Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 363

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lut 2010, 21:18

U was grał pół roku i to dawno temu. Dziś był jedną z wyróżniających sie postaci w meczu, Franz go oglądał na żywo, więc ... kogoś powołać musiał.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2010, 21:32

Tak jak mi się podobało powołanie dla Tosika, tak nie wiem skąd wydedukował Smuda postać Mierzejewskiego. Za co, za co. Przestańmy dawać szansę zawodnikom, którzy nie są nawet wyróżniającymi się postaciami naszej ligi. Ile jeszcze będzie trzeba Trałek, Zahorskich, Nowaków. Popierałem poprzednio kandydaturę Tosika i ponownie to robię. On ciągle robi postępy i jest coraz pewniejszy na prawej stronie defensywy. Tylko niech mu Smuda nie szuka inne pozycji, bo to mija się z celem. Dla mnie lepszy to już dzisiaj zawodnik od Łukasza Mierzejewskiego, a przede wszystkim jeśli będzie pracował to będą jeszcze lepsze efekty, bo na prawej obronie gra od początku sezonu, a może nawet nie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lut 2010, 21:35

Podobno na lewej obronie są wieczne problemy z obsadą. Zastanawiam się czemu Tomasz Brzyski nie zagości w reprezentacji, wg mnie to najlepszy lewy obrońca polskiej ligi, pokazuje to w każdym meczu, dziś pomimo porażki - również.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2010, 21:47

Z tego samego powodu, co Mierzejewski - są piłkarze od niego bardziej utalentowani, na wyższym poziomie. To nie czasy Leo, gdy w kadrze było miejsce dla jednego czy dwóch Zahorskich, teraz można takich piłkarzy powoływać więcej licząc na to, że rozwiną się ogrywając w kadrze i złapią formę na euro. Brożek, Wawrzyniak, Kowalczyk, to wszystko ludzie z większym potencjałem od Brzyskiego - na razie jeden nie przypadł do gustu Smudzie, drugi ma inne problemy, trzeci jest powołany, dla Brzyskiego brak miejsca. Mierzejewski jedzie ze względu na talent, teraz jest czas na takie decyzje, niech liźnie klimatu kadry, może zrobi postęp i będzie z niego pociecha. To nie jest zła decyzja.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2010, 21:53

Jak zobaczę jeszcze raz Wawrzyniaka w kadrze, to przestanie mnie ten tema w ogóle interesować. Litości, jak słyszę, przy osobach Wawrzyniaka, czy dzisiaj Trałki, że to reprezentanci- to wstyd się przyznać, że oni mają tyle występów. Dobrze, że Górnik i Widzew spadli bo by pół składu to przecież reprezentanci. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2010, 22:10

Wawrzyniak to nie jest dobry lewy obrońca, ale w czasie gry w kadrze był tylko jeden piłkarz na jego pozycji na jako-takim poziomie - Brożek. Skoro Brożek był lekceważony, to musiał grać Wawrzyniak, jako mniejsze zło w porównaniu do pozostałych piłkarzy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2010, 22:30

Akurat Brożek chyba nie był alternatywa dla Wawrzyniaka, bo wtedy jeszcze nie grał na lewej stronie defensywy. Mogę się mylić, ale raczej nie aż tak bardzo, a numerem 1 wtedy był Bronowicki, przynajmniej do ME, później się to posrało. A czy ktoś był to ciężko powiedzieć, bo nikt nie dostawał tam szansę na grę. Dalej idąc ma 16 spotkań :haha: a z tego myślę ze 5-6 zagrał na innej pozycji. Ja pamiętam go i na środku defensywy i w środku pomocy i jako lewego pomocnika. Ja bym nawet powiedział, ze po Bronowickim na lewą stronę drugi był Żewłakow a trzeci Golański, może to śmiesznie wygląda, ale miało to potwierdzenie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 mar 2010, 9:25

cloner pisze:U was grał pół roku i to dawno temu. Dziś był jedną z wyróżniających sie postaci w meczu, Franz go oglądał na żywo, więc ... kogoś powołać musiał.
Wiem, że to było już jakiś czas temu i wierzę, że się rozwinął. Bo to chyba nie jest jednak trudne rozglądać się po boisku i podawać. Bo tego głównie nie robił w Sosnowcu tylko przejmował piłkę i pruł przed siebie.

Miczki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miczki » 02 mar 2010, 15:32

Co sądzicie o tych koszulkach, w których niby ma zagrać reprezentacja Polski. Flaga Monako, nienarodowe barwy, normalnie ręce opadają. A "znawczyni" Olejnikowska powiedziała, że celem nike jest SZOKOWANIE!! W nienarodowych barwach(trykocie białym czy czerwonym) Polacy grali dwa razy: w 2006 z Chorwacją oraz w 1999r. z Luksemburgiem.

Oto link do artykułu:

http://www.weszlo.com/news/4569

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 mar 2010, 17:41

Beznadziejne te koszulki. Nie wiem jak może nasza kadra narodowa grać w granatowych koszulkach. Jeszcze barwy na rękawach też odwrócone. Porażka tak samo wielka jak czarne koszulki w w/w wymienionym meczu z Luksmburgiem.

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 02 mar 2010, 18:02

śmieszne te koszulki, myślałem że nike potrafi zaprojektować stroje na poziomie a tu taka klapa :(

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 mar 2010, 18:12

To są jakieś jaja. WSTYD [k****] po całości. :shock:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 mar 2010, 18:19

Odchodząc już od tych paskudnych koszulek, prawdopodobny skład podaje już prasa:Tomasz Kuszczak - Marcin Kowalczyk, Michał Żewłakow, Kamil Glik, Dariusz Dudka - Sławomir Peszko, Rafał Murawski, Radosław Majewski - Jakub Błaszczykowski, Robert Lewandowski, Ludovic Obraniak.

Warto zauważyć, że Polska ma zagrać w ustawieniu 4-3-3 z Kubą i Ludo na bokach ataku. Choć wydaje mi się, że to jednak w praktyce będzie 4-5-1.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 mar 2010, 18:29

Jezeli jest to 3 zestaw koszulek to mi sie podoba. Jezeli drugi to ujdzie. Wazne zeby na Euro miec zestaw bialcyh i czerwonych koszulek.

PS: Nike zwykle uznaje jeden podstawowy wzor a drugi tworzy pod "trendy"

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 mar 2010, 18:32

Miczki pisze:1999r. z Luksemburgiem.
Z tego co pamiętam to wtedy były one...czarne :lol: Sylwek Czereszewski wygrał nam mecz.

Smuda podał skład na mecz i ustawienie na papierze wydaje się podobne do tego, którym grał Leo. Wymuszone pewnie trochę sytuacją, bo wyłączeni są Jeleń i Brożek. Obraniak zapewne będzie podczepiony pod Lewandowskiego. Albo tylko Murawski wycofany, bo Majewski walczakiem raczej nie jest. Choć z drugiej strony może poprawił grę w destrukcji w Anglii(nie wiem, nie oglądam, ale skoro gra, to pewnie jest przydatny trenerowi). Ta obrona mnie trochę martwi.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2010, 18:37 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”