Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 440

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 kwie 2010, 17:04

Hamsik dobrze czuje się w Napoli ale kto wie czy perspektywa gry w pucharach by go nie skusiła.
Napoli najprawdopodobniej będzie grało w pucharach. Marek nie dawno podpisał nowy kontrakt i według mnie popełnił wielki błąd. Jeżeli chcę się nadal rozwijać to powinien opuścić Neapol a na to się nie zanosi. Bardzo dobry zawodnik, który nie chce lub może boi się zrobić krok w przód w swojej karierze. A szkoda bo chciałbym go zobaczyć w lepszym klubie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2010, 17:08

mete pisze:Napoli najprawdopodobniej będzie grało w pucharach. Marek nie dawno podpisał nowy kontrakt i według mnie popełnił wielki błąd. Jeżeli chcę się nadal rozwijać to powinien opuścić Neapol a na to się nie zanosi. Bardzo dobry zawodnik, który nie chce lub może boi się zrobić krok w przód w swojej karierze. A szkoda bo chciałbym go zobaczyć w lepszym klubie.
Nie sprecyzowałem się. Pisząc o pucharach miałem na myśli LM 8)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2010, 17:13

wszystko zalezy od Poolu z Chelsea :mrgreen: , juz moge gratulowac Kajo mistrza, bo od nich zalezy czy przestana byc naj angielska druzyna :rotfl: , los jest okrutny.

mimo wszystko trzeba jeszcze wierzyc, 2 mecze na OT i wyjazd do sunderlandu...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 kwie 2010, 17:22

O transferach będzie jeszcze czas pisać po sezonie, ale teraz tak w kilku słowach się odniosę do waszych propozycji.

Jak dla mnie Milner oczywiście może być, bo facet jest uniwersalny, co się ceni w przypadku wielu urazów w pomocy, daje sporo i w ofensywie i w destrukcji i przede wszystkim ma za sobą bardzo dobry sezon. Do tego jest jeszcze dosyć młody(rocznik 86), a już doświadczony w Premiership. Mam też nadzieje, że Capello zabierze go na Mundial. Obawiam się tylko ceny, bo Villa pewnie chciałaby z niego wyciągnąć sporo, pewnie w granicach podobnej kwoty jaką płaciliśmy Spurs za Carricka, może i więcej. Jest jeszcze jedno przeciw - to wychowanek Leeds :wink:

Hamsik i Gourcuff to bez wątpienia dobrzy pomocnicy, ale nie mają doświadczenia w Premier League. Zawsze jest niewiadoma jak wprowadziliby do nowej ligi. Zresztą nie słychać, aby Fergie się nimi szczególnie mocno interesował, a Milnera chwalił już nawet publicznie, więc można się czegoś doszukiwać.

Tak naprawdę trzeba poczekać chyba do lata i przekonać się, czy Ferguson zauważa potrzebę wzmocnień z prawdziwego zdarzenia. Pewnie wpływ będzie na to miał też fakt, czy ostatecznie sięgniemy po mistrzostwo.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2010, 17:32

Jak kupimy Gourcouffa to będzie powtórka z Berbatova - "Fucking lazy bastard!". Ja zresztą też wolałbym zawodnika, który biega również do tyłu ;)

Nie podoba mi się nasza polityka transferowa i mówię to od miesięcy - wspominałem, że niebezpiecznie zbliżamy się do Arsenalu. Mam jednak dziwne przeczucie, że z tego Hernandeza będziemy mieli pożytek. Dlatego też nie wyobrażam sobie, żebyśmy kupili kolejnego napastnika. Życzyłbym jednak sobie, żebyśmy stawiali na jakość i kupowali ponownie wartościowych zawodników. A takich najbardziej brakuje nam w drugiej linii.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 kwie 2010, 14:43

Cholera, ten mecz trzeba wygrać, bo on jest do wygrania. Mamy przewagę, okazało się na szczęście, że faktem jest że Tottenham nie jest już tak mocny na wyjeździe jak był ostatnio na swoim stadionie. Stwarzamy nawet jakieś sytuacje(choćby ta Berbatova, gdy zablokował go King, czy Valencii, który niepotrzebnie uderzał, kiedy mógł podać do Bułgara), ale za mało i jesteśmy mało skuteczni. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie znowu czekać do doliczonego czasu gry, bo moje serce może tego znowu nie wytrzymać :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 kwie 2010, 18:18

Pokazaliśmy charakter. Kontuzje znowu dały się nam we znaki, a my pomimo tego potrafiliśmy wydrzeć piekielnie ważny komplet punktów. Oby tylko urazy Valencii i Evry nie były groźne, bo Rooney prawdopodobnie ma sezon z głowy. Za dużo tego.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 24 kwie 2010, 18:54

Ładny, szybki mecz na Old Trafford. Z Tottenhamu najlepszy chyba Modrić, umiejętnie trzymał się przy piłce i przyzwoicie rozgrywał. Wysoki pressing United sprawił jednak, że ciężko było skleić pozycyjny atak dzisiaj. Bale już nie tak przebojowy jak z CHelsea, wciąż dawał radę ale poza wywalczeniem paru rożnych nic nie wskórał.
Liczę teraz na Chelsea, muszą wygrać by podtrzymać emocje :P
W Manchesterze jest jakiś zwyczaj podawania starej ryby w przerwie spotkania ?
Po gwizdku rozpoczynającym drugą połowie Evra wyglądał jakby skorzystał z cateringu przed momentem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 kwie 2010, 22:11

Evra faktycznie nieciekawie wyglądał.

Obrazek

Pierwszy raz widzę na boisku coś takiego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2010, 23:01

Daaaamian pisze:Pierwszy raz widzę na boisku coś takiego.
a drugi raz, jak Naniego wzięło w końcówce ? :lol:
Kiedyś Becks też miał podobny przypadek, tylko nie pamiętam co to był za mecz, czy grał jeszcze w United.

MeToYou pisze:Ładny, szybki mecz na Old Trafford.
a na moje oko strasznie nudą wiało.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 kwie 2010, 23:08

fieldy pisze:a drugi raz, jak Naniego wzięło w końcówce ? :lol:
Końcówki meczu nie widziałem. :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 kwie 2010, 23:28

Kiedyś Becks też miał podobny przypadek, tylko nie pamiętam co to był za mecz, czy grał jeszcze w United.
To było w reprezentacji. Na Mundialu, bodaj w meczu przeciwko Ekwadorowi.
a na moje oko strasznie nudą wiało.
Na moje nie tak jak na Emirates (kimnąłem ok 50 min.), ale porywające spotkanie to z pewnością nie było. Szczególnie w pierwszej części.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 24 kwie 2010, 23:34

A tam wazne czy pkty . Swietny Nani , Scholes , ogolnie srodek pola dzis sie spisal na 5. Rafael rowniez najs , szkoda ze znowu popelnia glupi blad tym razem w ustawieniu .

Wchodzi Lennon , schodzi Evra ... Przypadek ? :lol:

Teraz trzeba wierzyc w Lpool ... Wogole jak to brzmi :haha:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 kwie 2010, 11:44

SexyBitch pisze: Wchodzi Lennon , schodzi Evra ... Przypadek ? :lol:
Jakoś trudno mi uwierzyć, że Fergie pomyślał, że Johny poradzi sobie lepiej niż zwykle Pat :wink: Gdyby Francuzowi nic nie było, to dograłby do końca.

Niezły mecz w naszym wykonaniu, wygrywamy zasłużenie z Kogutami. Kolejny bardzo dobry występ Naniego. Strzela niezwykle ważną bramkę i po faulu na nim sędzia dyktuje rzut karny. Ogólnie to cały zespół należy pochwalić za dzisiejszy pojedynek, kolejny raz pokazali charakter. Mamy problemy kadrowe, ale na dwa ostatnie mecze musimy jakoś jeszcze wykrzesać z siebie siły. No i liczyć na jakieś potknięcie Chelsea. Najważniejsze, że my wykonujemy swoją robotę w stu procentach.
Jedyna osoba, do której można się dzisiaj przyczepić to Rafael. Chłopak piłkarsko mi się bardzo podoba, ale mentalnie musi jeszcze dorosnąć. Z Bayernem głupia czerwona kartka, wczoraj ewidentny brak koncentracji. Stoi przy rzucie rożnym chyba tylko dlatego, bo mu się nie chce kryć. Po to zawodnik przy rożnym ma stać przy słupku, aby ewentualny strzał wybić. A Rafael zawalił nawet tak proste zadanie. Trudno mu się dziwić, że po golu Naniego czuł aż tak wielką ulgę.

P.S. Evra i Nani w piątek byli chyba na jednej imprezie :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”