FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1088

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 kwie 2010, 21:23

Valdes - Alves Pique Marquez Maxwell - Xavi Toure - Pedro Messi Jeffren - Bojan

Ciekawe ustawienie, znowu Pep zaskoczyl. Ciekaw jestem jak bedzie wygladalo nasze ustawienie z przodu i kto zagra w srodku razem z Xavim i Yaya

Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 14 kwie 2010, 21:26

No skład trochę zaskakujący, nasza średnia wieku w ataku wyniesie coś koło 20 lat chyba, jeżeli dobrze się orientuję. Mam nadzieję, że Bojan dzisiaj pokaże na co go stać, Marquez udowodni, że powinien być częściej brany pod uwagę przy wystawianiu składu no i że wygramy ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 kwie 2010, 21:44

Xavi i Messi w pierwszym składzie, myślałem, pewnie gdyby był zdroy Iniesta, to któryś z nich by zaczął na ławce, a tak nie ma pola manewru. Trzeba szybko strzelić ze dwie bramki i potem już grac spokojnie.
dobrze, że zagrają Rafa i Toure, to bezpieczny mecz dla nich.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 14 kwie 2010, 22:52

1:0 do połówki, znowu genialne podanie Xaviego i dobre wykończenie Bojana. Szkoda tylko tych niewykorzystanych sytuacji i niedokładności - niektóre podania są wręcz idealne na kontrę dla Depor. Po przerwie trzeba strzelić brameczkę i mając dwubramkową zaliczkę spokojnie kontrolować grę, a jak się uda to i wsadzić kolejne gole. Visca!

aaaa i zapomniałbym, Messi sęp :afro:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 kwie 2010, 22:55

Mecz porywający nie jest, choć może to przez ten brak komentarza, Barca ma przewagę, stwarza jakieś sytuacje, ale brakuje konkretów. Dużo zabawy, za dużo, ładnych odegrań pod publiczkę itd. 10 rzutów rożnych i praktycznie żadnego zagrożenia po nich. Fakt jest dzisiaj trochę tych niziołków, ale można było coś wymyślić.
Trzeba dołożyć jakieś bramki i spokojnie dociągnąć z kompletem.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 14 kwie 2010, 23:55

No i jest ważna wygrana! Druga połowa średnia, Depor w pewnym momencie przycisnęło i gotowało się pod naszą bramką dwa, trzy razy. Dobrze jednak interweniowała obrona z Pique na czele i VV - kolejny mecz bez straconego gola :jupi: Brameczka Pedro bardzo ładna, przy golu Yayi trochę szczęścia, ale liczy się, że wpadło. Xavi po raz kolejny dobry mecz, oby tak dalej! Po drugie mistrzostwo z rzędu, VAMOOOOOOS!

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 14 kwie 2010, 23:57

mecz nudny jak flaki z olejem 3-0, 75-25 posiadanie

keita zagral reka przy trzecim golu, znowu wydrukowali barcelonie zwyciestwo :mrgreen:

brama pedro :boje się:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2010, 0:05

A mi sie mecz nawet podobal, a w szczegolnosci pierwsza polowa. Wydaje mi sie ze caly mecz gralismy na luzie bez obawy o wynik. Widac bylo jak gra ich cieszy. Nie ma co oceniac naszych zawodnikow bo wydaje mi sie ze Depor przyjechalo troszke przetrzebionym skladem.
W sobote derby i pierwszy z trudnych wyjazdow.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 15 kwie 2010, 0:10

cieszy pełne 90min Toure i Rafa bez większych konsekwencji :D Henry odczuwa chyba przesiadywanie na ławce bo po wejściu widać było że miał zapał do gry. Ostatnie 10 minut :? nudy, i widać było brak koncentracji :?
:rydzyk: Pedro :rydzyk:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 kwie 2010, 0:10

Czyja ta flaga z godłem Polski była? Czyzby fanklub z Polski dostal duzo biletow? ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2010, 0:14

Magnum na meczach Barcy bardzo czesto sa Polacy a same flagi dosc czesto powiewaja. Co nie zmienia faktu ze na meczu byla ekipa z blaugrana.pl
mieli tez swoj transparent ktory kolejny raz zawisl na CN.
http://www.blaugrana.pl/news/4039/dzien ... 3%A9s.html

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 15 kwie 2010, 0:17

Flaga raczej nie FCBP, bo na stronie nic nie jest napisane o wyjeździe na ten mecz.
Podzielam zdanie Bieniasa: pierwsza połowa niezła, do strzelenia bramki Bojana dużo sytuacji, potem już na lajcie klepanie. Druga połowa nudna jak flaki z olejem, ale 2 bramki siadły :D
Ciekawe jak jutro Real odpowie.
Bramka Pedro 0:28 http://footyroom.com/barcelona-3-0-depo ... a-2010-04/

EDIT:
pasza pisze:keita zagral reka przy trzecim golu
Yaya.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 0:37 przez Keres, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 kwie 2010, 0:33

Dziwi mnie wstrzemięźliwość niektórych. Pierwsza połowa to była czysta magia. W taki sposób nie gra żadna inna drużyna z europejskiego topu. Niestety zawiodła skuteczność i zabrakło szczęścia. Gdyby przewrotka Alvesa wpadła to mielibyśmy pewnie bramkę sezonu. W drugiej połowie standardowo wolniejsze tempo i więcej wyrachowania, ale suma summarum pewne zwycięstwo.

Ta pierwsza połowa to naprawdę był kosmos. Czekam na skróty.

Odnośnie flagi to oczywiście Penya była na meczu więc na 90% to ich dzieło. Piękna sprawa. Dzisiaj połowa baru to ekipa kibiców Barcelona a reszta bezstronni obywatele, ale w tym momencie oklaski były od wszystkich.

Najbardziej szkoda mi tych setek po pierwszej połowie bo pokazaliśmy kapitalny futbol i sporo akcji nieosiągalnych dla reszty piłkarskiego świata, ale fatalna skuteczność nie pozwoliła odzwierciedlić tego na tablicy wyników. Tak czy inaczej forma jest i nie obawiam się kolejnych spotkań.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 kwie 2010, 6:48

pasza pisze: keita zagral reka przy trzecim golu, znowu wydrukowali barcelonie zwyciestwo
Nie oglądałem live tej sytuacji przed rożnym, jednak przy samym rożnym i strzale Toure ręki tam nie widziałem. Yaya przyjmuję piłkę klatką nie ma mowy o zagraniu ręką, chyba, że coś przeoczyłem.
Dobrze, że padła druga brameczka, Pedro ponownie znalazł się gdzie powinien, decyzja świetna wykonanie jeszcze lepsze. Powinien spokojnie przekroczyć granicę 10 bramek w La Liga. Zobaczymy co Pep wymyśli w spotkaniu z Epsanyolem, spodziewam się rotacji i to takiej jak wczoraj w porównaniu do spotkania z Realem. Oby Ibra w końcu się wykurował, Eric także powinien być już OK, może nie powinien grać już w derbach, ale na Inter się przyda.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 15 kwie 2010, 8:37

racja, nie keita tylko toure.
przyjal klatka, ale uciekla mu na prawo, cos tam sobie reka pomogl, nie tak ordynarnie jak van der faart, ale jednak. ale skoro faarta pewne osoby nie widzialy, to tej nie maja szans dostrzec.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”