LM: Arsenal - Barca - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 30 mar 2010, 15:56

fieldy pisze: pytanie za 100 pkt:
Który zespół odczuje stratę swojego piłkarza bardziej: Barca, czy Arsenal ? .
mowią nie ma kretynskich pytan. a widac ze jednak są.
powiedz nam jak sie liczy strate cesca a jak iniesty. bo z zadanego pytania wynosze ze cesc jest polbogiem a iniesta to maly karakan ktorego obecnosc w skladzie barcy jest tak samo wazna jak obecnosc thiago alcatary na lawce.
fieldy pisze:się nie podoba, nie czytaj.
mozesz mi dac jakas rade jak to robic? nalezy otwierac strone z zamknietymi oczami i po omacku domyslac sie gdzie jest wasze jeczenie?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 mar 2010, 16:08

boss mowi ze fabregas ma 40% szans na zagranie jutro. Decyzja ma zapasc jutro tuz przed meczem. Gallas jest w skladzie. Przynajmniej cos dobrego dzisiaj :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 mar 2010, 16:09

Jak dla mnie to tylko udajesz, że nie rozumiesz w czym rzecz. Sprawa jest banalna. Barcelona ma więcej piłkarzy najwyższej klasy, którzy robią różnicę niż Arsenal. Dzięki temu absencja Iniesty nie odbije się aż tak mocno na grze Barcelony jak ewentualny brak Cesca na grze Kanonierów. Oczywiście to wszystko tylko teoria, ale nie są to chyba jakieś absurdalne założenia.

Skąd żeście wytrzasnęli nagle tego Gallasa? :o Od dawna słyszę, że nie będzie mógł zagrać przeciwko Barcelonie, że Sol będzie musiał grać, bla bla bla a tu nagle gotowy :> Powiedziałbym, że jestem mocno zaskoczony, ale to przecież Wenger.

Cesc pewnie zagra.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 mar 2010, 16:10

Czy Ty w ogóle czytasz swoje wypowiedzi? Wszyscy mówią, ze mamy krotka ławkę co jest faktem. Z drugiej strony jak przychodzi do meczu i występ naszego motoru napędowego stoi pod znakiem zapytania- zaczynasz wyzywać kibiców Arsenalu od płaczków. Rożnica jest mniej więcej taka: w Barcy oprócz "lepszego" wg Ciebie Iniesty (IMO cytat sezonu :haha: ) jest jeszcze Xavi. Poza tym iniesta o ile się nie mylę większość meczów gra na lewym skrzydle. Jest kim go zastąpić. :]

Btw, Jarzinho pisze z drugiego konta, czy to jego sobowtór?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 mar 2010, 16:19

mentor co do gallasa to jak mowilem ostatnio bylo o nim cicho oprocz tej informacji ze jego rehabilitacja idzie szybciej i moze zagrac i potem podobne zagranie jak przed man utd kiedy verma mial nie grac.. Jeszcze zobaczymy ale chyba zagra.. Boje sie o Cesca :| ale napinac sie nie bede bo co mialem o nim powiedziec to powiedzialem a z telefonu z klawiatura numeryczna ciezko dyskutowac o niczym :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 mar 2010, 16:27

Hyypia123 pisze:LO:Senderos : Clichy
Hyypia123 pisze:Henry : Bendtner - jeśli Nicklas dalej będzie się tak rozwijać może osiągnąć poziom Thierrego
No perełki po prostu :lol:

Wchodzę do domu, szybki rzut oka na sytuację przed meczem i okazuje się, że występ Fabregasa pod wielkim znakiem zapytania. Znając Wengera, to wszystko może być zwykłą zasłoną, w którą pewnie w obozie Barcelony mało kto wierzy. Cieszy za to info o Gallasie. Obrona wspomagana przez Alexa powinna dać radę i co cieszy jeszcze bardziej ... Denilson na ławce.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 30 mar 2010, 16:58

Trochę przestawiłem Senderosa, bo na środku miejsca nie było.A Bendtner naprawdę bardzo dobrze się rozwija.Porównaj sobie jego występy z tymi z 2007/08, a poza tym napisałem, że to lista subiektywna :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 mar 2010, 17:24

miguel indurain pisze:powiedz nam jak sie liczy strate cesca a jak iniesty. bo z zadanego pytania wynosze ze cesc jest polbogiem a iniesta to maly karakan ktorego obecnosc w skladzie barcy jest tak samo wazna jak obecnosc thiago alcatary na lawce.
źle wynosisz.
miguel indurain pisze:mozesz mi dac jakas rade jak to robic? nalezy otwierac strone z zamknietymi oczami i po omacku domyslac sie gdzie jest wasze jeczenie?
służę pomocą. Wchodzisz w "twoje konto", następnie "przyjaciele i wrogowie' i w polu z wrogami wklejasz nicki osób które jęczą. Ich posty będą ignorowane. Niestety na moje posty rady nie ma, modów nie można ignorować. Ale resztę jak najbardziej.

Ogólnie to Mentor dość dokładnie wyjaśnił. Arsenal polega głównie na Fabregasie, jak jego zabraknie, to szanse Kanonierów spadają do minimum. Jak zabraknie Iniesty, to szanse Barcy wcale tak dużo nie spadną, bo mają go kim zastąpić, a ponadto w Barcelonie grają piłkarze, którzy mają większy wpływ na wyniki [zwłaszcza ostatnio, jak Iniesta nie błyszczał], a w Arsenalu Cesc jest tym najważniejszym ogniwem. Aż dziw, ze trzeba takie rzeczy tłumaczyć.

Inieste uwielbiam, to znakomity piłkarz, ale ten sezon lepszy ma Fabregas.
Wg ESPN obaj mają 27 meczów Iniesta 1 gol i 5 asyst, Cesc 15goli i 13 asyst. [choć jak dobrze pamiętam, to Cesc ma więcej asyst, chyba 15.]
Mentor pisze:Skąd żeście wytrzasnęli nagle tego Gallasa? :o
kibice Arsenalu chyba bardziej zaskoczeni niż ty :P Po wylosowaniu Barcy, Wenger mówił ze szanse na występ Gallasa w 1 meczu wynoszą 20%. Ba, w kolejnych meczach też miał nie grać, często mówili, ze jest to jakaś tajemnicza kontuzja, niby jakieś naciągnięcie tylko, które się jednak ciągnie w nieskończoność. Potem Gallas do Francji pojechał na rehabilitacje i wrócił niedawno, ale dopiero dziś pojawiło się info, że moze zagrać. Zasłona dymna to raczej nie była, bo gdyby był zdrowy wcześniej to by na pewno grał w lidze. Zresztą, jego występ nie jest przecież w 100% pewny. Na razie wiadomo tylko, ze jest w kadrze na mecz.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 30 mar 2010, 17:28

Hyypia123 pisze: Henry : Bendtner - jeśli Nicklas dalej będzie się tak rozwijać może osiągnąć poziom Thierrego
Mysle, ze trafniejsze porownanie padlo na goal.com: "You’re joking, right?" :D

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 mar 2010, 18:06

Za kadencji Guardioli wszystkie mecze wyjazdowe w fazie pucharowej.

Barcelona - Lyon 1:1
Barcelona : Bayern 1:1
Barcelona - Chelsea 1:1
Barcelona - Stuttgart 1:1

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 mar 2010, 20:04

Bussaca bedzie sedziowal...Chyba nie wypaczyl zadnych wynikow ostatnio? Zadnych kontrowersji nie slyszalem.. no i dobrze, oby to nie byl jego pierwszy :P jak sie myle to prosze napisac.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 mar 2010, 20:07

fieldy pisze:Zasłona dymna to raczej nie była,
Zasłona, ale w kontekście jutrzejszego spotkania. Nadal trwa takie czarowanie, a mam nadzieję, że ostatecznie William wyjdzie w pierwszym składzie. Czy jednak zagra on czy Sol, to kluczowym graczem w defensywie będzie i tak Alex. Liczę na jego wielki mecz w tyłach.

Chyba najlepsza zapowiedź jaką do tej pory widziałem przed środowym meczem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 mar 2010, 21:49

Wydaje mi się, że.. Cesc nie zagra. Moim zdaniem wybiegniemy w takim składzie:

Obrazek

Powody? Cóż, jeśli Wenger nie kłamie (a co do tego pewności nie ma), to Fabregas jest w kiepskim stanie i jeśli wybiegnie to tylko sobie i nam zaszkodzi.. w takiej sytuacji Nasri powinien dać radę, on na tej pozycji dobrze gra. Oczywiście mam nadzieję, że Cesc siedzi w Londynie popija koktajl i się śmieje z tej zasłony dymnej i jutro będzie na 100% gotowy :P ale wydaje mi się, że to nie jest wcale powiedziane. Jeśli Cesc zagra, zgadzam się ze składem Fieldy'ego.. Nasri tam gdzie Rosa i Fab tam gdzie Nasri.

Czas na końcowe już przedmeczowe refleksje. Czego się obawiam? Obawiam się, że Almunia zagra tak jak z City i gdy wejdę do domu (a zawsze na LM wchodze na 4-5 minutę) to będzie 0-1 :lol: to będzie po prostu katastrofa i z tego się chyba nie podniesiemy. Trzeba grać odważnie ale bronić tyłów, bo jak tego zabraknie, to będzie klops taki jak wszystkie mecze z Chelsea i Man Utd w tym sezonie.

Mam nadzieję, że Gallas będzie gotowy do gry na 100% bo pamiętamy jak Clichy wracal i wcale nie wygladalo to najlepiej. Boss jednak (mam nadzieje) wie, co robi.

Poza tym Song będzie ważny na DM, Diaby będzie go wspomagać a Nasri będzie typowym playmakerem. Arshavin mam nadzieję zaliczy jakieś sztuczki i coś tam wsadzi. Ważne będzie żeby testować Valdesa, bo on najlepszym bramkarzem nie jest. Za mało próbujemy strzałów z daleka (oprócz rzutów wolnych), to będzie istotne. Poza tym liczę, że Clichy dotrzyma formy, Thomas Vermaelen jest w świetnej dysposyzji i o niego się nie martwie. Bendtner jak to Bendtner, nie mamy nic lepszego, może będzie miał mecz życia :P chociaż to chyba było z Porto :lol: To chyba tyle. Pewnie jutro przed meczem i tak coś naskrobie, szczególnie jak wyjdą składy, ale to na spokojnie przemyślenia ostatnie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 30 mar 2010, 21:59

Obrazek

Magnum - takim składem wychodziłeś naprawdę w PES2010, czy to tylko robione na chwilę :D ??

Nie lubię Arsenalu, ale tym bardziej Barcelony. Życzę Kanonierom szczęścia :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 mar 2010, 22:05

Magnum - takim składem wychodziłeś naprawdę w PES2010, czy to tylko robione na chwilę :D ??
takim skladem wychodzilem na PES bo chcialem "rozegrac realistycznie" ;) spotkanie :lol:
oczywiscie ciezko jest rozegrac realistyczne spotkanie biorac pod uwage fakt ze ja jestem uciekinier z fify i grac w PES najzwyczajniej nie umiem :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”