FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1048

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 04 lut 2010, 15:25

Laporta wspominał że nie będzie kandydować i wyznaczył swojego następce Alfonsa Godalla.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 04 lut 2010, 15:56

W Realu nie tylko myślano o transferach, ale nawet je załatwiano vide porozumienie z Cristiano na mocy którego w przypadku nie przeprowadzenia transferu Real musiałby zapłacić jakieś odszkodowanie :o a

Nastawienie Barcelonismo jest dobre, do pełni szczęścia brakuje nam kilku zawodników, a tuż po wyborach zawsze dokonuje się wzmocnień.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2010, 16:14

I ty w to wierzysz :lol:

A nawet jeśli, to wtedy nikt nie czekał na wybory.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lut 2010, 17:16

b-boy1995 pisze:Siema mam prośbę dla znawców....

Otóż kto wie co pisze na opasce Barcelony pod logiem???
jaka opaska? jakie logo?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2010, 19:35

RealFan pisze:I ty w to wierzysz :lol:

A nawet jeśli, to wtedy nikt nie czekał na wybory.
Z Figo było podobnie.
RealFan pisze:Zbliżają się wybory, ale o transferach na nowy sezon myśli obecny zarząd. Faktycznie świetnie.
Nie widzę w tym nic dziwnego. Zważywszy że głowni kandydaci i tak w swoich planach przedstawiają Pepa, a to z myślą o jego drużynie będą robione transfery.
Nikt się nie będzie bawił w tej samej piaskownicy co Real, bo nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić. Chyba wszyscy wiedzą kogo Barca chce kupić i raczej poza ten obszar nikt nie nie wychyla.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2010, 20:12

Jeśli ktoś wierzy, że Calderon był w stanie osiągnąć jakiekolwiek porozumienie z Manchesterem, to niech będzie, że nie będę go budził z tego snu. Tak, z Manchesterem, bo z Figo sytuacja była o tyle inna, że miał klauzulę odstępnego.

Fajne wybory się szykują. Każdy z kandydatów powie do socios: "No wiecie, jeśli nas wybierzecie, sprowadzimy tego X, co go Laporta kupił przed odejściem." Nuda.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 04 lut 2010, 21:47

Mi się podobają działania obecnego zarządu :P Oni teraz zrobią rekonesans na rynku, zaklepią kogo trzeba a w zbliżających się wyborach wygra ten kto będzie najlepszym kandydatem na papierze - nie w obietnicach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lut 2010, 22:13

Fajne wybory się szykują. Każdy z kandydatów powie do socios: "No wiecie, jeśli nas wybierzecie, sprowadzimy tego X, co go Laporta kupił przed odejściem." Nuda.
To ze wybory nie beda w stylu- Ja sprowadze X - wygrywam, to chyba sukces. Ja nie mam zdania i chyba odpowiednie wyrobie sobie tuz przed wyborami. O ile Laporta podobal mi sie 7 lat temu temu to teraz nie mam faworyta.

Ktos wczesniej pisal ze cieszy sie tym ze Barca coraz glosniej pyta o Silve. Ja rowniez popieram ten transfer. Jak dla mnie jeden z wazniejszych i kluczowych. Nie wiem czy realny ale miejmy nadzieje ze tak.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2010, 22:36

RealFan pisze:Jeśli ktoś wierzy, że Calderon był w stanie osiągnąć jakiekolwiek porozumienie z Manchesterem, to niech będzie, że nie będę go budził z tego snu. Tak, z Manchesterem, bo z Figo sytuacja była o tyle inna, że miał klauzulę odstępnego.

Figo miał obiecane przez Pereza transfer do Realu jeśli wygra wybory. Jeśli nie musiałby zapłacić spora kasę.

Kandydaci będą mieli swoje osoby do przebijania swoich kandydatur, o to się nie martw. Laporta nie ściągnie wszystkich.
Bienias pisze:To ze wybory nie beda w stylu- Ja sprowadze X - wygrywam, to chyba sukces. Ja nie mam zdania i chyba odpowiednie wyrobie sobie tuz przed wyborami. O ile Laporta podobal mi sie 7 lat temu temu to teraz nie mam faworyta.
Nie ma, dla mnie Sandro wygra w cuglach. Mimo, że Laporta poparł Godalla.
Tak naprawdę nie mają czym się przebijać. Wiele osób do Barcy nie przyjdzie, bo drużyna ma już mocny trzon, i to nie tylko w piłce nożnej, bo w kosza zbudowano prawdziwy Dream-Team.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2010, 22:50

Jarzinho pisze:Figo miał obiecane przez Pereza transfer do Realu jeśli wygra wybory. Jeśli nie musiałby zapłacić spora kasę.
Wiem, jak wtedy było. Tylko z powodu, o którym już pisałem ma się to nijak do Cristiano.

W sumie to spodziewam się, że tak naprawdę Laporta nie ściągnie nikogo, a pismaki wymyślają. Jednak co by nie mówić informacje, że obecny zarząd próbuje dokonywać transferów wydają mi się dziwne.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 lut 2010, 7:58

Obecny zarząd to w gruncie rzeczy "kolegialny kandydat na prezydenta", Delfin Laporty, Alfons Godall będzie startował po hasłem kontynuacji pracy ekipy, poza tym ani Rossel ani nikt inny nie kupią nikogo wbrew Pepowi.
Jeśli rzeczywiście Barca robi podchody pod Silve (co mi się nie podoba) to w teorii koresponduje ze słowami Rossela, który podobno kiedyś powiedział, że dla Cesca nie ma powrotu :roll: :twisted:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 05 lut 2010, 9:02

Osobiście wolę takie wybory jakie mamy w Barcelonie, gdzie są jacyś kandydaci i jakieś programy niż gdy stery w klubie oddawane są bez walki komuś, kto kiedyś rozwalił jedną z najlepszych ekip świata a potem uciekł jak szczur z tonącego okrętu. Na chwilę obecną zapowiada się główne starcie pomiędzy laportistami i anilaportistami, kandydaci spoza tego układu niby są ale ich poparcie będzie na poziomie Janusza Korwina-Mikke

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lut 2010, 11:55

Dzis gramy z kmiotkami, no moze nie tak z kmiotkami bo sa z przedmiesc Madrytu :wink: Licze na kolejne 3 punkty. Brak naszego kapitana nie powinno powodowac ze nasza obrona bedzie niczym dziecko w sklepie z zabawkami. Moze Milito zagra a Ibra sie przelamie. W kazdym razie licze ze spokojnie wygramy a Marca nie bedzie musiala bawic sie w Photoshopie :rotfl:
"Henry jeszcze o wiele przewyższa Pedro. My musimy walczyć na boisku z prawdziwymi mężczyznami. Mam nadzieje, że Titi pokaże się jeszcze w tym sezonie z dobrej strony."
Mam nadzieje ze te slowa podbuduja Francuza i ostudza glowy rozpalonych Pedrofilow nawet tego jednego min na tym forum :P Ladne slowa Pepa a Pedro nie powinien sie obrazac tylko brac do pracy i dalej robic postepy.

Wenezuelczyk Jeffren Suarez już nie długo otrzyma status zawodnika pierwszej drużyny FC Barcelony. Tym samym numer na koszulce skrzydłowego Blaugrany ulegnie zmianie. Dotychczas Jeffren na swoich plecach nosił cyfrę 35, a teraz na jego koszulce będzie widniał numer 20.
Mam nadzieje ze jest to dobry prognostyk do przedluzenia kontraktu. Wyspiarze juz czychaja wiec trzeba dzialac.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 lut 2010, 13:27

Mam nadzieję, że Pep pójdzie na całość i dziś znowu zobaczymy od pierwszej minuty Pedro. Henry nie może mieć miejsca w składzie tylko dlatego, że nazywa się Henry, a jego gra w tym sezonie zbliża do do wylotu za ocean latem. Pojedynki z Getafe często kosztowały nas wiele wysiłku, więc wynik typu 1-0 mnie nie zdziwi choć liczę oczywiście na więcej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2010, 13:52

Getafe ma bardzo udany sezon, pierwsza połowa sezonu była najlepsza w ich historii, na CN z nimi ostatnio Barcy nie szło łatwo. W pierwszym spotkaniu, także nie było w pierwszej połowie lekko i przyjemnie. Dzisiaj nie zagra Carles, ale nadal nie jest pewny występ Alvesa i Abidala, to by uderzyło mocno w pewność defensywy. O resztę na całe szczęście nie trzeba się martwić. Na występ Milito dzisiaj nie liczę, bo Rafa zagrał ostatnio dobre zawody i dzisiaj w przypadku braku Puyola jest pewniakiem, liczę na występ Toure i podstawowego zestawienia napadu. Bojana i tak Pep nie wystawi, więc może przynajmniej Henry bądź Zlatan się przełamią. Mecz wypada wygrać i utrzymać przewagę w tabeli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”