Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 546

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 lut 2010, 22:49

Szkoda tej przegranej ale na SB już raczej powinno być lepiej, kontuzję trochę dają o sobie znać :? i w dodatku jeszcze Cech wyglądało poważnie ale mam nadzieję że tylko z wyglądu. Chelsea cisnęła ale wcisnąć nie potrafiła szczęścia trochę zabrakło ,Hilario zbyt wiele roboty nie miał o ile w ogóle jakąś miał. Najsłabiej z Chelsea Drogba liczyłem na niego nie potrafił piłki normalnie przyjąć a jak ją przyjął od razu tracił. Kalou pracował od początku meczu i wynagrodzone mu to zostało w bramce ,dobrze też zagrał Malouda chociaż nie na swojej standardowej pozycji to jednak dawał radę. Lampard jak zawsze stanowił o ofensywie zespołu jak zwykle na poziomie. Słabo Terry bo mógł lepiej przypilnować Milito. Bramka strzelona na wyjeździe jest w dodatku kilku zawodników wróci do składu na rewanż np. Zhirkov, Essien czy nawet Bosingwa zależy jak rekonwalescencja pójdzie. Ładna bramka Cambiasso nie sądziłem że po tej dobitce piłka wpadnie do bramki a jednak było inaczej. Pandev chyba raczej niczego znaczącego nie wniósł na boisko po wejściu. Do zobaczenia na SB.

btw. chciałem się spytać o jedną rzecz czy nazwę stadionu wymawia się Mezza czy Meazza tak jak się piszę bo trochę to dziwnie brzmiało jak to mówił komentator bo w pewnych momentach pieprzył 3 po 3 jak np. to że Eto'o strzelił bramkę Chelsea w tamtej edycji...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lut 2010, 22:58

Widać, że Eto'o nie jest w optymalnej formie. Mimo wszystko przydał się na boisku, walczył i zachęcał do niej resztę drużyny. A pomysł z wprowadzeniem na podmęczoną Chelsea Pandeva i Balotelliego trafiony choć akurat dziś Goran nie miał zbyt wielu dobrych zagrań.

Meazza

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 lut 2010, 23:01

bez zadnej filozofii. mejuto sedziowal swietnie, ale nie ustrzegl sie bledu ktory niestety wypacza wynik tego nedznego "widowiska". ewidentny karny dla chelsea w 45min i czerwo dla obroncy interu. chelsea ogolnie grala duzo lepiej i byla lepszym zespolem. co sie rzucalo w oczy? slabiutki snajder, jeszcze slabszy etoo i jego zmiennik pandev. u anglikow zawiodl glownie drogba i dwaj boczni obroncy.
dla mnie inter nie ma czego szukac na stamford. bedzie tam niestety pozamiatane. niestety gdyz uczciwie wolabym inter w nastepnej rundzie. amen.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lut 2010, 23:02

Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy taki mecz już kiedyś się nie odbył? Wygrany dwumecz Chelsea z Barceloną przed kilkoma laty :roll:

Mam nadzieję, że ilość strzałów i dość miękka gra naszej defensywy była podyktowana ryzykiem otrzymania żółtej kartki i tym samym osłabienie drużyny w rewanżu. Na SB nie będzie można sobie pozwolić na takie bezkarne wpuszczanie Anglików pod pole karne. Co tu dużo mówić, pierwsze zwycięstwo w fazie pucharowej Interu od kilku ładnych lat. Nie wyglądało to tak źle jak rok temu z ManU i w rewanżu możemy pokusić się o wyeliminowanie Chelsea.

:rydzyk: Lucio - najlepszy dzisiaj na boisku.

Jeśli jestem już przy personaliach i wspomnieniach dawnych lat to Motta coraz bardziej w swojej grze przypomina mi Ze Eliasa. Wejście Thiago w Ballacka przypomniało mi sytuację w meczu z [o ile dobrze pamiętam] z Valencią w Pucharze UEFA, kiedy to Ze Elias niby to przez przypadek nie trafił w piłkę i wylądował korkami na klatce piersiowej przeciwnika :roll: No i Eto'o... nie wiem co Kameruńczyk musi zrobić by odbudować we mnie i zapewne w wielu kibicach przekonanie, że jest wart swojej gaży i miejsca w wyjściowej jedenastce. Dobrze, że chociaż walczy, ale w końcu jest napastnikiem i takie sytuacje jak ostatnio z Sampą i ta dzisiejsza z pięciu metrów powinien wykańczać.

BTW czy tylko mi się wydaje, czy po tym wypadku Julio ma trochę bardziej płaską twarz? :lol:

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 24 lut 2010, 23:03

Julio nie ma co obciążąć - człowiek jednak grał po wypadku samochodowym, a na dodatek pokazywał klasę w innych sytuacjach. Przy akcji bramkowej Chelsea trochę mnie zirytowali obrońcy bo dopuścili do doprowadzenia piłki do 16'tki, a potem Kalou idealnie zmieścił się w przerwę jaką stworzyli wcześniej wspomniani.

Eto'o jak zwykle musiał mnie zirytować i nie trafić, jednak za to podanie do Milito należą mu się brawa! Zrobił to niczym Ibra, prawda?
Co do samego Diego... to jest najlepszy transfer od lat. Wspomniany Ibra (i tak go kocham za to co zrobił) pewnie szukałby prawego okienka i nic by z tego nie wyszło, natomiast El Principe zadowolił się kąsiakiem w lewy róg.
El Cuchu zaskoczył mnie tą bramką. Ostatnią jaką strzelił i ja ją pamietam to ta z Violą zaraz po śmierci Faccettiego. Naprawdę, może to być jeden z ważniejszych strzałów w jego karierze.
Lucio - mistrz.

W rewanżu będzie cięzko. Ciekawe czy wróci Cech, bo jeśli nie to mamy większe szanse. Dużo zależy od Mou, bo jak dla mnie autobus w bramce to nie będzie najlepsze rozwiązanie. Balans jest niezbędny !

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1511
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 lut 2010, 23:05

Najsłabiej z Chelsea Drogba liczyłem na niego nie potrafił piłki normalnie przyjąć a jak ją przyjął od razu tracił.
to raczej zasługa genialnego występu Lucio który kompletnie nie dał pograc Didierowi .

Szkoda ze Jose nie dyrygował dzisiaj tak jak przyzwyczaił , ale widac ze nadal ma Londynczyków w sercu .

Forza Inter !

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lut 2010, 23:22

A ja mam pytanie o Balotelliego i jego pierwszą akcje - był kontakt z zawodnikiem Chelsea czy przewrócił się o powietrze? Bo leżał jakby przytomność stracił...

Co do meczu, Inter zagrał jak Inter, Chelsea grała a Jose świętuje. Na SB chyba jednak to nie wystarczy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2010, 23:31

Trudno cos napisac. Druga połowa na dobra sprawe mogła trwac 10 minut. Im dalej w las tym spotkanie coraz slabsze. Inter nie chciał sie odsłonic, a Chelsea chyba dzis nie była w stanie dokonac czegos wiecej niz wymiany podan i nabijania procent posiadania pilki. Duza w tym zasługa defensywy Interu z Lucio i Cambiasso na czele. Milito i Sneijder z kazda sekunda bledli, Balotelli błysnał kilka razy ale nic z tego nie wynikło, Maicon w ofensywie podejmujacy katastrofalne decyzje i Pandev majacy własciwie jedna szanse, a w zasadzie pol bo Carvalho zatrzymał go na samym poczatku proby. Julio troche zawinił, ale biorac pod uwage kozioł pilki, ze byl zasloniety i ze w niedziele rozpierdzielił swoje Lamorghini Gallardo, to nie mozna miec do niego wiekszych pretensji. Widac, ze mniej pobudzony byl niz zwykle.

Wynik dmumeczu sprawa otwarta, co z perspektywy kibica Interu moze cieszyc. SB to SB i tak słabo Chelsea nie zagra, ale widac ze obie druzyny nie sa w najlepszej dyspozycji i pewnym na 100% nie mozna byc niczego w tej rywalizacji.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 lut 2010, 23:48

Spodziewalem sie wiecej po Chelsea ale w sumie cel osiagneli. Strzelili bramke a jak przegrac to wlasnie w takim stosunku.

Podopieczni Ancelottiego na pewno nie byli od Interu zespolem gorszym. Mistrzowie Wloch mieli dwie i pol sytuacji co skonczylo sie bramkami. Szybko udalo sie im zdobyc gola wiec sie cofneli oddajac londynczykom pole. Goscie natomiast za bardzo nie wiedzieli co z tym zrobic. Atakowali jednak zbyt wiele klarowych okazji nie mieli. Poza bramka (blad Julio) przypominam sobie wolnego Drogby i strzal Lamparda. Bez szalu.

Mecz mogl i powinien potoczyc sie inaczej gdyby sedzia podyktowal karnego dla Chelsea (moim zdaniem bez gadania sie nalezal) i wyrzucil z tej okazji Samuela. Raczej po tej sytuacji Inter nie zarzadzi ciszy medialnej w rozgrywkach LM.

Sprawa awansu jest otwarta pilka jest po stronie Chelsea. Inter z taka gra raczej nie ma czego szukac na SB chyba ze utrzymaja rewelacyjna skutecznosc.
Rewanz z pewnoscia bedzie pasjonujacy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lut 2010, 23:55

El Cuchu zaskoczył mnie tą bramką. Ostatnią jaką strzelił i ja ją pamietam to ta z Violą zaraz po śmierci Faccettiego.
Az nie moge uwierzyc MaUser_FCI , ze zapomniales o jego bataliach z Dida w derbach :P

Zapomnialem jeszcze wczesniej napisac, ze Carlo bardzo mnie zaskoczyl ofensywna taktyka z tercetem Anelka - Drogba - Kalou plus Malouda na obronie. Biorac pod uwage dzisiejszy rezultat to jednak w rewanzu mozna oczekiwac czegos podobnego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lut 2010, 23:57

Carlo powiedział po meczu, że Cech uszkodził łydkę, a nie jak się obawiano - więzadła w kolanie.
Jednak nawet jak wypadnie na dłużej, to jestem pewien, ze Hilario sobie poradzi. Zawsze jak gra, to daje radę i czasami ma takie interwencje, ze najlepsi by się nie powstydzili.

Na rewanż wróci także Essien, przynajmniej takie są założenia.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 lut 2010, 0:00

Dziś miałem wrażenie że Hilario nie potrafi wykopać porządnie piłki, nie podnosił jej wyżej niż pół metra :lol:

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 25 lut 2010, 0:49

Maciek (interista) pisze:
El Cuchu zaskoczył mnie tą bramką. Ostatnią jaką strzelił i ja ją pamietam to ta z Violą zaraz po śmierci Faccettiego.
Az nie moge uwierzyc MaUser_FCI , ze zapomniales o jego bataliach z Dida w derbach :P
Grande Mama!

Racja! Jednak wybacz mi - tak bałem się tego meczu, że się stopniowo z upływem minut znieczulałem! (Łomża Pany)
I tak wszyscy wiemy, że nawet bez bramek Cuchu jest znakomity!

Forza Inter!
Bić opyszałych Anglików 0:1 na SB :P

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 25 lut 2010, 2:31

Lucio rzeczywiście zagrał po profesorsku ale na mnie największe wrażenie robił Zanetti chociaż popełnił kilka błędów :mrgreen:
Ma 37 lat lecz ciągle dysponuje niesamowitą wydolnością i wcale nie odstaje w niczym od młodszych kolegów, a przecież gra(grał) na pozycjach które wymagają ogromnej wytrzymałości czy szybkości.
Bardzo trafnie ktoś mu nadał drugi przydomek (pierwszy wszyscy znają) czyli "Traktor" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kamilonariusz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilonariusz » 25 lut 2010, 9:22

Zdecydowanie zgadzam się :D . Zanetti wczorajszego dnia imponował przede wszystkim warunkami kondycyjnymi ale do tego juz chyba kazdego fana Calcio przyzwyczaił. Jak widac Serie A stwarza idealne warunki gry na wysokim poziomie nawet w mocno podeszłym wieku ( m.in Maldini , Cafu czy tez Mihajlovic).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”