FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1062

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 lut 2010, 0:16

Chyba ostro przesadzacie. Barcelona zagrała na prawdę bardzo dobry mecz. Jedyne w czym się z Wami zgadzam to krytyka Szweda. Ibra gra o wiele poniżej oczekiwań i już chyba nikogo słowa Guardioli nie przekonują. Drugie nieporozumienie dla mnie to Sergio w pierwszym składzie kosztem Toure. Yaya to moim zdaniem najlepszy DM na świecie. Może liczba 8 wychowanków w podstawowej jedenastce robi wrażenie, ale jak dla mnie to o jednego za dużo.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 28 lut 2010, 0:22

Pod jakim względem zagrali dobrze? Co z tego, że stworzyli 80 akcji, jak męczyli się, żeby choć jedną z nich wykorzystać. Przecież to niewyobrażalne, żeby przeważać taki okres czasu i robić sobie na koniec taką nerwówkę. Zamiast piętek i włażenia z piłką do bramki, strzelić drugiego gola i grac wtedy swobodnie, a nie przy 1:0.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 lut 2010, 0:38

To jeszcze się nie nauczyłeś, że Barca wykorzystuje niewielki procent szans jakie sobie stwarza w trakcie meczu? Drużyna zagrała o wiele lepiej niż w meczach ze Stuttgartem i Racingiem. Był ten błysk, za którym tęsknił Guardiola. Niemal wszyscy piłkarze rozgrywali kapitalne zawody, Xavi przeszedł dziś samego siebie. To wreszcie była taka Barcelona jaką chcemy oglądać. A, że do końca nie brakowało emocji to fajnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2010, 0:39

Mecz był słaby bez konkretów, klepanie - klepanie i żadnych efektów tego. Kilka świetnych akcji rozegranych ale także brakowało wykończenia i wybrania najprostszej opcji.
W defensywie tracimy kolejna bramkę na CN, kolejną bramkę w tym roku i nie ma tu żadnej pewności. Kartka Pique to osobna sprawa. Nie wiem czy potrzebował czasu na jakiś spot reklamowy, czy może nie chciało mu się jechać do Almerii, ale mógł sobie darować. chyba, że to była zagrywka taktyczna, żeby się wykartkował przed cięższymi rywalami.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 lut 2010, 0:45

Na wszystkich forach pełno było wypowiedzi zapowiadających pogrom Malagi. Dziwne bo to na prawdę świetnie poukładana drużyna. Ja też jestem bardzo niezadowolony ze skuteczności (raczej jej braku) i z postawy Zlatana, ale mimo to śmiem twierdzić, że to był jeden z najlepszych meczów Barcy w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lut 2010, 1:24

Choćbym nie wiem jak bardzo chciał wrócić do forumowej aktywności to nie mogę. Debilizm,ignorancja i indolencja co poniektórych kiedyś działałyby na mnie motywująco i robiłbym wiele, aby uzmysłowić tymże osobom pewne podstawy postrzegania piłki, ale dziś mam zbyt wiele na głowie. Czytając wypowiedzi jestem w stanie jedynie się sfrustrować a zamknięcie okna przeglądarki daje odetchnąć. Weźcie [k****] włączcie myślenie, poczytajcie swoje wypowiedzi i zastanówcie się czy, aby na pewno to co piszecie jest w porządku.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lut 2010, 10:08

Tego sedziego powinni zamknac. Rabunek w biala noc. Skandaliczne odebranie bramki Barcelonie ze juz nie wspomne o Zlatanie ktory ma dziecko i moglby tego gola mu zadedykowac.
Jaki faul? Jaki faul mialem handi -1.
Niech no tylko Mourinho zacznie trenowac jakis hiszpanski zespol to dobierze sie wam do dupy zlodzieje.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 28 lut 2010, 10:48

mecz jak za starych dobrych czasow czarliego rexacha. czyli ladnie, milo i przyjemnie, pelna kontrola pilki, cała masa bardzo dobrych sytuacji(z brzegu wymienie 5 zepsutych setek), a w 80minucie na tablicy 1-1.

natomiast sedzia. sam fakt zwyznaczenia do sedziowania meczow barcelony faceta z madrytu moze narodzic sie tylko w glowach ludzi z lfp. ogolnie rzecz biorac nie sedziowal wcale zle, mial jednak decyzje ktora wplynelaby na przebieg meczu. w 40 minucie maxwell wychodzil na czysta pozycje po skrzydle i zostal sciety przez manu torresa dzieki czemu zostala skasowana bramkowa akcja. zamiast ewidentnej zoltej kartki dla pilkarza malagi , zoltko obejrzal ... pique. nadmienie ze manu torres kartke juz wowczas jedna posiadał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 lut 2010, 15:21

Punktow mamy wiecej niz analogicznie rok temu i powodow do zmartwien mnostwo. Jedyne co mnie teraz pociesza ze kryzys musial przyjsc a my dalej wygrywamy. Rok temu w marcu tez gralismy slabo wiec mam nadzieje ze to te przygotowania Pepa maja taki cykl :wink:

Co do Ibry to calkowicie chlopa nie rozumiem. W przeciwienstwie do druzyny on akurat powinien teraz byc w formie kosztem poczatku sezonu(jakis rewers). Ewidentnie widac ze facet ktory mial sam sobie robic gre, stwarzac sytuacje(tak pisali jego zwolennicy) jest tak samo uzalezniony od podan jak swego czasu Eto. Ale jak wiadomo Ibra jest zajebisty.

Real sie rozstrzelal :shock:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 01 mar 2010, 0:13

Rok temu w marcu tez gralismy slabo
niekoniecznie - rok temu o tej porze wyniki byly jeszcze gorsze niz teraz:

14.02 Liga 23kol. Betis - FCB 2-2 Eto`o x2 (1k)
21.02 Liga 24kol. FCB - Espanyol 1-2 Toure
24.02 LM 1/8 Olimpique Lyon - FCB 1-1 Henry
01.03 Liga 25kol. At Madrid - FCB 4-3 Henry x2, Messi
04.03 Copa 1/2 Mallorca - FCB 1-1 Messi

wspomne jeszcze o dwoch rzeczach bo nikt o nich nie pisal-guardiola kompletnie zmienil wczoraj ustawienie-zamiast 433 zagralismy 4231,gdzie role piwotow pelnili sergio z xavim,pedro na prawym ataku,iniesta biegal po lewej flance,ibra na srodku ataku,a za nim jako media punta messi,majacy pelna swobode ruchu

funkcjonowalo to dobrze-wynik powinien zakrecic sie okolo 5-0 (2 razy wybita z linii bramkowej pilka po strzalach ibry + zlodziejsko ukradziony przez sedziego gol szweda + sytuacja na koniec 1 pol gdzie pedro za mocno podal to ibry i ten nie zdazyl dostawic nogi na pusta bramke)

po drugie-dzis konczy sie 8 tyg ciezkich tygodni mikrocyklowych treningow
http://www.blaugrana.pl/news/4387/mikro ... bkosc.html
Od wtorku 29 grudnia, tzw. titulares (piłkarze pierwszej jedenastki) poddawani są przez 2 miesiące treningowi wytrzymałościowemu. Trening taki ma bezpośrednie konsekwencje: nogi jak z ołowiu. Przeważa zmęczenie, zmniejsza się szybkość, zanika świeżość, a piłkarz staje się wolny. To cena, jaką zawodnik musi zapłacić za to, by w marcu grać na najwyższym poziomie, kiedy trening wytrzymałości ustępuje na rzecz innemu treningowi siłowemu (siła elastyczna i eksplozywna). Krótko mówiąc - trening szybkościowy.
rok temu dalo to kapitalny wynik koncowy wiec zaufajny po raz kolejny pepowi !

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 mar 2010, 16:56

rok temu dalo to kapitalny wynik koncowy wiec zaufajny po raz kolejny pepowi !
Pepowi chyba wszyscy ufaja ale nie musza sie z nim zgadzac. Popelnia bledy jak kazdy(tyle ze drogie) ale ma sukcesy a to jest najwazniejsze.
wspomne jeszcze o dwoch rzeczach bo nikt o nich nie pisal-guardiola kompletnie zmienil wczoraj ustawienie-zamiast 433 zagralismy 4231,gdzie role piwotow pelnili sergio z xavim,pedro na prawym ataku,iniesta biegal po lewej flance,ibra na srodku ataku,a za nim jako media punta messi,majacy pelna swobode ruchu
nie pierwszy raz jak mnie pamiec nie myli.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 mar 2010, 10:20

Obrazek

- xavi,mowi,ze henry jest przykladem
- oczywiscie.
- przykladem,jak nie mozna grac

to zdjecie idealnie oddaje aktualna dyspozycje francuza-jest ona jeszcze gorsza niz sadzilismy-juz na poczatku tyg w prasie pojawil sie news ,ze guardiola stracil resztki zaufania do titiego, dajac jasno do zrozumienia,ze w koncowej fazie sezonu na lewym ataku bedzie TYLKO i wylacznie stawial na pedro i bojana (ja jednak mysle,ze w kluczowych meczach - gd czy jakis trudny wyjazd do sevilli,czy w lm - na ataku bedzie sie znowu meczyl iniesta,by zrobic miejsce w pomocy pupilkowi pepa- keicie )

sam henry dzis mowi w mundodeportivo,ze brakuje mu rytmy gry,czucia pilki i raczej nie pogra juz wiele w tym sezonie
smutne to ,ze w zaledwie 9 miesiecy po wygraniu lm i zagraniu dobrego sezonu,tak dramatycznie spadla mu motywacja i chec do gry

teraz na 100% jestem pewny,ze latem odejdzie- nie spodziewajmy sie jednak za niego kokosow (jakies ochlapy w postaci 5 mln moze dadza amerykanie), nie bylbym tez zaskoczony gdyby klub w uznaniu jego sukcesow i poswiecenia dla klubu w latach poprzednich pozwolil mu odejsc za darmoszke

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 05 mar 2010, 12:29

Dokladnie.

Osiągnał swój cel? Osiągnał, teraz już go wali reszta. To cholernie przykre i nieprofesjonalne.
Szczerze mówiąc spodziewalem sie tego po zeszlym sezonie, ale żeby az do tego stopnia - to nie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 mar 2010, 21:00

Messi co podchodzi do wolnego to bramka. Powinien podchodzić do wszystkich wolnych z okolic pola karnego. Oby w drugiej połowie Barca wymęczyła wygraną.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 06 mar 2010, 21:01

Włączyłem Barce z nadzieją, że może wynik 1-0 utrzyma się do przerwy, lecz po 2 minutach oglądania sędzia dyktuje wolnego z piczy i Messi zdobywa gola. :x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”