Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 380

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 mar 2010, 21:13

Jeszcze może się okazać, że Pinsoglio to wspaniały bramkarz, który po tym 1 czy 2 meczach max stanie na bramce jako pierwszy ;) trzeba powoli wyciągać chłopaków z Primavery bo w końcu chłopaki są najlepsi z młodzieżówki :)

A może to młody bramkarz Primavery macza palce w tych kontuzjach naszych bramkarzy? :warrior:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 mar 2010, 21:16

Tomusmc pisze:A może to młody bramkarz Primavery macza palce w tych kontuzjach naszych bramkarzy? :warrior:
Myślisz, że Chimentiemu podstawił stół?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 mar 2010, 21:43

emdżej pisze:
Tomusmc pisze:A może to młody bramkarz Primavery macza palce w tych kontuzjach naszych bramkarzy? :warrior:
Myślisz, że Chimentiemu podstawił stół?
Taką wiadomość podał klub, a kto wie jak było naprawdę :roll: nie znam Chimenti'ego na tyle żeby wiedzieć jakie stoły go denerwują, Pinsoglio najwyraźniej wiedział

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 mar 2010, 10:57

Na szczęście Manninger i Buffon już trenują, dobrze że mecz jest w czwartek, jeden dzień dłużej może dadzą radę (prawdopodobnie zagra Austriak). A tak poza tym nic nowego, szara rzeczywistość, przegraliśmy, teraz wygramy żeby znowu w niedzielę przegrać, Del Piero skręcił kostkę, standard.

Chimenti zagrał w trzech meczach, puścił osiem bramek, z czego zawalił moim zdaniem trzy. Po co nam taki trzeci bramkarz, nie lepiej jakiegoś młodziana dać?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 mar 2010, 23:05

Dobre wyniki Palermo i Sampdorii w kontekscie naszego jutrzejszego meczu z Napoli i walki o miejsce premiujace gre w LM. Oby nasi pilkarze wykorzystali to nareszcie i zdobyli tak bardzo potrzebne 3 pkt w jutrzejszym spotkaniu. Podobno sny odczytuje sie odwrotnie, a snila mi sie wysoka porazka Juve, takze musze byc dobrej mysli. :D

Forza Juve!!!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 mar 2010, 23:21

Przy okazji meczu Palermo, to znów gola strzelił Abel Hernandez. Przed sezonem byłem bardzo ciekawy jak ten młokos zadebiutuje na boiskach Serie A (wielka gwiazda mistrza rozgrywek u21, strzelił dwa gole, które wyeliminowały JUVE) i rzeczywistość przerasta moje oczekiwania :shock: . Chłopak do tej pory zagrał 467 minut i strzelił 5 goli!! Wyrasta kolejna gwiazda na włoskich boiskach. Wyrasta kolejna gwiazda w drużynie Palermo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 mar 2010, 23:37

Wyniki naszych rywali swoją drogą, a gra Juventusu swoją drogą. Od powrotu Serie A mieliśmy kilka okazji żeby zostać liderem Seria A, mieliśmy kilkanaście okazji, żeby kogoś wyprzedzić/nadrobić punkty do rywali i ani razu chyba tego nie wykorzystaliśmy. Oczywiście wierzę, że Juventus jutro wygra, ale powiedzmy sobie szczerze - jeśli zagra Pisonglio będzie o to bardzo trudno. Z drugiej strony Napoli prezentuje się ostatnio fatalnie i wypadałoby im się odpłacić za upokorzenie w rundzie jesiennej.

Proponuję sondę: ile meczów do końca sezonu zagra Iaquinta. Wartości liczbowe od 0 do 3 jak najbardziej wskazane :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2010, 7:07

Przy okazji meczu Palermo, to znów gola strzelił Abel Hernandez. Przed sezonem byłem bardzo ciekawy jak ten młokos zadebiutuje na boiskach Serie A (wielka gwiazda mistrza rozgrywek u21, strzelił dwa gole, które wyeliminowały JUVE) i rzeczywistość przerasta moje oczekiwania :shock: . Chłopak do tej pory zagrał 467 minut i strzelił 5 goli!! Wyrasta kolejna gwiazda na włoskich boiskach. Wyrasta kolejna gwiazda w drużynie Palermo.
Zamparini ma nosa do transferów. Jeżeli Palermo w tym roku zakwalifikuje się do LM to zbije on majątek na Kjaerze, Pastore, Cavanim czy właśnie Hernandezie, którzy będą mogli się pokazać całej Europie. Problem jest taki, że z prezesem Palermo ciężko jest ubić interes na godziwych warunkach. Oznaczać to może, że już za rok czy dwa tych piłkarzy możemy nie oglądać na Włoskich boiskach.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 12:00

Jeszcze z młodych jest Sirigu. Facet ma 23 lata, wiec na bramkarza to mało, może nawet bardzo. Jak na pierwszy sezon w Serie A prezentuje się naprawdę dobrze. Czy ma jakiś wielki lub chociaż duży talent nie wiem, ale facet w tym sezonie kilka razy ładnie interweniował. Ma dobre warunki fizyczne (wysoki, bardzo sprawny) dobry refleks. Kto wie, może i on się wybije :think:
Co do Palermo i pokazywania klejnocików z Renzo Barbera w Europie to ja bym wolał by jednak grali w Lidze Europejskiej. Nie chodzi mi nawet o interes JUVE, ale o to, ze Palermo w CL by było pewnie rozstawione z 4 koszyka, co w zasadzie ich przekreśla, lepiej niech pograją w trochę łatwiejszych rozgrywkach.
Natomiast czy talenty Palermo wyjadą za granicę? Dla mnie wcale nie muszą. Inter i Milan już w zimę składały bardzo konkretne propozycje odpowiednio za Cavaniego i Pastore (Inter 18 mln +Rene Krhin , Milan 12 +Flamini) JUVe kogoś na środek obrony potrzebuje na gwałt i Kjaer z całą pewnością będzie jednym z celów. Inter, JUVE i Milan najlepsze co mogą robić w przyszłych mercato to skupować tych wszystkich zdolnych zawodników

PS: Cavani właśnie podpisał nową umowę, ma klauzulę 25 mln i o mniejszych ofertach Palermo raczej nie będzie chciało słuchać. Swoją drogą Inter ze swoją ofertą był już całkiem blisko

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2010, 15:15

Co do Palermo i pokazywania klejnocików z Renzo Barbera w Europie to ja bym wolał by jednak grali w Lidze Europejskiej. Nie chodzi mi nawet o interes JUVE, ale o to, ze Palermo w CL by było pewnie rozstawione z 4 koszyka, co w zasadzie ich przekreśla, lepiej niech pograją w trochę łatwiejszych rozgrywkach.
Oczywiście, że LM to za wysokie progi dla Palermo. Mam nadzieje, że to Juve czy Fiorentina będą 4 w lidze. Włochy muszą polepszać swoje wyniki w Europie, a mimo słabszego sezonu Juventusu to jednak wolę ich w LM. Palermo niech pokaże się w LE, a później niech myśli o LM.
Natomiast czy talenty Palermo wyjadą za granicę? Dla mnie wcale nie muszą. Inter i Milan już w zimę składały bardzo konkretne propozycje odpowiednio za Cavaniego i Pastore (Inter 18 mln +Rene Krhin , Milan 12 +Flamini) JUVe kogoś na środek obrony potrzebuje na gwałt i Kjaer z całą pewnością będzie jednym z celów. Inter, JUVE i Milan najlepsze co mogą robić w przyszłych mercato to skupować tych wszystkich zdolnych zawodników
Zamparini jest łasy na pieniądze i każdy o tym wie. Napewno City będzie próbowało kupić każdego kto biega. Włoskie drużyny nie mają szans konkurować z Anglikami czy z Realem i Barcą. Oczywiście jest szansa na zakup jednego z graczy z Palermo(mimo wszystko bardziej prawdopodobne jest odejście Simona niż Javiera). Włoskie potęgi muszą sobie zdać sprawę, że w Seria A są olbrzymie talenty a nie szukać za granicą.
PS: Cavani właśnie podpisał nową umowę, ma klauzulę 25 mln i o mniejszych ofertach Palermo raczej nie będzie chciało słuchać. Swoją drogą Inter ze swoją ofertą był już całkiem blisko
Jak dla mnie Edinson popełnił błąd. W jego przypadku każdy kolejny rok w Palermo to mniejsza szansa na wielką karierę. O ile Kjaer czy Pastore mogą(a nawet w przypadku Javiera powinien) sobie pozwolić na kolejny rok na Sycylii, to Edinson potrzebuję większego klubu żeby się rozwijać. 3,5 roku to wystarczająco w klubie tej klasy dla kogoś kto ma taki potencjał. To samo tyczy się Hamsika, który już w Napoli wiele się nie nauczy a nadal podpisuje nowe umowy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 16:13

Włoskie drużyny nie mają szans konkurować z Anglikami czy z Realem i Barcą
Real i Barcelona celują w wielkie gwiazdy, nie w wielkie talenty. Dla mnie konkurencją nie są.
Włoskie potęgi muszą sobie zdać sprawę, że w Seria A są olbrzymie talenty a nie szukać za granicą.
nie mam wątpliwości, że zdają sobie z tego sprawę. Włoskie potęgi w odóżnieniu od potęg Hiszpańskich czy Angielskich zawsze koncentrowały się na rodzimym rynku. Teraz powinno być podobnie.
Jak dla mnie Edinson popełnił błąd. W jego przypadku każdy kolejny rok w Palermo to mniejsza szansa na wielką karierę. O ile Kjaer czy Pastore mogą(a nawet w przypadku Javiera powinien) sobie pozwolić na kolejny rok na Sycylii, to Edinson potrzebuję większego klubu żeby się rozwijać. 3,5 roku to wystarczająco w klubie tej klasy dla kogoś kto ma taki potencjał.
Skoro Palermo będzie grało w pucharach, to niekoniecznie. Aczkowiek Edison rzeczywiście mógłby już Palermo opuścić. Kjaer wręcz musi, bo on już jest gotowy by grać w 11 potężnego zespołu. Na Pastore jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie.
. To samo tyczy się Hamsika, który już w Napoli wiele się nie nauczy a nadal podpisuje nowe umowy.
Ja Hamsika pod tym względem nie rozumiem. Owszem Napoli, to zespół, z którego ciężko odejść, choćby ze względu na atmosferę i kibiców, ale przez to jego kariera stoi w miejscu. Napoli mimo potencjału finansowego na dobrym poziomie nie rozwija się tak jak powinno.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2010, 16:28

nie mam wątpliwości, że zdają sobie z tego sprawę. Włoskie potęgi w odóżnieniu od potęg Hiszpańskich czy Angielskich zawsze koncentrowały się na rodzimym rynku. Teraz powinno być podobnie.
Tak, ale jeżeli popatrzymy na których piłkarzy wydają duże pieniądze to są to gracze zagraniczni. Teraz włoskie talenty są głównie łączone z zagranicznymi klubami. Jeżeli popatrzymy w przeszłość to wyróżniający gracze w mniejszym klubach Seria A trafiały do tych czołowych. Teraz to zjawisko jest rzadsze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 17:03

a to włoskie zespoły nie interesują się takimi nazwiskami jak Kolarov, Criscito, Kjaer, Bonucci, Ranocchia, Hamsik, Pastore czy Cavani?
Z tymi, ze włoskie zespoły duże pieniądze wydają głównie na graczy zagranicznych też przesadzasz. Z wyjątkiem Milanu, który za swój rodzimy rynek uznaje Brazylię i Fiorentiny, która jest wszędzie tam gdzie są talenty, do dużych transakcji na włoskim rynku dochodzi. JUVE kupował przecież w ostatnich latach, Melo, Amauriego czy Iaquintę. To ponad połowa dużych transferów dokonywanych przez Starą Damę. Inter w ostatnim roku ściągnął Milito i Mottę, teraz też przygląda się głównie zawodnikom z Calcio.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 mar 2010, 22:02

Głupio tracimy bramkę po błędzie Camora, ale nie jest źle. Generalnie Hamsik, który nie zdołał strzelić karnego właśnie odrobił straty po dokładnym podaniu Quagiarelli. Całe szczęście nie ma Grygery w pierwszym składzie więc jestem spokojniejszy, ale nasz atak też jest słabiutki. Ciężki teren, Juve bez formy więc remis przyjmuję z pocałowaniem ręki... chociaż fajnie by było wykorzystać w końcu wpadki drużyn (czyt. Sampa i Palermo) i wskoczyć na to 4 miejsce.

p.s. wielki powrót Kielona!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2010, 22:07

całe szczęscie, że Hamsik spudłował przy karnym, bo ta 11 to farsa w wykonaniu sędziego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”