FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1049

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 lut 2010, 19:37

Valdés, Alves, Piqué, Milito, Abidal, Touré, Xavi, Keita, Messi, Iniesta, Ibrahimović.

rezerwowi: Pinto, Chygrynskiy, Maxwell, Márquez, Busquets, Pedro,

Alves jednak zdolny do gry i bardzo dobrze, bo pod nieobecność Puyola na prawej obronie musiałby zagrać z pewnością Dalmau. Na środku z Pique z dobrze prezentującym się Milito.
Toure wreszcie w podstawowym składzie, już dawno nie grał od początku, ostatnio bodajże przed świętami.
Pep pogodził Henryka i Pedro wystawiając na lewej flance Inieste :? . Szkoda, że nie zagra tam Pedro, ale cóż poradzić.
I lekką niespodzianką jest brak Titiego nawet na rezerwie.
Nie pozostaje nic innego, jak wygrana.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2010, 20:00

Jak zawsze Pep mnie zaskoczył. Milito od początku, Henry na trybunach. :shock: Ponownie nie ma Bojana, mam nadzieje, że mimo wszystko dzisiaj dostanie większa szansę.
Mam nadzieje, że i spotkanie mnie zaskoczy i będzie to łatwe i przyjemnie do oglądania spotkanie.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 06 lut 2010, 20:04

Maxwell na prawej stronie :roll: Zobaczymy czy będzie dawał rady. VeB!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lut 2010, 20:04

Oglądam mecz na ESPN a tu pokazuja że Henry na ławec.. dziwne :lol:

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 06 lut 2010, 20:07

No dokładnie, mi też pokazało, że Henryk na ławce. Więc nasuwa się pytanie, gdzie jest Francuz? Może w ogóle nie przyjechał? :jupi:

EDYTA: oj, cacy zaj***** Messi, przytomne zachowanie Keity i mamy 1:0 ;]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lut 2010, 20:52

Bardzo emocjonujące widowisko, majstersztyk Messiego, zasłużona czerwień dla Pique.. chyba powinien być karny dla Getafe.. zobaczymy, co przyniesie druga połowa, Getafe dostali szanse, czy uda im się ją wykorzystać?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2010, 20:54

No nic ponownie sobie Barca utrudnia życie. Po 20 minutach powinno być 3-0 a Messi mieć 3 bramki, później czerwona kartka i ataki trochę ustały. Xavi i Zlatan mieli wyśmienite sytuacje do podwyższenia w końcówce, ale jest 1-0.
Zobaczymy co wymyśli Pep, nie wygląda to w 10 źle i jeśli podwyższą na początku 2 połowy powinno pójść z górki. W innym przypadku powinien wejść Rafa i Toure na swoją pozycję.
Co do czerwonej kartki to wyglądało to jak wyglądała, czyli ostro i spokojnie mógł dostać Pique czerwoną, po powtórkach widać, że chciał trafić w piłkę, a że był spóźniony to wszedł ostro w przeciwnika. Zarówno z czerwonej jak i żółtej sędzia wytłumaczyłby się.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 06 lut 2010, 21:01

Magnum pisze: chyba powinien być karny dla Getafe..
:lol: :lol: :lol:

Iniesta - to co gra ten zawodnik to naprawdę istna poezja, fantastyczne podania otwierające groźne akcje FCB i ten świetny trick, kiedy nieopodal naszego pola karnego wziął na plecy dwóch rywali i się wspaniale obrócił - majstersztyk. Chłopak na prawdę powraca do dużej formy o ile już nie powrócił i jeżeli można w ogóle mówić, że ją stracił ;)

Messi także znakomicie, jednak dwie setki miał i choć jedną mógł strzelić. Mam na myśli strzał w bramkarza z pięciu metrów, chociaż było zamieszanie i mu przeszkadzali, a także uderzenie po pięknej akcji, w której asystował Ibra. Skoro już przy Ibrze to, co tu mówić, stara się, stara, ale nie idzie. Trochę lekceważące podejście ma przy niektórych sytuacjach no i to sam na sam kiedy uderzył nad rękawicami bramkarza i obrońca zdołał wybić. Niemniej jednak zagranie do Xaviego, kiedy ten uderzał z banii było znakomite.

Maxwell na prawej stronie całkiem nieźle sobie radzi - do kartki Pique grał nienagannie, od tamtego momentu troszkę już gorzej. W ofensywie dwa razy się pokazał - bardzo przyzwoite zapędzenie się. Keita i Yaya Toure wrócili z tego PNA w bardzo dobrej formie - grają nieźle, Yaya co rajd śmignął to nie mam pytań.

Ogólnie nieźle, ale po kartce dla Pique (czy zasłuzona czy nie, to nie wiem, trochę naciągana moim zdaniem, ale niezbyt przesadzona) Getafe zobaczyło swoją szansę i zaczęło śmielej atakować. Trzeba skończyć jakąś akcję golem żeby nie zrobić jaj i nerwówki takiej jak w końcówce meczu z Gijonem.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 lut 2010, 21:04

Magnum pisze:chyba powinien być karny dla Getafe
Nie ma mowy o karnym, na powtórkach widać, że Abidal nie faulował. Tak jak napisał Jarzinho powinno być wysokie prowadzenie, bo okazji było co nie miara, ale jakoś nie chciało wpaść.
Podoba mi się gra Ibry. O ile w ostatnim meczu byłem zażenowany jego wyczynami na boisku, to dzisiaj Szwed gra bardzo przyzwoicie. Mógł mieć bramkę, ale za wolno minął bramkarza.
A tak w ogóle to dzisiaj Iniesta robi miazgę. O grze Abidala nie wiem co napisać, brakuje mi po prostu słów. Koleś wymiata.
Trzeba uspokoić grę, bo Getafe nas przycisnęło po czerwieni i było trochę niebezpiecznie.
PS. Jak sądzicie, za kogo wejdzie Rafa? Imo za Keitę.

Edit: Sergio za Ibrę :shock:

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 06 lut 2010, 21:18

Powiedziałem sobie tylko pod nosem o [k****] i moje gały wyszły na wierzch, tak o: :shock:. Gramy chyba jakimś dziwnym 4-4-1, czyli trzymamy 1:0 i liczymy na umiejętności Messiego. Oby to [k****] nie wyszło nam na złe, tfu.

Edit: Keita mógł pozamiatać, ale boczna siatka. :( Yaya <=> Rafa, pytanie czemu nie zmienił Seydou?

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 06 lut 2010, 21:33

Napisałem [k****] i liczyłem się z konsekwencjami, ale cóż, wygwiazdkowało.

XAVI i [k****] 2:0! Dać Messiemu przebiec pół boiska w asyście jednego zawodnika to samobójstwo.

2 WP. Może trochę mniej tych bluzgów ? // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2010, 21:48

Yaya24Toure pisze:Gramy chyba jakimś dziwnym 4-4-1, czyli trzymamy 1:0 i liczymy na umiejętności Messiego. Oby to [k****] nie wyszło nam na złe, tfu.
Po zejściu Pique wyglądało to raczej na 1-4-3-2 z Messim i Zlatanem jako dwojka napastników. Po zejściu Zlatana to sam nie wiem, bo Iniesta jest wszędzie i ciężko przez to wyczaić jakie jest te ustawienie. Jedyne co jest pewne to Messi sam na szpicy a za nim chyba Xavi i Iniesta a za nimi Keita i Sergio.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 06 lut 2010, 21:54

Czyli było to 4-4-1 z dwoma ofensywnymi (Iniesta + Xavi) i dwoma defensywnymi (Busquets + Keita). Czemu w takim razie nie zostawił Pep Yayi, który naturalnie gra DMC, tylko Keitę, który jest zawodnikiem bardziej ofensywnym. Nie wiem, może Yaya nie doszedł jeszcze do siebie w pełni po powrocie z PNA, ale to takie głupie tłumaczenie, bo pierwsze 45 minut miał bardzo niezłe. Dziwna decyzja Guardioli, no chyba, że jakiś uraz (?), co jest mało prawdopodobne. Co do meczu to Keita ma pecha, najpierw ta super okazja przy 1:0, a teraz rajd Leo, mija 1 kolesia zagrywa do środka, gdzie Xavi chyba oddaje piłkę na lewą stronę, a tam Iniesta, choć miał okazję na pierdolnięcie to zostawił Seydou, a ten kropnął potężnie :lol: (czyt. nie trafił czysto w piłkę i poszła 4 metry albo i więcej obok bramki). Keita aż sam się z siebie śmiał, padając na murawę.

Iniesta "man of the match <=> Pedro. Ma 60 sekund na bramkę, zdąży czy nie? :P

Edit: i [k****] karny. ja pierdole czerwo dla rafy. popierdliło w [ch**].

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2010, 21:57

Nie potrafisz się po polsku wysłowić, bez bluzgania na prawo i lewo ?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 lut 2010, 22:02

Yaya24Toure pisze:Dziwna decyzja Guardioli, no chyba, że jakiś uraz (?), co jest mało prawdopodobne.
Widziałeś jak Toure schodził z boiska?
Yaya24Toure pisze:Czyli było to 4-4-1 z dwoma ofensywnymi (Iniesta + Xavi) i dwoma defensywnymi (Busquets + Keita)
Keita grał DMa? ja go widziałem na lewym skrzydle i to zdecydowanie z przodu.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 22:04 przez BarcaQzYN, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”