Manchester City (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 sty 2010, 23:42

fieldy pisze:Fellaini znów kapitalne zawody rozgrywa.
Ten zawodnik coraz bardziej zaczyna się wyróżniać formą i bardzo dobrą formą niż swoją fryzurą :afro:

Już w zeszłym sezonie się mu przyglądałem i widziałem w nim spory potencjał ... Po cichu liczyłem nawet na to że widzi go także sir Alex. My na środku pola po kontuzji Owena nie mamy zbytnio dobrych defensywnych zawodników ,a Marouanne po prostu byłby idealny na to miejsce. I jak widać moje przeczucia się sprawdziły szkoda tylko że Fergie go nie sprowadził bo jak dla mnie środek pomocy to zaraz po skrzydle nasz największy ból głowy ;)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 17 sty 2010, 0:38

Od Fellainiego radziłbym się odczepić - ten zawodnik ma zostać w klubie na długie lata, rozwijać się i wciąż dawać klubowi wszystko to co ma do zaoferowania. No i nie wolno zapominać, że to wciąż bardzo młody gracz (ma dopiero 22 lata). Ale jest to rzeczywiście świetny zawodnik. A wiem, że wciąż może grać lepiej!

Oglądałem tylko pierwszą połowę i trzeba powiedzieć, że Everton zagrał całkiem dobrze, a podobno w drugiej połowie dalej atakowaliśmy i to my prowadziliśmy grę. Mam nadzieję, że to jest punkt zwrotny w tym sezonie i od tego momentu Everton zacznie grać tak jak nas do tego przyzwyczaił w przeciągu kilku ostatnich sezonach. Bardzo pozytywnie na naszą grę wpłynęła powrót Distina, który pokazał się z całkiem dobrej strony w obronie, która jest najsłabszą formacją w ekipie Moyesa. Myślę, że spory wpływ na ostatnie wyniki ma też comeback naszego kapitana - Philla Nevilla. A będzie niemal fantastycznie jak wróci Jags z Artetą i modlę się o to, żeby obaj byli w niezłej formie.

Karny wydaje mi się, że słuszny, bo takie ewidentne ciągnięcie za koszulkę zasługuje na to by arbiter skorzystał z gwizdka, zwłaszcza że Saha w ogóle nie był zainteresowany przepychaniem się tylko próbował do końca biec na bramkę rywala. No, ale ja w takich sprawach, z oczywistych względów, chyba nigdy nie zostaje do końca obiektywny więc ciężko, żeby ktoś miał sugerować się moją opinią na ten temat.

W każdym bądź razie w tym meczu było wiele pozytywów i dzięki niemu zostałem napełniony sporą dawką optymizmu na następny tydzień. Szkoda tylko, że w tym spotkaniu nie zagrał Lescott. :?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 lut 2010, 19:16

Orientuje się ktoś kiedy City zagrają zaległe mecze?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lut 2010, 20:30

Roberto Mancini będzie musiał sobie radzić bez Carlosa Teveza w dwóch najbliższych spotkaniach (ze Stoke i z LFC). Argentyński napastnik udał się do swojej ojczyzny, gdyż jego życiowa partnerka, która jest w ciąży, ma problemy zdrowotne.

Dobra wiadomość (oczywiście mam na myśli absencję Carlosa, a nie problemy zdrowotne jego żony) przed niedzielnym spotkaniem. Jednocześnie ładne zachowanie ze strony Mancini'ego, który zapewnił, że Argentyńczyk dostanie tyle wolnego czasu, ile będzie potrzebował

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lut 2010, 15:00

Panowie, sprawę mam. Chcę, żeby ktoś dobrze zorientowany napisał mi coś o tym, jak City gra w ataku, bo akurat tego zespołu nie oglądałem od dłuższego czasu, a dzisiejszy mecz jest kuszący. Chodzi mi mianowicie o to, w jaki sposób szukają drogi do bramki. Jeśli należy spodziewać się festiwalu nieustających wrzutek i dośrodkowań, jak wczoraj w starciu Evertonu z MU, to proszę jak najwyraźniej mnie przed tym przestrzec. Dziękuję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lut 2010, 15:10

Wrzutek będzie mniej, bo się Petrov połamal, w jego miejsce znakomity Adam Johnson, który woli piłke prowadzić. Do tego Ade powinien grać, bo jest dużo lepszy od Santa Cruza, który póki co zawodzi. Niestety nie będzie też Teveza, który lubi walczyć i uderzać z każdej pozycji. Nie wiem czy na pewno, ale powinien zagrać Bellamy, chyba już wrócił do zdrowia, wiec walki o piłkę zabraknąć nie powinno. Jeśli nie Bellamy, to pewnie SWP zagra, który również lubi piłke prowadzić. No i w pomocy Ireland, jako że Vieira jest zawieszony. Dużo zależeć bedzie od Liverpoolu, bo pewnie bedą się głównie bronić, a City ostatnio nie błyszczy, więc wrzutki mogą się pojawić.

Na pewno ze strony Liverpoolu można się spodziewać wielu wrzutek, czy też dalekich wyrzutów Reiny do napastników, czy skrzydłowych. Obejrzyj, chociażby by zobaczyć Johnsona w akcji, bo koleś będzie kiedyś wielki :)

edit: given bridge zabaleta ireland swp johnson barry lescott adebayor kompany de jong

edit2: nie oglądaj jednak, bida z nędzą :roll:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 16 mar 2010, 12:17

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 mar 2010, 13:00

czy to nie jest przypadkiem ten od piosenki o błotku ? :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 mar 2010, 13:30

Ten sam. :lol:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 mar 2010, 0:29

az dziw bierze,ze nikt jescze o tym nie napisal
mc przegralo w srode 1 mecz ligowy u siebie i "pan elegancik,modnis" musial odwalic szpete chamsko odpychajac trenera gosci, w wyniku czego obaj zostali usunieci z boiska w asyscie policjantow
czyzby nie wytrzymywal presjii gry o 4 lokate w lidze?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 mar 2010, 9:23

No raczej, ze nie wytrzymał. Byli faworytem, nie przegrali chyba od roku u siebie i nagle przegrywają, choć z początku mieli sporą przewagę, ale brakowało skuteczności.
Po meczu Mancini przeprosił, mówił ze chciał szybko wznowić grę, bo było jeszcze 5 minut do końca, a Moyes powiedział, ze zatrzymał piłkę, by ta się nie turlała dalej i by mogli szybciej wznowić grę :lol:
A Wenger w swoim stylu skomentował, że to starcie pokazuje, jak menedżerom zależy na pracy, jak są oddani etc :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2010, 18:48

Co tam się dzieje na Turf Moor :shock:
3 gole City w 153 sekundy. Do tego 2 zmarnowane setki - raz Ade był sam na sam, a za drugim razem 3 napastników wyszło na przeciw 1 obrońcy - ale te zmarnowali akurat.
Burnley też juz raczej nic nie uratuje przed spadkiem. Obrona została w szatni i pomyśleć ze u siebie potrafili pokonać United np.

p.s. to jest coś niesamowitego. piłkarze Burnley stoją i patrzą, jak City i strzela kolejne bramki. Vieira po rożnym i 4:0 w 20 minucie

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 kwie 2010, 18:58

City zrobiło kapitalny interes sprowadzając Johnsona. Jak on będzie tak grał to będzie jednym z najlepszych skrzydłowych ligi. Co mecz jakaś asysta, świetne rajdy, dobre podania i centry.... aż miło patrzeć.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 kwie 2010, 19:55

Jak ktoś dawno nie oglądał meczu piłki wodnej to polecam włączyć na City ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”