Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 13 kwie 2010, 12:54
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2010, 13:05
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 13 kwie 2010, 13:40
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 kwie 2010, 13:51
mistyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 kwie 2010, 15:04
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 kwie 2010, 15:08
Tak, na treningu mu się to świństwo przytrafiło. Nie grywał ostatnio bo każdy drobny uraz gonił kolejny.EnJoy's pisze:Gdzie Iniesta chwycił tą kontuzję, na treningu ? Bo ostatnio prawie nie grywał.
Szkoda.
MeToYou

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 kwie 2010, 16:01
Dlaczego nie rozumiesz? Jest to szczegółem. Jest też szczegółem istotnym z punktu widzenia działań klubu po wyborach.Mentor pisze:Wszystko ślicznie, pięknie tylko nie rozumiem jednego - niby czemu w pierwszym zdaniu określiłeś to mianem istotnego szczegółu
Np. nie podejmowanie na zakończenie kadencji kroków, które mogą mieć ogromny wpływ zarówno na ich program wyborczy, jak i późniejsze działania. Wystarczyłoby. Główną rolą Laporty pod koniec kadencji będzie zostawienie wszystkiego w jak najlepszym stanie i przygotowanie klubu na przeprowadzenie tak istotnych dla niego zmian. Przede wszystkim. Na pewno nie wchodzenie w zakres zadań i politykę przyszłego zarządu.Mentor pisze:Rolą Laport jest podejmowanie działań na korzyść klubu. Nie wiem co musiałby robić, aby wszyscy kandydaci byli zadowoleni. Można śmiało rzec, że to niemożliwe.
Mi wystarczy fakt, że w zależności od tego, z kim Pep będzie na ten temat rozmawiał, mogą zostać podjęte różne decyzje. Na pewno nie jest tak, że Guardiola ma nazwisko tego czy tamtego i tylko jego bierze pod uwagę.Mentor pisze:Zamiast komplikować sprawę powinniśmy ją uprościć. Nie wierzę, aby klub sprowadził piłkarza, którego Pep nie zaaprobuje i to mi wystarcza. Nie ma dla mnie różnicy czy za transfer odpowiadać będzie Laporta czy jego następca.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2010, 16:20
Odnoszę wrażenie jakbyśmy cały czas pisali o tym samym tylko ubierali to w inne słowa. Mam rozumieć, że Laporta nie powinien robić transferów bo mogą one nie pasować jego następcy? No jasna sprawa, ale ważniejszy jest interes klubu niż wygoda przyszłego prezia.RealFan pisze:Dlaczego nie rozumiesz? Jest to szczegółem. Jest też szczegółem istotnym z punktu widzenia działań klubu po wyborach.
Sprowadzenie lewego napastnika ładnie się wpisuje w wyboldowane zdanie czyż nie?RealFan pisze:Np. nie podejmowanie na zakończenie kadencji kroków, które mogą mieć ogromny wpływ zarówno na ich program wyborczy, jak i późniejsze działania. Wystarczyłoby. Główną rolą Laporty pod koniec kadencji będzie zostawienie wszystkiego w jak najlepszym stanie i przygotowanie klubu na przeprowadzenie tak istotnych dla niego zmian. Przede wszystkim. Na pewno nie wchodzenie w zakres zadań i politykę przyszłego zarządu.
No jasne, ale ja już się pogubiłem o co tutaj chodzi. Czego Ty chcesz dowieść? Rozumiem, że z punktu widzenia kibica Realu wygodnie byłoby obsmarować Laportę, ale skoro Joan jako wciąż urzędujący prezydent jest w stanie sprowadzić kogoś kogo Guardiola potrzebuje (!) to byłoby dobrze jakby tego dokonał. Tyle.RealFan pisze:Mi wystarczy fakt, że w zależności od tego, z kim Pep będzie na ten temat rozmawiał, mogą zostać podjęte różne decyzje. Na pewno nie jest tak, że Guardiola ma nazwisko tego czy tamtego i tylko jego bierze pod uwagę.
Gaspart zostawił niesamowity burdel. Można powiedzieć, że Laporta zastał Barcelonę drewnianą a zostawił murowaną. Ewentualne wykosztowanie się na jakiegoś cracka pod koniec kadencji nie wpłynie znacząco na ten obraz.RealFan pisze:Nie sądzę, by Laporta był szczęśliwy, gdyby krótko przed jego przyjściem do klubu (ba, przed kampanią wyborczą) Gaspart, czy też ten ktoś, kto był prezydentem tymczasowo, zrobił za niego idące w sporo milionów letnie ruchy transferowe.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 kwie 2010, 17:35
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 kwie 2010, 17:53
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2010, 17:55
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 kwie 2010, 21:02
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 kwie 2010, 21:35
Nie, bo w moim mniemaniu to zdanie znaczyło coś zupełnie innego. Poprzez zostawienie wszystkiego w jak najlepszym stanie rozumiem porządek w dokumentach, księgowości, zostawienie raportu i ogólnie przygotowanie klubu do możliwie najsprawniejszego przejęcia.Mentor pisze:Sprowadzenie lewego napastnika ładnie się wpisuje w wyboldowane zdanie czyż nie?
Mentor pisze:No jasne, ale ja już się pogubiłem o co tutaj chodzi. Czego Ty chcesz dowieść? Rozumiem, że z punktu widzenia kibica Realu wygodnie byłoby obsmarować Laportę, ale skoro Joan jako wciąż urzędujący prezydent jest w stanie sprowadzić kogoś kogo Guardiola potrzebuje (!) to byłoby dobrze jakby tego dokonał. Tyle.
To nie jest kwestia punktu widzenia kibica Realu, co nie wiem czemu próbujesz wcisnąć, tylko mojego punktu widzenia w ogóle. Gdyby Boluda postanowił sobie zrobić jakieś transfery na lato, albo kilka lat temu zrobiłby to Perez już po tym, jak podjął decyzję o odejściu, to z całą pewnością nie pochwaliłbym takiego działania.Mentor pisze:Powtórzę jednak raz jeszcze, że z punktu widzenia kibica Realu pewnie fajnie byłoby widzieć Barcelonę sparaliżowaną, czyli aktualny prezydent nie robi nic bo niedługo odchodzi a nowego jeszcze nie ma więc siedzimy i czekamy zamiast wykorzystywać ewentualne okazje.
Wpłynęłoby, choćby z tego względu, że prowadzenie "murowania" według własnej wizji byłoby utrudnione.Mentor pisze:Gaspart zostawił niesamowity burdel. Można powiedzieć, że Laporta zastał Barcelonę drewnianą a zostawił murowaną. Ewentualne wykosztowanie się na jakiegoś cracka pod koniec kadencji nie wpłynie znacząco na ten obraz.
Więc nie musisz odpisywać, Pawle.Mentor pisze:Mam szczerze dosyć tego tematu.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 kwie 2010, 15:04
rkoeman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 kwie 2010, 15:27
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio