Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 570

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 kwie 2010, 20:46

Mi tam wynik 1-0 pasuje. Dzięki niemu jesteśmy w lepszej sytuacji niż przed rewanżem z Chelsea.

Milito jest boski w tym sezonie. Co mecz to brama i nieważne czy liga czy Liga Mistrzów. Nawala aż miło.

Jeśli nie zlekceważymy Rosjan półfinał musi być nasz.
BTW Balotelli przeprasza :lol: Wątpię aby Mario nagle się zmienił, ale myślę, że do końca sezonu będzie w miarę spokojnie i Mou będzie mógł z niego skorzystać
Zrozumiał, że z wojowania z przełożonymi nic dobrego mu nie wychodzi. Więc podjął jedyną słuszną decyzję (o ile to nie żart prima aprilisowy :lol: ).

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 01 kwie 2010, 22:35

Jeżeli chodzi o wczorajszy mecz, to ne wypowiadam się co do gry bo zwyczajnie w świecie... go nie oglądałem :( Szkoda, że tylko 1-0, ale lepsze to od wyniku jaki padł w pierwszym meczu z Chelsea. Oby w Moskwie strzelić jak najszybciej bramkę i spokojnie dograć mecz do końca.

Teraz najważniejsze to skupić się na SA i nie tracić frajersko cennych punktów. Wiadome, że w najbliższym meczu skład interu będzie bardzo przetrzewiony, ale teraz trzeba wygrać z każdym i nie patrzeć się za siebie.

Cieszy forma Milito. Do tej pory twierdze, że jest to nasz najlepszy transfer w ostatnich kilku latach. A to jego dopiero pierwszy sezon w Interze. Szkoda, że Etoo jeszcze się do włoskiej ligi nie przystosował, ale myślę, że w następnym sezonie będzie już tylko lepiej. Jak na debiutancki sezon jest ok. Ja licze na E2 najbardziej w LM, chce żeby tam błysnął i może posłał Barce do domu w 1/2 LM :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 kwie 2010, 7:29

kubaokocim pisze:Cieszy forma Milito. Do tej pory twierdze, że jest to nasz najlepszy transfer w ostatnich kilku latach. A to jego dopiero pierwszy sezon w Interze. Szkoda, że Etoo jeszcze się do włoskiej ligi nie przystosował, ale myślę, że w następnym sezonie będzie już tylko lepiej. Jak na debiutancki sezon jest ok. Ja licze na E2 najbardziej w LM, chce żeby tam błysnął i może posłał Barce do domu w 1/2 LM :)
Ja uważam, że Mou popełnia błąd stawiając E2 na skrzydle, chociaż z drugiej strony rozumiem, że w końcu ma jako takich zawodników do swojej ulubionej formacji 4-3-3 i ktoś z dwójki E2 - Milito musi grać na skrzydle. Kameruńczyk grający na szpicy dałby nam o wiele więcej co pokazał chociażby mecz z Livorno, gdzie był aktywny i strzelił dwie bramki. Niestety Eto'o jest zawodnikiem, na którego trzeba grać i mimo wielkiej ambicji i waleczności, którą pokazuje niemalże w każdym meczu widać, że nie wszystko mu wychodzi jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji partnerom.

Pojawiły się kolejne plotki transferowe. Podobno z jednego nierealnego zawodnika przerzuciliśmy się na drugiego, a mianowicie z Fabregasa na Gerrarda :roll: Bardziej prawdopodobna jest wymiana portugalska Quaresma - Miguel Veloso. W sumie to kolejny bardziej defensywny pomocnik, ale rozumiem, że zaczęliśmy szukać następcy dla Muntariego 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 kwie 2010, 9:54

Ja uważam, że Mou popełnia błąd stawiając E2 na skrzydle, chociaż z drugiej strony rozumiem, że w końcu ma jako takich zawodników do swojej ulubionej formacji 4-3-3 i ktoś z dwójki E2 - Milito musi grać na skrzydle. Kameruńczyk grający na szpicy dałby nam o wiele więcej co pokazał chociażby mecz z Livorno, gdzie był aktywny i strzelił dwie bramki. Niestety Eto'o jest zawodnikiem, na którego trzeba grać i mimo wielkiej ambicji i waleczności, którą pokazuje niemalże w każdym meczu widać, że nie wszystko mu wychodzi jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji partnerom.
Eto to typowa 9, krol pola karnego. Nie jest tez typem zawodnika ktory dogrywa innym co chyba bylo wiadome przy wymianie Eto-Ibra. Jak dla mnie i tak sobie jakos radzi w Serie A przy takich kolegach. W Barcelonie mial wiele ciesteczek i blach wiec o gole bylo latwiej. Poza tym na boku gral tylko wtedy kiedy w czasie meczu zmienial pozycje z innymi napastnikami.

Cska moze wam zrobic jeszcze psikusa. Gracie mecz na trudnym terenie, chyba pamietacie jak sie gra na wschodzie. Nie ma latwo. Najwazniejsza rzecz nie lekcewazyc i byc skoncentrowanym.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 kwie 2010, 10:12

Podobno z jednego nierealnego zawodnika przerzuciliśmy się na drugiego, a mianowicie z Fabregasa na Gerrarda
Znowu pisza o Gerrardzie? To raczej stary temat i niespecjalnie atrakcyjny bo ta kase mozna zainwestowac w pilkarzy bardziej perspektywicznych i mniej wypalonych, bo Anglik w tym sezonie wyglada wlasnie na takiego wypalonego gwiazdora.

Niestety ustawianie E2 na skrzydle jest koniecznoscia i na dluzsza mete nie widze mozliwosci aby Kamerunczyk mogl grac na szpicy. Chociaz w trakcie meczu oczywiscie czesto schodzi do srodka.

Co do CSKA to ich wyniki na wlasnym stadionie nie powalaja, wystarczy napisac, ze w grupie nie osiagneli rezultatu, ktorego powtorzenie we wtorek daloby awans Rosjanom.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 kwie 2010, 11:13

Problemem Eto'o nie sa sytuacje, bo w tych potrafi sie znaleźć pomimo "takich kolegów". Problemem jest skutecznosc, ze podam tylko zamarnowane setki z Sampdoria, czy z Viola gdzie biegl przez pol boiska zupelnie sam. Tu Milito go zjada na sniadanie w tym sezonie. Ale Samu ma wiele zalet (gra dla druzyny, zaangazowanie, bramki w waznych meczach) i wg mnie jeszcze przywyknie do włoskiego futbolu i bedzie kąsał jak za najlepszych czasów. Pilkarz to nieprzecietny, trzeba troche cierpliwosci.

Inter jesli Mourinho pozostanie trenerem bedzie grał czasem 4-3-1-2, czasem 4-3-3 (4-2-3-1 własciwie). Balotelli i Pandev to zawodnicy, którzy beda sie swietnie czuli w tym drugim, wiec Eto'o bedzie musiał zaakceptowac decyzje Mou. Poki co, Samuel nie robi problemów i chyba jest za duzym profesjonalista by nie podporzadkowac sie zalozeniom sztabu szkoleniowego. Jedyne rozwiazanie to czestsze zamiany miejsc z Milito, ktory tez nie jest wybitnym dryblerem, ale jednak z troche lepszym dryblingiem i niesamowicie inteligentnym pilkarzem, wiec zawsze cos wymysli.

Gerrard, Cesc to chyba bajki. Jesli nie, to nie rozumiem zarzadu. Za te cene kupic Jovetica i Montolivo, lewy i srodkowy (mlodszy za Cordobe i Materaca) obronca i jestesmy kompletni.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 02 kwie 2010, 15:50

Babel pisze: Milito, ktory tez nie jest wybitnym dryblerem
Tu właśnie jego słaby punkt bo 95 % jego dryblingów polega na gwałtownym odejściu w prawo. Ale i tak go kocham :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 kwie 2010, 23:04

Gerrard, Cesc to chyba bajki. Jesli nie, to nie rozumiem zarzadu.
Malo realne transfery, ale zainteresowanie Interu uslugmi tych zawodnikow jest raczej rzeczywiste, zwlaszcza tym drugim. Agent Cesca potwierdzil, ze dostal oferte od klubu z Wloch, raczej nikt inny poza Interem nie wchodzi w gre :?: Byla tez wypowiedz Luisa Suareza o zaintersowaniu hiszpanskim pomocnikiem. Swoja droga to Fabregas jak nikt inny bylby nawiazaniem do Hiszpana grajacego w Grande Interze Herrery. Co pozytywne to Suarez stwierdzil, ze jak nie Cesc to ktos w ten desen powinien zawitac latem do Interu - i tutaj wracam myslami do Jovetica. Niestety ostatnio nawet laczony z Interem byl pewnien gracz Fiorentiny, ale to wciaz nie o Czarnogorca chodzi, tylko Vargasa. Tak na marginesie coraz bardziej imponuje mi Di Maria, na skrzydelko, boczek ataku idealny do 4-2-3-1, no i Argentynczyk :P
Ja mam jednak wciaz takie wrazenia, ze jak sypniemy kasa latem to na Hamsika. Nawet dzisiaj czytalem, ze jak Napoli nie awansuje do LM to go puszcza juz po tym sezonie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 kwie 2010, 0:42

Agent Cesca potwierdzil, ze dostal oferte od klubu z Wloch, raczej nikt inny poza Interem nie wchodzi w gre
Wiem, że to prawie jak sci-fi, ale w swoim czasie Berlusconi się na niego mocno napalił, pewnie chce drugiego Redondo, od dawna nas łączą z nim, więc nawet nie byłbym potwornie zaskoczony, jeśli wyda na niego Milan kupę kasy, żeby boki obrony łatać Antonellim od nowego sezonu. :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 kwie 2010, 0:49

Wilmore pisze:Wiem, że to prawie jak sci-fi, ale w swoim czasie Berlusconi się na niego mocno napalił
Wiem, że to prawie jak sci-fi, ale w swoim czasie mówiło się o transakcji Fabregas za Melo + pieniądze. Ja jednak w przeciwieństwie do Ciebie byłbym potwornie zaskoczony, gdyby Juventus wydał na niego kupę forsy. Nie dlatego, że nas nie stać, ale dlatego, że Secco nie potrafiłby przeprowadzić takiego transferu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 kwie 2010, 15:54

Stwarzaliśmy sobie okazję niczym Barca. Naprawdę ciężko powiedzieć kiedy ostatnio mieliśmy tyle strzałów w jednym meczu, a co dopiero mówić o połowie.

Balotelli wygląda nieźle po tej przerwie, ale powinien coś strzelić. To samo Milito czy Stankovic. Obrona Bologny strasznie się gubi jeśli stosujemy presing.
Grajmy tak dalej, a nie powinna stać się żadna krzywda. No chyba, że niewykorzystane sytuacje się zemszczą.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 kwie 2010, 15:58

Znakomity Inter :] Motta gra na kodach, mogl w pierwszej polowie hattricka ustrzelic, ale najlepsze i tak bylo jego odegranie do Dejana.
Licze, ze w drugiej polowie zaprezentuje podobny poziom plus poprawimy skutecznosc.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 03 kwie 2010, 16:06

Mam nadzieję, że te przeprosiny i rozejm między Mario, a całym Interem nie mają jakiegoś drugiego dna. Ten chłopak naprawdę jest fenomenalny, on musi u nas grać 8)

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 kwie 2010, 16:57

Łatwo, miło i przyjemnie :]

Taki Inter chce się oglądać. Bologna nie miała dziś nic do powiedzenia, a sama przyciśnięta popełniała błąd za błędem.

Motta dwie bramy, zresztą cały mecz bardzo dobry. Przyznawać się kto spodziewał się po nim takiej formy ? :)

Piłka Milito do Mario pierwsza klasa. Jak nie strzela to asystuje. El Principe !

Szkoda jedynie, że Roma i Milan nie pogubiły punktów. Zapowiada się więc walka do ostatniej kolejki.

Forza

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 kwie 2010, 17:00

Przyjemnie i spokojnie ogladało sie dzisiaj Inter :P

Podobała sie szczegolnie chec gry, aktywnosc graczy srodka pola (Motta!) i bocznych obronców oraz pelna koncentracja. Gracz meczu Thiago Motta. Balotelli równie swietnie, ale on tak gra tylko gdy znowu musi cos udowadniac. Asysta Milito przy bramce Mario mistrzostwo swiata, ale dzis na grze Milito klada sie cieniem niewykorzystane sytuacje, których to niezwykl marnowac w tak nonszalancki sposób. Odpoczelo i wyczyscilo sie z zoltych kartek kilku graczy, Sneijder tez odpoczał, 3 punkty nasze po bardzo dobrej grze. Teraz pozostaje zagrac tak w Moskwie, a jesli zagramy tak we wtorek to awansowac bedzie mogl tylko jeden zespol.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”