Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1186

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 kwie 2010, 20:53

Jeśli Ronaldo mówi prawdę, a że tak jest, to jestem przekonany niemal na 100%, to nie dziwię mu się, że może podjąć nawet kroki prawne.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 kwie 2010, 20:55

widać czym się różni drużyna z z tego i z poprzedniego sezonu . Mimo słabych morałów gramy dość dobrze a porównując z poprzednim sezonem (po porażce z Barca) jest to gra wręcz bardzo dobra.

Ładna akcja bramkowa CR9.

szkoda słupka Gutiego , w tym meczu pokazuje że może nam jeszcze dużo dać bo po raz kolejny potwierdza że ustabilizował formę i że dobrym posunięciem byłoby zatrzymanie go u nas na rok.

Defensywa dość słabo choć gospodarze jak narazie oddali jakieś 2 strzały w bramkę a łącznie z 3-4 więc nie wygląda to tragicznie, jednak przy bramce to nie wiem gdzie był Albiol i Arbeloa... pozatym bramka ze spalonego (minimalnego).

edit : co do CR9 to na pewno jest jednym z większych profesjonalistów obecnie w piłce i na pewno mówi prawdę.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 15 kwie 2010, 21:55

Jak mozna oddac 30 strzalow, a wygrac tylko 2:1? Brakuje jak cholera tego co bylo za Capello, malo strzalow, zawsze bramki, czasami gole z niczego.
I co Lassana Diarra robi biegajac na lewym skrzydle? Co to za pomysl w ogole? Ech, i potem sie dziwic ze niezadowolony. I Benzema wprowadzny na 4min, yeah.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 kwie 2010, 22:00

Ciul ze zmianami. Kilkukrotna żenada w defensywie interesuje mnie bardziej, bo przez to mogło nie być happy endu. Diego Alves miał dzień konia i ogólnie potwierdził, że jest bardzo dobrym bramkarzem i tyle. To, że pomimo tego Real powinien strzelić przynajmniej 5 bramek, to inna sprawa. Fajnie, że wygraliśmy, może jakiś rekord uda się jeszcze pobić. Kwestia mistrzostwa jest już rozstrzygnięta.

Smutne jest też to, że pojawiają się problemy z przenoszeniem ciężaru gry na drugą stronę boiska. Jak już zaczną sobie podawać na małej przestrzeni z jednej strony to tak aż do straty.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 kwie 2010, 22:28

defensywa dzisiaj to tak jak mówi RealFan była tragedia , strasznie słabo dziś zagrał Albiol który był kręcony niemiłosiernie przez Uche , do tego dochodzi niewidoczny w ogóle Arbeloa i od zawsze kiepski Marcelo (choć dziś zagrał dość przyzwoicie) , czekam na powrót Pepe , ponoć ma się jeszcze pojawić w tym sezonie i liczę że powróci razem z nim pewność w obronie.

Ogólnie zagrali dzisiaj wszyscy defensywni obrońcy i żaden nie ma obecnie formy więc kiepsko to wygląda w środku pola.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 kwie 2010, 22:36

Aha, zapomniałbym. Miło, że Iker znów zagrał na dobrym poziomie i nic nie odwalił. Już się przyzwyczaiłem, że porównania do Valdesa nabrały sensu, a tu Casillas wyszedł z marazmu. Mam nadzieję, że nie piszę tego przedwcześnie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 15 kwie 2010, 23:22

W tym momencie Iker nawet w swojej normalnej, kapitalnej formie przegrałby dla mnie porównania z V.V. To co ostatnio wyczynia bramkarz Barcelony przechodzi moje najśmielsze oczekiwania.
Kwestia mistrzostwa jest już rozstrzygnięta.
Chciałbym też być tego taki pewien. Czuję, że Real wygra wszystkie pozostałe spotkania i tylko od Barcy zależy kto zostanie mistrzem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 kwie 2010, 23:47

Almunia na pierwszego bramkarza Hiszpanii!

Mógłby ktos zarzucic terminarz pozostalych spotkan zeby porownac Barcelone i Real?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 kwie 2010, 9:13

Magnum pisze:Mógłby ktos zarzucic terminarz pozostalych spotkan zeby porownac Barcelone i Real?
http://www.marca.com/deporte/futbol/pri ... alendario/
BarcaQzYN pisze:W tym momencie Iker nawet w swojej normalnej, kapitalnej formie przegrałby dla mnie porównania z V.V.
Dla mnie w żadnym wypadku nie, ale mając doświadczenia, jak zazwyczaj wygląda dyskusja o Casillas vs Valdes, nikomu nie polecam zaczynania tego wątku. :lol:
BarcaQzYN pisze:Chciałbym też być tego taki pewien. Czuję, że Real wygra wszystkie pozostałe spotkania i tylko od Barcy zależy kto zostanie mistrzem.
Napisałem to już po GD i to się w moim odczuciu nie zmieniło. Nie widzę takiej możliwości, by Real wygrał wszystko do końca, a Barcelona straciła punkty dwukrotnie. Chciałbym się mylić, ale w moim odczuciu szanse są już tylko teoretyczne.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 kwie 2010, 9:27

BarcaQzYN pisze:W tym momencie Iker nawet w swojej normalnej, kapitalnej formie przegrałby dla mnie porównania z V.V. To co ostatnio wyczynia bramkarz Barcelony przechodzi moje najśmielsze oczekiwania.
Można pisać, prosić itd. ale czy naprawdę myślicie że VV wygryzł by KAPITANA la Sellecion ?
Nie ma mocnych w tej chwili na tak spektakularny ruch.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 16 kwie 2010, 9:39

to nie jest kwestia,ze nie ma mocnych,TYLKO kwestia tego,ze trenerem hiszpanii,jest czlowiek ze srodowiska madryckiego
ciekawe czy jakby trenerem kadry zostal ktos z obozu katalonskiego to valdes nie tylko nialby miejsca w kadrze,ale przy OBECNEJ formie nie bylby tym pierwszym
tylko o to kwestie trenera sie rozchodzi,bo chociazby argument zgrania z obroncami odapada,bo srodek defensywny gra z nim na codzien w klubie,dodajac 3 pomocnikow mamy prawie polowe kadry

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 16 kwie 2010, 11:09

kaczy pisze:Można pisać, prosić itd. ale czy naprawdę myślicie że VV wygryzł by KAPITANA la Sellecion ?
Nie ma mocnych w tej chwili na tak spektakularny ruch.
Ale ja nie mówię, że Valdés wygryzie ze składu reprezentacji Casillasa. Ja tylko mówię, że w tym momencie broni lepiej, bo naprawdę gra genialnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2010, 12:30

Poza tym pozwolę sobie przypomnieć, że nie chodziło o wygryzanie Casillasa tylko o zwykłe powołanie do kadry. Na to na pewno zasłużył i tyle.

Mnie to klepie osobiście. Valdes nie potrzebuje powołania do kadry, aby potwierdzić swoją klasę. Kto jej nie dostrzega ten źle widzi i kropka. Trudno orzec jakby taki awans podziałał na samego Victora. Pewnie poczułby się bardziej doceniony, ale wątpię, aby miało to wpływ na jego grę bo jest bardzo pewny, odważny i zdecydowany. To zresztą warunki konieczne przy naszej grze.

Temat prędko nie ucichnie bo obecnie naprawdę trudno negować fakt, iż Victor zasługuje na powołanie. Nie będzie to temat na pierwsze strony, ale przed samym Mundialem pewnie znowu odżyje kiedy okaże się, że Del Bosque nie widzi w kadrze miejsca dla bramkarza Barcelony.

Tak swoją drogą to kandydatura Pedro również powinna zostać poważnie rozpatrzona, ale to nie miejsce na taką dyskusję.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 kwie 2010, 12:40

Tyle czy bramkarz , który zdobędzie Trofeum Zamora pogodziłby się z miejscem 3 w kadrze?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2010, 12:53

Który zdobędzie Zamorę po raz trzeci w karierze :P Ma szansę doścignąć Ramalletsa :]

Nie widzę powodów, aby miał się nie pogodzić. Powołanie do kadry byłoby kolejnym potwierdzeniem tego, że ktoś zauważa jego progres i docenia jego klasę. Nie wiem jednak jakie to ma dla Valdesa znaczenie. Myślę, że nie miałby problemów z wyjazdem na Mundial nawet jako trzeci bramkarz. Może zmotywowałby Ikera do większych starań? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”