FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1087

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 13 kwie 2010, 12:54

dzisiaj urodziny kapitana, 32gie

100 lat carles

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2010, 13:05

powoli chlopak sie robi starszy. Lepiej mu zyczyc formy i zdrowia do 37:D

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 13 kwie 2010, 13:40

iniesta - miesiac kontuzjii
moze wroci na ostatnia kolejke ligowa i ewentualny final lm

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 kwie 2010, 13:51

[']

Czyli sezon ma z glowy. Wielka szkoda

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 kwie 2010, 15:04

Gdzie Iniesta chwycił tą kontuzję, na treningu ? Bo ostatnio prawie nie grywał.

Szkoda.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 kwie 2010, 15:08

EnJoy's pisze:Gdzie Iniesta chwycił tą kontuzję, na treningu ? Bo ostatnio prawie nie grywał.
Szkoda.
Tak, na treningu mu się to świństwo przytrafiło. Nie grywał ostatnio bo każdy drobny uraz gonił kolejny.
Ostatnio Barcelona pokazała jednak, że może grać dobrze i kreatywnie bez Andresa więc będzie dobrze... musi być :!:

słów kilka o strajku w La Liga Xavi chce szukać konsensusu. Dla Barcelony ten strajk w końcówce sezonu to nic więcej jak wybijanie drużyny z rytmu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 kwie 2010, 16:01

Mentor pisze:Wszystko ślicznie, pięknie tylko nie rozumiem jednego - niby czemu w pierwszym zdaniu określiłeś to mianem istotnego szczegółu
Dlaczego nie rozumiesz? Jest to szczegółem. Jest też szczegółem istotnym z punktu widzenia działań klubu po wyborach.
Mentor pisze:Rolą Laport jest podejmowanie działań na korzyść klubu. Nie wiem co musiałby robić, aby wszyscy kandydaci byli zadowoleni. Można śmiało rzec, że to niemożliwe.
Np. nie podejmowanie na zakończenie kadencji kroków, które mogą mieć ogromny wpływ zarówno na ich program wyborczy, jak i późniejsze działania. Wystarczyłoby. Główną rolą Laporty pod koniec kadencji będzie zostawienie wszystkiego w jak najlepszym stanie i przygotowanie klubu na przeprowadzenie tak istotnych dla niego zmian. Przede wszystkim. Na pewno nie wchodzenie w zakres zadań i politykę przyszłego zarządu.
Mentor pisze:Zamiast komplikować sprawę powinniśmy ją uprościć. Nie wierzę, aby klub sprowadził piłkarza, którego Pep nie zaaprobuje i to mi wystarcza. Nie ma dla mnie różnicy czy za transfer odpowiadać będzie Laporta czy jego następca.
Mi wystarczy fakt, że w zależności od tego, z kim Pep będzie na ten temat rozmawiał, mogą zostać podjęte różne decyzje. Na pewno nie jest tak, że Guardiola ma nazwisko tego czy tamtego i tylko jego bierze pod uwagę.

Nie sądzę, by Laporta był szczęśliwy, gdyby krótko przed jego przyjściem do klubu (ba, przed kampanią wyborczą) Gaspart, czy też ten ktoś, kto był prezydentem tymczasowo, zrobił za niego idące w sporo milionów letnie ruchy transferowe. Nawet, gdyby bronił się, że robi to przecież dla dobra klubu. Dlatego według mnie on sam nie powinien postępować w ten sposób, jeśli oczywiście jest w tym ziarnko prawdy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2010, 16:20

Strajk dotyczy całej ligi a nie tylko Barcelony więc polecam temat zbiorczy o Primera Division. Tam zresztą kilka newsów już zapodawałem.

Iniesta ['] Beznadzieja po prostu. Nie wątpię, że damy radę bez niego bo tak prawdę mówiąc do tej pory nie był aż tak ważną postacią jak przed rokiem, ale tak czy inaczej to fatalna wiadomość. W tym sezonie już raczej nie pogra i jakby nie patrzeć nie był to dla niego dobry sezon. Najbardziej wkurwiło mnie to, że jest to odnowienie się urazy. Początkowo miał pauzować 10 dni. Wydawałoby się, że postępowano ostrożnie a i tak wszystko na nic bo teraz można sobie wybić z głowy, aby nam się jeszcze przydał. Oby sobie odbił ten pechowy sezon na Mundialu.

Abidal i Zlatan niebawem wracają chociaż w takich okolicznościach pewnie będzie dmuchanie na zimne. Francuz jest chyba bliższy powrotu i spodziewam się go w weekend na murawie (zakładając, że mecze się odbędą) a Szwed pewnie dopiero na Inter.
RealFan pisze:Dlaczego nie rozumiesz? Jest to szczegółem. Jest też szczegółem istotnym z punktu widzenia działań klubu po wyborach.
Odnoszę wrażenie jakbyśmy cały czas pisali o tym samym tylko ubierali to w inne słowa. Mam rozumieć, że Laporta nie powinien robić transferów bo mogą one nie pasować jego następcy? No jasna sprawa, ale ważniejszy jest interes klubu niż wygoda przyszłego prezia.
RealFan pisze:Np. nie podejmowanie na zakończenie kadencji kroków, które mogą mieć ogromny wpływ zarówno na ich program wyborczy, jak i późniejsze działania. Wystarczyłoby. Główną rolą Laporty pod koniec kadencji będzie zostawienie wszystkiego w jak najlepszym stanie i przygotowanie klubu na przeprowadzenie tak istotnych dla niego zmian. Przede wszystkim. Na pewno nie wchodzenie w zakres zadań i politykę przyszłego zarządu.
Sprowadzenie lewego napastnika ładnie się wpisuje w wyboldowane zdanie czyż nie? :] Zostawienie w jak najlepszym stanie to niekoniecznie zostawienie tak jak jest. Jest bardzo dobrze, ale nie znaczy to, że nie może być lepiej.

Doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że zawodników lepiej kupować wcześniej niż później. Muszę się rozpisywać?
RealFan pisze:Mi wystarczy fakt, że w zależności od tego, z kim Pep będzie na ten temat rozmawiał, mogą zostać podjęte różne decyzje. Na pewno nie jest tak, że Guardiola ma nazwisko tego czy tamtego i tylko jego bierze pod uwagę.
No jasne, ale ja już się pogubiłem o co tutaj chodzi. Czego Ty chcesz dowieść? Rozumiem, że z punktu widzenia kibica Realu wygodnie byłoby obsmarować Laportę, ale skoro Joan jako wciąż urzędujący prezydent jest w stanie sprowadzić kogoś kogo Guardiola potrzebuje (!) to byłoby dobrze jakby tego dokonał. Tyle.
RealFan pisze:Nie sądzę, by Laporta był szczęśliwy, gdyby krótko przed jego przyjściem do klubu (ba, przed kampanią wyborczą) Gaspart, czy też ten ktoś, kto był prezydentem tymczasowo, zrobił za niego idące w sporo milionów letnie ruchy transferowe.
Gaspart zostawił niesamowity burdel. Można powiedzieć, że Laporta zastał Barcelonę drewnianą a zostawił murowaną. Ewentualne wykosztowanie się na jakiegoś cracka pod koniec kadencji nie wpłynie znacząco na ten obraz.

Poza tym przypominam raz jeszcze, że nie chodzi o to, aby przyszły prezydent był szczęśliwy. Szczerze mam to w dupie.

Powtórzę jednak raz jeszcze, że z punktu widzenia kibica Realu pewnie fajnie byłoby widzieć Barcelonę sparaliżowaną, czyli aktualny prezydent nie robi nic bo niedługo odchodzi a nowego jeszcze nie ma więc siedzimy i czekamy zamiast wykorzystywać ewentualne okazje.

Mam szczerze dosyć tego tematu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 kwie 2010, 17:35

Ogląda ktoś z was Katalońską Crackovie :lol:
Spotkałem się z nimi na FCblog.pl juz jakis czas temu, i mają mocne skecze. Mimo iż są one Pro-Barcelońskie, niektóre motywy po prostu niszczą.
Najlepszy duet to Guti-Sergio,

W TV 3 leci w Poniedziałki o 22 50. Wczoraj sobie oglądałem nawet live gdyż znalazłem linka - http://www.tv3.cat/directes

Pim Pam Pim Pam :jupi:

= Barca w szatni i spotkanie z książką
- Guti- nawiązując do jego stylu życia
Guti i Cristiano oglądają mecz

Wiele innych krąży po sieci :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 kwie 2010, 17:53

Hehe są świetne, ja oglądam niektóre po kilka razy bo na prawdę można się pośmiać.

Najlepsi są Guti i Sergio, ale niewiele ustępuje Zlatan czy Iniesta :lol:.

Ja najbardziej lubię melanż u Gutiego :lol:, Puyola mecz z Sevillą :lol: i 1 na 1 Puyola :lol:.

Nie wiem czy Mentor ''maczał palce'' w tłumaczeniu, ale świetne są te skecze.

Aaa i Pim pam pim pam miażdży system :rotfl: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2010, 17:55

Jak ktoś tego nie widział to jest... ciamajdą :lol:

Jaram się od dawna. Polecam nie tylko kibicom Barcelony czy Realu. Co prawda pozostałe osoby nie wszystko skumają, ale niektóre patenty powinny rozbawić każdego. Generalnie radzę oglądać poprzez FCBlog bo dzięki temu będziecie mieli objaśnienia. Przykład:

http://www.fcblog.pl/news/50/crackovia_w_fcblog/

http://www.fcblog.pl/news/68/crackovia_w_fcblog/

A pim-pam muszę sobie zmontować na dzwonek :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 kwie 2010, 21:02

Tak jak lubię Andresa tak spokojnie mogę napisać, że pożytek z niego w tym sezonie był bardzo, bardzo, bardzo mały. Ten sezon zaczął z kontuzją później wrócił, wszyscy czekali na powrót do świetnej formy, ale do tego nie doszło. Później kolejne urazy. Szkoda, mam nadzieje, ze na MŚ będzie zdrowy i pokaże pełnię swoich umiejętności.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 kwie 2010, 21:35

Mentor pisze:Sprowadzenie lewego napastnika ładnie się wpisuje w wyboldowane zdanie czyż nie?
Nie, bo w moim mniemaniu to zdanie znaczyło coś zupełnie innego. Poprzez zostawienie wszystkiego w jak najlepszym stanie rozumiem porządek w dokumentach, księgowości, zostawienie raportu i ogólnie przygotowanie klubu do możliwie najsprawniejszego przejęcia.
Mentor pisze:No jasne, ale ja już się pogubiłem o co tutaj chodzi. Czego Ty chcesz dowieść? Rozumiem, że z punktu widzenia kibica Realu wygodnie byłoby obsmarować Laportę, ale skoro Joan jako wciąż urzędujący prezydent jest w stanie sprowadzić kogoś kogo Guardiola potrzebuje (!) to byłoby dobrze jakby tego dokonał. Tyle.
Mentor pisze:Powtórzę jednak raz jeszcze, że z punktu widzenia kibica Realu pewnie fajnie byłoby widzieć Barcelonę sparaliżowaną, czyli aktualny prezydent nie robi nic bo niedługo odchodzi a nowego jeszcze nie ma więc siedzimy i czekamy zamiast wykorzystywać ewentualne okazje.
To nie jest kwestia punktu widzenia kibica Realu, co nie wiem czemu próbujesz wcisnąć, tylko mojego punktu widzenia w ogóle. Gdyby Boluda postanowił sobie zrobić jakieś transfery na lato, albo kilka lat temu zrobiłby to Perez już po tym, jak podjął decyzję o odejściu, to z całą pewnością nie pochwaliłbym takiego działania.
Mentor pisze:Gaspart zostawił niesamowity burdel. Można powiedzieć, że Laporta zastał Barcelonę drewnianą a zostawił murowaną. Ewentualne wykosztowanie się na jakiegoś cracka pod koniec kadencji nie wpłynie znacząco na ten obraz.
Wpłynęłoby, choćby z tego względu, że prowadzenie "murowania" według własnej wizji byłoby utrudnione.

Teoretycznie Laporta ze swoim zarządem mógłby podjąć ruchy transferowe, bo wciąż ma takie kompetencje, jednak jak już pisałem, z mojego punktu widzenia i z punktu widzenia przyszłego zarządu nie jest to w porządku. Może też prowadzić negocjacje warunków z obecnymi i potencjalnymi sponsorami, może nawet podjąć decyzję o inwestycjach w obiekty La Masii oraz o przebudowie Camp Nou. Może rozpocząć budowę klubowego centrum handlowego w Pekinie, czy Uzbekistanie, z którym to nawiązał kontakty. Pełna dowolność, a można to sprowadzić do jednego. Wciąż może to zrobić i tak samo, jak transfery ingerowałoby to w różny sposób w politykę jego następcy i byłoby działaniem dającym się podpiąć pod "dla dobra klubu".

Dlatego, jeśli okazałoby się, że Laporta coś takiego zrobi, to moja reakcja będzie taka, jakiej się pewnie domyślasz sam. Argument o dobrze klubu, bo lepiej zrobić zakupy prędzej niż później, jest tutaj za słaby, bym zmienił zdanie w tej kwestii. :wink:
Mentor pisze:Mam szczerze dosyć tego tematu.
Więc nie musisz odpisywać, Pawle.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 kwie 2010, 15:04

jest to bardzo w porzadku bo wybija roznej masci populistom potezny orez z reki

mysla przewodnia laporty i jego ludzi byla stabilnosc i ja osiagneli. niestety rzucanie na lewo i prawo roznymi nazwiskami pilkarzy mogloby to popsuc. dlatego lepiej zawczasu sie tym zajac by nie dopuscic to akcji typu perez przed sezonem prezentuje 6 pucharow na murawie SB

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 kwie 2010, 15:27

Prowadzenie kampanii wyborczej tylko z faktu rozmowy między innymi o potencjalnych transferach, nie może popsuć stabilności instytucjonalnej klubu, a nawet nie może popsuć stabilności w drużynie, bo Guardiola nie jest idiotą. Gdyby było inaczej, to byłaby to powszechna praktyka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”