Zawodnicy Interu + Mourinho = bardzo mocna defensywa. Napisałem chyba najlepszą na świecie i pod tym się podpisuję, bo patrząc co wyprawia obrona ManU czy co robił Terry z miesiąc temu to dużo się nie pomyliłem. W tym momencie jedynie defensywa Barcy może równać się z tą Interowską.Wilmore pisze:Fakt, defensywa jest największym zdecydowanie atutem Interu, ale głównie ze względu na wartość taktyczną i inteligencję piłkarzy
Mourinho chciał Jankulovskiego wtedy, kiedy połamał się Chivu a Santon był kontuzjowany i na lewej został mu sam Zanetti, więc nie przesadzaj. Maicon to ciągle jeden z najlepszych prawych obrońców świata i choć taką opinię zdobył dzięki grze w ofensywie, to bronić potrafi. Obniżył loty w Serie A tak jak cały Inter.Wilmore pisze:na bokach obrony jest największa dziura w Interze, czyli lewa obrona (Mourinho był tak zdesperowany, że nawet chciał Jankulovskiego w zimie, co pokazuje poziom tej pozycji), albo Maicon, którego stać na genialne mecze, ale obniżył w tym sezonie zdecydowanie loty.
Messi będzie operował wszędzieWilmore pisze:A to na skrzydłach będzie operował Messi. Nie widzę ani Zanettiego, ani Chivu, ani Santona nakrywającego Argentyńczyka czapką, nie ten poziom jednak.
Maicon, Lucio, Samuel, Chivu wspierani Julio Cesarem (choć on to ostatnio nisko lata) i Cambiasso wygląda jak dla mnie nie gorzej.Wilmore pisze:Zeszłoroczna defensywa Chelsea Cole, Terry, Alex, Bosingwa wyglądała mi na ciekawszą od obecnej defensywy Interu, a i jej się nie udało, choć w znacznej mierze dzięki sędziemu.
W sumie to tak patrząc na formę i taktykę obu zespołów to nie będzie to raczej ciekawe widowisko. Mou wstawi dwa tiry w bramkę i będzie czekał na kontry licząc na błysk Milito, Barca będzie robić swoje... Jeśli jednak ktoś ma pokonać Barcę to tylko Inter.
YsztyBabel pisze:Chce? Jest!