Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 650

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 lut 2010, 12:34

:o

Ciekawe o czym myślał, decydując się na taką wycieczkę po linii? No niestety Gael zawodzi na całej linii, ale nie ma na to rady. Jak grał nie będzie, to do formy z początku sezonu nie wróci.

Mam nadzieję, że mecz z Liverpoolem w pierwszym składzie zacznie Eboue. Sagna zdecydowanie powinien ochłonąć, bo pożytku ostatnio z niego nie ma za grosz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 lut 2010, 14:54

O kurde nawet tego nie zauważyłem.. Sagna owszem spaść musi na ławkę.. ale.. za Clichy'ego nie mamy żadnego zastępcy więc się nic nie poradzi, bo chyba Traore nie liczymy. :|

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 08 lut 2010, 15:06

Magnum pisze:za Clichy'ego nie mamy żadnego zastępcy
A Silvestre? W MU właśnie na lewej stronie obrony rozgrywał najlepsze mecze (a właściwie tylko tam)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 lut 2010, 15:12

Mówił, że woli grać na CB wiec pewnie Boss mu nie da tam grać, jeszcze w sumie go nie widziałem w Arsenalu na lewej stronie..

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 08 lut 2010, 15:35

Magnum pisze: jeszcze w sumie go nie widziałem w Arsenalu na lewej stronie..

to zacznij oglądać spotkania AFC...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lut 2010, 15:48

Grał na lewej chociażby z Burnley, czy Hull w grudniu. Jak Gibbs i Clichy byli połamani, a Traore uszkodził stopę z Liverpoolem.

Bez przesady z tym zastepowaniem go Sylwkiem. Clichy musi grać by nabrać pewności, odstawienie go na ławkę moim zdaniem tylko pogorszy sytuację, a i Wenger raczej na taki pomysł nie wpadnie.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 08 lut 2010, 16:09

fieldy pisze:Clichy musi grać by nabrać pewności
Jeżeli to nabieranie pewności miałoby polegać na robieniu takiego show jakie zaprezentował wczoraj, gdzie niemal uciekał od Drogby czy w meczu z nami, to na prawdę nie głupim pomysłem wydaje się wystawienie Silvestra choćby na mecz z Liverpoolem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lut 2010, 16:13

Tyle tylko, że Silvestre gra jeszcze gorzej, gubi krycie, podaje do rywala, fauluje w okolicy pola karnego. Wiec wolę, by Clichy grał, nawet jak coś zawali, by mógł dojść do formy, bo w Sylwka to ja specjalnie nie wierzę, że jeszcze kiedyś zagra dobry mecz.
Mam większą wiarę w to, że Clichy zagra lepiej z Liverpoolem, niż Sylwek.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 lut 2010, 21:03

to zacznij oglądać spotkania AFC...
Dzieki za rade, ogladam kazdy mecz w sezonie, najwyrazniej po prostu nie uswiadomilem sobie ze gral tam i tyle.

Cesc Fabregas nie podpisał nowej umowy z Arsenalem Londyn. Hiszpan odrzucił ofertę "Kanonierów", którzy proponowali mu tygodniowe zarobki rzędu 127 tysięcy funtów. Zdaniem hiszpańskiej gazety "Sport", 22-latek zdecydował się na przejście do Barcelony.

Władze "Dumy Katalonii" wielokrotnie deklarowały chęć sprowadzenia kapitana Arsenalu, ale prezes londyńskiego klubu, Peter Hill-Wood konsekwentnie zaprzeczał możliwości odejścia piłkarza do Barcelony. Zdaniem hiszpańskich dziennikarzy, odrzucenie nowej umowy przez Fabregasa jest jednak jasnym sygnałem dla działaczy "Kanonierów", że pomocnik reprezentacji Hiszpanii chce wrócić do "Blaugrany".

Według medialnych doniesień, Barcelona gotowa jest zapłacić za Cesca Fabregasa 50 milionów funtów. 22-letni zawodnik znajduje się również w kręgu zainteresowań Realu Madryt, jednak "Sport" podkreśla, że Fiorentino Perez zdaje sobie sprawę, iż sprowadzenie piłkarza na Santiago Bernabeu będzie bardzo trudne.
co to za bzdety jakies? spekulacje spekulacjami ale to juz przesada bo to jest napisane jakby nagle potwierdzil ze juz tego lata przejdzie.. poza tym po cholere nowy kontrakt jak ten ma wazny 3 lata jeszcze..

myślicie ze moze byc w tym cos prawdy? znacyz ze juz tego lata by odszedl? czy onet robi sobie tania sensacje?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 lut 2010, 21:39

No proszę ja Cię. Chyba nie będziemy się w tym temacie rozwodzić nad rewelacjami onetu :wink:

W sprawie Fabregasa nic nowego nie wymyślimy. Już chyba wszystko zostało napisane. Niektórzy mieli tak gorące głowy, że widzieli go nawet oczami wyobraźni w koszulce Milanu. Poczekajmy do końca sezonu i się zobaczy.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2010, 21:41 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 08 lut 2010, 21:40

Nie przejmuj sie Lokerem, on juz tak ma :)

A co to za roznica czy odejdzie czy nie? Bez niego tez mozemy powalczyc o 4 miejsce. Mowie powaznie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 lut 2010, 0:04

Mikael po pierwsze nie ma już tej motoryki, aby grać na lewej stronie defensywy. To już zdecydowanie nie te lata, kiedy mógł zapieprzać po całej długości boiska z korzyścią dla drużyny. Jeśli gdzieś może być przydatny(w co wątpię, jeśli przypominam sobie jego występy w koszulce Arsenalu) to tylko w środku obrony. Silvestre był lewym obrońcą. Z naciskiem na słowo był.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2010, 0:39

Magnum pisze:co to za bzdety jakies? spekulacje spekulacjami ale to juz przesada bo to jest napisane jakby nagle potwierdzil ze juz tego lata przejdzie.. poza tym po cholere nowy kontrakt jak ten ma wazny 3 lata jeszcze..

myślicie ze moze byc w tym cos prawdy? znacyz ze juz tego lata by odszedl? czy onet robi sobie tania sensacje?
Kiedyś jeszcze w momencie pracy Ryja napisałem, że Cesc zawita w Barcelonie w sezonie 09/10 a góra po MŚ w RPA. Dalej się tego trzymam. Jednak moje podejście się zmieniło. Arsenal ma szanse zrobić coś co zrobiono z Henrym, czyli osiągnąć ogromny sukces w LM i przetrzymać sezon Cesca. O szansach na Premiership nie będę pisał, bo ich nie ma. Liga nie jest rozstrzygnięta, ale to dlatego, że MU i Chelsea trzymają się blisko.(to oczywiście tylko moje zdanie). Obok aspektu sportowego, dużo zależy od wyborów w Barcelonie. Wierzcie mi to co teraz jest to jest nic- kwiecień/ maj to będzie już bitwa na nazwiska i Cesc będzie główna postacią. Nie jest to fair w przypadku innych klubów, ale jakoś jeśli chodzi o Arsenal raczej mnie to nie smuci. Idąc dalej jeśli wygra Sandro wybory w Barcelonie, to jest szansa ze nie sprowadzi Fabregasa, bo jasno się określił w kwestii odkupowania swoich wychowanków, tylko w takim przypadku pewnie Real nie będzie spał.
Fabregas ma ambicje i to ogromne, a sorry Arsenal ich nie spełnia i wg. mnie szybko ich nie spełni.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 lut 2010, 9:16

Magnum pisze:32+26+32+24+24+22+22+22+23+28+20=275/11 = 25

poza tym wysrednialem dane prosto z wiki a wiec sorry ale nie masz monopolu na najlepsze liczenie sredniej wieku :lol:
poruszony przeze mnie temat nie jest wielkim wydarzeniem w swiecie futbolu , ale musze dodac ze nie masz racji przyjacielu. zastosowalem metode liczenia wieku powszechna i w zyciu codziennym i w pilkarskim.
raz. jezeli pojdziesz do przychodni 31 grudnia 2009 roku a twoja data urodzenia to powiedzmy 1 styczen 1990 roku kazdy lekarz w twojej metryczce wpisze ci wiek: 19 lat. natomiast jesli odwiedzisz ta sama przychodnie 1 stycznia 2010 wowczas pojawi sie przy twoim nazwisku lat: 20.
dwa: fifa stosuje podobny mechaznim. kazde under-xx rozgrywane jest na prostej zasadzie "chlopcy urodzeni po roku xxxx", a nie "urodzeni do dnia xx-xx-xxxx"(kiedys tak bylo rzeczywiscie, stosowano dzien 30 czerwiec danego roku)ale juz dawno odsunieto taka metode.

ps. moje dane to niby skad pochodza? z glowy? daty urodzenia pilkarzy arsenalu wzialem rowniez z wiki, gdyz nie pamietalem wszystkich, chocby diabego o ktorym nie wiem czemu myslalem ze jest mlodszym graczem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lut 2010, 15:33

http://www.newsoftheworld.co.uk/sport/7 ... -FELT.html

porównanie wyników Arsenalu gdy gral Robin i gdy Robina zabrakło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”