Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lut 2010, 10:52
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 08 lut 2010, 11:03
Nie każdy zawodnik, który kiedyś występował w Realu, zawsze przyczynia się do straty gola przez FCB. Perez nie ma takiej siły, ze swoim Galacticos sobie nie może poradzić, a co dopiero z byłymi/wypożyczonymi grajkamiRealFan pisze:O, to faktycznie Kepa był. Jak mi się w pierwszej chwili wydawało, że to Soldado, to później już nie zwróciłem uwagi
Yaya24Toure

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lut 2010, 11:13
Yaya24Toure pisze:Nie każdy zawodnik, który kiedyś występował w Realu, zawsze przyczynia się do straty gola przez FCB. Perez nie ma takiej siły, ze swoim Galacticos sobie nie może poradzić, a co dopiero z byłymi/wypożyczonymi grajkamiCzasem im się tam uda strzelić przeciwko FCB, przykład Soldado, no ale karnego w takiej sytuacji to ciężko zmarnować, chociaż wszystko jest możliwe.
![]()
Bez jaj. Zawodnik jest w sytuacji 100% i zostaje sfaulowany - faul taktyczny. Nieważne, czy to jest 5 metrów od bramki i będzie rzut karny, czy też faul ma miejsce przy szybkiej kontrze w okolicach środka boiska. W myśl przepisów czerwo się w takiej sytuacji należy i koniec. Jasne, że sędzia gdyby uznał, to mógł dać żółtą kartkę ze względu na formę faulu, ale postąpił zgodnie z przepisami i trudno mieć do niego pretensje.Yaya24Toure pisze:Faul Marquez był, jednak przepisy mówiące o tym, że w sytuacji sam na sam przy każdym faulu powinna być czerwona kartka to trochę dziwnie. Zawodnik ma sam na sam, zostaje sfaulowany i karą dla faulującego jest rzut karny przeciwko jego drużynie. Wówczas zawodnik rywala także stoi oko w oko z bramkarzem, więc nadal uważam, że czerwo + rzut karny to zbyt surowe decyzje. Gdyby był sam na sam z bramką, Valdes byłby już za nim i taki faul to ok, zgadza się, ale istnieje prawdopodobieństwo, że gdyby Rafa nie faulował to Pokemon jakimś cudem mógłby obronić
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 lut 2010, 11:42
Czytam i oczom nie wierzę. Od wczoraj oglądasz piłkę nożną czy jak? Przepis jest jasny, wyraźny i obowiązujący dla wszystkich świętych i nie ma dyskusji. A zastanawianie się, czy bramkarz mógł mimo wszystko obronić sytuację sam na sam zupełnie powala z nógYaya24Toure pisze:jednak przepisy mówiące o tym, że w sytuacji sam na sam przy każdym faulu powinna być czerwona kartka to trochę dziwnie (...) ale istnieje prawdopodobieństwo, że gdyby Rafa nie faulował to Pokemon jakimś cudem mógłby obronić
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 lut 2010, 11:47
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lut 2010, 14:05
arek_ahig pisze:czy ty naprawde nie widzisz prawej giry Marqueza?
Nie widziałem wtedy tej sytuacji tak dobrze jak później, ze był kontakt i z łydką. Druga sprawa RealFan pisał coś o trzymaniu i pociąganiu i tak naprawdę w ogóle nie patrzyłem na dół tylko szukałem tego trzymania...Jarzinho pisze:Chyba chodzi, ze kolano Maqrueza miało kontakt z podudziem przeciwnika.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 08 lut 2010, 14:08
Yaya24Toure

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 lut 2010, 14:31
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 08 lut 2010, 15:49
grzegorzfcb pisze: Może po tych dwóch czerwonych kartkach choć trochę ucichnie jazgot madryckich gazet

na oficjalu piszą tylko o pauzie marqueza i pique (kartki), oraz yayi i daniego (kontuzje)Busquets dostał 5 żółtych kartek. Po dwóch kartkach w jednym meczu z Realem (czyli ostatecznie czerwonej) musiał pauzować spotkanie. I obecnie kartek, które liczą się do tych pięciu, za które się pauzuje ma 3. Bo 2 mu się, że tak powiem "skasowały". Czyli, żeby zapracować na przymusowy mecz przerwy musi dostać jeszcze 2 żółte kartki.
stary rupieć

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 08 lut 2010, 16:49
Yaya24Toure
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lut 2010, 17:15
Myk w tym, ze nie mial prawa pokazac zoltej katki. Przepisy sa jasne i w takiej sytuacji arbiter jest zobowiazany do pokazani czerwonej kartki. Forma faulu nie ma tutaj zadnego znaczenia i sedzia nawet gdyby chcial nie mogl wyciagnac tylko zoltej.RealFan pisze: Jasne, że sędzia gdyby uznał, to mógł dać żółtą kartkę ze względu na formę faulu, ale postąpił zgodnie z przepisami i trudno mieć do niego pretensje.
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lut 2010, 20:07
Fajne porowniane i cos w tym jest. W koncu we Wloszech juz nie jest pilkarsko tak dobrze.Atmosfera jest bardzo dobra. W Mediolanie też taka była. Ale podoba mi się tutejsza mentalność. Wychodzisz na trening i widzisz Xaviego, Messiego, Iniestę i wszyscy oni zaczynają bawić się piłką. We Włoszech w oczekiwaniu na pojawienie się trenera siedziało się na ławce, rozmawiało. Oni są jak dzieci, które wychodzą z klasy. Jestem pewny, że gdybym któregoś wieczora zadzwonił do nich, żeby zagrać meczyk, to przyszliby wszyscy. Oni nie tylko chcą grać w piłkę, ale tą piłką się bawić.
Brakuje tylko.... je*ac policje:Masz tatuaż z napisem: „Tylko Bóg może mnie osądzić” Czy Bóg jest twoim jedynym krytykiem?
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2010, 0:53
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 lut 2010, 15:47
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lut 2010, 15:57
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio