FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1051

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2010, 1:40

Fuck same złe wieści docierają z obozu Barcy. Alves ma nie grać 3 tygodnie, Yaya 2... Patrząc na to, że wykluczeni będą Rafa i Pique to ciężkie spotkanie się szykuje w Madrycie. Nie wiem czy drugi raz wystawi Pep - Maxwella na prawej czy zestawi linie defensywna Puyol- Chygrynskiy- Milito- Abidal. Sergio zagra ponownie 2-3 spotkania z rzędu bo brak zmiennika. Oby się to nie odbiło negatywnie. Będzie ciężko, ale mam nadzieje, że w kolejnych dniach nikt więcej już nie wyleci. Titi 2 spotkania nie powąchał murawy więc mam nadzieje, że będzie naładowany i wreszcie dołoży i on coś od siebie.
jordan20 pisze:dodatkowo busquets dostal piate zoltko i za tydzien bedzie pauzowal
Chyba za 4 jest pauza.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 07 lut 2010, 2:01

nie
puyol wczoraj pauzowal za piate zoltko
wg oficjalnej ma 5 zoltych
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... fitxa.html

bonusy z wczoraj:

geniusz iniesty - Obrazek
rajd maxwella - Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2010, 3:25

To będzie problem 3 dostępnych pomocników, 5 obrońców, w tym albo Carles albo Maxwell zagra na prawej stronie... Dobrze, że trio Xavi-Iniesta-Messi dają rade. Jeszcze niech coś od siebie dorzucą Henry i Zlatan, a Keita będzie skuteczniejszy i VC powinno zostać zdobyte. 8)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 07 lut 2010, 9:00

Pięknie nas wykartkowano :lol: dwóch obrońców + Busquets. Przed ciężkim wyjazdem na Vicente Calderon. Widac efekty prasowej nagonki i płaczu madryckich frustratów po łokciu Cristiano. Villarato :lol:

Można było spokojnie wygrać więcej, fatalna nieskuteczność Keity była mocno irytująca.
Za tydzien wolalbym na srodku widziec Puyola z Milito, Czygrynski może i potrafi wyprowadzać piłkę, ale w każdym innym elemencie gry jest słabszy. Czysciciela pewnie zagra Keita.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 07 lut 2010, 9:20

Cholera, przez wczorajsze 2 czerwa Barca straciła pozycję lidera w klasyfikacji Fair Play PD na rzecz Deportivo.
Kolejne trofeum ucieka... :wink:

Bezpośrednie czerwo dla Marqueza - :haha:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2010, 10:12

rati pisze:Bezpośrednie czerwo dla Marqueza - :haha:
Gwiżdżąc w tej sytuacji faul (który jednak był), sędzia musiał pokazać czerwo.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 lut 2010, 10:32

Do tej pory kontuzje omijały piłkarzy Barcelony, no, ale zaczęło się robić nieciekawie i Pep będzie miał parę dylematów. Na szczęście Maxwell zagrał wczoraj naprawdę dobre zawody, i myślę, że można śmiało wystawiać go na prawej obronie.

A co do czerwonych kartek to nie należy mieć pretensji. Zarówno faul Pique jak i Marqueza bardzo głupie i czerwa zasłużone.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lut 2010, 12:24

Kod: Zaznacz cały

latego tez mysle,ze wraz z milito na srodku zagra czygra wlasnie ze wzgledu na jego bardzo duze umiejetnosci w rozegraniu
i wcale nie bylbym taki pewny wystawienia w srodku milito z puyolem (wg mnie ma duze szanse na gre na prawej obronie,ze wzgledu na szybkiego simao,za ktorym maxwell raczej nie nadazy)
Ukrainiec jest wolny jak mucha w gownie. Milito jest pewniejszy od Czyhrynskiego wiec nie jestem pewien ze zagra z AM. Licze na duet Rafa Milito. Pomimo wszystko argentynczyk zagral jak dla mnie dobre zawody.
Piszesz o wyprowadzaniu pilki......rozumiem ze na Ukrainie fajnie wyprowadzal pilke ale u nas to juz jakos tak pieknie nie jest.

Ibra, chyba jednak znowu najsłabszy w drużynie, chociaż może zbyt surowo podchodzę do niego. Oczekuję od niego goli
jak to dobrze ,ze takie jednostki jak TY nie pracuja w klubie
guardiola czesto powtarza,ze ibra nie przyszedl po to by strzelic 30 goli w sezonie (zaliczy pewnie z 20 goli +10 asyst),ale by dac nowe opcje rozegrania pilki,wzmocnic sile fizyczna ataku,jeszcze bardziej urozmaicic nasza gre,wygrywac pojedynki glowkowe=zgrywac pilke do messiego,pedro,keity itp
ale nie bo dla pewnych kibicow licza sie gole i ch u y !

A co ma mowic Pep. Wczesniej wszyscy pisali ze mamy wysokiego napastnika zeby Alves mial komu dogrywac ciasteczka. Teraz jeszcze cos nowego a za rok jeszcze cos innego bedziemy slyszec. Mam wrazenie ze dla masy ludzi Ibra jest swiety i nie mozna go krytykowac. Kolejny mecz w ktorym zjebal mega setke. Dziekuje :*

Co do meczu to mysle ze Pique zasluzyl na czerwo pomimo ze nie zlamal nosa itp. Spoznil sie i juz. Sedzia mogl dac zoltko i mysle ze by to zrobil gdyby nie ostatnia nagonka. Mamy efekty. W kwestii karnego- To panowie z naszych derbow co tak pisali ze karnego nie bylo powinni teraz przyznac sie do bledu. Bo ten faul byl tak samo sprytny jak ten Xaviego. Tylko czemu ta czerwona? Wtedy nie bylo. Sedzia chyba nas chcial wykartkowac przed meczem z kmiotkami z Madrytu. Brawo Barca. Wygralismy kolejny raz w 10. To sie ceni. Jedynie zal kontuzji.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 07 lut 2010, 13:06

Jak dobrze, że na tym forum jest ktoś kto chociaż w kwestii Ibry i całego wczorajszego meczu ma podobne zdanie co ja. Bienias :beer: .

Ktoś tam mi zarzucił, że jestem zły i dobrze, że nie pracuje w klubie, bo Ibra jest kupiony nie tylko po to, by strzelać bramki. Ok, w takim razie kto ma je strzelać jak nie klasyczna "9". Eto'o co jak co, ale nie miał u nas chyba sezonu, że strzelił mniej niż 20 bramek, wybaczcie, może się mylę. Poza tym to był taki człowiek co potrafił wsadzić głowę czy nogę i znaleźć się w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie. Choć po transferze Ibry miałem obawy, co do jego dobrej gry i strzelania bramek to po kilku pierwszych meczach mogłem czuć się pozytywnie zaskoczony, bo wykonywał zadanie. Teraz jednak zgasł i prezentuje się negatywnie, tak, jak się tego obawiałem. Wczoraj tak jak kolega mówi, zjebał setkę i choć można tu mówić o pechu to też można mówić o błędzie Zlatana, który zamiast na pełnej szybkości minąć bramkarza i skierować piłkę do pustaka to zaczął się zabawiać i efekty były jakie były. Nie uważam, że Ibra to jakiś najgorszy z najgorszych, ale wydaje mi się, że do FCB za te pieniądze można było ściągnąć kogoś innego, z którego byłoby więcej pożytku. Mam nadzieję, że jednak Banan się przełamie i zacznie znowu strzelać, bo co jak co, ale to jemu znacznie łatwiej ze środka ataku kłuć bramki, aniżeli Messiemu, Henry'emu czy Pedro ze skrzydła.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 lut 2010, 13:08

Bienias pisze:Licze na duet Rafa Milito
Ale przecież Rafa dostał czerwo, to jak ma zagrać w Madrycie? Ja chciałbym taką linię obrony: Maxwell, Puyol, Milito, Abidal. Brazylijczyk zagrał wczoraj przyzwoite zawody i wolę jego niż na prawej Puyola, a Dimę na środku.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2010, 13:10 przez Keres, łącznie zmieniany 1 raz.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 07 lut 2010, 13:10

Zawsze można spróbować odwołania w sprawie Marqueza, chociaż pewnie przyniesie to tylko stratę czasu i tuszu w drukarce, aniżeli jakieś pozytywne rzeczy. Nie zgodzili się na odwołanie kartki dla Ronaldo to podobnie uczynią z Rafą, gdyż będą chcieli być konsekwentni i nie będą chcieli faworyzować żadnej z drużyn, ucinając kartki.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 07 lut 2010, 13:24

czerwone kartki byly zalsuzone, tu nie ma dyskusji.
tylko ze sedzia nie byl konsekwenty, poniewaz slusznie wyrzucil dwoch zawodnikow barcy ale najwidoczniej zapomnial wyrzucic casquero i boatenga (ewidentne drugie zolte kartki dla obu panow) juz nie wspominaujac o czerwonej dla bodajze torresa za brutalne wejscie z poczatku meczu w messiego - jak juz bawimy sie w czerwone to za kazdy brutalny atak takowa powinna byc - tak czy nie?) .

z obroncow i wogole z calego zspolu najslabiej wypadl abidal, na spolke z keitą, nie wiem skad te zachwyty nad francuzem, owszem pokazal kilka sztuczek ale to wszystko. ze strony abidal-keita szlo tak naprawde jedyne zagrozenie dla barcelony (dwa dosrodkowania na twardy łeb soldado + kilka fatalnych bledow w kryciu i chyba komunikacji miedzy abidalem a keitą). duzo lepiej, co dziwne, po drugiej stronie gral maxwell, praktycznie zadnego dosrodkowania ani akcji pachnacej golem z tamtej strony.
najlepszy na placu messiasz. amen.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2010, 15:58

Ja wam pisze, ze Chygrynskiy zagra na 99,9% w spotkaniu z Atletico. Wraca LM, Ukrainiec ostatnio nie grał i teraz dostanie swoją kolejną szansę. Nie usmiecha mi się to, ale tak będzie.
Może i jakieś dośrodkowania z lewej strony były, ale chaos jaki panował ze strony Maxwella był momentami ogromny, zawodnicy nikt tam nie potrafił wybić piłki.
Co do Ibry, jeśli w Barcelonie 9 nie strzela przez 5 spotkań z rzędu bramki to lekko śmierdzi to małą kompromitacją i doprowadza do irytacji. Taka prawda, że w Barcelonie każda 9 pewno ilość bramek nastrzela.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lut 2010, 17:16

FCB keres pisze:
Bienias pisze:Licze na duet Rafa Milito
Ale przecież Rafa dostał czerwo, to jak ma zagrać w Madrycie? Ja chciałbym taką linię obrony: Maxwell, Puyol, Milito, Abidal. Brazylijczyk zagrał wczoraj przyzwoite zawody i wolę jego niż na prawej Puyola, a Dimę na środku.
licze ze odwolanie przyniesie korzysci. Nie wyopbrazam sobie zeby za taki faul bylo czerwo.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 lut 2010, 20:25

Bienias pisze:
licze ze odwolanie przyniesie korzysci. Nie wyopbrazam sobie zeby za taki faul bylo czerwo.
Czerwona z automatu. Na nic zdadza sie Twoje lamenty. Nie sadze tez aby Barcelona odwolywala sie od niej, zwazywszy ze w przeciwienstwie do Ciebie znajdzie sie w klubie kilka osob, ktorym przepisy nie sa tak obce jak Tobie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”