Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 578

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 201

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 kwie 2010, 22:46

Jak my tego nie wykorzystamy to :won:

Zostalo Lazio, Chievo, Siena, druzyny odpowiednio 16, 11 i 19 w tabeli.
Piekny tydzien :jupi:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 kwie 2010, 20:27

Pamiętacie 5 maja 2002 ?? :D

To był bodajże ostatni słynny mecz Ronaldo w Interze. Potem był mundial i białe barwy 'Galacticos'

Awatar użytkownika
Padik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 191

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 26 kwie 2010, 21:44

kaczy pisze:Pamiętacie 5 maja 2002 ?? :D

To był bodajże ostatni słynny mecz Ronaldo w Interze. Potem był mundial i białe barwy 'Galacticos'
Jak ja się cieszę, że na bokach obrony Interu (wtedy zmorą była lewa strona, na prawej gral Javier) nie grają już takie wynalazki jak Vratislav Gresko. Pamiętam tamto popoludnie... piwo juz sie chlodzilo w lodowce... dwukrotnie prowadzilismy, ale boski blondwlosy Slowak dal popis swojego geniuszu (swoja droga - jak sie dalej potoczyla jego kariera?). Patrzac na skrot tamtego meczu, mozna zauwazyc roznice w budowaniu zespolu. Wtedy Moratti wydawal na potege, zmieniajac co roku kilkunastu graczy i przy okazji ze dwa razy trenera. Teraz widac, ze nie szasta juz tak kasa a inwestuje z glowa (promocja za Sneidera oraz inne promocje z Realu). To wreszcie przynioslo efekty. Teraz zamiast Gresko mamy bezzebnego Maicona :mrgreen:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 26 kwie 2010, 21:54

Gratuluje Scudetto i powodzenia w LM.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 kwie 2010, 23:52

Kolejny niezapomniany moment w moim życiu stał się faktem. Doczekałem się Mistrzostwa Świata Włochów, a teraz Inter przełamuje niemoc na arenie międzynarodowej awansując do finału Ligi Mistrzów. Coś wspaniałego. Oczywiście brakuje kropki nad i w postaci zwycięstwa z Bayernem, ale o to zacznę się martwić w okolicach weekendu, gdy już w pełni ochłonę. Mourinho :rydzyk: Defensywa Interu :brawo:
Rola Portugalczyka w sukcesie jest nieoceniona. Może nawiązać do Helenio Herrery, ma na to papiery. Atmosfera wokół dzisiejszego meczu i jawna wrogość wobec piłkarzy i trenera + niedogodności w trakcie samego spotkania sprawiają że ten awans smakuje jeszcze lepiej. Akcja ze spryskiwaczami może stać się kanonem frustracji i chamstwa, bo nikt mi nie powie że decydenci odpowiedzialni za ten incydent mieli na uwadze stan murawy. Gdyby to się stało w Turcji czy Grecji - OK. Ale w Hiszpanii, duma Katalonii jak widać trochę ich przerosła. Zachowania kibiców Blaugrany przed meczem to jakiś absurd, więc tym bardziej cieszę się że ich fanatyzm zapatrzenie we własny klub dostały psztyczka w nos. I żeby nie było, lubię (choć muszę pewne fakty zweryfikować) Barcelonę, lecz pokazali się ze złej strony. Aktorstwo Busquetsa, nurkowanie Messiego... Tak chcieli wywalczyć awans? No to nie wyszło.
Na koniec rarytas. :) Czy nieuznany gol Bojana w doliczonym czasie gry nie jest małym daja vu sprzed sezonu na tym samym etapie rozgrywek, tyle że z innym zakończeniem? :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 kwie 2010, 23:56

Troche fartem bo ten 2 gol byl chyba prawidlowy no ale dla Seria A dobrze sie stalo, teraz musicie wygrac bo to bedzie porazka zeby Bundesliga wyprzedzila Seria A w rankingu...

Gratulacje i powodzenia.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 kwie 2010, 9:28

Salas11 pisze:Czy nieuznany gol Bojana w doliczonym czasie gry nie jest małym daja vu sprzed sezonu na tym samym etapie rozgrywek, tyle że z innym zakończeniem? :wink:
W sumie można by to tak zinterpretować, ale ja w tym nieuznaniu gola widzę przede wszystkim echo wyrzucenia Motty. Sędzia chciał zrekompensować jedną swoją decyzję na wyrost inną.

PS. Jedno mnie drażni: Motta złapał Busquetsa za kark po czerwonej czy ona była następstwem tego wydarzenia?

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 29 kwie 2010, 9:32

Przyjął piłkę na rękę. Czyli ułatwił sobie jej opanowanie. Mit bożka Messiego upadł. Wymuszanie karnych. chamskie zachowanie na boisku, brak zasad fair-play. Ale to zmartwienie 'dumy katalonii'. Na dzień dzisiejszy Finał LM, Coppa Italia, i lider Serie A. Gdyby nie ten sierpień to w jednym sezonie moglibyśmy wygrać wszystkie możliwe trofea :!: ( w tych rozgrywkach, w których bierzemy udział). Oczywiście jeszcze nie wygraliśmy nic. Szansa jest ogromna. 38 lat kibice INTERU czekali na finał LM. Jako, że mam lat 20 jest to dla mnie tym większy powód do dumy :P Już myślałem, że nie dożyję takiej chwili. Wszyscy pamiętają Villareale i inne wynalazki :P Dziś jednak nie czas na rozpamiętywanie. W końcu też nie będzie marudzenia o tym, że INTER potrafi grać na swoim podwórku. Awansował do finału mając za sobą najtrudniejszą przeprawę.

Motta dostał za uderzenie od razu czerwoną kartkę. Realizatorzy się pomylili.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 29 kwie 2010, 9:56

10 pisze:
PS. Jedno mnie drażni: Motta złapał Busquetsa za kark po czerwonej czy ona była następstwem tego wydarzenia?
Po czerwonej, a ty byś się nie drażnił gdyby jakiś pacan oszukał na twoją niekorzyść?

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 29 kwie 2010, 10:12

Mnie cieszy fakt, że w finale poza Mottą mogą zagrać wszyscy podstawowi piłkarze. Nikt się nie wykartkował, a trochę zagrożonych pauzą było.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 29 kwie 2010, 14:03

a to co się stało po apelu Jose :)

Edyta. Mario na lotnisku przywitała salwa gwizdów i wyzwisk. Jego reakcja

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 29 kwie 2010, 15:44

Szkoda trochę Mario. Wiadomo, nie dziwie się kibicom, bo jednak chłopak zaszedł im za skórę. Jednak w takim dniu jak ten powinni zapomnieć o urazach, odłożyć je nabok. Wygrała cała drużyna, której on też jest częścią. Bardzo podobało mi się jego zachowanie po meczu. Pierwzy raz zobaczyłem Mario jak się cieszy, skacze, uściskuje się z Eto i z Maiconem. Może potrzebował czegoś takiego aby stać się lepszym zawodnikiem? Wielkiego sukcesu, który sprawi że wreszcie się zmieni na dobre? Oby. Jak nie spodobało mi się to, jak potraktował koszulkę swojego klubu, tak teraz poprostu w świecie jest mi go żal. Ciekawe co się stanie w przyszłości. W każdym razie jakby to nie była decyzja, oby wyszło to na dobre i dla Interu i dla niego, bo ma on papiery na bycie klasowym zawodnikiem.

Co do meczu, nerwówka do samego końca. Czerwona kartka dla Motty? Różnie to można interpretować, jeden sędzia da żółtą, drugi czerwoną, a ten trzeci odgwizda tylko faul. W każdym razie ta kartka ustawiła mecz. Inter już całkowiecie zamurował bramkę. Pod koniec meczu graliśmy już 6 obrońcami i 3 def. pomocnikami :) Wielkie brawa dla nich. Wiele osób pisze że rola trenera, czyli Mou nie miała. tu żadnego znaczenia. Większej głupoty nie słyszałem już dawno. Mou tchnął w zespół mentalność zwycięzców czego nie udało się od wielu lat nikomu. Udowodnił, że jest świetnym taktykiem, co pokazał w tym meczu, choćby przez ustawienie zespołu i przydzielenie każdemu zawodnikowi zadań obronnych. Nigdy nie widziałem Eto i Milito na bokach obrony, co też pokazuje jak wielkie było zaangażownie każdego zawodnika w ten mecz. Messi i Ibra jak zwykle nie istnieli. Zostali nakryci kapeluszem przez świetną obrone, która wyprzedzała ich o krok z każdym ich zagraniem.

PS. Ibra odszedł do Barcy, aby wygrać LM. Inter sprzedał Ibre, aby wygrać LM. :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 201

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 01 maja 2010, 13:43

Warto przypomniec rozklad jazdy Interu do konca sezonu:

Sun, May 2 2010 20:45
Lazio - Inter

Wed, May 5 2010 20:45
Inter - Roma (final Coppa Italia)

Sun, May 9 2010 15:00
Inter - Chievo

Sun, May 16 2010 15:00
Siena - Inter

Sat, May 22 2010 20:45
Bayern Munich - Inter (final LM)

Jak widac czeka nas 5 meczow. Ciekawe jak podejdziemy do finalu CI, czy zagramy tam podstawowym skladem? Gra w Rzymie dodatkowo utrudnia zadanie, imo mecz powinien sie odbyc na neutralnym stadionie. Co do scudetto to ta kolejka jest bardzo wazna. Jezeli stracimy prowadzenie to juz go nam Roma nie odda, jezeli jednak wygramy a Roma straci punkty z Parma to mamy szanse juz za tydzien swietowac tytul. Tym samym mielibysmy wiecej odpoczynku przed finalem w Madrycie.

Tymczasem Mourinho bajeruje Kolarova co moze nie jest dla nas tak wazne samo w sobie, ale oznacza, ze Jose raczej zostanie tak czy siak w Mediolanie :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 maja 2010, 18:16

Chłopaki pytanie jest.

Oglądam sobie Parma - Roma i tam super śmiga Biabiany.Słyszałem, że jest on od Was, ale też doszły mnie głosy, że uczestniczył w transakcji Marigi tak więc będzie do Was wracał po sezonie czy to nie jest już Wasz zawodnik ?

Oglądałem kilka razy Parmę i co chłopak robi wiatr na skrzydle to aż miło patrzeć.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 maja 2010, 19:47

Zdaje się że Biabany był na Ennio Tardini na wypożyczeniu, ale po transferze Marigi Parma dostała połowę karty zawodnika (jeśli się mylę poprawcie mnie) tak więc wykupienie jest jak najbardziej możliwe. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”