Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 52

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 04 kwie 2010, 16:06

No niestety, już raczej nie w tym sezonie :( Ale spróbujemy za rok 8)

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 04 kwie 2010, 21:19

KajoFC, zapomniałeś dodać jeszcze Manchester City na wyjeździe. Same najtrudniejsze mecze na koniec sezonu, nie ma już szans na TOP4, zwłaszcza z tyloma kontuzjami.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 kwie 2010, 13:56

Dopiero teraz obejrzałem cały terminarz Kogutów i faktycznie wygląda to nieciekawie. Do rozegrania zostało 6 spotkań, z czego 4 z obecnie najlepszymi drużynami w lidze. Pewnie jakieś punkty zdobędziecie (oby z United...), ale marzenia o czwartym miejscu w lidze należałoby odłożyć na kolejny sezon (chyba, że Liverpool i City będą seryjnie tracić punkty, co przede wszystkim w przypadku podopiecznych Beniteza jest wielce prawdopodobne).

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 05 kwie 2010, 14:57

Ja mimo porażki z Sunderlandem nadal nie tracę nadziei na Top 4 ;)

Na mecz z Arsenalem powinien być zdrowy Lennon (w końcu :D) oraz reszta zawodników podstawowego składu borykających się z kontuzjami (Dawson, Corluka, Palacios powinien do końca się wylizać).

W zeszłym sezonie Spursi pokazali, że jak bardzo chcą to potrafią u siebie wygrać z najlepszymi (pamiętne zwycięstwo nad Chelsea), tak więc na mecze z Arsenalem i Chelsea czekam pełen wiary :) Chłopaki wiedzą że stoją przed szansą napisania nowej, jakże ważnej karty w historii klubu i mam nadzieję że będą walczyć do ostatniej chwili.

Inna sprawa że Arsenal i CFC walczą o mistrza, więc będzie piekielnie ciężko :).

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 08 kwie 2010, 14:17

Tu się zgodzę Lukassch, mamy przecież Chelsea i Arsenal u siebie. Może ten cień szansy na niespodziankę jednak gdzieś się pojawia ;)

Co do absencji, Lennon może faktycznie zagra z Arsenalem, bo od wtorku trenuje z pierwszym zespołem, co jest bardzo pocieszające. Lennon jest fantastycznym piłkarzem, niezwykle ważnym dla Tottenhamu i jego obecność to nasza duża korzyść. Corluka, Daws i Palacios raczej na pewno wystąpią z Arsenalem. Ciekawi mnie tylko para napastników, jaka zagra w derbach. Defoe - Pav, czy może Defoe-Crouch? A może Redknapp jeszcze bardziej nas zaskoczy.

Do końca sezonu Tottenham musi zagrać jeszcze 6 razy, z czego 4 mecze są niemalże nie do wygrania (aczkolwiek czyt. wyżej ;)). Najmniej optymistyczna wersja to dla mnie 2 zwycięstwa - 4 porażki, co da 64 punkty, ale mam nadzieję, że będzie ich więcej!

COYS.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 14 kwie 2010, 23:01

To jest jedna z tych pięknych chwil... Wygrane Derby Północnego Londynu + wciąż liczymy się w walce o Top 4 :) Pięknie :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 kwie 2010, 23:06

Gratulacje.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 17 kwie 2010, 21:33

Gdyby ktoś pół roku temu powiedział mi, że wygramy mecze z Arsenalem i Chelsea w odstępie dwóch dni z Kaboulem na prawej obronie, Modricem w środku pomocy oraz Bentley'em i Bale'm na skrzydłach spadłbym na podłogę ze śmiechu :lol:

W obecnej formie możemy namieszać za tydzień na Old Trafford. No i na środek pomocy wraca Palacios :) Corluka powinien wrócić do zdrowia, prawdopodobnie zagra King no i jest iskierka nadziei na powrót Lennona. Byłoby pięknie :).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2010, 21:37

Oba mecze 2-1, w obu meczach iskierka nadziei dla gości w końcówce. Oba mecze z tymi druzynami przegrane 3-0 na wyjezdzie na jesieni... heh.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 kwie 2010, 21:46

Bale strzelił ładna bramke , ale widzę że Lukassch niezbyt dobrze się wypowiada o tym piłkarzu , a może mi się tylko wydaje? dobry ten chłopak jest :P?

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 17 kwie 2010, 21:56

Chodziło mi o to, że pół roku temu Bale był kompletnie zapomnianym piłkarzem i chyba wszyscy kibice Spurs byli przekonani że jego kariera w tym klubie dobiega końca.

Na początku tego roku kontuzji doznał Assou-Ekotto, Bale dostał swoją szansę i wykorzystał ją w 110%. Od tamtej pory chłopak jest w formie swojego życia. W chwili obecnej niewątpliwie najjaśniejszy punkt ofensywy Spurs i chyba najlepszy lewoskrzydłowy w Anglii.

Co to będzie jak wróci Lennon, takich skrzydeł można pozazdrościć :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 kwie 2010, 22:08

Najlepszy jest raczej Malouda, ale Bale to niezwykle utalentowany zawodnik. Gdyby wraz z Modricem zawitali na OT byłbym wniebowzięty ;)

W każdym razie świetny mecz Spurs z CFC. Powinni wygrać znacznie wyżej, ale Cech był dzisiaj świetnie dysponowany. Gratulujemy i dziękujemy, ale na OT nie zamierzamy robić prezentów ;)

Najbardziej dzisiaj zdziwiło mnie ustawienie Kogutów. 442 przeciwko 433 CFC i zdominowali Niebieskich :shock:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 17 kwie 2010, 22:33

red85 pisze: ale Cech był dzisiaj świetnie dysponowany.
to raczej Pavluczenko w duecie z Balem dali popis nieskuteczności. 3vs.1 w ostatniej minucie :pogrzeb:
Terry chyba powinien oddać opaskę Lampardowi bo w ważnym momencie osłabia zespół w tym jak kolejnym meczu
Po tej aferze, w której sam sobie jest winien coś nie umie się odnaleźć
Cieszy że walka o majstra będzie się toczyć do ostatniej kolejki zarówno w Anglii jak i Hiszpanii

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 kwie 2010, 0:15

Wielki brawa dla Spurs, bo w ostatnich dniach grają po prostu kapitalnie. Wygrywają z Arsenalem i z Chelsea, będąc w obu spotkaniach dużo lepszym zespołem. Manchester czeka niezwykle ciężka przeprawa sobotę. Mamy o tyle lepiej, że gramy u siebie, podczas gdy dwie wcześniej wspomniane ekipy podejmowane były na White Hart Line.
Dzisiaj Tottenham prezentował się niemal idealnie. Wygrać mógł nawet zdecydowanie okazalej z liderem Premiership. Zasługują na 4 miejsce i mam nadzieję, że jest zdobędą(i mam nadzieję, że nie będzie im do tego potrzebny punkt z Old Trafford, tym bardziej trzy). Dzisiaj mi naprawdę bardzo zaimponowali.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2010, 0:24

Cris7 pisze:Wygrywają z Arsenalem i z Chelsea, będąc w obu spotkaniach dużo lepszym zespołem.
Nie powiedziałbym, ze byli dużo lepsi od Arsenalu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”