Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 563

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 mar 2010, 22:53

Inter znów nie wygrał. Choć muszę przyznać, że mnie to nie dziwi. Renzo Barbera znów okazało się twierdzą nie do zdobycia, w tym sezonie jeszcze nikt tam nie wygrał i tak już pozostanie do końca sezonu, jestem tego w zasadzie pewien.
Milan jutro pewnie wskoczy na fotel lidera, Roma jest już tylko 4 punkty za plecami Interu, który w ostatnich 7 meczach wygrał tylko raz. Robi się naprawdę ciekawie.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 21 mar 2010, 11:31

Kolejny remis Interu. Mecz właściwie bez historii. Palermo po strzeleniu wyrównującego gola stanęło autobusem w bramce, a Inter na siłe próbował przeprowadzac akcje przez środek boiska. To nie miało sensu. Mogliśmy odrazu wyjść ustawieniem 3-1-2-4 i gra wglądałaby nieco lepiej. Słaby mecz Stankovica, dużo strat, niepotrzebnych fauli. Maicon zagrał poniżej swojego poziomu. Pierwszy raz oglądając mecz Inter chciałem żeby został zmieniony. Na siłe rwal akcje, także tracił piłke, fatalne wrzutki, strzały itd. W sumie każdy z zadowników Inter zagrał słabo. Może wynikać to z sił jakie stracili na Chelsea. Oby w środe z Livorno wreszcie się przełamali, rozwiązali worek z bramkami i wygrali bo to najważniejsze.

Wracając do walki o mistrzostwo to patrząc na kalendarz Milan czekają jeszcze mecze na wyjazdach z Parmą, Cagliari, Sampdoria, Palermo, Genoa i u siebie z Juve i Fiorentiną, więc napenwo pkt pogubią i to napewno będzie ich sporo. Najważniejsze ŻEBY TYCH PKT NIE POGUBIŁ INTER !!! Gramy u siebie z Livorno, Bologną, Atalantą, Chievo i na wyjeździe ze Sieną i Lazio. Tu muszę być 3pkt ! ( aczkolwiek różnie to bywa z zagrożonymi spadkiem ) Trudniejsze mecze to z Fiorentiną, Romąna wyjeździe i z Juve u siebie.

ZObaczymy jak to będzie kalendarz niby sprzyja nam, Interowi, oby wszystko zostało rozstrzygnięte na boisku w sportowym duchu bez udziału sędziów ! FORZA INTER !!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 mar 2010, 12:05

Wracając do walki o mistrzostwo to patrząc na kalendarz Milan czekają jeszcze mecze na wyjazdach z Parmą, Cagliari, Sampdoria, Palermo, Genoa i u siebie z Juve i Fiorentiną, więc napenwo pkt pogubią i to napewno będzie ich sporo.
To jest takie głupie gadanie.Chciałbym zauważyć że Milan tracił w tym sezonie głownie punkty z teoretycznie chłopcami do bicia.Livorno( 2 razy remis) Bologna, Atalanta.Uważam że Milan musi po prostu grać.Milan to Milan i nawet jak pojedziemy do Genoy czy Palermo to obowiązkiem zawodników jest wyjść i zdobyć 3 punkty.Wszystko zależy od formy zawodników i podejścia do meczu.Jestem pewny że Inter w czasie meczów LM będzie wtapiał raz za razem.Milan gdy grał długo w LM miał tak samo i Inter tego nie zmieni.Chyba że faktycznie Mou będzie w stanie na drużynie która myśli chyba tylko o LM po wygraniu kilku razy pod rząd Scudetto wymusić dobrą grę w Serie A.A jeszcze zobaczycie że znając Inter to pojedzie na Olimpico i puknie 2,3-0 Rome a wtopi przed meczem z CSKA np. z Chievo bo myślami będą już przy Lidze Mistrzów.

A jeszcze mam pytanie.Czy ktoś po za Eto i Mottą z zawodników Interu wygrał LM :?: jak tak to kto.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 mar 2010, 12:17

Ja bardziej się boję o Romę niż Milan. Milan lubi gubić głupio punkty, nawet u siebie, ale Roma odkąd przejął ją Claudio jest bardzo regularna i praktycznie nie przegrywa.

Gilardino - na pewno Lucio raz był w finale, ale Bayer wtedy przegrał. Reszta raczej nie wygrała.

A wczorajszy mecz faktycznie kiepski, ale Palermo to bardzo trudny rywal. Większych szans Różowi na strzelenie bramki nie mieli, przy golu Cavaniego kapitalne podanie Miccoliego. J.Cesar nie miał nic do powiedzenia IMO. Jak patrzę na grę Miccoliego i Di Natale to zastanawiam się czemu oni nie zrobili wielkiej kariery.
Bardzo słaby w ofensywie Maicon, praktycznie każda wrzutka leciała w ręce bramkarza. Słabo też Pandev, nie najlepiej Cambiasso. Trzeba w końcu wygrać, bo robi się nieciekawie.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 mar 2010, 20:09

gilardino11 pisze:A jeszcze mam pytanie.Czy ktoś po za Eto i Mottą z zawodników Interu wygrał LM :?: jak tak to kto.
Teoretycznie Cambiasso był w składzie Realu w czasach gdy Królewscy zdobywali dwa razy LM (2000 i 2002), ale wydaje mi się, że w tym czasie był gdzieś wypożyczony i dopiero w sezonie 2002/03 na dobre znalazł się w drużynie. Mógłbym jeszcze wspomnieć o Mourinho, ale zapewne ktoś mi zaraz wyjedzie o czytaniu ze zrozumieniem :P

Wczorajszy mecz słaby, ciężki do oglądania zupełnie jakby grali o nic, a przecież Milan był... no właśnie był i dalej jest tuż tuż dzięki Napoli :jupi: tylko pół kroku za nami i ewentualna strata punktów mogłaby sprawić, że dzisiaj na szczyt tabeli wskoczyłby Milan. Drużynie po prostu zabrakło jaj. Wystarczyłoby się spiąć po strzeleniu bramki jeszcze piętnaście minut, wyjść wysoko pressingiem i dobić Palermo. Myślę, że dwubramkowej przewagi byśmy nie roztrwonili.

Osobną kwestią pozostaje Maicon. Brazylijczyk jeszcze do niedawna był prawdziwą lokomotywą i siał postrach pędząc prawą flanką. Teraz mam wrażenie, że jego gra opiera się na zasadzie "kopnę do przodu, może coś z tego wyjdzie", albo "zamknę oczy, wstrzelę w pole karne, może coś z tego wyjdzie". Kiedyś zamiast "coś z tego wyjdzie" były trafne decyzje i dokładne podania czy dośrodkowania. Przykładem może być bramka jaką strzelił Udinese, gdzie miał sporo czasu i miejsca by precyzyjnie strzelić tam gdzie chce, a zamiast tego zamknął oczy i huknął, na szczęście wpadło. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale Douglasowi chyba wyraźnie zaczyna brakować chęci do gry, mam tylko nadzieję, że nie tylko w Interze. Na szczęście Brazylijczyk ma ugruntowaną renomę w Europie i myślę, że potencjalni chętni mogliby się znaleźć (może City?). Nie mówię, że na siłę trzeba go gdzieś sprzedawać, ale jeśli znalazłby się ktoś chętny to powinniśmy rozważyć taką ofertę i poszukać alternatywy na tę pozycję. Idealnym rozwiązaniem byłoby poszukanie kogoś pewnego w defensywie oraz kogoś bardziej kreatywnego do pomocy tak by środkowy pomocnik nie musiał przede wszystkim myśleć o asekuracji tak jak często ma miejsce teraz.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 21 mar 2010, 20:20

Co do proponowanych przeze mnie prawych obrońców to widziałbym w Interze Sagne z Arsenalu, Insue z Liverpoolu, czy daliby sobie rade we Włoszech? Nie wiem. Czy chcieliby przyjść do Interu? Nie wiem. Poprostu zapadli mi w pamieć w ostatnich meczach które widziałem z ich udziałem. Ale można też kupić Koralova z Lazio, a Santona dać na prawą stronę. Też jest opcja.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 mar 2010, 20:53

Wszędzie te głosy o sprzedaży Maicona. Rozpieścił nas Brazylijczyk w ostatnich latach, bo grał niemal perfekcyjnie. Trzeba przyznać, że w defensywie sobie radzi w tym sezonie, ale w ataku często jest zagubiony i traci piłki. Co nie zmienia faktu, że to świetny piłkarz. Liczę na to, że się obudzi; nie powinniśmy go IMO sprzedawać, tym bardziej, że alternatyw większych nie ma.
A Milan tak jak pisałem wyżej zgubił punkty :P . W sumie jest ciekaw jakby Inter zareagował na stratę lidera, może wyzwoliłaby się w nich w końcu sportowa złość? Bo tak dalej grać się nie da :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 mar 2010, 21:15

kubaokocim pisze:Co do proponowanych przeze mnie prawych obrońców to widziałbym w Interze Sagne z Arsenalu, Insue z Liverpoolu
Insua jest lewym obrońcą i dopiero zaczyna kariere, talent ma, ale dzis np Valencia z nim jeździł jak z juniorem.
Sagna z kolei opuścił się, w pierwszym sezonie grał znacznie lepiej. Ostatnimi czasu Eboue wrócił do wysokiej formy i jest dużo lepszy od Francuza, zwłaszcza w ofensywie.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 22 mar 2010, 8:27

fieldy pisze:Insua jest lewym obrońcą
Wydawało mi się że w ostatnim meczu jaki oglądałem z Liverpoolem w roli głównej zagrał na prawej stronie, bodajże z Lille w LE. Mój błąd widocznie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 mar 2010, 10:31

Uwazam, ze Maicon zostanie w Interze, duzo bedzie zalezalo od tego jak bedziemy sobie radzic w LM w najblizszych sezonach. Inna sprawa, ze nie pojdzie do City, jego ambicje siegaja znacznie wyzej. Nawet obecnosc Mancio go raczej nie przekona czy ewentualne zakwalifikowanie sie ekipy do LM, gdzie jednak do grona faworytow nalezec nie beda.
Jak jakis boczny obronca zawita do Interu w najblizszym czasie to widze tylko 2 opcje:
-Kolarov
-Bonucci
Ten drugi jednak na pierwszy sklad jest poki co za slaby.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 22 mar 2010, 11:07

-Kolarov
-Bonucci
Ten drugi jednak na pierwszy sklad jest poki co za slaby.
jednakże ze względu na swoją Interowską przeszłość najbardziej realny. Najchetniej zobaczyłbym ich obu i nie zdziwię się jak obaj przyjdą. Maicona natomiast nie można sprzedać - co jak co, ale nadal bardzo duża ilość akcji zaczyna się właśnie od niego i o ile Ibra był do zastąpienia moim zdaniem Maicon, mimo słabszych momentów jest po prostu nie do zastąpienia. Poza tym nie sądzę, aby jego słabsza gra była spowodowana chęcią odejścia.
Słabo też Pandev,
Pandev to ogółem ostatnio z meczu na mecz coraz słabiej, dlatego też w sobotę zamiast niego więcej IMO zdziałałby Quaresma.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 mar 2010, 11:26

Tylko, ze Inter musi sie zdecydowac gdyz lepszej okazji do opylenia Maicona do City czy innego Realu za wielkie pieniadze moze nie byc. Nie jestem przeciwnikiem Maicona, bron boze, ale jesli bedzie oferta warto ja rozwazyc. Zanetti na prawa, a za kase kupic młodziutkiego i fantastycznego Jovetica (najlepiej w pakiecie z Montolivo).

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 22 mar 2010, 11:37

Zanetti na prawa, a za kase kupic młodziutkiego i fantastycznego Jovetica (najlepiej w pakiecie z Montolivo).
na ile ? na rok ? i co dalej ?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 mar 2010, 11:41

fantastycznego Jovetica
Mialem sobie zostawic ten temat na koniec sezonu, ale skoro jest okazja. Uwazam, ze latem celem numer jeden jest wzmocnienie ofensywy. Mozna to zrobic w naszym przypadku na dwa sposoby - albo skrzydlowy/boczny napastnik albo ofensywny pomocnik. Ze wszystkich potencjalnych pilkarzy: Hamsik, Aguero, Gourcuff, Di Maria to wlasnie Kuna i Jovetica uwazam za najzdolniejszych. Cenowo Czarnogorzec na pewno nie wypada tutaj najgorzej, ma tez ta przewage, ze jest ogramy we Wloszech i z bardzo dobrej strony pokazal sie juz w LM. Na skrzydle go nie widzialem, ale za napastnikami jak najbardziej mozna go ustawic. Jest jeden problem - jakos nikt go z Interem nie laczy. Najbardziej sie obawiam, ze uprzemy sie na Hamsika, ktory strasznie mi nie lezy, a bedzie piekielnie drogi.
najlepiej w pakiecie z Montolivo
Tutaj juz niekoniecznie sie zgodze :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 mar 2010, 11:50

orzeu pisze:na ile ? na rok ? i co dalej ?
Po roku zakupienie nowego Maicona :wink: Zanetti ma przedłużyc kontrakt do 2012. Jest prawonożny Santon, wiec mielibysmy dwa lata aby takowego znaleźć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”