Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 415

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 lut 2010, 16:07

Kajo ostro pojechał :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 lut 2010, 16:25

A ja wam powiem, ze w zeszlym sezonie rzadzil Piquenbauer :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 21 lut 2010, 16:29

mistyk pisze:A ja wam powiem, ze w zeszlym sezonie rzadzil Piquenbauer :lol:
Wszyscy bez wyjątku wiemy że Barca w zeszłym sezonie była najlepsza ale po co te bezsensowne zaczepki :?:

EOT

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 lut 2010, 17:58

Wole miec blade pojecie o seria a niz zerowe jak ty kolego mete o premiership. Pewnie jak twoj kolega mazur przeczytam za 2 miesiace ze pisalem cos o drewniaku giorgio i ze jest slaby, a napisalem ze jest gorszy od vidica i rio a nie kuzwa browna.Bo jak czytalem ze niby nie wiem ze nesta juz gra to wiem ze niestety czytanie ze zrozumieniem u dzisiejszej mlodziezy lezy i kiczy

terry dostal nagrode za placzacego karnego, chelsea stracila wiecej bramek, przegrala wiecej meczy niz MU. MU od bramki bezemy nie stracilo gola az do finalu. Manchester w calej LMnie przegral meczu ale co tam, najlepszego bramkarza dostal wtedy czech :mrgreen: . Rio byl wego czasu genialny, tak jak Nesta czy Cannavaro,Puyol. Vidic idealnie pasowal do elegenta ferdinanda, idealnie go uzupelnial, to wlasnie rio brakowalo czesto wsadzania glowy tam gdzie inni bali sie dac noge, a vidic to robil, taki facet od czarnej roboty.

Terry mimo wszystko od vidy jest lepszy od w ostatnich sezonach serb gra lepiej.

tal pike rzadzil w zeszlym sezonie, zeszly sezon byl dla Vidica ktory w 90% spotkan byl nie do przejscia. w hiszpani to nawet colocini byl swietny :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lut 2010, 19:16

Wole miec blade pojecie o seria a niz zerowe jak ty kolego mete o premiership. Pewnie jak twoj kolega mazur przeczytam za 2 miesiace ze pisalem cos o drewniaku giorgio i ze jest slaby, a napisalem ze jest gorszy od vidica i rio a nie kuzwa browna.Bo jak czytalem ze niby nie wiem ze nesta juz gra to wiem ze niestety czytanie ze zrozumieniem u dzisiejszej mlodziezy lezy i kiczy
Co ty masz z tym mazurem?? Brał udział w tej rozmowie?? Brakuje ci go?? Bo jemu pewnie ciebie nie. Niekażdy może być tak wszechwiedzący jak ty.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 lut 2010, 19:33

Nie brakuje, jednak on mial genialna cechce, przekrecal wszystko co czytal, widze ze pozstali fani calcio maja podobnie, bo juz czytalem ze gdzies pisalem ze giorgio jest slaby itp

z ligi wloskiej ogladam tylko tpowe mecze i to co leci w pucharach, widzac wyniki tej ligi w zderzeniuz rywalami z innych lig nie widze sensu by bylo cos w tej lidze co by mnie powalilo na kolana. a wymienianie mi udine,palemro jako jakis swietnych ofensywnych ekip pokazuje ze ktos premiership oglada od wielkiego dzwonu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lut 2010, 19:39

a wymienianie mi udine,palemro jako jakis swietnych ofensywnych ekip pokazuje ze ktos premiership oglada od wielkiego dzwonu.
Czy ja coś takiego napisałem? Nie przypisuj mi nie moich słów.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lut 2010, 19:45

Co ty masz z tym mazurem??
Tutaj poprę mete. MGiggs nie wywołuj Mazura z Lasu. Jest spokój i niech tak pozostanie...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lut 2010, 19:46

wymienianie mi udine,palemro jako jakis swietnych ofensywnych ekip pokazuje ze ktos premiership oglada od wielkiego dzwonu.
wybacz, ale nie masz pojęcia jak grają te zespoły, a Sampdoria w zeszłym sezonie miała chyba nawet najgroźniejszy atak w lidze (Cassano-Pazzini to naprawdę doskonały duet). Oczywiście, nie oznacza to, że Sampa jest lepsza od zespołów zajmujących podobne pozycje co ona w lidze Angielskiej, bo w kilku innych elementach Sampa jest poprostu słaba. Ale dla Chielliniego, który jest obrońcą mecz z Sampą mającą takich napastników jakich mają czy z Udine gdzie gra świetny Di Natale, to są bardzo wymagające pojedynki. Porównań do zespołów angielskich nikt tu nawet nie zaczynał.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lut 2010, 8:02

Sorry ale dalej nie mogę się przekonać że z Rio taki geniusz jest. Na przestrzeni ostatnich lat wygląda na to że to Chelsea ma lepsza defensywę :) Porzucam ten wątek bo raczej zdania nie zmienicie i ja raczej też nie każdy chwali swojego.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 lut 2010, 9:13

KajoFC pisze:Sorry ale dalej nie mogę się przekonać że z Rio taki geniusz jest. Na przestrzeni ostatnich lat wygląda na to że to Chelsea ma lepsza defensywę :) Porzucam ten wątek bo raczej zdania nie zmienicie i ja raczej też nie każdy chwali swojego.
Przypominam że nie pisaliśmy o tym jaka drużyna ma lepszą defensywę więc nie próbuj się wymigiwać :P Poza tym to tylko argument dla Rio ponieważ jeśli ma dookoła siebie słabszych zawodników, a i tak jest wybierany do 11 sezonu to niezły musi być. Co do Terrego to parę osób wyżej Ci napisało jaka jest prawda a te całe statystyki wkleiłeś od czasu Romana jak już ktoś wspomniał ... Pewnie wcześniejsze nie były korzystne dla Twojej teorii :roll:

PS. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,titl ... omosc.html
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 10:20 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 lut 2010, 9:45

KajoFC pisze:Sorry ale dalej nie mogę się przekonać że z Rio taki geniusz jest. Na przestrzeni ostatnich lat wygląda na to że to Chelsea ma lepsza defensywę :) Porzucam ten wątek bo raczej zdania nie zmienicie i ja raczej też nie każdy chwali swojego.
Warto jeszcze wspomnieć, że za czasów Mourinho, i później zresztą też, Chelsea grała w ogóle bardzo defensywną, charakterystyczną dla portugalskiego trenera, piłkę.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lut 2010, 12:01

majer13 pisze:
Przypominam że nie pisaliśmy o tym jaka drużyna ma lepszą defensywę więc nie próbuj się wymigiwać :P Poza tym to tylko argument dla Rio ponieważ jeśli ma dookoła siebie słabszych zawodników, a i tak jest wybierany do 11 sezonu to niezły musi być. Co do Terrego to parę osób wyżej Ci napisało jaka jest prawda a te całe statystyki wkleiłeś od czasu Romana jak już ktoś wspomniał ... Pewnie wcześniejsze nie były korzystne dla Twojej teorii :roll:
Przed Romanem MU było kilka krotnie lepsze, ale patrząc na obraz tabeli z do 5 lat przed era Romana Chelsea nie dostawała więcej bramek niż LFC czy Arsenal nie raz nawet mieli lepszy bilans. Ogólnie patrząc na ostanie 10 lat Chelsea gra lepiej defensywnie i Rio aka Geniusz raczej tego nie zmieni. Podawałem statystki do 03 bo chyba wtedy dołączyć do was Geniusza.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lut 2010, 13:58

Niestety, ale trzeba kilka rzeczy uściślić, bo Kajo ewidentnie ma problemy ze zrozumieniem kilku rzeczy.

1) Nikt nie mówił, że Ferdinand jest genialnym zawodnikiem od 7-10 lat.
2) Patrząc tylko i wyłącznie na ilość straconych bramek nie można wydawać sądów, która defensywa/danych kopacz jest lepsza(y). Starałem się to wytłumaczyć, starali się też pojaśnić postronni kibice, ale Ty wydajesz się nie przyjmować tego do wiadomości. Warto się jednak wysilić.
3) Zdroworozsądkowe podejście do tematu nakazuje jednak, aby nie oceniać jednego zawodnika przez pryzmat całej defensywy. Zresztą, polecam zaznajomić się z wynikami United z sezonu kiedy Rio został zawieszony na 8 miesięcy. Wyniki przed tym zawieszeniem, a po nim to ciekawa wskazówka.

Nie musisz być przekonany, że Rio "to taki geniusz jest". Nikt nie karze Ci to wierzyć - jeśli jednak masz zamiar nam coś udowodnić to czyń to w trochę bardziej poważny sposób, bo Twoje argumenty są absurdalne (statystyki straconych bramek oraz tych strzelonych głową, czy też ten z plebiscytami).

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 22 lut 2010, 16:21

Być może już niedługo stanie się coś co jeszcze do niedawna byłoby niemożliwe. Chodzi o wspólny protest kibiców MU i LFC przeciwko amerykańskim właścicielom obu klubów. Miałoby to miejsce podczas meczu na Old Trafford. Nieźle się porobiło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”