Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1153

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2010, 21:28

Nikt nie powiedział, że Parejo zostanie odkupiony. Wszystko zależy od jego gry. Jeśli wróci to pewnie jeszcze nie po tym sezonie, tylko po następnym, gdy Guti będzie kończył swoją przygodę z Realem (z futbolem?), bo jego aktualna postawa w Getafe choć przyzwoita to na obecny Real niewystarczająca. Aczkolwiek niczego nie można wykluczać. Do lata jeszcze daleko.

Co do Canalesa, to nawet dla niego samego chyba lepiej, jeśli jeszcze pogra sezon lub dwa w Racingu, gdzie będzie miał pewny skład, jednak dobrze by było, gdyby sezon przygotowawczy spędził w Realu. Lubię takie transfery, bo niewiele można na nich stracić, a jeśli wypalą to wiadomo :] Niedawno zacząłem nawet oglądać mecze Racingu specjalnie, by trochę poobserwować tego chłopaka :P Na razie wnioski mam takie, że może grać w środku pola lub cofnięty napastnik (coś jak Kaka w ustawieniu ze szpicą) i dużo lepiej, gdy gra na tej pierwszej pozycji, bo dużo częściej jest pod grą. Akurat w meczach z Atletico nie zachwycał, lecz widać po nim jedną ważną rzecz - bardzo dużo widzi na boisku i to dobrze wróży na przyszłość. Przydałoby mu się w tym Racingu więcej partnerów z odpowiednią wyobraźnią niż tylko Munitis i Colsa. Niestety też brakuje mu doświadczenia (co jest normalne w tym wieku) i w związku z tym nieraz łatwo traci piłkę. Tak czy inaczej widać w chłopaku potencjał.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 12 lut 2010, 21:37

Byłem zwolennikiem zaklepania tego młokosa. W tym co widziałem jak dotąd to przypomina mi Kakę, te jego loby, drybling. Gość ma 19 lat, a w Racingu bije wolne,rożne więc coś niecoś musi prezentować w tym aspekcie. Kwota nie powala, i oby grał jak najwięcej bo tego mu trzeba, po sezonie lub nawet za 2 zapraszamy by wygryźć Kakę. Oby się nie spalił jak wielu piłkarzy z tak dużym talentem w młodym wieku. Mam wielką nadzieję iż będą z niego ludzie :afro: .

Co do Parejo, to strasznie spuścił z tonu. Początek sezonu w wykonaniu młodego Hiszpana był bardzo dobry, teraz bywa różnie. W pierwszym meczu sezonu zaliczył 2 asysty...i z takim stanem jest po dziś dołożył do tego 2 gole.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2010, 21:45

Jak to jest z tym Canalesem? Kończył się mu kontrakt i był za darmo do wzięcia?? Czy po prostu to była plotka??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2010, 21:51

Kończył mu się, ale za darmo nikt by go nie wziął, bo rozmowy na temat nowej umowy były już rozpoczęte, gdy Real zaczął negocjacje.

Awatar użytkownika
Murek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Murek » 12 lut 2010, 23:34

No i to jest bardzo dobra wiadomość. Młody zawodnik, bardzo interesujący. Mam nadzieję, że w przyszłości, razem z Pablo Sarabią będą kluczowymi zawodnikami w zespole Realu. Moim zdaniem lepsze byłoby dla niego, jeżeli władze Realu zrobiłyby to samo co z Garayem, czyli pozostawienie chłopaka na sezon lub dwa w Racingu, tam by się ograł jeszcze, miałby pewne miejsce w składzie i zapewnioną regularną grę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lut 2010, 0:43

mete pisze:Jak to jest z tym Canalesem? Kończył się mu kontrakt i był za darmo do wzięcia?? Czy po prostu to była plotka??
jednym slowem za pol roku byl za friko. Kwestia przeplacenia to indywidualna sprawa. Jak dla mnie dobry wybor tylko czy ten zawodnik jest az tyle wart w tym momencie?

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 13 lut 2010, 11:23

Pięć milionów to dużo ? Przypomnij sobie transfery Ramosa czy Drenthe. Praktycznie niczym nie ryzykujemy sprowadzając Canalesa.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 lut 2010, 12:06

Bienias pisze:jednym slowem za pol roku byl za friko.
Nie był za friko z tego względu że już dawno zapowiedział że podpisze kontrakt choćby tylko po to żeby Racing coś za niego dostał. Na szczęście nie było to konieczne i suma 5mln + ew roczne wypożyczenie jest dla nas idealna bo nie wydaje mi się żeby obecnie był w stanie się przebić w Realu.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 13 lut 2010, 13:15

aveiro pisze:Praktycznie niczym nie ryzykujemy sprowadzając Canalesa.
oporcz tego ze taki sarabia teraz zastanowi sie dwa razy nad czym czy nie przyjac oferty z jakiegos arsenalu bo widzi jak klub ufa swoim wychowankom sprowadzajac pilkarza w podobnym wieku z innej druzyny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2010, 13:21

I grającego na innej pozycji.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 13 lut 2010, 13:45

czyli chesz powiedziec ze teraz przez najblizsze 8 lat real nie kupi juz praktycznie nikogo? a ja ci gwarantuje ze takich canalesow co rok sie bedzie pojawiac kilku i przy kazdym z nich wiekszosc tutajszej mlodziezy bedzie sie spuszczac(tak jak teraz nad canalesem). real ma mlodych pilkarzy: benzema, higuain, ronaldo, granero - kazdy z nich ma stanowic sile przyszlego realu. plus canales i juz masz 5 graczy ofensywanych na najblizsze 8 lat. latem dojdzie kolejny napastnik lub conajmniej pilkarz ofensywany, co jest pewne prawie jak to ze za rok spadnie snieg. za dawa lata rowniez, a nie daj bog dla was nic nie wygracie: wiesz co to oznacza? kolejne transfery i to nie jeden czy dwa. przypomne tez ze nie tak dawno kupiliscie kogos z celty, jakiegos mlodzienca ktory rowniez blyszczal... przez 3 kolejki. i co znim? juz zapomnieliscie o nim? a mial stanowic sile realu przez nastepne 10 lat(tak jak teraz canales). mnie ten caly canales niczym specjalnym nie imponuje. jedyne czym sie wyroznia to ma niezly strzal z dystansu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2010, 14:22

Ten młodzieniec z Celty - Joselu - jest na wypożyczeniu właśnie w Celcie. Nie mam pojęcia jak grał w lidze, kojarzę go tylko z kilku spotkań młodzieżowej reprezentacji. Pewnie o nim nie zapomniano, ale z tego względu, że ma już bodajże 21 lat i nadal gra w Segunda, gdzie z tego co mi wiadomo, nie jest pewniakiem do składu, to trudno będzie mu zaistnieć w Realu, czy nawet w nim kiedyś zagrać kilka spotkań. To fakt.

Nie każdy będzie dość dobry by grać w Realu, zarówno zawodnik kupiony, jak i wychowany. Obecnej Castilli daleko do tej sprzed kilku lat z Matą, De la Redem, Granero, Jurado, Juanfranem, Soldado, Bueno, Sergio Sanchezem, Adrianem Gonzalezem... Co prawda teraz już nie mam Real Madrid TV, więc nie oglądam ich spotkań, tak jak kiedyś, ale wystarczy spojrzeć na wyniki i ligę, w której grają i grali wtedy. Na pewno są tam wyróżniający się zawodnicy. O ile jednak o każdym zawodniku z tamtej drużyny mogłem coś powiedzieć, o tyle chłopaków obecnie grających w Castilli nie znam. Pewnie, że trudno jest się przebić bezpośrednio z Castilli do pierwszej drużyny, ale żeby nie szukać daleko przykłady Granero i De la Reda pokazują, że jednak ci młodzi wychowankowie, gdy są naprawdę dobrzy, mają szansę w końcu w Realu grać. Gdyby sytuacja z Matą została rozegrana trochę inaczej, to też na 90% byłby dziś zawodnikiem Realu. Oczywiście z drugiej strony jest Soldado, który przed odejściem, gdy dostawał sporadyczne szanse, to je wykorzystywał, a gdy wrócił, to już ich nie dostawał oraz taki Bueno, który zrobił ogromny błąd nie odchodząc na żadne wypożyczenie czy sprzedaż z prawem pierwokupu by się ogrywać na wyższym poziomie, bo talent ten chłopak miał ogromny i przy pomyślnych wiatrach tak jak Mata mógł dziś grać w pierwszej reprezentacji zamiast być nawet nie pierwszym zmiennikiem w Valladolid. W Realu nie ma odpowiednika Guardioli (Michela np.) i wygląda to trochę inaczej niż w Barcelonie, ale Sarabia na pewno może w Realu zaistnieć, jeśli nadal będzie się rozwijał równie dobrze. W końcu w Realu zawodników ofensywnych jest sporo, ale akurat Sarabia jest skrzydłowym, a tych w Realu ciężko szukać... Marcelo? Drenthe? Raul i Guti po następnym sezonie będą kończyć. Ja się nie spodziewam wielu nowych transferów latem, aczkolwiek wiadomo, że Perez i Valdano są nieobliczalni.Tak czy inaczej Canales jeszcze nie skończył 19 lat, a Sarabia 18 i jest co najmniej o 2-3 lata za wcześnie na wyroki o tym, czy będą wystarczająco dobrzy i czy będzie dla nich miejsce. Ja nie widzę nic złego w transferze za niewielkie pieniądze wyróżniającego się w Hiszpanii nastolatka. W końcu można też trzy razy drożej kupić jakiegoś Keirrisona bo zagrał kilka dobrych spotkań na drugim końcu świata, a potem upychać go byle gdzie.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 lut 2010, 20:53

nasi piłkarze już chyba w Lyonie są :/

a nasi rywale pomylili piłkę nożną z baletem bo wywracają się co chwila a sędzia wszystko łyka :/

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 lut 2010, 20:58

Ale gramy piach. Alonso przerasta samego siebie, w niczym nie przypomina gracza z Liverpool'u. Kaka standardowo. Do ich poziomu zrównał Lass więc gramy jak gramy. Higuaina nie widać. Ronaldo strzela z każdej pozycji i poprzeczkę zaliczył. Arbeloa gdy już ma okazję na wrzutę to ją psuje...środek obrony bez zarzutu, tzn. Garay bezbłędnie co innego Ramos, który dziś może wylecieć z boiska. Marcelo bez szału, tak jak i Granero. Casillas będzie miał roboty jak strzały nie będą blokowane, oraz będą celne. Ronaldo pewnie zrobi różnicę i wygramy. Czekam na Rafaela w miejsce hmmm Lassa.

Sędzia [*]...tragedia z tym sędziowaniem

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 lut 2010, 21:17

jak mnie denerwuje jak on czeka z tymi zmianami :/

edit : może Kaka w końcu zacznie grać tak jak od niego oczekujemy ? 2 asysty w 2 minuty. Po prostu nieźle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”