FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1091

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 kwie 2010, 21:33

a ktoś tu mówił o brutalnej grze Gago :D a tak samo jak Gago gra wasz prawy obrońca :) i to drugi mecz z trzech bo z Realem też mógł nie dokończyć spotkania ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 kwie 2010, 21:52

Coz, obawialem sie tego meczu bardziej niz meczu z Interem.

Bardzo slaby mecz w naszym wykonaniu. Praktycznie nikt nie zagral dobrze i do tego Guadriola tez sie nie popisal. Inna sprawa, ze mamy zbyt waska kadre i dlatego Maxwell wystawiany jest na lewym skrzedle, gdzie gra slabo i praktycznie zero z niego pozytku z przodu.

Jest zle, nic sie nie klei, a Pep wprowadza... Henry`ego :lol: To najlepiej obrazuje nasza sytuacje kadrowa.

Tak jak Atletico z olbrzymia regularnoscia daje dupy z Realem, tak Espanyol zawsze sprawia nam wielkie klopoty.

Mallenco dzisiaj slabiutko, a szkoda bo to najlepszy sedzia w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 kwie 2010, 21:57

No i kupa :(

Pierwsza połowa fatalna, w drugiej niby zaczęlo coś funkcjonować i akurat wtedy drugie żółtko musiał Dani dostać :x
Nie jest pewneim czy słusznie, przydała by się powtórka. Espanyol w drugiej połowie nie zagrażał, ale Barca swój atak poierał a na rzadkich zrywach Leo.

Powtórze: szkoda czerwa dla Alvesa, bo 11 może coś by Barca wcisnęla.
Ale tak czy tak bardzo słaby mecz Barcy. Gracze Espanyolu przypominali te króliki z rekamy Duracela :roll: , a i kopali jak zwykle
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 21:58 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2010, 21:57

Jak Real jutro nie wykorzysta tego zaangażowania graczy Espanyolu i ich kibiców, to nie wiem co zrobię w wyniku nerwów, więc Vamos!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 kwie 2010, 22:15

Etus2 pisze:a ktoś tu mówił o brutalnej grze Gago :D a tak samo jak Gago gra wasz prawy obrońca :) i to drugi mecz z trzech bo z Realem też mógł nie dokończyć spotkania ;)
no akurat dzisiaj za ostro to nie faulował a druga dostał bardziej za faul taktyczny i wytrącenie rywala, bo jeśli tam był jakiś brutalny faul to przerzuć się na WNBA.
Szkoda straconych punktów, ale jak się nie stwarza sytuacji to nie strzela się bramek, za dużo zawodników zagrała poniżej swojej ostatnio prezentowanej formy. Ważne, że obyło się bez urazów, mam nadzieje, że odbije sobie to Barca na Interze.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 17 kwie 2010, 22:28

[k****] mać, była przewaga i nie ma. Najgorszy mecz FCB ostatnimi czasy, Messi coś tam próbował, ale on sam do [ch**] pana nic nie zrobi. Xavi ostatnio genialnie dzisiaj klapa, po wejściu Henryka to graliśmy 9 vs 12. Szkoda, szkoda, szkoda! Valencio naprzód!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 kwie 2010, 22:32

Na Velencie nie ma co liczyc. Musimy sami wywalczyc sobie tytul, bo pomocy innych raczej nie ma sie co spodziewac.

Ktos juz dzisiaj dobrze napisal - Henry`ego niech jak najszybciej wsadza na statek do Ameryki :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 kwie 2010, 22:42

Jarzinho oczywiście jednak jak dobrze wiesz Gago też nie jest jakoś szczególnie brutalny , a w GD obaj grali na podobnym poziomie brutalności mimo że Alves miał o wiele łatwiejsze spotkanie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 kwie 2010, 22:51

Akurat Alves dzisiaj brutalnie nie zaatakował ani razu. Kilka fauli to zupełnie wyimaginowane sytuacje. Bardzo nie podobała mi się praca sędziego, podobnie jak gra Barcy. To ekstradefensywne ustawienie wcale mnie nie przekonuje. Maxwell grał raczej jak drugi lewy obrońca, Pedro zbiegał ciągle do skrzydła, Messi cofał się po piłkę od środka i w rezultacie przeważnie nikogo nie było z przodu. Jak dla mnie bez sensu. Teraz już nie można sobie pozwolić na stratę żadnego punktu, będzie cholernie ciężko.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 17 kwie 2010, 23:28

Sam skład był troche dziwny, dodatkowo 5obrońców 2def pomocników rozumiem gdyby w tym meczu chodziło o bronienie się. A z takim nastawieniem zazwyczaj wychodzą nasi rywale. Za mało ofensywnie usposobionych piłkarzy, zmiany też wiele nie dały. Wpuszczenia dwóch piłkarzy bez formy wstyd :oops: Pep utrudnił sobie sprawę ławką rez. bo z osób które na niej miał w moim przekonaniu tylko Bojan mógł rozkręcić grę, wprowadzić troche ruchu. Nie można oczekiwać tego od Zlatana po kontuzji.

Z czerwem Alvesa jedynie tyle dobrze że kolejny przeciwnik zbyt wymagający nie jest i nie będzie on tak potrzebny. Odpocznie sobie po meczu z Interem i na dwumecz będzie najświeższym graczem :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2010, 0:16

Żenada i tyle. Zagraliśmy beznadziejny mecz i na prawdę klepie mnie to, że Espanyol pokazał się z bardzo dobrej strony. Mogliśmy się spodziewać twardego oporu, ale nie przeciwstawiliśmy niczego. Nie jestem trzeźwy, ale jutro raczej nie będę widział tego meczu inaczej. Pokpiliśmy sprawę i mam nadzieję, że piłkarze są świadomi swojej porażki bo tak należy nazwać ten występ. Guardiola też nie jest bez winy i mam nadzieję, że wszyscy zdają sobie sprawę z powagi sytuacji. Nie po to się wyrabia przewagę, aby tracić ją takim występem :/ Daleki jestem od dramatyzowania bo ten żenujący występ nijak się ma do naszych możliwości, ale to smutne, że w taki sposób marnujemy przewagę na którą ciężko pracujemy cały sezon.

Jutro mam zamiar przyjrzeć się niektórym sytuacjom raz jeszcze i wtedy dopiero ocenię arbitra. Na 'gorąco' można założyć, że gdyby to Albiol wyłapał dzisiaj czerwo to w następnej kolejce by zagrał, ale pewnie rzeczywistość okaże się zgoła odmienna.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 18 kwie 2010, 1:33

Nie widziałem meczu, za co Alves dostał czerwień? Czyżby w końcu sędziowie poważnie potraktowali jego talent aktorski (pytam serio bez napinki).? Szczerze mówiąc nie spodziewałem się straty punktów przez Barcelonę, co się stało, zabrakło motywacji?
Dzisiaj zapewne Real odrobi 3pkt (pierwsza linia defensywy blanquinegros jak zwykle ostatnio kontuzjowana, muszą grać zmiennicy), końcówka ligi może być niezmiernie ciekawa, tym bardziej że Barcelonę czekają jeszcze wyjazdy do Villareal i Sevilli a Realowi z cięższych spotkań pozostał tylko wyjazd na Mallorcę (dzisiejszego meczu nie liczę z wiadomych przyczyn).

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 18 kwie 2010, 1:52

Inferno pisze:Nie widziałem meczu, za co Alves dostał czerwień?
Faul taktyczny na połowie boiska. Alves dał się ograć po czym próbował odebrać piłkę. Chyba nie ma sensu doszukiwać się tu aktorstwa czy brutalności z jego strony.

Najbardziej frustrująca w tym meczu była próba nabicia ręki rywala przez Messiego w drugiej połowie :| Wpadł po krótkim rajdzie w róg pola karnego i nie miał do kogo podać, nikt nie wychodził do podań. W środku pola "czaił" się jedynie za tysiącem obrońców Henry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 kwie 2010, 8:50

Etus2 pisze:Jarzinho oczywiście jednak jak dobrze wiesz Gago też nie jest jakoś szczególnie brutalny , a w GD obaj grali na podobnym poziomie brutalności mimo że Alves miał o wiele łatwiejsze spotkanie.
A co miały GD do wczorajszej kartek dla Alvesa. Tym bardziej, że w Gran Derbi Dani miał dwa faule, które mogły czy powinny się zakończyć kartką.
Wczoraj sędzia nie był konsekwentny po kilku minutach Espanyol mógł być dotkliwie wykartkowany, a z tego co pamiętam kartkę dostał tylko Osvaldo, w drugiej połowie także powinien wywalić Buene.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 18 kwie 2010, 9:05

W pierwszej połowie kartkę dostał jeszcze Garcia.
Ktoś ma jakieś namiary do klasyfikacji fair-play Primera Division? Coś mi się wydaje, że Barca straciła tam fotel lidera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”