AS Roma (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 kwie 2010, 20:39

To byly prawdziwe Rzymskie Derby. Teraz bedzie z gorki :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 kwie 2010, 20:40

cloner pisze:Mirko Vucinić znowu rozjebał system. Świetny napastnik, ten strzał z rzutu wolnego poezja
Brawa ze zauważył i wykorzystał, ale gol idzie na konto bodjaze Brocchiego, który uciekł z muru i bez jego "roboty" gola by nie bylo. Bramkarz totalnie zaskoczony.

Lazio przeważało, ale we frajerski sposob przegrało (niewykorzystany karny). Ze stanu 0-2 Roma dzisiejszego dnia nic by nie wyciagneła. Ale karny to nie bramka, Floccari strzelił po prostu zle. Dla mnie szkoda z dwóch powodów. Raz ze nie zabrali punktów Romie, dwa musza ich koniecznie szukac w kolejnym meczu z Interem. Tyle, ze Roma z taka gra nie moze byc spokojna kolejnych punktów. Niestety maja tez kupe farta i takie mecze wyciagaja na swoja strone. Pozyjemy zobaczymy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 kwie 2010, 20:40

Fantastycznie zachował się Totti, gdy schodzący z boiska Vucinic (?) od razu skierował się na ławkę pokazywał mu, gdzie ma pójść i komu za wsparcie w trakcie meczu i doping podziękować. Oby jak najwięcej takich piłkarzy.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 kwie 2010, 20:49

Roma ostanie 3 "wyjazdy" na Derby przegrala sromotnie, My nigdy dobrze nie gramy w takie Derby takze na gre sie nie patrz :)

Teraz wszytsko w naszych rekach, pozostale mecze jak najbardzej do wygrania, pozyjemy zobaczymy ;)

Takiej szansy na Scudetto nie bylo od 10 lat
Fantastycznie zachował się Totti, gdy schodzący z boiska Vucinic (?) od razu skierował się na ławkę pokazywał mu, gdzie ma pójść i komu za wsparcie w trakcie meczu i doping podziękować. Oby jak najwięcej takich piłkarzy.
i ladnie lazio pozegnal po meczu kciukami w dol :lol:

Ranieri, brak mi slow... posadzic w przerwie De Rossiego i Tottiego, dwoch wychowankow, to tak jakby strzelic im w twarz, ale dobrze, bo ilez mozna przegrywac Derby.

Cladio moze Siwy ale jajca ma jeszcze spore :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 kwie 2010, 20:53

Brawa dla Romy ale szczęścia dziś im pomogło, gdyby Lazio wykorzystało karnego to 3pkt Roma by nie wywiozła. Lazio może sobie samo pluć w twarz, dalej są blisko spadku i muszą uważać. To dobrze, z Interem będą gryźli trawę chyba że chcą trochę punktów w Serie B ugrać jak klub z Turynu niegdyś :P

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 kwie 2010, 21:00

Wilmore pisze:Fantastycznie zachował się Totti, gdy schodzący z boiska Vucinic (?) od razu skierował się na ławkę pokazywał mu, gdzie ma pójść i komu za wsparcie w trakcie meczu i doping podziękować. Oby jak najwięcej takich piłkarzy.
Wilmore pisze:i ladnie lazio pozegnal po meczu kciukami w dol
Zgodzę się.O tym właśnie wcześniej pisałem.Piłkarze Romy są zajebiście związani z kibicami, nigdzie tego aż tak nie wiedziałem.Zachowanie Tottiego w oby dwóch sytuacjach eleganckie.

De Rossi i Totti zeszli w przerwie i się ani nie obrazili ani nic, cały czas z zespołem.Tam jest klimat na Mistrza.

Aaa i jeszcze rezerwowy bramkarz - wbił kibic na boisko, a ten steward chciał go wyprowadzić, a ten bramkarz go odsuwał i ''chronił'' kibica.Super sprawa.

Roma po 18. meczach 5. miejsce, 12 czy 13 pkt straty do Interu.Dziś liderują.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 18 kwie 2010, 21:06

Roma już tego nie odda. Wielki szacunek dla niej za walkę i niesamowity pościg.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 kwie 2010, 21:17

Ja z kolei jestem pewien, ze Roma straci punkty. Nie jestem pewien tylko czy Inter wygra wszystko do konca.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6775

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 kwie 2010, 22:58

Wielka Roma! W przekroju całego meczu Lazio było lepsze, kapitalnie Rocchi, naprawdę nie można się do nich przyczepić. Tyle że przegrali. Roma zagrała tak jak gra cały czas - średnio, ale skutecznie. Karny na 2-0 - nie wiem co koles chciał zrobić, ale na pewno mądre to nie było :lol:

Z całego serca chcę, by Roma to mistrzostwo zdobyła, bo na nie najnormalniej w świecie zasługuje, Inter może i jest lepszy, ale im się nie chce, Milan broni się rekami i nogami przed Scudetto natomiast Roma, oni są niesamowici. Jako drużyna są kapitalnie przygotowani mentalnie, przypominają Juventus za Capello gdzie wiedziałeś, że wielkiego meczu nie zobaczysz ale i tak wygrają.

Zastanawia mnie jak wielkie pipy grają w Juve. Przecież za Ranieriego to my przegrywaliśmy mecze z ogórami, męczyliśmy się w nich. Wtedy obarczaliśmy za to Siwego, ale jak widać to nie on był problemem. Paradoks obecnego zarządu jest taki: Deschamps zwolniony - w tym roku najprawdopodobniej mistrz z Marsylią, Ranieri zwolniony - w tym roku najprawdopodobniej mistrz z Romą. Jak jeszcze Ferrara gdzieś pójdzie i osiągnie dobre wyniki to już całkiem ręce opadną. Nie wiem jak to ogarnąć, ciężko zwalać całą winę na zarząd, są kontuzje ale przecież z kontuzjami Ranieri wygrał na SB z Realem.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 kwie 2010, 10:57

Chyba za dwie kolejki bedziemy znali mistrza. O meczach Interu nie warto wspominac bo musimy wygrac wszystkie. Doria gra marnie na wyjazdach, ale beda niesamowicie zmotywowani, LM na wyciagniecie reki. Z reszta druzyn jest poroblem bo o nic nie graja. Parma juz w ostatniej kolejce polegla z Genua (chociaz bramka na 3-2- podobno po spalonym), jednak mamy tam kilku ludzi na wypozyczeniu wiec moze sie zmobilizuja. Cagliari gra podobna kupe na wyjazdach jak Doria wiec raczej nie ma co liczyc. Ostatnia kolejka Chievo - u siebie graja calkiem calkiem. Roma wczoraj zagrala dosyc slabo, moze juz na kolejne mecze nie starczy im sil a jeszcze graja w CI :P

Za pogon tak czy siak naleza sie Romie brawa.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 kwie 2010, 11:29

W nawiazaniu do zachwytów Boromira i innych. Mnie osobiscie Roma niczym wielkim wczoraj nie zainponowała. Ja w ogole mam takie szczescie, ze jak ogladam Rome to w zasadzie niczym nie imponuje, taki niemiecko-włoski futbol. Bez urazy, nawiazuje do skuteczności waszej gry. Z Juventusem mecz taki sobie, ale zawazyła jedna kontra gdzie wyleciał z boiska Buffon, z Interem tez mieli kupe szczescia, bo pierwszego gola sprezentował im Julio, a trzy razy ratowały ich słupki i poprzeczki, Fiorentina gnoiła Rome przez 65 minut, ale jak to bywa w meczach Violi to oni stracili bramke i sie nie podniesli. Nie umniejszam waszych wyników, ale tak to widze. Fakt Pizzaro (byłby dalej Interista gdyby nie przestraszył sie rywalizacji ze swietnym wowczas Veronem :cry: ), Vucinic, De Rossi (zawsze w równej formie), Riise, Julio Sergio sa chyba w zyciowej formie, obrona nie popełnia zbyt wielu błedów. Do tego zawsze jest Totti, potrafiacy czyms błysnać Perrotta, Toni, Menez czy Taddei (wczoraj wypracował karnego) i Roma zdobywa mnóstwo punktów dzieki takim błyskom. Ranieri na pewno niesamowicie poukładal ten team, wzmocnił mentalnie i nie da sie ukryc, ze jego rola jest wielka. Mistrzostwo na wyciagniecie reki, ale poza olbrzymia mobilizacja pojawi sie równiez olbrzymia presja. Z taka gra jak wczoraj komplet punktów w najblizszych 4 meczach nie jest wcale taki pewny. W tym upatruje szanse.

Oczywiscie Interowi nikt nie bronił zdobywac punktów, gdy tracili je na potege. Jeszcze jedna sprawa, waznym punktem defensywy Romy jest nie do końca chciany w Interze, caly czas nasz zawodnik, Nicolas Burdisso. Kto wie ile mniej punktów miała by Roma gdyby Burdisso siedział u nas na trybunach :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 kwie 2010, 11:33

Kto wie ile mniej punktów miała by Roma gdyby Burdisso siedział u nas na trybunach
Ja wiem! Ja wiem! Ja wiem!
Wystarczająco mniej :wink:
wasz błąd :>

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 kwie 2010, 12:54

Glupie gadanie Babel o jakiś błyskach czy życiowej formie poszczególnych zawodników. Roma gra bardzo regularnie, nie każdy mecz mają piękny ale dopisuje im szczęście a to w drodze po mistrzostwo jest bardzo ważne. Jeżeli Roma zdobędzie tytuł w co wierze to będzie to tylko i wyłącznie ich zasługa wypracowana na boisku przez cały sezon, grają najrówniej poza nieudanym początkiem. Kto wie, gdyby nie to to może już teraz cieszyliby się mistrzostwem. Wracając do tych błysków, mając takich piłkarzy trzeba na to właśnie liczyć. Podobnie jak u nas jak i u was z tym że w naszych szeregach te błyski wychodzą już coraz rzadziej i trzeba się skupić na obronie 3 miejsca bo patrząc na kadrę, zawieszenia Rossoneri mogą się bać o kolejne punkty.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1383
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 kwie 2010, 12:58

W nawiazaniu do zachwytów Boromira i innych. Mnie osobiscie Roma niczym wielkim wczoraj nie zainponowała. Ja w ogole mam takie szczescie, ze jak ogladam Rome to w zasadzie niczym nie imponuje, taki niemiecko-włoski futbol. Bez urazy, nawiazuje do skuteczności waszej gry.
I pisze to kibic Interu trenowanego przez tak znanego zwolennika Joga Bonito jak Jose :rotfl:
Inter - jeśli straci mistrzostwo - sam jest sobie winien.Posiada najmocniejszą i najrówniejsza kadrę we Włoszech praktycznie bez słabszych punktów (chociaż w tym sezonie np.Cesar,Maicon i Eto'o grają poniżej swoich możliwości),ostatni element układanki (ofensywny pomocnik zdolny do niekonwencjonalnych zagrań) doszedł w tym sezonie - Sneijder.Jeśli ktoś może powstrzymać Barcelonę w tym sezonie - to właśnie siermiężni chłopcy Mourinho - słabszy dzień Messiego + mobilizacja jak na Chelsea i może taki Babel będzie miał co opowiadać wnukom (ewentualny tryumf w LM w finale prawdopodobnie z Bayernem).Ależ wtedy będzie napinka na głównej :twisted:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 kwie 2010, 13:41

Spodziewałem sie takiej reakcji. Nie da sie skutecznie zaprzeczyc czyims opiniom bez nawiazania do jego sympatii klubowej :roll: . Bo przeciez skoro ktos cos zauwaza w innej druzynie, to o swojej musi myslec jako o absolucie, do którego wszyscy inni winni dażyć. Ja własnie tak odbieram gre Romy, kontrastujac ja do tej ostatniej Romy Spallettiego, która walczyła za nami dwa lata temu o scudetto, a nie porównujac ja do obecnego Interu. Roma kojarzyla mi sie własnie z takim radosnym futbolem, który owszem był zorganizowany, ale z przodu miał wiele swobody i polotu. Teraz rygor w grze defensywnej jest wiekszy, a polotu starcza na slabe Udinese. Nie umniejszam sytuacji w jakiej sie znalezli pomimo katastrofalnego poczatku. Nigdzie nie sugerowałem, ze Inter powinien byc wyzej w tabeli a Roma niżej, czy ze Inter prezentuje sie lepiej.

Odnosnie Interu to mimo wszystko nie tylko Maicon, Eto'o, Cesar czy Maicon w przekroju calego sezonu obnizyli loty. Dodałbym Cambiasso, Samuela, Motty którzy w kilku momentach sezonu byli bardzo nierówni. Nie mowiac juz o zachowaniach Mario, formie Muntariego i jeszcze kilku zdarzeniach.
może taki Babel będzie miał co opowiadać wnukom
Oby. Tyle, ze Babel jest klasycznym przykladem lewicowo liberalnej relatywistycznej cywilizacji smierci i nie zamierza miec potomstwa. Z finału LM, bede sie cieszył tak jakby to bylo moje dziecko. Jesli natomiast ja wygramy beda miał tyle radochy ile wielodzietne rodziny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”