Pozdro Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 mar 2010, 20:31
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 mar 2010, 20:40
Cloner, to już nie te czasy, że 16 latkowie grają na podwórkach. Przynajmniej w moich stronach to coraz rzadziej spotykana sprawa.cloner pisze:Masz 16 lat, wyjdź na plac pograć w piłkę z kumplami.
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 mar 2010, 20:54
Ja za kolegami za łebka bawiłem się w taka zabawę, która nazywała się "piwko naprzeciwko". Kręciło się jakimś kijkiem w kółko, rzucało potem ten kijek i nie wiem co dalej. Teraz ta zabawa wśród młodzieży jest bardzo popularna. Szkoda, ze obecnie "bawią" się na całkiem innych zasadach.Duch pisze:Cloner, to już nie te czasy, że 16 latkowie grają na podwórkach. Przynajmniej w moich stronach to coraz rzadziej spotykana sprawa.
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 mar 2010, 21:17
No to się fajnie bawiłeś skoro nie wiedziałeś jakguru pisze:Ja za kolegami za łebka bawiłem się w taka zabawę, która nazywała się "piwko naprzeciwko". Kręciło się jakimś kijkiem w kółko, rzucało potem ten kijek i nie wiem co dalej.
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 mar 2010, 21:23
guru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 mar 2010, 21:24
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 mar 2010, 21:40
Ja mam to szczęście, że mieszkam na osiedlu i gra w piłkę to norma. Są boiska do koszykówki, więc i jest pełno dzieciaków, które gra w piłkęDuch pisze:Przynajmniej w moich stronach to coraz rzadziej spotykana sprawa.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2010, 21:43
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 mar 2010, 21:50
Dokładnie, u mnie w mieście są obecnie 4 orliki i dosłownie każdy ciśnieniuje się aby grać w piłkę jak za starych dobrych czasów.To chyba jedna z nie licznych rzeczy jaka wyszła rządowi Tuska i oby takich więcej bo gdy jest moda na sport to i społeczeństwo mimo używek normalniejeTeraz zaczęli budować te orliki to już każdy gra w balę
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 mar 2010, 23:26
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 mar 2010, 23:59
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 mar 2010, 0:18
Ano takich dziwnych czasów doczekaliśmy, i to mówimy my, dwudziestoparolatkowie. Ja sam niedawno rzucałem się ze znajomymi śnieżkami w centrum miasta to też dziwnie się na nas wszyscy gapili(L)oczkerson pisze:Ja przez całą zimę zapierniczałem na sankach z kumplami a dzieciaki na nas patrzyły się jak na idiotów.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2010, 1:14
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 mar 2010, 8:24
No ja też mieszkam na osiedlu, ale jak porównam sobie stan obecny z tym co było jeszcze kilka dobrych lat temu to masakra jakaś. Kiedyś trzeba było walczyć żeby dostać się na podwórku do drużyny, a dzisiaj ... niby boiska są, niby lepsze od tamtych naszych z przeszłości, a chętnych jak na lekarstwo. Mam tyle szczęścia, że razem z kumplami gramy w piłkę regularnie, czy to w zimie na sali, czy przy normalnej pogodzie na powietrzu.cloner pisze:Ja mam to szczęście, że mieszkam na osiedlu i gra w piłkę to norma.
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2010, 12:31
fieldy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio