A może to młody bramkarz Primavery macza palce w tych kontuzjach naszych bramkarzy?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 mar 2010, 21:13
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 mar 2010, 21:16
Myślisz, że Chimentiemu podstawił stół?Tomusmc pisze:A może to młody bramkarz Primavery macza palce w tych kontuzjach naszych bramkarzy?
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 mar 2010, 21:43
Taką wiadomość podał klub, a kto wie jak było naprawdęemdżej pisze:Myślisz, że Chimentiemu podstawił stół?Tomusmc pisze:A może to młody bramkarz Primavery macza palce w tych kontuzjach naszych bramkarzy?
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 mar 2010, 10:57
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 mar 2010, 23:05
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 mar 2010, 23:21
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 mar 2010, 23:37
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2010, 7:07
Zamparini ma nosa do transferów. Jeżeli Palermo w tym roku zakwalifikuje się do LM to zbije on majątek na Kjaerze, Pastore, Cavanim czy właśnie Hernandezie, którzy będą mogli się pokazać całej Europie. Problem jest taki, że z prezesem Palermo ciężko jest ubić interes na godziwych warunkach. Oznaczać to może, że już za rok czy dwa tych piłkarzy możemy nie oglądać na Włoskich boiskach.Przy okazji meczu Palermo, to znów gola strzelił Abel Hernandez. Przed sezonem byłem bardzo ciekawy jak ten młokos zadebiutuje na boiskach Serie A (wielka gwiazda mistrza rozgrywek u21, strzelił dwa gole, które wyeliminowały JUVE) i rzeczywistość przerasta moje oczekiwania. Chłopak do tej pory zagrał 467 minut i strzelił 5 goli!! Wyrasta kolejna gwiazda na włoskich boiskach. Wyrasta kolejna gwiazda w drużynie Palermo.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 12:00
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2010, 15:15
Oczywiście, że LM to za wysokie progi dla Palermo. Mam nadzieje, że to Juve czy Fiorentina będą 4 w lidze. Włochy muszą polepszać swoje wyniki w Europie, a mimo słabszego sezonu Juventusu to jednak wolę ich w LM. Palermo niech pokaże się w LE, a później niech myśli o LM.Co do Palermo i pokazywania klejnocików z Renzo Barbera w Europie to ja bym wolał by jednak grali w Lidze Europejskiej. Nie chodzi mi nawet o interes JUVE, ale o to, ze Palermo w CL by było pewnie rozstawione z 4 koszyka, co w zasadzie ich przekreśla, lepiej niech pograją w trochę łatwiejszych rozgrywkach.
Zamparini jest łasy na pieniądze i każdy o tym wie. Napewno City będzie próbowało kupić każdego kto biega. Włoskie drużyny nie mają szans konkurować z Anglikami czy z Realem i Barcą. Oczywiście jest szansa na zakup jednego z graczy z Palermo(mimo wszystko bardziej prawdopodobne jest odejście Simona niż Javiera). Włoskie potęgi muszą sobie zdać sprawę, że w Seria A są olbrzymie talenty a nie szukać za granicą.Natomiast czy talenty Palermo wyjadą za granicę? Dla mnie wcale nie muszą. Inter i Milan już w zimę składały bardzo konkretne propozycje odpowiednio za Cavaniego i Pastore (Inter 18 mln +Rene Krhin , Milan 12 +Flamini) JUVe kogoś na środek obrony potrzebuje na gwałt i Kjaer z całą pewnością będzie jednym z celów. Inter, JUVE i Milan najlepsze co mogą robić w przyszłych mercato to skupować tych wszystkich zdolnych zawodników
Jak dla mnie Edinson popełnił błąd. W jego przypadku każdy kolejny rok w Palermo to mniejsza szansa na wielką karierę. O ile Kjaer czy Pastore mogą(a nawet w przypadku Javiera powinien) sobie pozwolić na kolejny rok na Sycylii, to Edinson potrzebuję większego klubu żeby się rozwijać. 3,5 roku to wystarczająco w klubie tej klasy dla kogoś kto ma taki potencjał. To samo tyczy się Hamsika, który już w Napoli wiele się nie nauczy a nadal podpisuje nowe umowy.PS: Cavani właśnie podpisał nową umowę, ma klauzulę 25 mln i o mniejszych ofertach Palermo raczej nie będzie chciało słuchać. Swoją drogą Inter ze swoją ofertą był już całkiem blisko
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 16:13
Real i Barcelona celują w wielkie gwiazdy, nie w wielkie talenty. Dla mnie konkurencją nie są.Włoskie drużyny nie mają szans konkurować z Anglikami czy z Realem i Barcą
nie mam wątpliwości, że zdają sobie z tego sprawę. Włoskie potęgi w odóżnieniu od potęg Hiszpańskich czy Angielskich zawsze koncentrowały się na rodzimym rynku. Teraz powinno być podobnie.Włoskie potęgi muszą sobie zdać sprawę, że w Seria A są olbrzymie talenty a nie szukać za granicą.
Skoro Palermo będzie grało w pucharach, to niekoniecznie. Aczkowiek Edison rzeczywiście mógłby już Palermo opuścić. Kjaer wręcz musi, bo on już jest gotowy by grać w 11 potężnego zespołu. Na Pastore jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie.Jak dla mnie Edinson popełnił błąd. W jego przypadku każdy kolejny rok w Palermo to mniejsza szansa na wielką karierę. O ile Kjaer czy Pastore mogą(a nawet w przypadku Javiera powinien) sobie pozwolić na kolejny rok na Sycylii, to Edinson potrzebuję większego klubu żeby się rozwijać. 3,5 roku to wystarczająco w klubie tej klasy dla kogoś kto ma taki potencjał.
Ja Hamsika pod tym względem nie rozumiem. Owszem Napoli, to zespół, z którego ciężko odejść, choćby ze względu na atmosferę i kibiców, ale przez to jego kariera stoi w miejscu. Napoli mimo potencjału finansowego na dobrym poziomie nie rozwija się tak jak powinno.. To samo tyczy się Hamsika, który już w Napoli wiele się nie nauczy a nadal podpisuje nowe umowy.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2010, 16:28
Tak, ale jeżeli popatrzymy na których piłkarzy wydają duże pieniądze to są to gracze zagraniczni. Teraz włoskie talenty są głównie łączone z zagranicznymi klubami. Jeżeli popatrzymy w przeszłość to wyróżniający gracze w mniejszym klubach Seria A trafiały do tych czołowych. Teraz to zjawisko jest rzadsze.nie mam wątpliwości, że zdają sobie z tego sprawę. Włoskie potęgi w odóżnieniu od potęg Hiszpańskich czy Angielskich zawsze koncentrowały się na rodzimym rynku. Teraz powinno być podobnie.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 17:03
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 mar 2010, 22:02
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 22:07
(L)oczkerson
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio