Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 664

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2010, 15:47

Z premedytacja był aul witsela na wasylu, z abedyorem to troszke nacigany faul bo ile pamietam po starciu jeszcze troszke pogral i wtedy cos go zabolalo, wiec nie naciagajmy faktow.takich starc jak wczoraj jest cala masa, raz na tysiac zdarzy się wypadek.Vidic czy SOL cala swoja kariere wchodza ostro i mieli szczescie ze nikogo nie polamali, a wejsc jak woczraj mlody angol mieli mase.

A Wenger niech sobie przypomni ze mial kiedys takich graczy jak Keown w kadrze, przy ktorych ryan to mały aniołek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lut 2010, 15:52

koleś nie przebiera w słowach i piszę zawsze emocjonalnie, bo jest przecież kibicem.
A wyboldowany fragment ... pokazuje tu pewne zjawisko, jasne - przekoloryzował, bo to nie byl act of horrific violence, ale faktem jest, ze złamał mu nogę i o tym się nie mówi tyle, co o nurku innego piłkarza, z czego robi się wielką aferę.

pisze zresztą w liczbie mnogiej, bo nie chodzi tu tylko o wczorajszy "wypadek", ale ogólnie o takie zagrania, jak np Taylora, który też dostał 3 mecze bana. Widziałeś za co Song wczoraj kartkę dostał ? Bedzie pauzował 2 mecze, a Ryan, czy Taylor dostali bana na 3 mecze za złamanie nogi rywalowi.

z abedyorem to troszke nacigany faul bo ile pamietam po starciu jeszcze troszke pogral
taki naciagany, ze wypadł chyba na 2, czy 3 tygodnie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2010, 16:38

to niech szanowny kibic arsenalu przypomni sobie co zrobili gracze arsenalu po niewykorzystanym karnym Ruuda, co zrobil keown z laurenem.i jakie byly z tego kary.

przech chwilka cullear wjechal ostro w noge evry i tez moglo dojsc do nieszczescia,taka jest pilka, jestem za ostrym karaniem bandytow(witsel) ale nie karania po przypadkowych faulach.

Naciagany bo Abedayor wszedl na plac i pogral pare minut, jesli to mial byc przyklad brutalnej gry Ryana to wez arsenal i grajcie sobie w hiszpani bo budzicie jedynie usmiech

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lut 2010, 17:02

MGiggs pisze:przech chwilka cullear wjechal ostro w noge evry i tez moglo dojsc do nieszczescia,taka jest pilka, jestem za ostrym karaniem bandytow(witsel) ale nie karania po przypadkowych faulach.
Na szczęście nic się Evrze nie stało. A Cuellar nawet nie zobaczył żółtej. A wchodził dwiema nogami we Francuza...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lut 2010, 17:03

No widzisz Fieldy, a Ferdinand dostaje bana za niewiadomo co, a Gallas coś dostał za to ?

Obrazek
Co na to mr Wenger i Cesc "nigdy się nie żalę" Fabregas?

A Nasri?

Taki jest futbol. Bywa niesprawiedliwy i nie ma co przyrównywac jednej kartki do drugiej. Song zresztą na zawieszenie nie zapracował sobie jedną kartką...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lut 2010, 17:19

No widzisz Fieldy, a Ferdinand dostaje bana za niewiadomo co, a Gallas coś dostał za to ?
no przecież cały czas o tym mówie, żeby to w końcu ogarnęli.
Czy ja pisałem, ze Gallas nie powinien dostać kartki za to ? albo bana ?
pisałem coś takiego:
Drugiej w ogóle być nie powinno, bo Gallas faulował Daviesa, nie wiem jak Wiley tego nie zobaczył, stał niedaleko przecież
I niech go banują za to. Na pewno bym nie pisał, ze niesłusznie, bo faul był wyraźny.
Ferdinanda też zdaje się broniłem po tych 4 meczach bana. Nie pamietam już w którym temacie, wiec nie znajde teraz cytatów.

Jak kiedyś Rosicky z CSKA nurkował tez pisałem, ze powinni banować za to. I go krytykowałem.

Czemu zawsze jak jest rozmowa na jeden temat, to musicie przypominać o grzechach Arsenalu ? ja o Shawcrossie, wy o Gallasie.
Kiedyś ośmieliłem się skrytykować kogoś z United, to kamil mi wykład zrobił, jak to mam lepiej spojrzeć na "swoje" podwórko, a potem dopiero pisał o United.
Co ma piernik do wiatraka ?
Ja nie twierdzę przecież ze piłkarze Arsenalu są świeci. Ja mówie ogólnie o zasadach. Ban za złamanie nogi niedługo będzie krótszy niż za kartkę z dupy. A czy to dotyczy piłkarza Arsenalu, czy United, czy Chelsea - nieważne. Ale wy zawsze macie te swoje odzywki - a co z Gallasem, a przypomnieć ci faul Diaby'ego ? A Nasri ? no dalibyście już spokój.
MGiggs pisze:jesli to mial byc przyklad brutalnej gry Ryana to wez arsenal i grajcie sobie w hiszpani bo budzicie jedynie usmiech
w sobotę połamał Ramsey'a, w 2008 zaatakował wyprostowaną nogą [poza boiskiem, bez piłki ] Adebayora [nawet kartki nie dostał], a kilka lat temu połamał nogę Jeffersowi. To tyle jeśli chodzi o moją wiedze jego "twardej" gry, nie zdziwiłbym się gyby tego było więcej.
I gdy faulował chamsko Ade, nawet kartki nie dostał. Nie wiem jak sędzia nie mógł tego widzieć, ale jak widział i nie dał kartki, tzn,. ze jest na to przyzwolenie, a wówczas taki 20 letni piłkarz pomyśli, ze moze sobie tak grać, bo przecież kartki nie dostał. A później łamią się nogi na boisku.
Media też bardziej współczują Ryanowi niż Aaronowi.
Usprawiedliwiają tego co złamał nogę pisząc, ze Walijczyk był za szybki, brakuje tylko tytułu, ze to wina Ramsey'a.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lut 2010, 18:32

fieldy pisze:Czy ja pisałem, ze Gallas nie powinien dostać kartki za to ? albo bana ?
Chyba wszyscy w tym temacie byliśmy zgodni, że zagranie Gallasa było brutalne i powinien dostać czerwo. Sędzia stał kilka metrów od całej sytuacji, nie gwizdnął. Tyle w temacie. Wenger, z tego co pamiętam, na gorąco mówił, że nie widział tego zagrania. Z pewnością nie bronił Williama.
MGiggs pisze:Naciagany bo Abedayor wszedl na plac i pogral pare minut, jesli to mial byc przyklad brutalnej gry Ryana to wez arsenal i grajcie sobie w hiszpani bo budzicie jedynie usmiech
Doprawdy. Ale późniejsza pauza była była wynikiem urojonej kontuzji po wejściu, którego nie było, tak :>

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 mar 2010, 3:17

I was at the game today and after Ramsey's awful injury I witnessed the most disgusting display of chanting and goading.

Chants of "he's only got one leg" and "It's here, it's there, his leg is every ****ing where", there was more but I was so disgusted and angry I couldn't believe what I was hearing. There was some guy flopping his wrist about, a few making snapping gestures.

I heard a few stewards say after the game it was the worst show of support they'd seen from the home fans, some agreeing that it was disgusting and disrespectful. One even said had he been their side of the barrier he might not have kept his job.

A few weeks back when we played Bolton, one of their fans was bemused that some Arsenal fans booed a player going off on a stretcher (they thought Bolton were time wasting). Today was a clear ambulance job and they showed absolutely no respect. Scum.
:|

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 01 mar 2010, 16:47

Wiadomo kiedy wracają: Arshavin, Gallas, Diaby?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 mar 2010, 17:18

Nie. Ostatnie wieści przed meczem ze Stoke były takie, ze Eduardo wraca, a tamci na pewno nie. Chociaż tyle dobrego, ze nie pojadą na kadrę i nie wrócą z kontuzją :lol:

Do kolejnego meczu trochę czasu, pewnie w czwartek, bądź piątek się dowiemy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2010, 17:45

Tak patrze na terminarz Arsenalu, Chelsea, Manchesteru i wracają mi nadzieje związane ze zdobyciem mistrzostwa. :o W sumie z ciezkich meczow to mamy 3- wyjazd z Tottenhamem i Birmingham+ City u siebie. Zarówno Chelsea i MU maja ciężej poza tym graja jeszcze miedzy sobą. :)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 01 mar 2010, 22:45

1.Wenger sam sobie takie kruszynki zafundował.
Jak zwykle prawda lezy po srodku. Czesciowo masz racje, a czesciowo musimy dodac taka kwestie iz pilkarze Arsenalu sa najczesciej faulowani w Anglii. Wlasnie przez te rzeznickie zespoly z dolu tabeli. To pewnie nie ma wplywu na ilosc kontuzji i winny jest tylko Wenger?

Wenger owszem gada czesto glupoty, przyznaje racje ale co do kontuzji Ramseya to ciekaw jestem co gadalby Ferguson gdyby w ciagu 4, 5 lat mial w zespole 3 takie kontuzje spowodowane bezposrednio przez rywali?

2.Pilkarze Arsenalu owszem tez mieli ostre wejscia, nie mam zamiaru ich bronic. To zdarza sie przypadkowo ale pamietajmy ze jesli ilosc ostrych wejsc jest tak duza jak w przypadku cieniasow z dolu, to szansa na polamanie kogos wyraznie wzrasta.

3.A Shawcross to rzeznik gorszy niz Taylor niezaleznie od tego ile lez wyleje. Polamal nie tylko Ramseya ale rok temu niemal polamal Ade, do tego kilka lat temu polamal Jeffersa bylego pilkarza Arsenalu.

Cieszcie sie kibice MU ze Wenger jest takim ryzykantem i nie zabezpieczyl wlasciwie pozycji srodkowego napastnika gdzie jest co roku lamiacy sie RvP, do tego postawil na Almunie, bo gdyby te 2 pozycje wygladaly jak nalezy do Arsenal bylby nieco wyzej niz 2 punkty za wami. I to nie moj wymysl ale czyste fakty. Ilosc szmat wpuszczaonych przez Almunie oraz srednia bramek ktora wyraznie spadla po kontuzji RvP to bardzo wyrazny dowod na to ze tych punktow byloby nieco wiecej. Mozemy tylko zalowac ale sezon ciagle trwa.
Swoja droga to ewenement ze nie mamy wlasciwie szans z kilkoma najlepszymi teamami zarowno w PL jak i CL a mamy tak duze szanse na tytul Premier League.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 mar 2010, 21:10

Panowie, taka rzecz mnie jedna zastanawia.. Jaka będzie nasza sytuacja na CB w nast. sezonie? Obecnie mamy Gallas i Vermaelen w pierwszej jedenastce i Campbell i Silvestre w rezerwie. Teraz zastanawia mnie czy Boss zdecyduje się podpisać kontrakt na następny rok z Solem? Słyszałem, że Silvestre pobąkiwał że chciałby odejść.. w takim razie zostałby nam Djorou i Campbell.. myślicie, że Boss zdecydowałby się na przedłużenie kontraktu i czy Sol chciałby zostać wiedząc, że będzie na ławce? Inna sprawa, kto miałby priorytet? Campbell czy Djorou?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 mar 2010, 21:18

kto miałby priorytet? Campbell czy Djorou?
Tu chyba sprawa jasna. Z Djorou jeszcze może być w miare solidny obrońca a z Campbella nie bardzo. Choć oczywiście w przypadku odejścia Silvestra przydałby się jakiś doświadczony obrońca na ławce.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 mar 2010, 21:33

Magnum pisze:Djorou
Djourou kibicu Arsenalu. :]
mete pisze:Djorou
Tobie wybaczam Milanisto. :wink:

Senderos juz praktycznie odszedł, bo kontrakt mu wygasa w czerwcu. Sylwek prawdopodobnie wróci do ojczyzny. Tak naprawdę to możemy być pewni tylko Vermaelena, bo i z Gallasem różnie może być. :? Djourou ma talent, ale więcej czasu spędza razem z Rosickim na leczeniu kontuzji. Wenger musi kupić jeszcze co najmniej jednego środkowego obrońce. Dodatkowo Gallas musi zostać. Co do Sola to mysle, ze Wenger zatrzyma go jeszcze na rok, ale trudno jest cokolwiek teraz o tym powiedzieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”