Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 667

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 12:50

Wenger mówił, że może zaryzykować, więc zobaczymy jak to się potoczy. Dobrze, że Sol będzie gotowy.. No i żadnych nowych kontuzji chyba nie ma.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2010, 13:06

Magnum pisze:Wenger mówił, że może zaryzykować, więc zobaczymy jak to się potoczy
to mówił wczoraj, ja mam info z dzisiaj :wink:
oczywiście nie od Wengera, więc nigdy nie wiadomo, ale ponoć nie ma szans by zagrał.
Moze to i nawet lepiej, bo większe szanse bedą ze wróci na ligę. Choć jak nie zagra z Porto, to moze uraz jest poważniejszy :think:
Merida dziś trenował.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 13:13

Przecież na stronie jest info z dzisiaj... :>

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... gas-injury :>

zresztą i tak piszą, że szanse małe więc nie ma co się łudzić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2010, 13:27

news dzisiaj, ale tekst z wczoraj, czy przedwczoraj.
Nie wiesz, ze na stronie podają informacje z opóźnieniem.
Nie ma np. informacji ze Cesc nie trenował dzisiaj.
Zresztą zaraz bedzie konferencja, to sam Wenger powie co i jak.

edit:

"We cannot take a gamble on him." - Wenger o Fabregasie.
Sol wraca

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 15:06

ok.. A skad czerpiesz swoje info? Tez bym chcial wiedziec wczesniej..

od dziennikarzy, którzy byli na miejscu i z samej konferencji // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2010, 16:57

hmm Wenger mówi, że jest szansa, ze Arshavin zagra od początku, czyli ... jest też szansa, ze nie zagra od początku :lol:
Mówi, ze ci co grali w meczach reprezentacyjnych, a potem w lidze [przynajmniej niektórzy z nich] mogą zacząć na ławce. Mam nadzieję, ze Wenger nie oleje LM. Choc sam wole by wygrali Premier League, to na Porto chciałbym widzieć silną ekipę.

Gallas nie wróci też na Hull, jutro pewnie zagra Sol, a z Hull znów Sylwek :?

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 08 mar 2010, 19:47

Z Fabregasem czy bez Arsenal musi wygrywać takie mecze. To nie jest to samo Porto co jeszcze np. sezon temu.
Mam nadzieję, że nie powtórzą się głupie błędy w obronie :? ,a Bendtner nie będzie marnował setek.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 20:20

Jestem sklonny powiedziec ze bedzie mniej wiecej taki sklad:

------------Almunia------------
Sagna-Vermaelen-Campbell-Clichy
--Diaby----Song----Nasri
--Walcott---Bendtner---Rosicky

Wydaje mi sie, ze Eduardo nie jest jeszcze gotowy by zaczac, natomiast przed meczem z Burnley jako powod pauzy Bacaryego bylo "rested" wiec wydaje mi sie, ze go jutro ujrzymy, a nie Eboue.. To oczywiscie moje spekulacje ktore sa w zasadzie nic nie warte.
Jakos jestem spokojny o defensywe, bo mamy Sola. Byc moze przeceniam jego umiejetnosci i przydatnosc dla druzyny, ale brak Gallasa jest dosc dobrze uzupelniony przez Campbella. Co innego by bylo gdyby to byl Sylwek... Co do meczu z Hull, wydaje mi sie, ze jesli jutrzejszy mecz zakonczy sie po 90 minutach ujrzymy Sola w sobote. Wiadomo, bedzie ciezki mecz, wiec jesli sie da, Boss powinien postawic na Sola.
Tak czy inaczej, jesli jutro polowe sytuacji z soboty a Bendtner strzeli w polowie tych sytuacji, to o wynik mozemy byc spokojni :lol: Wenger bardzo w niego wierzy, obysmy sie nie zawiedli.

Co do Frana Meridy - niedawno o nim myslalem wlasnie czemu nie byl w skladzie, moze jutro go ujrzymy? Byloby fajnie jakby cos mial do pokazania no i dostalby troche gry w prestizowych rozgrywkach.

Licze na zwyciestwo i ostateczny tryumf w tych rozgrywkach, w Europie Champions League jest najwiekszym trofeum do zdobycia, w Anglii jest troche inaczej, Premier League wydaje sie byc bardziej prestizowa niz LM.. Ale Arsenal nigdy tego nie wygral, czas pokazac, kto jest najlepszy w Europie. Oczywiscie los nam rzuca klody pod nogi w postaci kontuzji, mamy duze szanse na zwyciestwo w rozgrywkach krajowych, ale mimo wszystko trzeba powalczyc o ten puchar, nie mozna olewac, to nie Carling Cup czy FA Cup :lol: Wali mnie co wygramy w tym sezonie, byle to byl puchar. ;) Teraz to sie rozmarzylem bo najpiew mamy 1/8 finalu z FC Porto...

GO GUNNERS!

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 mar 2010, 20:40

Magnum pisze:natomiast przed meczem z Burnley jako powod pauzy Bacaryego bylo "rested" wiec wydaje mi sie, ze go jutro ujrzymy, a nie Eboue
Mam nadzieję, że do tego jednak nie dojdzie. Eboue gra ostatnio naprawdę dobrze i nie widzę powodów, dla których Wenger miałby postawić na Sagne, który jest totalnie pod formą. W klubie słabo, na kadrze słabo i do tego te wrzutki.
Magnum pisze:Tak czy inaczej, jesli jutro polowe sytuacji z soboty a Bendtner strzeli w polowie tych sytuacji, to o wynik mozemy byc spokojni
Kutwa, tylko niech grają mu piłki na głowę. Po ostatnim meczu presja na Nicklasie wzrosła jeszcze bardziej, więc warto by się odblokował raz a porządnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2010, 11:53

Gallas wrócił do treningów, ale uraz się odnowił i znów ma miesiąc pauzować. Fatalne wieści.
Troche lepsze są takie, że Wenger ma mu zaproponować jednak kontrakt, na jeden rok z opcją przedłużenia. Mam nadzieję, że się Francuz zgodzi.

Jak to jest, że Bergkamp co rok mógł przedłużać o 1 sezon i grał tak długo, a ci wszyscy 30 latkowie nie chcą się na to godzić ? Będzie grał dobrze, to będzie grał. Czyżby nie byli świadomi swojej formy ?

Mówi się też o obniżeniu zarobków Gallasa. Nie wiem w jakim celu. Mamy dobrego stopera i powinniśmy robić wszystko by go zatrzymać.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 mar 2010, 12:32

fieldy pisze:Jak to jest, że Bergkamp co rok mógł przedłużać o 1 sezon i grał tak długo, a ci wszyscy 30 latkowie nie chcą się na to godzić ? Będzie grał dobrze, to będzie grał. Czyżby nie byli świadomi swojej formy ? .
Ale właśnie, że oni są świadomi i dlatego chcą się zabezpieczyć co najmniej dwuletnim kontraktem, dzięki czemu mają pewne pieniądze. A tak facet dostanie roczny kontrakt, forma pójdzie gdzieś hen i po roku zostanie na lodzie. Oczywiście taki piłkarz jak Gallas ze znalezieniem klubu nie powinien mieć problemu. Ale nie wiadomo, czy nie będzie musiał za rok liczyć się z obniżką płacy u nowego pracodawcy. Nie każdy lubi ryzykować, niektórzy wolą pewne pieniądze. Zwłaszcza, gdy one są wysokie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 mar 2010, 12:43

fieldy pisze:Mówi się też o obniżeniu zarobków Gallasa.
Ponoć to ma wyglądać tak, że Wenger da mu dwuletni kontrakt, ale zarobki obniży o połowę, tak żeby bilans finansowy wyszedł jak na rocznej umowie. Czyli William z 80 tysięcy musiałby zejść na 40 tysięcy. Ciekawe co z tego będzie :think:

Chyba Times pisał, że jeszcze pół miliona za złożenie podpisu ma Gallas dostać.

Chodzą ploty, że po sezonie Sol także ma usiąść do stołu i być może jakiś roczny kontrakt dostanie. Myślę, że to korzystny układ. Skoro już teraz Anglik gra na przyzwoitym poziomie to jak popracuje w okresie letnim, to może być tylko lepiej.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1537
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 mar 2010, 21:35

Się Bendtner rozstrzelał. Jak w weekend nic nie zdołał ustrzelić, to dzisiaj 2 bramki. Co Arszawin dał przy drugiej bramce :o a co zwalił :angry2: po wystawieniu mu świetnej gały przez Nasriego.
Arsenal dominuje i znajduje się w komfortowej sytuacji przed 2 połową. Powinni awansować, bo goście grają wielkie nic.
Fanów AFC może martwić jakiś drobny uraz Nasriego, sztab medyczny przyklejał mu jakieś plastry na nogę czy coś takiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 mar 2010, 21:40

Wszystko fajnie tyle, że pierwszej bramki w ogóle nie powinno być.

Arsenal lepszy, ale gdyby sędziowie się nie zamulili kto wie jakby było.

Pozostaje liczyć, że Porto strzeli i będzie dogrywka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2010, 21:41

Nasri chyba hamstring :? cholera, a tak się rozegrał ostatnio. Jak nie zagra z Hull, to przy braku Cesca będzie ciężko na wyjeździe.
Ale dziś się tym nie martwmy. Gramy dobry mecz, pierwsza bramka po spalonym :P druga po znakomitej akcji Arshavina. Szkoda, ze do pustej bramki później nie trafił. W obronie trochę nerwowo, ale na szczęscie Porto ma inne zmartwienia i nie atakuje specjalnie.
Arshavin na początku głową, później udział przy 1 golu i asysta przy drugim, jedna setka. Świetny mecz gra. Tam jeszcze był słupek i 2 parady Heltona przy strzałach Nicklasa i Samira.
Musielibyśmy jeszcze coś strzelić, zeby nerwowo w końcówce nie było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”