Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1184

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 kwie 2010, 19:51

MMA normalnie, gramy słabo, ale z takim środkiem pola? W sumie brakuje tylko Alonso a panowie praktycznie stoją. Zobaczymy co będzie dalej.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 kwie 2010, 20:10

Etus2 pisze:edit : młody karate kid nie dostał nawet żółtej ? przecież za taki "wyskok" to czerwono mu powinno być :/ co to za sędzia kur...
nie dostal, bo go chyba niestety czysto nie trafil. chyba lydka w ramie, ale celowal dobrze, dobry pomysl, dobra decyzja, tylko wykonanie moglo byc lepsza, ale trudny technicznie cios, z polobrotu. mimo wszystko brawa za dobre checi

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 04 kwie 2010, 20:21

Mi się zdawało, że trafienie jak najbardziej czyste. Mortal Combat :lol:
Real baardzo słaby dzisiaj. Szkoda strzału Canalesa z pierwszej połowy na pustą bramkę... mecz mógłby się całkiem inaczej potoczyć. Karny raczej nie powinien budzić kontrowersji. Na boisko wchodzi Guti. POd nieobecność Alonso powinien wnieść nieco kreatywności w rozgrywaniu.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 kwie 2010, 20:27

MeToYou pisze:Na boisko wchodzi Guti. POd nieobecność Alonso powinien wnieść nieco kreatywności w rozgrywaniu.
maria wszedl, bo musi sie ogrywac caly czas. to nieoszlifowany diament, wielka nadzieja realu na przyszlosc, nastepca zidane'a :haha:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 kwie 2010, 20:36

na szczescie Guti zamyka pyski takim jak ty ;)

edit : szkoda ze poprzeczka bo bys zamilkł na dłużej.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 20:40 przez Etus2, łącznie zmieniany 1 raz.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 kwie 2010, 20:45

Etus2 pisze:na szczescie Guti zamyka pyski takim jak ty ;)

edit : szkoda ze poprzeczka bo bys zamilkł na dłużej.
spokojnie. maria ma jeszcze czas. jeszcze bedzie najlepszy, jego czas nadejdzie. zlote dziecko

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 kwie 2010, 20:57

Zasłużone zwycięstwo w naszym wykonaniu. Pod koniec powinien być jeszcze drugi karny po ręce i może podtrzymalibyśmy passę trzech strzelonych bramek z rzędu, ale nie ma co ubolewać :D Canales można powiedzieć, że wyróżniał się na tle graczy Racingu. U nas od pierwszej minuty Metzelder - trochę obawiałem się o jego występ, ale spisał się bez zarzutu. Dobry ruch ze strony Pelle, nie było co ryzykować żółtka dla Garaya. Kolejny dobry mecz Gago, który raczej ma większe szanse na występ w Gran Derby niż Lass. Ze słabej strony pokazał się Granero, znowu. Pipita trochę niewidoczny, za mało piłek dostawał, ale i tak zrobił swoje :) No nic, do kolejnego meczu. Hala!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 kwie 2010, 21:02

pasza - te twoje teksty o Gutim mają być śmieszne czy coś w tym stylu?
cru pisze:No z Gutiego to nawet ja bedac kibicem Realu mam beke, wiec to akurat ok :lol:
Dlatego, że pomimo wieku, w kolejnym już sezonie gra lepiej od Granero i VdV razem wziętych?

Trochę głupio mi zaczynać od sędziego, ale jego zachowanie było strasznie irytujące. Gdzie kartki dla Pinillosa za ostry faul na Marcelo albo dla Colsy za chamski i niebezpieczny faul na Gutim, gdzie czerwo dla Diopa, który pierwszej połowy nie powinien skończyć, a jak już to powinien wylecieć niedługo po przerwie? Gdzie karny w 89 minucie, skoro za podobną rękę w pierwszej połowie Albiol dostał kartkę? Itd. Dobrze, że chociaż karnego na Cristiano słusznie dał.

Mecz dosyć słaby, spodziewałem się więcej, ale są trzy punkty, lider zachowany, prawdopodobnie brak kontuzji, więc jest ok przed GD. Do tego w końcu zero z tyłu. Dziś więcej piłkarzy zagrało słabo niż super, więc indywidualne oceny sobie daruję. Plan został wykonany.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 kwie 2010, 21:16

Jakie macie panowie pomysły na zestawienie linii pomocy w GD? Xabi to pewniak. Kto obok niego? To pytanie nie daje mi spokoju od tygodnia. Ciekaw jestem również pozycji lewego obrońcy, Marcelo czy Arbeloa? A może Garay na ławce i Ramos w miejsce Krzysia. W ataku brakuje momentami Kaki, Rafa lepiej się spisywał jako Joker.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 kwie 2010, 21:21

RealFan pisze:pasza - te twoje teksty o Gutim mają być śmieszne czy coś w tym stylu?
mnie smiesza, nie tyle teksty, co ogolnie maria. poza tym, nie karm trolla :boruta:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 kwie 2010, 21:26

Pelart pisze:Kto obok niego?
Jak dla mnie Gago, Guti i Marcelo, ewentualnie zamiast Brazylijczyka Van der Vaart.
Pelart pisze:Ciekaw jestem również pozycji lewego obrońcy, Marcelo czy Arbeloa?
Marcelo vs Messi... nie strasz proszę.

Generalnie na rozmowy o Gran Derbi mamy osobny temat i dość sporo czasu. :)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 kwie 2010, 21:34

imo Xabi , Gago i Guti przed nimi VdV i w ataku CR i Igła a obrona to raczej bez Marcelo.

co do meczu to jedynie CR i Gago można pochwalić . Metze na takich ogórasów wystarczy jak widać , środek pola bardzo defensywny zapewnił nam dobrą gre w tyłach ale słabą z przodu przez co obraz nędzy i rozpaczy (obym się nie mylił).

Zgadzam się co do VdV że lepszy z niego joker jak na razie choć nie ma za niego ciekawej opcji z przodu , Kaka nie grał bardzoooo długo i jak wskoczy do pierwszego składu to wątpie żeby to była czysto sportowa decyzja.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 kwie 2010, 22:10

RealFan pisze:
cru pisze:No z Gutiego to nawet ja bedac kibicem Realu mam beke, wiec to akurat ok :lol:
Dlatego, że pomimo wieku, w kolejnym już sezonie gra lepiej od Granero i VdV razem wziętych?
Nie, bo jako joker na ostatnie 25-30min meczu on zawsze mi pasowal. Smieszy mnie robienie z niego po pojedynczych udanych zagraniach genialnego rozgrywajacego, mózgu i motoru napedowego Realu, ktorym nigdy nie byl i raczej nie bedzie. Zbyt wiele juz bylo sytuacji, ze Guti zagral pare super pilek w danym meczu, a w nastepnej kolejce, w meczu w ktorym wiele ludzi na niego liczylo, gral totalne NIC. Zawsze kiedy byl mecz i nadzieje pokladalismy wlasnie w Gutim, byl z tego spory zawod. Nie toleruje w nim jednej cechy, niestabilnosci formy - gdyby caly czas gral na takim poziomie, jak czasem potrafi przez te 30min meczu, nie byloby takiego problemu.

A Granero to juz zupelnie osobny temat, po jego poczatkowych wystepach myslalem, ze Madryt wreszcie wyhodowal sobie super gracza do pomocy - ale patrzac jak teraz gra, zastanawiam sie co sprawia ze Pellegrini wciaz na niego stawia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 kwie 2010, 22:19

Guti jeszcze nigdy nie grał tak równo, jak w tym sezonie. Nadal zdarzają mu się słabsze mecze, jak każdemu, ale te wahania są znacznie mniejsze niż w latach ubiegłych, prostych a może raczej niepotrzebnych strat wynikających z nadmiernej fantazji i pośpiechu też ma zauważalnie mniej, nie odpuszcza sobie tak bardzo w defensywie i należy o tym mówić, a nie się śmiać.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 05 kwie 2010, 8:42

RealFan pisze:
Generalnie na rozmowy o Gran Derbi mamy osobny temat i dość sporo czasu. :)
Dużo czasu to w tym przypadku raczej czynnik negatywy. W sumie stawienie Gutka na pozycji VdV i przesunięcie Marcelka do pomocy może być interesujące. Mam jednak wrażenie, że któryś Diarra zagra.

O ile obrona będzie wyglądać dość solidnie, to już pomoc wydaje się naszą Achillesową piętą, VdV również nie przekonuje, w meczu z Barcą bardziej przydałby się ktoś taki jak Kaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”