Vancouver2010 - IO - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Vancouver2010 - IO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lut 2010, 22:31

Mamy kolejny medal. Simon bezwzględny. Adam jesteś wielki i brak złota tego nie umniejsza.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 lut 2010, 22:35

na poczatek: adam jest geniuszem i skladam mu gratulacje ktorych nie umiem nawet napisac

a co do konkursu. amman jest fenomenalnym zawodnikiem moglby wygrac nawet bez tych wiazan wiec po co sobie tak pomagac. to dziwne ze schliri skacze 130.5 a za pare sekund amman wali 144. moze adam mialby chociaz jedno zloto gdyby nie to a moze i by nie mial ale nie byloby podstaw do jakichs teorii spiskowych. to jest niefajne szkoda bo szanse byly troche nierowne. amman mogl i to wykorzystal ale czy cos takiego daje mistrzowska satysfakcje? trudno powiedziec

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lut 2010, 22:41

Malysz w sumie dokonal niemozliwego, tak jak Amman

czyzby aby przez lata nie bylo narodowego glosu aby dal sobie juz spokoj z skakaniem ? :> ta nasza mentalnosc trzeba gnebic na kazdym kroku...

w sumie nie ogladalem, bo jakos mnie skoki nie kreca... ogolnie to ogladam to samo na tej olimpaidzie co zazwyczaj z PS czy cos tam z biegow i wsyztskie biathlony

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lut 2010, 22:49

Ammann wyrównał rekord Nykanena. 4 złota na ZIO. Małysz też nieźle, kto by pomyślał np po TCS, że Małysz 2 medale wywalczy. A dziś był wyraźnie lepszy od reszty [oczywiście z małym wyjątkiem]. Ammann chyba też ma astme :P w 1 skoku 7 m odskoczył Małyszowi, a w drugim chyba 4,5 czy 5.
Dobrze, że nie skacze w drużynowym :lol: może by go wypozyczyć do poniedziałku :think: :lol:

Niemcy slabo, zwłaszcza Schmitt i Uhrmann. Austriacy tak sobie. Finowie katastrofa - przecież Matti z 3 miejsca spadł na 26. Ma równie duży powód, zeby się upić co Ammann :lol: Harri Olli też dał dupy, ledwo się dostał dalej, a jeszcze Ahonen sobie coś w kostkę zrobił i w ogóle chyba go dziś zdyskwalifikowali. Uu nas Hula 19, Stoch 14, Małysz drugi ... oby jeszcze Miętus, czy tam Rutkowski dobrze skakali, to powinno być dobre miejsce w drużynowym.

P.S. Małysz najstarszym medalistą na dużej skoczni na ZIO.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 lut 2010, 22:53

Ammann przechodzi do historii, ale Adam rowniez. Jak sie nie myle tylko oni i Nykanen zdobyli 4 indywidualne medale na ZIO. Do tego Adam jest najstarszym od bodajze 50 lat skoczkiem, ktory trafil na podium.
Ciekawe czy to ukoronowanie calej pieknej kariery, mysle (a rowniez mam nadzieje), ze jeszcze nie. Za rok mistrzostwa swiata (?), gdzie Adam moze postarac sie o dalsze szlifowanie swojego rekordu zlotych medali, a moze wreszcie zdobedzie braz, ktorego caly czas mu brakuje na tej imprezie :P

Co do konkursu to niemal kopia tego co dzialo sie na sredniej skoczni.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 lut 2010, 22:57

Ammann chyba też ma astme
Z tego co dzisiaj czytałem to ma :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 lut 2010, 23:06

Widac koledzy niewtajemniczeni. Oto powod takiej popularnosci astmy :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 lut 2010, 23:39

Zastanawiam się co tu napisać o Małyszu i wszystko co wymyśle wydaje mi się takie jakieś błahe...

Austriacy gdzie? Ależ klęskę ponieśli... Może im się trochę przytemperuje charakterek, bo za dużo kozaczą zawsze. Choć i tak złoto w drużynie mają pewne.

Ciekawie się zapowiada konkurs drużynowy. Gdybym nie znał polskich skoczków, to bym nawet ryzykował że może być medal. Ale jestem przekonany, że któryś z naszych już w pierwszej serii pozamiata i będzie po medalu. Dzisiaj wygraliśmy z Niemcami i Finami, może nawet Norwedzy byliby do wzięcia.
czeher pisze:czyzby aby przez lata nie bylo narodowego glosu aby dal sobie juz spokoj z skakaniem ? :> ta nasza mentalnosc trzeba gnebic na kazdym kroku...
W sumie z jednej strony masz rację, ale z drugiej - sport nie jest dla słabych. Jeśli ktoś wymięka pod wpływem presji publicznej, to jak może sobie radzić z presją przed najważniejszym startem w sezonie? Jeśli mi przed skokiem Małysza pikawa wali jak szalona (w sumie już wiem po co ludzkość wymyśliła wódkę), to co dopiero odczuwa Małysz? Trzeba być wielkim mistrzem żeby temu podołać. Oczywiście nie można popadać w skrajność, ale nie można też głaskać i mówić, że nic się nie stało.

A Norwegia - Szwajcaria podobno kapitalny mecz, szkoda że akurat w takim czasie był rozgrywany. Ciekawe czy Szwajcarzy wiedzieli jak radzi sobie Ammann.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lut 2010, 23:52

Co tu dużo pisać, brawo ADAM! Świetny konkurs w wykonaniu naszego skoczka, jedynie Simon trochę mu odskoczył, no ale wiadomo, to inna liga :P Drugi raz to samo podium, zatem znamy najlepszą trójkę skoczków w tym sezonie.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 20 lut 2010, 23:58

Małysz Małysz Małysz!! Nie ma co dużo gadać, gość jest niesamowity i chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę. Amman skakał na kodach. Wogóle Polacy zajebiście i miejsce 3-4 obiektywnie patrząc są w zasięgu w drużynówce. Miętusa wypadałoby zmienić na Rutowskiego, bo gość potrafi dobrze skoczyć tylko z 20000 belki przy dobrym wietrze a Łukasz chyba jest jednak bardziej uniwersalny jednak tak naprawdę tylko trenerzy wiedzą w jakiej on jest aktualnie formie.
Można gdzieś dostać info jak układałaby się tabela gdyby dzisiejszy konkurs był drużynówką, bo samemu nie chce mi sie liczyc? :lol:

Małysz :!: :beer:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 lut 2010, 0:03

Vianuch pisze:Można gdzieś dostać info jak układałaby się tabela gdyby dzisiejszy konkurs był drużynówką, bo samemu nie chce mi sie liczyc?

1.Austria 1000.1
2.POLSKA 900.7
3.Norwegia 889.3
4.Słowenia 845.1
5.Niemcy 831.1
6.Finlandia 821.4
7. Czechy 821.1
8.Japonia 777.7
* Zawodnikom którzy się nie zakwalifikowali podwajałem notę.np.90pkt ~ 180 pkt

skijumping.pl

Miczki
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miczki » 21 lut 2010, 9:53

Tą olimpiadą Małysz udowodnił,że potrafi się podnieść z każdej sytuacji.Przeżywa swoje młodości( a jak to inaczej nazwać). Istna legenda światowych skoków!

PS.Gdzie oglądacie olimpiadę,bo ja na Eurosporcie,ponieważ na TVP można ręce załamać.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lut 2010, 10:08

Boromir pisze:W sumie z jednej strony masz rację, ale z drugiej - sport nie jest dla słabych.
nie chodzi mi o postawe malysza ale o kibicow, jakby byl slaby psychicznie to skonczylby w latach 90 kiedy bo nie bylo kasy ze sportu a wynikow tez niezbyt specjalnych (pisze tu o koncowce lat 90) ale byly jakies zbiorki na jego osobe aby dalej skakal z skoczni a nie po dachach
zreszta piszac tamten post mialem na mysli tylko postawe kibicow jak to teraz wszyscy kochaja AM a jeszcze niedowno: koncz wasc......
Miczki pisze:PS.Gdzie oglądacie olimpiadę,bo ja na Eurosporcie,ponieważ na TVP można ręce załamać.
tylko eurosport, jak sie slucha komentarz na tvp to mozna zrobic tylko jedno :heft:
A NA EUrosporcie w wieksozsci ludzie nie z przypadku - Jaronski wyrzykowski :P

Nieoczekiwanie w pespektywie pojawiaja sie szanse na medal w takich konkurencjach jak sztafeta kobiet biathlon oraz druzynowka w skokach :o

Miczki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miczki » 21 lut 2010, 10:11

Dzięki, im zainteresowałem się biatholnem.Przykład jednej sytuacji" Krzysiu,nie denerwuj się ,zobacz tam śnieżek,paluszek..":D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 lut 2010, 10:17

Komentarz to swoją drogą, ale na TVP więcej pieprzą w studiu niż zawodów pokazują. To jest irytujące bo tak naprawdę samego sportu to tam niewiele w porównaniu z gadaniną.

P.S. Jaroński i Wyrzykowski, czyli słynne "rach ciach ciach".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”