Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lut 2010, 15:15
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 11 lut 2010, 15:34
runej
SexyBitch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 lut 2010, 19:19
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 11 lut 2010, 19:45
Biznes to biznes. Nie ma miejsca na skrupły.majer13 pisze:Jeśli to prawda to Glazaerowie są nieźle pojebani
smudge_90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lut 2010, 21:04
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 lut 2010, 21:37
Tylko jaki oni w tym wszystkim widzą biznessmudge_90 pisze:Biznes to biznes. Nie ma miejsca na skrupły.
Pytanie tylko jak zareagują banki na kolejną pożyczkę ... To takie wielkie zamknięte koło z olbrzymim zadłużeniem i ryzykiem ... Bo wyobraża ktoś sobie United bez Old Trafford(L)oczkerson pisze:wszem za te 7 (?) lat odsetki trzeba będzie wykupić, a tych ponad 500 mln Man Utd nie zaoszczędzi, ale zawsze będzie mógł wziąć kolejną pożyczkę. Może do tego czasu długi się zmniejszą i kondycja klubu będzie lepsza, pewnie skończy się recesja i będzie więcej pieniądza na rynku, dzięki czemu kredyty będą mniej oprocentowane.
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 11 lut 2010, 21:50
Przecież wprowadzenie obligacji ma na celu obniżenie długu. Coś pod zastaw musieli postawić - padło na stadion. Co innego mieli wybrać?majer13 pisze:Tylko jaki oni w tym wszystkim widzą biznes Zrobić sobie wielkie długi
smudge_90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lut 2010, 22:03
1. klub ma dużo czasu na uzyskanie tego kredytu.Pytanie tylko jak zareagują banki na kolejną pożyczkę ... To takie wielkie zamknięte koło z olbrzymim zadłużeniem i ryzykiem ... Bo wyobraża ktoś sobie United bez Old Trafford
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 lut 2010, 0:36
Zależy czy United będzie notowało stały zysk (w sensie, ze co sezon), bo jeśli nie to nie bedzie aż tylu chętnych - większe ryzyko, a tego krótkoterminowi inwestorzy nie lubią.2. Zawsze może wypuścić w 2017 kolejne obligację. Chętnych pewnie nie będzie brakowało.
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lut 2010, 10:11
wszystko teraz zależy od stałego zysku. Jeśli nie będzie zysków, kolejne coraz większe kredyty to tylko tonięcie w poszukiwaniu dna. Inna sprawa, że United zyski notować będą.Zależy czy United będzie notowało stały zysk (w sensie, ze co sezon), bo jeśli nie to nie bedzie aż tylu chętnych - większe ryzyko, a tego krótkoterminowi inwestorzy nie lubią.
Słyszałem, że te są na trochę powyżej 8%Zależy też od tego na jakim oprocentowaniu są te obligacje. Państwowe zwykle są pewniejsze (choć od takich Węgrów niewielu chciało kupić).
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2010, 10:31
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 12 lut 2010, 11:16
Sprawa na chwile obecna wyglada mniej wiecej tak jak bodajze 2 sezony temu z Nevillem. Kibice wciaz sa zwodzeni tymi samymi gadkami - " Owen wroci za miesiac" i ta gadka ciagnie sie prawde mowiac od pazdziernika . Ja szczerze nie wierze ze wroci w tym sezonie do gry , a jesli wroci to napewno nie bedzie grac na takim samym poziomie jak przed kontuzja . Jakos dziwnie mam przeczucie ze i tym razem sie nie bede mylil... Jak dla mnie jedne z najgorzej zainwestowanych pieniedzy.Jak tam Hargreaves? Słyszałem, że może nawet dojść do tego, że skończy karierę przez te kontuzje
SexyBitch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 lut 2010, 13:16
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2010, 18:29
MGiggs
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio