Liverpool (zbiorczy) - Strona 174

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 sty 2010, 1:02

To zależy ile mu chciało obciąć Atletico, a ile mu obciął Liverpool, chociaż myślę że zarobki odgrywały tutaj nie wielką rolę o ile odgrywały jakąkolwiek.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 sty 2010, 22:41

The Mirror podaje, że Liverpool jest zainteresowany sprowadzeniem na Anfield wysoce cenionego piłkarza WHU - Jamesa Tomkinsa. 20-letni prawy/środkowy obrońca byłby idealnym uzupełnieniem składu, tym bardziej, że Johnson jest kontuzjowany, a Carragher na prawej obronie radzi sobie przeciętnie.

Z kolei Daily Mail pisze o możliwym przyjściu na Anfield Jonesa - napastnika Sunderlandu. Warunkiem transferu jest podobno przyjście na Stadium of Light Keane'a (sugerowana cena - 10 milionów funtów), który w Tottenhamie jest tylko rezerwowym. Jednocześnie ewentualny transfer Jonesa do Liverpoolu wiązałby się z odejściem do Birmingham City Babela.

Poza tym Benitez zaprzeczył doniesieniom angielskich gazet, które sugerowały, że Hiszpan jest już po słowie z władzami Juventusu. W sumie nic innego nie wypadało mu mówić, więc wciąż liczę na letnią rewolucję w klubie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 sty 2010, 23:24

A widział ktoś Tomkinsa grającego na prawej stronie ? Wydaje mnie się, że grał tylko tylko z musu, więc jeśli szukacie prawego defensora to w mojej opinii nie jest to odpowiedni kandydat. W przeciwieństwie do Jonesa, który w mojej opinii jest świetny napastnikiem i osobiście nie chciałbym go widzieć w barwach Liverpoolu ;p

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 lut 2010, 15:28

Prawego obrońcy raczej nie kupimy. Do gry wrócił Kelly, a w obwodzie pozostaje Carragher, Darby i Degen. Szału nie ma, ale jest kilka opcji i do powrotu Glena jakoś wytrzymamy. Znacznie gorzej wygląda sytuacja w ataku. Cały czas liczyłem na jakiś transfer pod koniec okienka, ale wygląda na to, że do powrotu Torresa pozostaniemy z Kuytem i N'Gogiem. Szkoda, że transfer Jonesa nie wypalił.

Poza tym Echo podaje, że Liverpool zgodził się sprzedać Christophera Butchmanna do Fulham za 100 tys. funtów. Beznadziejna wiadomość. Liczyłem, że w przyszłości będziemy mieli z niego spory pożytek, ale wygląda na to, że Benitez ma na ten temat zupełnie inne zdanie. Szkoda, naprawdę szkoda.

I najmniej ciekawa informacja: bramkarze Liverpoolu - David Martin i Dean Bouzanis przedłużyli (do końca sezonu) swoje wypożyczenia, kolejno w Leeds i Accrington Stanley.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lut 2010, 16:14

Agent Jovanovica zaprzeczył dzisiaj, że jego klient podpisał jakąkolwiek umowę z Liverpoolem. Dobra wiadomość, bo zupełnie nie przekonuje mnie ten piłkarz. W lidze ukraińskiej i rosyjskiej się nie sprawdził, a ma się sprawdzić w angielskiej?

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 04 lut 2010, 18:11

Po ostatnich meczach ( a właściwie po kilku przed ostatnimi) świetną opcją na prawej stronie jest Degen, zasuwał nieziemsko i stwarzał różnicę. Widzę Moim zdaniem jest niedoceniany przez kibiców LFC, wiadomo że nie łatwo jest wejść do gry po tak długim czasie spędzonym na leczeniu kontuzji zwłasza, że on nigdy nie byl wielką gwiazdą. Widzę, że kibice ( także ty Damian) niezbyt pozytywnie podchodzą do niego, a szkoda. Inna sprawa szokują mnie takie pozytywne recencjie Kyriagosa - mi na przykład po każdym jego podaniu do bramkarza na chwilę staje serce. Miał kilkka dobrych interwencji no, ale pare marnych też zaliczył.

Pozdro

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lut 2010, 21:03

W ostatnich meczach Kyrgiakos w ogóle nie zawodził (ostatni jego błąd to podanie do Reiny w spotkaniu z Tottenhamem). Obecnie jest w hierarchii środkowym obrońców przed Skrtelem, który w tym sezonie gra beznadziejnie.

Odnośnie Degena masz rację - niezbyt pozytywnie do niego podchodzę. Nie przekonał mnie nawet niezły występ Szwajcara we wspomnianym wcześniej meczu z Kogutami. Dla mnie to półśrodek, gracz kompletnie nieprzydatny drużynie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 lut 2010, 15:13

Cieszmy się i radujmy, Liverpool zarobił 1,5 mln funtów. Z klubu odszedł Nikolay Mihaylov, który podpisał kontrakt z Twente. Bułgar był wcześniej wypożyczony do holenderskiej drużyny, teraz doszło do transferu definitywnego.

Poza tym Aurelio wrócił do treningów. Dobra wiadomość.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2010, 14:44

Sporo się dzieje w derbach Liverpoolu, jednak zdecydowanie przeważają ostre i zupełnie niepotrzebne faule.
Kyrgiakos już poleciał za wyeliminowanie Fellainiego, choć Belg też powinien polecieć z czerwoną kartką. Czerwo też mógł dostać Pienaar, ale nie dostał. Carragher też raz głupio faulował od tyłu na nogi, zupełnie bez sensu, bo w narożniku boiska.

Okazji jak na razie mało. poprzeczka po wolnym [Stevie znów nurkował i prawie trafił], Cahill głową minimalnie nad bramką. I to chyba tyle z dobrych okazji.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 lut 2010, 21:19

Coś nie mamy w tym sezonie szczęścia do derbów Merseyside. Te dzisiejsze podobnie jak i poprzednie na kolana nie rzuciły. W pierwszej połowie widać było przynajmniej dużo walki i tak jak wspomina fieldy, dosyć ostro. Sędzia jednak sobie z tym nie radził, bo czerwona dla Kyrgiakosa moim zdaniem mocno przesadzona. Zwłaszcza, że ukarany powinien być i Felaini. Swoją drogą kiedy Moyes zrobił z niego defensywnego pomocnika? Rzadko oglądam Everton w akcji. Druga część gry to już momentami bardzo nudne widowisko. Działo się mało, zwłaszcza bolała nieudaczność The Toffees, którzy grając w przewadze stracili gola i nie mieli żadnego pomysłu na grę.

Jeśli Maxi grał w poprzednich spotkaniach tak samo jak dziś, to nie dziwię się krytykom. Kompletnie niewidoczny, nie szuka gry.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 lut 2010, 21:52

Jovanovic jednak wzmocni Liverpool. Potwierdza to zarówno agent zawodnika, jak i sam Milan. Serb przyjdzie na Anfield za darmo i podpisze 3-letni kontrakt (z opcją przedłużenia o kolejny rok).

Być może na Anfield zawita również inny Serb - Milos Krasic, który wg strony en.rian.ru podpisał wstępną umowę z klubem z Merseyside. Zawodnik CSKA wyceniany jest na 12 milionów funtów.
Słyszałem, że koleś jest naprawdę konkretnym piłkarzem. Ktoś powie coś więcej na jego temat?

Jovanovic i Krasic:

Obrazek

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 lut 2010, 21:54

obadajcie typa po prawej :) on wie że coś jest nie tak z nimi :D

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 lut 2010, 21:57

Daaaamian pisze:Słyszałem, że koleś jest naprawdę konkretnym piłkarzem. Ktoś powie coś więcej na jego temat?
Jeden z lepszych jeśli nie najlepszy zawodnik rosyjskiej Premier League. Bardzo kreatywny. Wydaje się że może być bardzo dobrym zawodnkiem. Do tego potrafi strzelać gole w 120 meczach strzelił 23 bramki dla CSKA. Jeśli trafi na Anfield to będzie niewątpliwie bardzo duże wzmocnienie. Aha jeszcze jest bardzo dobry fizycznie dosyć wysoki ale bardzo dobra koordynacja :D Taka gorsza wersja Crisa tylko mniej bramkostrzelna :D

PS. Z tego co pamiętam to Milan się im mocniej interesował

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2010, 22:35

Nie dość, że się nim interesował, to jeszcze Serb ma być transferem numer 2 (po Dzeko) w lecie ze względu na wejście nowego sponsora, sporo osób łącznie z agentem zainteresowanego bardzo entuzjastycznie podchodzi do tej transakcji, więc nie zdziwiłbym się, gdyby informacje na temat Krasica w Liverpoolu były tylko podbijaniem stawki w Milanie. ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 lut 2010, 22:44

szkoda Liverpoolu, pewnie by był gol gdyby nie ta definitywna ręka...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”