Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 560

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 mar 2010, 3:28

Ktos Ci zle prawil. Jak do tej pory zdobylismy jeden punkt mniej od Milanu, ale w przypadku awansu do kolejnej rundy LE zmieni sie to rzecz jasna. W przypadku remisu w Anglii to Juventus bedzie juz przed Milanem jesli chodzi o punkty zdobyte dla Wloch do rankingu. Jak do tej pory najwiecej punktow dla Wloch zdobyla Fiorentina, ale Inter ma szanse ja wyprzedzic z racji gry w kolejnej rundzie LM. :wink:

Edyta: na potwierdzenie moich slow: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... f2010.html

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 17 mar 2010, 6:06

Przed kibicami chyba nie uciekał bo byli "przyjaźnie" nastawieni nawet coś tam krzyczeli "Jose Mourinho lalala" czy coś :mrgreen:

To akurat śpiewali kibice Interu. Nareszcie ta klątwa 1/8 została zdjęta. Mnie dzisiaj najbardziej zaimponował Maicon. Z ManU, L'poolem i Barcą nie włączał się tak często w akcje ofensywne jak wczoraj. Oby teraz nam los sprzyjał i wylosujmy teoretycznie słabszego rywala najlepiej Bayern/CSKA. Chodź znając życie, to jak Barca awansuje to oni i ManU trafią na kogoś z tej dwójki a my znając życie na Arsenal :]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 mar 2010, 8:30

and1 pisze:wylosujmy teoretycznie słabszego rywala najlepiej Bayern/CSKA
Ciekawe, że kibice włoskich drużyn tak bardzo chcą zawsze wylosować Bayern. Jakoś (poza Milanem) takie losowanie na zdrowie zwykle Włochom nie wychodzi :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 mar 2010, 9:50

Ciekawe, że kibice włoskich drużyn tak bardzo chcą zawsze wylosować Bayern. Jakoś (poza Milanem) takie losowanie na zdrowie zwykle Włochom nie wychodzi
26 spotkań rozegranych, monachijczycy wygrali 8, 7 zremisowali, 11 przegrali. Bilans bramek: 33-31 dla Italii

Jak widać czasem się uda wygrać z Bayernem :)

Jeszcze Mtrix na temat Balotelliego

„To on powinien wysłać wiadomość i podziękować za zakwalifikowanie się do ćwierćfinału Ligi Mistrzów. Powinien być zaszczycony, że należy do tej grupy, a jeśli nie jest, to drzwi są zawsze otwarte, ponieważ prezydent nigdy nie zatrzymał nikogo przed odejściem. Powinien być fanem tej drużyny, odczuwać szacunek do niej, szczególnie dla prezydenta, który traktuje go jak syna. Ja również traktuję go jak brata. To jest grupa. Jeśli chce być jej częścią, jest mile widziany, ponieważ to bardzo dobry gracz i zawsze może być decydujący.”

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 mar 2010, 10:24

Sero pisze:26 spotkań rozegranych, monachijczycy wygrali 8, 7 zremisowali, 11 przegrali. Bilans bramek: 33-31 dla Italii

Jak widać czasem się uda wygrać z Bayernem :)
Dlatego powiedziałem "zwykle". Ale rozumiem, że bilans obejmuje też spotkania z Milanem (zdecydowanie niekorzystne dla Bayernu), ciekawe jakby wyglądał bez nich? :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 621
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 mar 2010, 10:43

Robota, jaką wykonali Lucio z Samuelem, była naprawdę imponująca, choć nie ukrywajmy, że większość z tych ich zapasów w polu karnym, to w teorii były faule. Ale sędzia był "konsekwentnie liberalny".
guru pisze:Eto'o a tak krytykowali go Ci prymitywni komentatorzy.
Krytykowali go? Raczej zachwalali, wypominając mu jedynie nie najlepszą grę jeden na jeden, co jest prawdą, bo Eto'o gra lepiej bez piłki niż z nią przy nodze. Bardziej niż Et'o dostało się raczej Mourinho, za to że stawia Kameruńczyka na skrzydle. I słusznie, bo jego miejsce jest na środku ataku (co pokazał również ten mecz), tyle że z Milito na skrzydle jest jeszcze mniej pożytku.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 17 mar 2010, 11:24

Najlepszy mecz Sneijdera w sezonie, co podanie to celne, w tempo, i tylko nieskuteczność naszych napastników spowodowała że nie było wiecej bramek. Brawa, brawa i jeszcze raz brawa. Oby tak dalej !! Forza Inter !!

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 mar 2010, 11:34

Ciekawe statystyki sa - najwiecej w Interze biegal srodkowy napastnik Milito, a na drugim miejscu uwaga ...Thiago Motta :]
Graczem meczu wedlug wszystkich rankingow Wesley, Sky nawet 9 mu dalo :P

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 mar 2010, 13:11

Aż chce sie zyc dla takich chwil jak ta wczorajsza . Cudowny , niemal perfekcyjny mecz w wykonaniu Interu , który dokonał wysublimowanego gwałtu na druzynie Chelsea . Należy pochwalic prawie wszystkich zawodnikow , bo Pandev mnie zawodzi ostatnimi meczami , gdzies stracił błysk i przebojowosc , w dodatku mial chyba najlepsza okazje ze wszystkich napastnikow na strzelenie gola . Kwestia Maicona tez warta poruszenia , dawno tego nie pisalem ale tym razem jestem szczesliwy ze to napisze, to byl NAJLEPSZY wystep Maicona od meczu z Milanem , kapitalny w defensywie i ofensywie , niech gra tak do konca sezony to o sprzedaży nie bedzie mowy , stara brazylijska szkoła bocznych obrońców nie minie szybko jesli Duglas bedzie w formie . Sneijder to brakujące ogniwo , daj Panie aby omijaly go kontuzje bo jesli nasza druzyna sklada sie z piasku i cementu , to Wes jest wodą potrzebną do zespolenia , kapitalny mecz Holendra . Cuchu również kapitalny , dał dowód na to że nie potrzeba mu obok 2 innych defensywnych partnerów , wystarczy on i ktos typu Motta do asekuracji .

Jose zdusił Chelsea , zagrał ich bronią , zniszczył Ballacka i Lampsa którzy nic nie pokazali , zadziwiające jak ten słaby trener a dobry motywator , wygrywa kolejny najwazniejszy mecz w sezonie ... On jest rzeczywiście wyjątkowy , widac jak druzyna gra gdy ma go na ławce , trzymać go jak najdluzej sie da , bo to WYBITNY szkoleniowiec .

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 mar 2010, 13:17

Gratuluje awansu, jeśli dalej będziecie tak grali macie szanse dojść daleko. Ale patrząc na losowanie Interu w poprzednich latach to pewnie nie wpadniecie na jakiś Bordo czy CSKA tylko MU czy Barce (jak przejdzie dzisiaj). Coś musicie zrobić ze względu na brak Lucio bo jest filarem waszej defensywy która wczoraj zagrała bardzo dobre zawody. Jedno mnie zastanawia czemu Mou wypuszcza na boisko kogoś takiego jak Motta jest dla mnie nie zrozumiałem on w ogóle nie pasuje do tej całej machiny.
coco pisze:Jose zdusił Chelsea , zagrał ich bronią , zniszczył Ballacka i Lampsa którzy nic nie pokazali ,
jego nie trzeba niszczyć jego gra jest sama w sobie destrukcyjna :evil:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 mar 2010, 13:23

wypuszcza na boisko kogoś takiego jak Motta jest dla mnie nie zrozumiałem on w ogóle nie pasuje do tej całej machiny
Lepszego nie ma. Gdyby był zdrowy Chivu, w pomocy by zagrał Zanetti, tak trzeba stawiać na Mottę. Inna sprawa, że to był jego zdecydowanie najlepszy mecz jaki widziałem w Interze i mi wczorajsza gra Mottu bardzo się podobała.
A czy nie pasuje do Interu? Trochę tak, ale też wynika z tego, że Inter go kupował by coś zmienić w swojej grze. Motta w Genoi był szalenie kreatywny, świetnie prowadził rozegranie i liczono, że więcej wniesie pod tym kątem do pomocy...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 mar 2010, 13:34

Coś musicie zrobić ze względu na brak Lucio bo jest filarem waszej defensywy która wczoraj zagrała bardzo dobre zawody
Lucio po początku sezonu gdzie gral haotycznie , w tym momencie jest nie do zastapienia , trzeba nam bylo takiego lwa w obronie , Brazylia z nim w skladzie w takiej formie jak jest teraz moze bez problemu zdobyc MŚ , ale mniejsza z tym . Jest Cordoba, który moze zastapic Lucio , Kolumbijczyk jest klasowym obronca jego pech polega na tym ze Samuel to dowódca a Lucio lew i dla Ivana brakuje miejsca w tym zestawieniu . Jest Matrix który jest dobrym duchem druzyny , nie wyobrazam sobie ze jak zakonczy kariere to nie bedzie pracowal dla Interu w roli jakiegos scouta czy dzialacza . No i jest tez Chivu , jednak w jego przypadku bym nie ryzykowal w tym sezonie , na tak waznym etapie . Jesli dojdzie do siebie to Samuel ma powaznego kandydata do gry na srodku , sęk w tym ze Jose bedzie nim gral na lewej stronie jesli Santon nie wróci do pelni formy . Tak więc zastapienie Lucio bedzie czyms trudnym , ale wszyscy w/w dadza rade .

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 mar 2010, 13:37

Odnosnie Maicona, chciałem poruszyc jego watek w skali makro. Jak pisałem kazdy zagrał swietnie, ale nie przesadzałbym z tym rewelacyjnym wystepem. Głownie dlatego, ze Brazylijczyk to aboslutna petarda w przodzie i ma potencjał by byc drugim kreatorem w grze Interu. To cały czas nie jest jeszcze to, co robił przez poprzednie trzy lata. Jakbym miał zdiagnozowac gdzie, jak, czym sie wyraza ta obnizka formy to zwróciłbym uwage na decyzje jakie podejmuje. W latach ubiegłych Maicon wiedział kiedy ruszyc do przodu, kiedy podac, kiedy zagrac egoistycznie i strzelic. Teraz to wszystko jakby na odwrót. Kiedys jak zapedzał sie 5 razy na mecz to 4 razy bylo zagrozenie, niezależnie czy byla to wrzutka, klepa, strzał czy rajd. Teraz centruje bardzo rzadko, podobnie jest z klepa, strzały koncza swoj zywot najczesciej gdzies na trybunach, a z rajdów czesto nie wynika zupelnie nic. Owszem jak pisalem po meczu z Genua, zaczyna sie dziac cos pozytywnego wokol jego osoby, ale to co zagrał wczoraj to wg mnie z 80% tego co potrafi. Moze przesadzam i po trzech sezonach obinzka formy przyjsc musiała, ale co niego mam wieksze wymagania.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 17 mar 2010, 13:52

Ja się kieruję w stronę Bayernu bo to konfrontacja o miejsca pucharowe :P Jak nie lepiej pozbawić Niemców możliwości wyprzedzenia Italii niż w bezpośrednim starciu. Ostatniego dwumeczu między tymi drużynami nie ma odzwierciedlenia dzisiaj z wiadomych przyczyn. Ja bym chciał BM ze względu na pkt. w Uefa a CSKA ze względu, że teoretycznie to dla nas będzie bardzo łatwy rywal.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 mar 2010, 14:08

Cordoba to jest tak klasowy obrońca, że się nie martwię o to, że zagra. Szybki, zwrotny, świetny w powietrzu i dobrze rozumie się z Samuelem.
Gorzej byłoby gdyby wypadł Sneijder, albo Samuel.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”