:Smuda wyników mieć nie będzie
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 19:38
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 19:53
No ale jakim Smuda jest selekcjonerem? Ja po 4 miesiącach jego pracy, gdzie prawie cały czas nie miał pełnego składu i grał z ogórkami pokroju Tajlandii czy Kanady wstrzymam się z opinią. Nie podniecam się nim ale też nie będę go skreślał póki jeszcze nic nie pokazał. Beenhakker też pierwsze mecze przegrał. Też go wielu skreślało.Dodatkowo jest selekcjonerem, jakim jest
Majewski, Bonieknie tylko ze względu na to, że jest chyba najgorszym od Wójcika trenerem na tej posadzie
No to fakt. Leo wyczyniał cuda z naszą kadrą. 0:3 ze Słowenią, 2-3 z Irlandią... Mecz z Portugalią będę pamiętał do końca życia, ale to, że zajmujemy teraz 60 miejsce w rankingu to też "cud" Leo.cuda z piłkarzami, jakie wyczyniał Leo
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 19:59
Robak, Nowak, Sadlok na lewej obronie, Iwański, Tosik.No ale jakim Smuda jest selekcjonerem?
Majewski jako trener na pewno nie jest gorszy, zna się na taktyce od Smudy dalece lepiej. Nie lubię go, ale jako trener swoje z miernotami osiągnął, jest znakomicie wykształcony.Majewski, Boniek
Chyba nie do końca rozumiesz, o co mi chodzi - Smuda nigdy nie będzie w stanie zdziałać z piłkarzami takich cudów, jak Leo - chodzi mi o indywidualne postępy, jak Matusiak czy Bronowicki. Smudy na to nie stać.No to fakt.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 20:08
No a kogo miał zabrać zamiast nich na turniej do Tajlandii z graczy grających w naszej lidze? Inną kwestią jest, czy był sens tam jechać...Robak, Nowak, Sadlok na lewej obronie, Iwański, Tosik.
Jeśli chodzi o sukcesy to go Smuda zjada na śniadanie.Majewski jako trener na pewno nie jest gorszy, zna się na taktyce od Smudy dalece lepiej. Nie lubię go, ale jako trener swoje z miernotami osiągnął, jest znakomicie wykształcony.
Bronowickiemu wyszedł jeden mecz. Matusiak całą rundę grał świetnie w Bełchatowie i mówienie, że to dzięki Leo jest śmieszne. W Cracovii też odżył dzięki Leo? A powiedz mi co łączy tamten Bełchatów i tą Cracovię?Matusiak czy Bronowicki
Daj mu chociaż rok, potem będziesz oceniał. Bo na razie się ośmieszasz, opierając swoją opinie na podstawie "bo mi się tak wydaje" i ubierasz to w ładne słowa o przygotowaniu fizycznym i zerowej taktyce. Nie obchodzi mnie to, czy on się zna na taktyce, jeśli będzie miał wyniki niech trenuje. Leo się zajebiscie na taktyce znał, motywował o księżycach a też wyników nie osiągał.W kadrze jednak nie będzie miał okazji skorzystać ze swoich atutów.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2010, 20:37
To nie podlega dyskusji, te zgrupowania to znakomity pomysł.Inną kwestią jest, czy był sens tam jechać...
No i co z tego? Podkreślam, Smuda swoich atutów nie wykorzysta na tej pozycji. To nie czasy Górskiego.Jeśli chodzi o sukcesy to go Smuda zjada na śniadanie.
I niech mu wyjdzie na ME też jeden - to już będzie 33% tego, co jest nam potrzebne. Sukces na turnieju to pojedyncze mecze, nie forma wieloletnia.Bronowickiemu wyszedł jeden mecz.
Nie, to prawda. To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie. Matusiaka przełamał Leo, Lenczyk był najistotniejszym z jego trenerów klubowych, ale to wcale nie było tak, że on go stworzył. Nawet Matusiak to potwierdzał. Brednie, że to tylko zasługa Lenczyka, że Matusiak grał, jak grał, to zwyczajne brednie, nic więcej.Matusiak całą rundę grał świetnie w Bełchatowie i mówienie, że to dzięki Leo jest śmieszne.
Poważnie myślisz, że odżył Matusiak? Przecież to nadal wrak piłkarza. Co tylko pokazuje, że to nie Lenczyk jest elementem decydującym dla formy Matusiaka, co wiedzą chyba wszyscy rozsądni.W Cracovii też odżył dzięki Leo?
No cóż, jeśli Ty znasz Smudę od roku, na co wskazują Twoje posty broniące go, to nie moja broszka. Ja go znam zbyt długo, by naiwnie wierzyć w jego sukces. On ma atuty, by być dobrym trenerem klubowym, nie ma ich, by robić sukces w futbolu reprezentacyjnym. Smutne, ale prawdziwe - w reprezentacji o wiele lepiej może się nadać beznadziejny Majewski, przeciętniacy Engel czy Janas, niż Smuda. Tu nie ma miejsca na wybieganie, to nie lata 70.Daj mu chociaż rok, potem będziesz oceniał.
Leo się zajebiscie na taktyce znał, motywował o księżycach a też wyników nie osiągał.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2010, 20:52
Na chwilę obecną zakończmy dyskusję na tym poziomie. Brak Ci argumentu i tyle. Smuda ma lepsze sukcesy z drużynami ligowymi - sam przyznałeś. Więc daj mu trochę popracować.Wilmore pisze:No i co z tego?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 lut 2010, 22:30
Wilmore pisze:To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie
I te dwa cytaty utwierdzają mnie w przekonaniu, że wielki Wilmore uważa się mądrzejszego od nas "maluczkich" i nie ma sensu z nim dyskutować.Wilmore pisze:Generalnie widać po Tobie, że się na futbolu znasz jako kibic. Nie pouczaj mnie w tej kwestii, bo nic Cię do tego nie obliguje
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lut 2010, 23:08
OK, czyli wady powołanych przez Smudę już znamy. Ale ja pytałem kogo wg ciebie Smuda miał zabrać.Iwański - to już piłkarz skończony. Jakikolwiek młody będzie od niego lepszy.
Tosik - wzięty chyba za to, że grał, bo się niczym nie wyróżnia. Może się żonie Smudy spodobały jego loczki?
Robak - za stary, prochu nie wymyśli.
Nowak - podobnie, zresztą on nigdy talentem nie był.
Jakos nie widziałem, żeby na turnieju któryś z Polaków błyszczał. A odpowiedz specjalisto, jak komuś wyjdzie jeden mecz w sezonie to jest to zasługa trenera, czy zwykłego farta?I niech mu wyjdzie na ME też jeden - to już będzie 33% tego, co jest nam potrzebne. Sukces na turnieju to pojedyncze mecze, nie forma wieloletnia.
Widziałeś jak prezentował się w Heerenveen, Wiśle czy Widzewie? W Cracovii gra dużo lepiej. I to nie był jeden mecz. Zobaczymy jak będzie grał na wiosnę kiedy przepracuje okres przygotowawczy z drużyną.Poważnie myślisz, że odżył Matusiak? Przecież to nadal wrak piłkarza. Co tylko pokazuje, że to nie Lenczyk jest elementem decydującym dla formy Matusiaka, co wiedzą chyba wszyscy rozsądni.
W czerwcu będę musiał kibicować Słowakom ewentualnie Włochom. To, że Leo awansował do ME nie zmienia faktu, że potem było już tylko tragicznie.Na koniec wisienka na torcie:
My mieliśmy kiedyś jakiś styl? Taktyki to by naszych graczy nawet Mourinho nie nauczył.Bo taktyki Zieliński mu nie ułoży.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lut 2010, 0:19
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2010, 21:56
Wilmore pisze:Chyba nie do końca rozumiesz, o co mi chodzi - Smuda nigdy nie będzie w stanie zdziałać z piłkarzami takich cudów, jak Leo - chodzi mi o indywidualne postępy, jak Matusiak czy Bronowicki. Smudy na to nie stać.
Już to raz pisałem Matusiak miał świetna formę przed MŚ w Niemczech. Tylko jego osoba wzbudzała taka sama krytykę jak Jelenia, Dudki i Brożka, na których Janas się zdecydował na przekór mediom.Wilmore pisze:Nie, to prawda. To właśnie odróżnia Ciebie - kibica - ode mnie - siedzącego w tym światku trochę bardziej na poważnie. Matusiaka przełamał Leo, Lenczyk był najistotniejszym z jego trenerów klubowych, ale to wcale nie było tak, że on go stworzył. Nawet Matusiak to potwierdzał. Brednie, że to tylko zasługa Lenczyka, że Matusiak grał, jak grał, to zwyczajne brednie, nic więcej.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2010, 21:59
Z Włochami sparing w Polsce, wygrany 3-1.Tak sobie przypominając kiedy Polacy ostatnio grali z taka topową reprezentacją
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio