Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 31 mar 2010, 12:29

Dzis start rywalizacji o wymarzony połfinal. Nie ma oczywiscie zawieszonych Lucio i Motty, oraz kontuzjowanego Santona i naszego milanisty ( :P), ale nie da sie ukryc, ze to Inter jest faworytem dwumeczu. CSKA nie bedzie łatwym rywalem, a mecz nie bedzie spacerkiem. Na pewno przeciwnicy sa bardziej wypoczeci, ale nie sadze by Inter nie podołal fizycznie rywalizacji. Siła ofensywna CSKA opiera sie na Krasicu, Hondzie, Gonzalezie, Dżagojewie i Necidzie czyli graczach bardzo młodych a juz bardzo dobrych. Nie wydaje mi sie by Słucki zaryzykował bardzo ofensywny wariant, wystawi czterech albo trzech ofensywnych graczy. Jednakze nie ma co mydlic oczu - Inter pomimo braku Lucio jest druzyna lepsza w kazdej formacji i uzywajac bokserskiej nomenklatury, przeciwnikiem z innej kategorii wagowej. Nie moze ich jednak lekceważyc, chocby dlatego, ze pononali Seville. Fakt, ze po bledzie Palopa, a i Sevilla nie prezentuje teraz najlepszego swojego futbolu, ale to pokazuje ze jest tam duzy potencjał. W zwiazku z tym jedyna taktyka jaka sie nasuwa to dominowanie i atak. Jesli Moskwiczanie to przetrzymaja i beda dla nas równorzednym przeciwnikiem to bedziemy mogli zaczac bawic sie w taktyke (tu niewatpliwie tez jestesmy lepszym zespolem). Plan minimum to nie stracic bramki i strzelic gola. Oczywiscie licze, ze bramek bedzie dwie albo trzy. Na boisku od pierwszej minuty ma sie dymic, nie moze byc tak leniwie jak to ostatnimi czasy bywa w Seria A. Jesli zagramy skutecznie, a rozwaznie w defensywie to losy rywalizacji mozemy rozstrzygnąc juz u siebie i to byloby dobre.

Optymalny sklad wg mnie: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu; Zanetti, Cambiasso; Pandev, Sneijder, Eto'o; Milito.

Wariantów jest duzo: 4-3-1-2, jest opcja z Chivu na srodku, Zanettim na lewej i Dekim w srodku. Jest tez opcja z Chivu na ławce, jednak wydaje mi sie, ze Mourinho postawi na ofensywny wariant. Ten który sie sprawdził z Chelsea.

Wróć do „Włochy”