FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1089

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 kwie 2010, 9:07

Ja tam reki nie wiedziałem. Yaya przyjął piłkę na klatkę, tak jak powinien to zrobić, nigdzie mu nie uciekła. Akurat realizator hiszpańskiej transmisji uraczył mnie dobrą powtórką.

Zgadzam sie z Mentorem. Pierwszał połowa świetna.Graz piłką i bez piłki, wszystko szybko, płynnie, efektownie, i sporo sytuacji do strzelenia goli. Depor nie istniało, chociaż chyba raz ich sędzia okradł gwiżdżąć spalonego z dupy.

Akcja przy bramce na 1:0 świetna i dobre wykońcfzenie Bojana, tak jak powinien to śrdokowy napstnik zrobić.

Seteki oczywiście szkoda i pownniśmy prowadzić co najmnije 2:0 ale Depor nam przez cały mecz praktycznie nie zagroziło.
Pardon, prawie oddali strzał na bramkę w drugiej poł (blok Keity) no i sytuacja w 87 min

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 kwie 2010, 19:11

Skróty z Depor do obejrzenia:

http://www.przeklej.pl/plik/14-04-2010- ... e3fu6012j6 - I połowa

http://www.przeklej.pl/plik/14-04-2010- ... f6346012j6 - II połowa

Polecam szczególnie pierwszą część choć w drugiej jest golazo Pedro jakby ktoś nie widział :] Podsumowując oglądajcie całość :wink:

Zlatan wrócił do treningów, ale nie jestem pewien czy zagra w derbach. To będzie ważny i trudny mecz, ale lepiej nie ryzykować jego zdrowiem. We wtorek pierwszy mecz z Interem i tam będzie bardziej potrzebny.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2010, 22:02

ooo tego nie widzialem. Fajna :D Polacy sobie coraz wiecej pozwalaja na CN- to dobrze

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 kwie 2010, 15:33

W oświadczeniu na swoim blogu Jordi Cardoner, jeden z członków zespołu Sandro Rosella, napisał, że osoby skupione wokół byłego wiceprezesa nie popierają renowacji Camp Nou według projektu zaprezentowanego w 2007 roku przez brytyjskiego architekta Normana Fostera.

Cardoner tłumaczył, że stadion wymaga "modernizacji, poprawy dostępu, podjazdów, wind, toalet, barów, restauracji, miejsc parkingowych... Nie potrzebujemy jednak miliona żarówek pana Fostera ani zaciągania kredytu hipotecznego na następne 50 lat".

"Proponujemy nowe Camp Nou, gdyż bardzo lubimy nasz stadion oraz jest to już częścią naszej historii, historii Barçy. Chcemy stadion z ubiegłego wieku (1957) z komfortem tego stulecia. Ponadto, musimy zmniejszyć wydatki z 250 do 50 milionów euro".
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31723

O ile to prawda to Rosell notuje duzego minusa. Kazdy kto byl na CN wie ze ten stadion potrzebuje renowacji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2010, 18:14

No właśnie. Renowacji a nie rewolucji :wink:

Każdy kandydat zdaje sobie sprawę z potrzeby zmian na Camp Nou. Projekt Fostera to jednak coś o wiele większego i droższego. Czy potrzebujemy tego? Nie mam pewności.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 kwie 2010, 18:22

Miałem to napisać w temacie ligi ale nie moge znaleźć. :/

Wenger się napina :p
"I cannot see anybody who has a competitive edge to [want to] go to Spain," said Wenger.

"They have two good teams, I confess that. The No 3 is 27 points behind. This weekend the players go on strike because they are not paid [in the lower divisions]. It is a league that is in complete disarray.

"I don't know why you want absolutely the best players who play in England to go to Spain. If you are really competitive, you stay in England. That is where the competition is and that is where the best players want to be.

"I have so many calls from Spanish players who want to join us and want to come here that I cannot understand [the media's] persistent campaign to get our best players away from England."

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2010, 18:31

Niech się napina. Klepie mnie to.

Jutro derby Barcelony. Patrząc na tabelę to nasza przewaga nad Espanyolem jest olbrzymia (sam Messi strzelił w lidze więcej bramek niż cała drużyna Espanyolu :lol: ), ale w takich spotkaniach zazwyczaj nie ma to aż tak dużego odzwierciedlenia na murawie. Na dodatek w kolejce czeka już Inter a więc można się spodziewać kolejnych roszad. Nie zaskoczy mnie widok Messiego na ławce. Podobna sytuacja była kiedy jechaliśmy na bardzo gorący stadion Majorki przed meczem LM - wtedy Leo wszedł tylko na ostatnie 30 minut. Poza tym przypuszczam, że Zlatan również rozpocznie na ławce, aby nie ryzykować przed Interem. Po Espanyolu można się spodziewać jak zawsze gry w kości. Oczywiście bez względu na to jakim składem wyjdziemy oczekuję zwycięstwa. Zadowoli mnie każdy rezultat dający trzy punkty. To dla nas bardzo ważne spotkanie choć pewnie ktoś mógłby się przyczepić twierdząc, że teraz zostały już same takie spotkania :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 kwie 2010, 18:40

Magnum pisze:Miałem to napisać w temacie ligi ale nie moge znaleźć. :/

Wenger się napina
Miał okazję ostatnio się wykazać, teraz to sobie może dzieci z podwórka zbierać, bo wszystko zostało powiedziane na murawie.

Spodziewam się jutro najmocniejszego składu ze Zlatanem, Abidalem czy Messim od początku i od nich zależy jak bardzo się postarają, żeby te spotkanie było szybko rozstrzygnięte. Z innej strony po Guardioli spodziewać się można absolutnie wszystkiego, choć w tygodniu dał odpocząć Puyolowi, Sergio i ich raczej także zobaczymy, Sergio-Toure-Xavi- takiego zestawienia w pomocy jutro się będę spodziewał. Ważne, zeby wygrać i spokojnie patrzeć na kolejne kolejki i LM, a Leo odpoczynek pewnie dostanie w następnej kolejce, z Xerez w zależności od spotkania w Mediolanie może być ogrom niespodzianek w składzie w końcu to ostatnia ekipa.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 kwie 2010, 18:53

Miał okazję ostatnio się wykazać, teraz to sobie może dzieci z podwórka zbierać, bo wszystko zostało powiedziane na murawie.
Jemu chodzi o lige hiszpanska ogolnie a nie dwoch najmocniejszych druzynach. :P

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 16 kwie 2010, 19:02

wenger ma zdecydowana racje, liga hiszpanska w tym sezonie jest smieszna. dwie druzyny i pustynia. jak byl mecz pomiedzy mu a chelsea niedawno w anglii, to jasne byl to wazny mecz, dajacy zwyciezcy wiele, ale w hiszpamii wszyscy na gran derbi sie nastawili jakby to byl mecz decydujacy o tytule mimo pozostajacych 7 kolejek.
przepasc pomiedzy duopolem a reszta jest monstrualna. to faktycznie jest problem dla rozgrywek, bo emocji nie ma zadnych, i dwa najlepsze zespoly trudne mecze beda graly tylko w lidze mistrzow i pomiedzy soba

nie ma na razie co plakac, bo to pierwszy sezon z az taka tragedia, takze nie ma co podejmowac jakis drastycznych krokow, ale jak sie to powtorzy w nast sezonie, to faktycznie bedzie to wtedy zajebisty problem

to bardzo ciekawy temat, do tego temat rzeka, dziwie sie ze nikt tu na forum nie pisze o tym rozprawek, mentor, co z Toba? :mrgreen:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 kwie 2010, 19:10

Apropos derbów, to Kameniemu anulowano czerwo.
http://www.youtube.com/watch?v=iX2YKIf3idc
Oglądam to i nie jestem pewiem.
Jak coś można się ponapinać. Villarato :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2010, 19:24

Pewnie jakieś tam podstawy do odwoływania się mieli. Mamy tu na forum co najmniej kilka speców od przepisów (są nimi albo za takich się uważają) tak więc może ktoś to przeczyta, obejrzy i oceni. Piszę to bez ironii czy napinki.

Dla mnie nie ma większego znaczenia czy będzie bronił Kameni czy ktoś inny. Jak będziemy grać dobrze to wygramy. Dzień konia mógłby mieć i rezerwowy bramkarz.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 16 kwie 2010, 19:38

Jak dla mnie, wejście Kameniego czyste. Dobrze, że zagra z Barcą. Może przynajmniej dzięki temu Espanyol nie przegra tak wysoko ;)

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 16 kwie 2010, 23:56

grzegorzfcb pisze:Apropos derbów, to Kameniemu anulowano czerwo.
http://www.youtube.com/watch?v=iX2YKIf3idc
Oglądam to i nie jestem pewiem.
Jak coś można się ponapinać. Villarato :lol:

dziwne ze lfp nie ukarala munitisa za symulowanie kontuzji. wszak po tym brutalnym wejsciu kameniego musial opuscic boisko na noszach. i juz sie na nim nie pojawil - i sie nie pojawi juz wiecej w tym sezonie. ale dla lfp bylo to czyste wejscie.
to cyrk ktory niestety znamy od wielu lat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”