Kuba Wojewodzki - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 22 mar 2005, 19:37

Kuba jest super. A te jego teksty wygrywaja wszystko. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 19:42

Jedna z ostanich nagród, które wygrały teksty Kuby:

Obrazek

Czekamy na kolejne wiele wnoszące do dyskusji posty :twisted:.
Będę się miał jak bawić :lol:.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 22 mar 2005, 19:51

Kuba jest super co tydzien ogladam jego program w szkole z kolega smiejemy sie z jego tekstow zgadzam sie z przedmowca wczesniej ze Majewski ma wszystko napisane nad kamera i tylko czyta a Kuba wymysla na poczekaniu teksty i to mi sie w nim podoba zawsze przygotowany do programu ostatnio dobre bylo ostatnio z talerzami :D

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 22 mar 2005, 19:56

Kaczormistrz pisze:Kuba jest super co tydzien ogladam jego program w szkole z kolega smiejemy sie z jego tekstow zgadzam sie z przedmowca wczesniej ze Majewski ma wszystko napisane nad kamera i tylko czyta a Kuba wymysla na poczekaniu teksty i to mi sie w nim podoba zawsze przygotowany do programu ostatnio dobre bylo ostatnio z talerzami :D
Kuba jest gemialmy pośmiać sie można :) Też z kolegą sie śmiejemy potem z jego tekstów :) Najlepsze było z Kuzajem i tekst"rodzinka sie przesuwa" jak coś przyłoży w poloneza :) Najgorszy z Majdanem.....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 20:42

Program z Majdanem jeszcze oglądałem. Rzeczywiście był strasznie nieciekawy. Radziu cały pospinany czekał aż się to skończy, kompletnie nie pasowało mu nabijanie się Kuby. Ale przynajmniej ciekawe było porównanie dwóch metroseksualistów. Wygrał Majdan widać, że go Doda ubira, a Wojewódzkiego sponsor odzieżowy :twisted:.
Za to z tych odcinków, które widziałem najbardziej chyba podobal mi sie odcinek z Pudzianowskim. Widać, że pudzian nie śmiał się aby nabić sobie punktów u publiczności, tylko dlatego, że to taki wesoły człowiek. Bo żartów ni w ząb nie rozumiał :twisted:. Nie trzeba mówić, że Kuba kpił sobie z niego okrutnie :lol:.

P.S. Musimy wymyśleć jakieś pseudo dla Wojewódzkiego, bo cieżko się pisze za każdym razem Wojewódzki, a kiedy nazywam go Kuba moja męskość trochę protestuje :roll:... :lol:.

Stretastor
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stretastor » 22 mar 2005, 21:10

A propos osoby ktora jest jeszcze lepsza od Wojewodzkiego to jest taka osoba . Wedlug mnie tą osobą jest KONIU . I nie chodzi mi o zadne zwierze :lol: . Ten koles byl kiedys u wojewodzkiego w programie i byl tez u Ciao darwin wystepowal w programie jestem jaki jestem . On zajmuje sie zabawianiem ludzi koles zapowiada zespoly na koncertach i on jest poprostu zajebisty imienia i nazwiska nieznam ale kumaci powinni szybko sie domyslec o kogo mi chodzilo

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 21:22

Czekając kiedyś na kumpla z jego matką (nie pytajcie co się działo :wink:), zdarzyło sie mi obejrzeć odcinek randki w ciemno. Zapuściła w telewizorni, więc co miałem robić strzelić ją w pysk :? 8) .Ale do pointy. I tam se patrze, a zamiast tajemniczego głosu (tak przez mgłę: Edyta imię jemu było?) transseksualnemu Kamelowi i wybierającej, kandydatów zapowiada jakiś pajac. Myślałem, że się poleję :lol: (i to nie dlatego, że był taki dowcipny...). Od tej pory nie włączam telewizora przed 20, taką mam traumę...

I teraz krótka piłka z mojej strony: TO ON :shock: ? Odpowiedz może być w jednym słowie, coby dyskusja nie ma temat się nie rozpetała, jesli moje podejrzenia są słuszne...

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 22 mar 2005, 21:34

piwus pisze: I teraz krótka piłka z mojej strony: TO ON :shock: ? Odpowiedz może być w jednym słowie, coby dyskusja nie ma temat się nie rozpetała, jesli moje podejrzenia są słuszne...
Tak Konio występuje w Randce w ciemno.

Wojewódzkiego osobiście lubie i staram się oglądać jego program jak mam czas. Idol jak tutaj poprzednicy słusznie zauważyli nie istniał bez Kuby.
Moje zdanie jest takie: można lubić albo nie styl Kuby, ale przyznać trzeba że inteligentny to on jest. W jakimś artykule było napisane, że nazywany jest "demonem intelektu" , byłbym skłonny się zgodzić z tą opinią.

Wspomniany Majewski był jedną z osób którym proponowano zasiadanie w komisji w Idolu, ale nie zgodził się.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 21:50

Co do Konia faktycznie WIELKI SHOWMAN :lol:. Właściwie to człowiek show 8).

A Majewski nie podjął się idola? To chyba nie ze względu na ambicję, tylko zdygał, że nie poradzi... Ale jush sama propozycja dla człowieka w żaden sposób nie związanego z muzyką aby wybierał najlepszy głos, który będzie promował największy koncern w Polsce to... :shock:.
Widać strasznie byli zdesperowani brakiem jakiegoś "żywszego" członka komisji, że do niego trafiło zaproszenie. Inna sprawa, że kiedy Maleńczuk zapijał smutki i zbierał na następną szlaszkę pod Bramą Floriańską lub pod Dworcem Głównym nigdy nie myślałem, że okaże się bardziej komercyjny od Majewskiego, co jush wtedy ostro zapierdalał, ze swoimi "Spotonami" w Zetce....

A Wojewódzkiego "demonem intelektu" raczej bym nie nazwał...
Miesiąc temu Wyborcza płaciła mu, żeby w "Metrze" (taka bezpłatna gazeta) robił te swoje prześmiewcze podsumowania tygodnia.
Teraz Wojewódzkiego nie ma :twisted:. Watpie, aby uniósł się honorem.
Skoro jego cięty język nie sprawdził się w "Metrze" to raczej nie dał by rady w poważniejszej gazecie... I proszę niech nikt mi nie pisze, że jego rodzaj humoru nie trafiał do odbiorców gazety z powodu tego, że nie rozumieli jego tekstów (jush tak o mnie smitu tutaj napisał). Nazwisko Wojewódzki miało przyciągnąć młodych, inteligentnych do gazety. Tych samych co się jarają jego obecnością w Idolu. Najwidoczniej do nich nie trafił bez robienia min, albo redakcja uznała, że to poniżej wszelkiego poziomu...
Ostatnio zmieniony 22 mar 2005, 22:32 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 22 mar 2005, 22:25

piwus pisze:Co do Konia faktycznie WIELKI SHOWMAN :lol:. Właściwie to człowiek show 8).

A Majewski nie podjął się idola? To chyba nie ze względu na ambicję, tylko zdygał, że nie poradzi... Ale jush sama propozycja dla człowieka w żaden sposób nie związanego z muzyką aby wybierał najlepszy głos, który będzie promował największy koncern w Polsce to... :shock:.
Widać strasznie byli zdesperowani brakiem jakiegoś "żywszego" członka komisji, że do niego trafiło zaproszenie. Inna sprawa, że kiedy Maleńczuk zapijał smutki i zbierał na następną szlaszkę pod Bramą Floriańską lub pod Dworcem Głównym nigdy nie myślałem, że okaże się bardziej komercyjny od Majewskiego, co jush wtedy ostro zapierdalał, ze swoimi "Spotonami" w Zetce....

Miesiąc temu Wyborcza płaciła mu, żeby w "Metrze" (taka bezpłatna gazeta) robił te swoje prześmiewcze podsumowania tygodnia.
Skoro jego cięty język nie sprawdził się w "Metrze" to raczej nie dał by rady w poważniejszej gazecie... I proszę niech nikt mi nie pisze, że jego rodzaj humoru nie trafiał do odbiorców gazety z powodu tego, że nie rozumieli jego tekstów (jush tak o mnie smitu tutaj napisał). Nazwisko Wojewódzki miało przyciągnąć młodych, inteligentnych do gazety. Tych samych co się jarają jego obecnością w Idolu. Najwidoczniej do nich trafił bez robienia min, albo redakcja uznała, że to poniżej wszelkiego poziomu...

ehhh nie chodzilo mi o to ze nie rozumieja slow tylko ze nie rozumieja poczucia humoru :? :twisted: ii nie chce nic mowic ale on nawet pisal nie wiem czy to wprost czy w newsweek dokladnie nie pamietam ... ale to swiadczy o tym ze wiely wyzwaniom moze podolac, a to ze ty nie widzisz jego inteligencji heeh ... :D 8)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 22 mar 2005, 22:40

piwus pisze:
Skoro jego cięty język nie sprawdził się w "Metrze" to raczej nie dał by rady w poważniejszej gazecie... I proszę niech nikt mi nie pisze, że jego rodzaj humoru nie trafiał do odbiorców gazety z powodu tego, że nie rozumieli jego tekstów (jush tak o mnie smitu tutaj napisał). Nazwisko Wojewódzki miało przyciągnąć młodych, inteligentnych do gazety. Tych samych co się jarają jego obecnością w Idolu. Najwidoczniej do nich nie trafił bez robienia min, albo redakcja uznała, że to poniżej wszelkiego poziomu...
Wojewódzki regularnie pisze do Playboya a przynajmniej pisywał we wszystkich numerach które mam. Więc twoje wywody to tak kulą w płot troche...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 22:53

Do Filipinki też pisał i co z tego?
Jestem ciekaw czy pisywał do playboya sprzed czasów swojej popularności czy jush w czasie. Bo Playboy pod wodzą Marcina Mellera również stara się trafić do tej inteligentnej częsci społeczenstwa...
Aha i Smitu pisywał do Wprost (uwielbiam tą gazetę- przeczytałem chyba ze 3 całe numery :twisted:) taaakie kobylaste recenzje płyt.
Mam nadzieję, że kiedyś uda ci się to skonfrontować z twórczością (nie odbiegajmy daleko) takie Leszczynskiego dla Wyborczej...

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 22 mar 2005, 23:04

piwus pisze:Do Filipinki też pisał i co z tego?
Jestem ciekaw czy pisywał do playboya sprzed czasów swojej popularności czy jush w czasie. Bo Playboy pod wodzą Marcina Mellera również stara się trafić do tej inteligentnej częsci społeczenstwa...
Aha i Smitu pisywał do Wprost (uwielbiam tą gazetę- przeczytałem chyba ze 3 całe numery :twisted:) taaakie kobylaste recenzje płyt.
Mam nadzieję, że kiedyś uda ci się to skonfrontować z twórczością (nie odbiegajmy daleko) takie Leszczynskiego dla Wyborczej...
Trochę jednak ma, że pisuje do Playboya zwłaszcza w kontekście twej wcześniejszej wypowiedzi którą cytowalem w poprzednim poście gdzie zauważasz fakt czy też stawiasz teze ze Kuba W. nie poradził by sobie w poważniejszej gazecie, a za taką w porównaniu z rzeczonym Metrem uznać można własnie Playboya.

Intryguje mnie jeszcze pewien fakt. Wcześniej nie wspomnialeś, że Kuba W. pisze do Playboya - można wysunąc wniosek ze nie czytales tej gazety. A potem wysuwasz teze, co do redaktora naczelnego którą jest dość śmiała. A czy napewno wypowiadasz się o gazecie która znasz i czytasz? A może wcześniej przemilczałeś fakt o wojewódzkim? Czyżby manipulacja faktami?

NIe rozumiem wtrącenia o Smitu... Odniosę się do wprost (pozwole sobie na mały offtopic). Widzisz to się różnimy bo jak ty przeczytaleś 3 numery może to ja od 3 lat niemal wszystkie...
Leszczyński o ile dobrze pamiętam odszedł z Wyborczej i dobrze zrobił pracować z LEszkiem Maleszką...
A co do recenzji płyt to nie moja bajka...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2005, 23:22

Okeej
1.z deka przeholowałem. Ostatnio nic nie wpadło mi do ręki autorstwa Wojewody, z wyjątkiem wspomnianego metra, a tam nie wydawał się w najwyższej formie. Poza tym związek z tym mają osobiste antypatię. Dla mnie po prostu nigdy nie będzie demonem inteligencji, chocby nie wiem gdzie pracował. Teza, że by sobie nie poradził wynikała właściwie z tego co czytałem, wnioski wyciągnięte na szybkiego. I tak dalej uważam, że jest przereklamowany w najlepszym razie wypalony...
2. Wprostu nie czytam, wolę Politykę i to się bedzie wiązało z punktem
3. Pamiętam Mellera w Polityce i wiem jakie były założenia kiedy obejmował stanowisko naczelnego w Playboyu. Jeśli nie chodziło o umacnianie wizerunku pisma dla inteligentnych ludzi nie tylko do oglądania, ale równiez do czytania, nie tylko dla starych opitych, brzuchatych koniobijców, ale przede wszytkim dla młodszych, to zaczynam się czuć jak idiota... Jeśli ta teza jest zła uprzejmie proszę o bana... Nie będę płakał.
4. A wstawka do smita była odpowiedzia na rozważania czy Woj pisał dla newsweeka czy wprost. Przy okazji pozowliłem się wypowiedzieć, że niezbyt mi podeszły jego recenzję, ale o to jush chyba nie będziemy walczyć...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Kuba Wojewódzki redaktorem naczelnym ?!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2005, 16:44

Kuba Wojewódzki redaktorem naczelnym ?!

Popularny dziennikarz Kuba Wojewódzki będzie redaktorem naczelnym nowego tytułu wydawnictwa Hachette Filipacchi Polska.

Od 6 czerwca Kuba Wojewódzki rozpoczyna pracę w wydawnictwie Hachette Filipacchi Polska, gdzie jako redaktor naczelny będzie pracował nad wprowadzeniem nowego tytułu tego wydawnictwa - dowiedział się wortal Wirtualnemedia.pl.

Nowy tytuł HFP, który ma pojawić się na rynku pod koniec roku, ma reprezentować nowy segment na rynku prasy kolorowej - informuje lakonicznie HFP.

Nazwa gazety nie została ujawniona a zdaniem HFP na polskim rynku nie ma odpowiednika projektu, nad którym ma pracować Wojewódzki.

Adresatami magazynu mają być zarówno mężczyzni jak i kobiety.

KUBA WOJEWÓDZKI O SOBIE

- Skończyłem Dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim i dziś jestem dziennikarzem multimedialnym; pracowałem już w prasie, radiu, telewizji i internecie. Zanim zostałem dziennikarzem z papierami trafiłem na radiowy Parnas, czyli do Trójki. Stamtąd wprost do TVP1, gdzie miałem własny program muzyczny "Rokendroler". W roku 1993 zostałem najmłodszym w historii dyrektorem artystycznym festiwalu rockowego w Jarocinie. W tym samym roku stworzyłem, wydałem i redagowałem miesięcznik BRUM, który szybko okazał się jednym z najbardziej opiniotwórczych pism pokolenia lat dziewięćdziesiątych. Byłem także właścicielem i wydawcą pierwszego polskiego pisma o kulturze klubowej - magazynu Plastik. Co jeszcze?

Stworzyłem teledyski wielu polskich artystów: Wilków, Urszuli, Oddziału Zamkniętego, Hey, IRA, Roberta Janowskiego, Grzegorza Skawińskiego. Pod koniec lat dziewięćdziesiątych objawiłem się z kolei jako autor i prowadzący jednego z pierwszych rodzimych talk show: programu "Halo gramy!" w Polsacie. Wkrótce jednak powróciłem na Woronicza, by bawić widzów programem " Polska piosenka, ludzie, zjawiska, epizody" na antenie TV Polonia.
Na Woronicza zabawiłem nieco dłużej, co zaowocowało pojawieniem się pierwszego kanału tematycznego telewizji publicznej "Tylko Muzyka", w którym co sobotę zapraszałem na własny trzygodzinny show. Na przełomie wieków, dla odmiany, kierowałem serwisami kulturalno rozrywkowymi portalu Wirtualna Polska. W roku 2000 pojawiłem się na antenie TVP2, jako prowadzący teleturniej "Pół żartem, pół serial", którego zresztą byłem autorem. Obecnie w Polsacie prowadzę własny program i jestem członkiem jury w "Idolu". Prowadzę też poranny program w radiu "Antyradio".

autor artykułu: Wirtualnemedia.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”