Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 16

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 20 kwie 2010, 23:00

mistyk pisze:
Nie ma jednak co zwalac wine na sedziego, trzeba bylo zagrac lepiej.
Zgadzam się. Jedyne błędy sędziego to nie pokazanie żółtka Messiemu za bezczelna symulkę(Messi i FairPlay) plus odgwizdanie spalonego gdzie Milito wychodził sam na sam w pierwszych 15 minutach meczu.
Doszukiwanie sie skrzywdzenia Barcelony zakrawa na śmieszność.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 kwie 2010, 23:00

Sero pisze:nos, żebra ?
Wypadł/y mu zęby.Można było zauważyć na powtórce, że wylatuje mu ząb i raczej tak się skończyło bo przy takim uderzenie to ''popularne'' uszkodzenie.

Faul na Alvesie był.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 kwie 2010, 23:00

widział ktoś w co dostał ? nos, żebra ?

raczej twarz i możliwe że szczęka , nieźle sobie Messi wskoczył na jego twarz z łokciem i nawet żółtej nie dostał . śmiech na sali.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2010, 23:01 przez Etus2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 kwie 2010, 23:01

Loker pisze:
mistyk pisze:Trzecia bramka Milito ze spalonego, Alves dostal żółtko w sytuacji, kiedy byl faulowany przez Sneijdera.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

brak słów :boje się:
Jak ja lubie jak takie pokemony forumowe jak Loker maja zwykle cos madrego do powiedzenia.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 kwie 2010, 23:02

Maicon chyba w nos dostał
Messi chciał kumplowi zapewnić pierwszą jedenastkę rep Brazylii :lol:

btw Rep argentyny to chyba jakiś przekleństwo Messiego. On tam prezentuje się dużo gorzej niż w Barcy, a kumple z kadry pograć mu dziś nie dali :haha:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 kwie 2010, 23:03

chyba wam się Alves pomylił z bramkarzem gospodarzy w polu bramkarskim , rozumiem że nie wolno tykać nawet musnąć wręcz piłkarza w ŁOSOSIOWYM w polu karnym bo to odrazu '11' :beer:

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 20 kwie 2010, 23:04

Przy golu był spalony. Ogladalem Sky Sport i mowili, ze ofsajd byl ale w I polowie Diego sam na sam wychodzil o sedzia dal spalolengo chociaz go nie bylo.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 kwie 2010, 23:04

3:1 to świetna zaliczka przed rewanżem, zwłaszcza że to półfinał i Inter tego nie odda, nawet Barcelonie. Jedyna opcja aby Barcelona awansowała to Messi, innej możliwości nie widzę.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 20 kwie 2010, 23:07

tak odnosnie balotelliego, sprawia wrazenie jakby grał za kare, na siłe. widac, ze ma krew milanisty :wink: pewien jestem ze od was po sezonie odejdzie.

ps. messi i maicon zderzyli sie głowami, ciekawe czy to nic powaznego ?
ps2. respect dla interu, madrze taktycznie. cały jose .

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 kwie 2010, 23:07

Etus2 pisze:chyba wam się Alves pomylił z bramkarzem gospodarzy w polu bramkarskim , rozumiem że nie wolno tykać nawet musnąć wręcz piłkarza w ŁOSOSIOWYM w polu karnym bo to odrazu '11'
Z Tobą jest najlepsza dyskusja, nawet jakby komuś z Barcelony upierdolili nogę to byś powiedział, że symuluje.Dla mnie zahaczył Snejder Alvesa i karny powinien być.A czy gra w Barcelonie czy nie to faul był.

Ale co tak, musisz po Lyonie odreagować, widzę, że jeszcze nie przeszło.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2010, 23:07

Jeśli mowa o potencjalnym karnym, to kontakt był, ale ja bym za to karnego nie gwizdnął. Za mało to było na karnego, tym bardziej, że Alves tak się rzucił o ziemię...
Co do kontrowersji to trzeba jedynie zauważyć, że sędziowanie było słabe. Z jednej strony ten niewielki spalony Milito, i potencjalny karny, z drugiej odgwizdany spalony na Milito, żółta na eto'o po czystym odbiorze gdzie mogło być groźnie, czy kartka dla Messiego za łokieć. Sędzia nie dał rady, ale wynik odzwierciedla przebieg spotkania i zdecydowaną przewagę Interu

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 20 kwie 2010, 23:07

Zacznę może od gratulacji dla kibiców Interu, bo ich pupile zagrali naprawdę zajebisty futbol. Może nie tyle zajebisty, a taki, który doskonale zdetronizował słabiutką dziś FC Barcelonę. Mourinho postawił na ofensywne zestawienie i opłaciło się, a Barca spokojnie mogła dostać więcej.

Nie będę wyróżniał graczy z Mediolanu, bo każdy zagrał jak dla mnie rewelacyjnie, a w naszym zespole poziom to trzymało może trzech grajków, reszta to tragedia. Messi zanotował tyle strat ile niegdyś w 5-6 meczach. Alves to pobił chyba Oleguera i Czygryńskiego razem wziętych, a Ibra jak przystało na gwiazdę stał, stał, stał i raz też nawet...stał. Keita i Busquets to tak grali, że nie grali. Xavi dał kilka fajnych piłek i do niego nie mam jakiś ogromnych pretensji, podobnie jak do Pique, który zapierdalał i starał się ogromnie. Maxwell także fajna asysta i całkiem dobry występ w porównaniu z innymi kolegami. Valdes co musiał to wyłapał, przy bramkach no to raczej bez większych szans. Od Pedro wiele nie wymagam, gola ukłuł, coś tam pohasał - w normie. Puyol, hmmm, sam nie wiem co o nim powiedzieć, w każdym razie w rewanżu go nie będzie :wink:

Niestety, byliśmy słabsi i dostaliśmy zasłużone baty. Teraz ciężki terminarz i przydałoby się skupi na jednych rozgrywkach, odpuszczając trochę te drugie. Niemniej jednak Guardiola pewnie będzie chciał wygrać i LM i ligę hiszpańską i obyśmy nie polegli i tu i tu, bo taki scenariusz rysuje mi się przed oczami po ostatnich meczach Azulgrany. Teraz pojedynek z Xerez, dobrze byłoby go wygrać :boruta:

Co do spalonego? Był, nie było - nie wiem. Wiem, że Inter zasłużył na tego gola.

Co do faulu na Alvesu? Moim zdaniem jakiś kontakt był, ale musiałbym obejrzeć lepsze powtórki, w lepszej jakości np.

Co do poziomu sędziowania? A-klasa.

Co do komentatorów na N-ce? Po 10 minutach chciałem wyłączyć głos. Tak pierdolą bezsensu, że to poezja, a to, że kibicowali Interowi to już wiedziałem po początkowych czterech czy pięciu akcjach. Z takim komentarzem to mogą ligę podwórkową relacjonować, doceniam teraz Szpaqa. :rotfl4:

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 20 kwie 2010, 23:08

mistyk pisze:
Loker pisze:
mistyk pisze:Trzecia bramka Milito ze spalonego, Alves dostal żółtko w sytuacji, kiedy byl faulowany przez Sneijdera.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

brak słów :boje się:
Jak ja lubie jak takie pokemony forumowe jak Loker maja zwykle cos madrego do powiedzenia.

Zapewniasz mi kolejny raz solidną dawkę śmiechu. Dziekuje

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 kwie 2010, 23:14

Widzę że trzeba założyć oddzielny temat 'KONTROWERSJE"

Wałkowanie takich kwestii jak 'czy był karny', 'tu powinien być spalony' na kilka stronnic .... szczerze mówiąc od jakiegoś czasu zdominowało nasze forum.
Coraz mniej analiz, przypuszczeń, ciekawostek i konstruktywnych wypowiedzi. Tylko co chwila wypominanie błędów sędziego.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 20 kwie 2010, 23:15

Nie wiem jak ze spalonym Milito, ale mógł być, chociaż jak to już ktoś wcześniej napisał, z duchem gry powinien sędzia akcję puścić. Co do rzekomego faulu na Alvesie to jak dla mnie nic nie było. Sneijder pokazał to co w Madrycie zdarzało mu się wcale nie tak rzadko, czyli na chwilę mu odcięło mózg, ale bardzo szybko się zreflektował i odpuścił. Może jakiś delikatny kontakt był ale na pewno nie na karnego. Alves jest jak dla mnie numerem jeden na świecie w symulkach (nie w sensie że dobrym jest aktorem, bo jest [ch**], ale w sensie że nikogo tak często nie fauluje murawa jak niego). Inter pokazał, że jak się wyeliminuje z gry Hormonalnego to Barca jest zdecydowanie do ogrania.

BTW jak słyszę słyszę te piski podziwu nad reżyserem Sneijderem to się zastanawiam co by się stało jakbyście zamiast niego kupili Gutiego od nas. Wlosi by chyba oszaleli. EOT

PS. Ten Pedro mnie zadziwia :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”