Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 21

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 kwie 2010, 19:43

Mentor pisze:Tyle tylko, że obecność czy też absencja Sneijdera nijak nie wpłynie na ustawienie ani skład Barcelony. Jeżeli nie zagra to lepiej dla nas, ale przygotowywać musimy się tak samo tak więc zasłona dymna zbędna.

Oczywiście jestem przekonany, że Holender zagra.
Zgadzam się. Nie jestem psychologiem i nie wiem jak zawodnicy Barcelony mogą zareagować na perspektywę zmierzenia się z Intrem bez reżysera gry, ale wynik z pierwszego spotkania i perspektywa stoczenia ciężkiego boju wymusza na Barcelonie zagrania na maksimum i wątpię by ustawiali się pod Inter skoro to oni zawsze dominują mecz i starają się narzucić swój styl gry. Zatem w tym przypadku zgadzam się, że jeśli absencja Sneijdera jest tylko zasłoną dymną to w tym przypadku niekonieczną.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 kwie 2010, 19:46

Mou pokazałby geniusz, gdyby Sneijder nie zagrał. Wtedy dopiero by zaskoczył Barcelonę ustawieniem, nie wiem, np 3-5-8. Wierzy ktoś w ogóle że Holender może nie zagrać?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2010, 23:13

Jeszcze dwa dni. Wierze w cuda tzn w wielki wp***dol :D

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 26 kwie 2010, 23:18

ktos zwtorcil uwage ze w tym sezonie w polfinale trenarami druzyn sa van gaal, guardiola i mou. jesli cofniemy sie 10 lat wstecz zobaczymy ich wszystkich 3 w barcelonie, podczas legendarnej remontady 5-1 z chelsea.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 27 kwie 2010, 9:24

Bienias pisze:

Jeszcze dwa dni. Wierze w cuda tzn w wielki wp***dol :D

Ale beznadziejny film. Widać jaki zamęt wprowadził INTER w szeregi Barcy ;] Bo przecież jak śmieli w ogóle wygrać z 'wielką, wspaniałą i cudowną' Barcą. Co do filmiku 2 nogi, 2 ręce, para oczu, 2 gole <haha> Magia liczby dwa ?? Jaka tu magia ;> Na tym filmiku zapomnieli chyba, że w INTERZE też grają ludzie i co więcej po 2 golach dla nas kibice Barcy będą tylko wcinać słonecznik i bacznie się przyglądać ;] Z drugiej strony INTER może i zagrać świetny mecz jak i dostać worek bramek :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 kwie 2010, 11:57

Filmik jak filmik. Ja w żadną magię cyfr nie wierzę więc mnie kompletnie nie porwał ani nawet podbudował, ale to drugie akurat potrzebne nie jest bo jestem umiarkowanym optymistą. Zdaję sobie sprawę ze skali trudności czekającego nas zadania, ale naprawdę wierzę w awans Barcelony.

Zestawienie Barcelony wydaje się być łatwe do przewidzenia choć Pep często zaskakuje. Mam nadzieję, że tym razem obejdzie się bez zbędnego kombinowania i chciałbym zobaczyć następujący skład:

Valdes - Maxwell, Milito, Pique, Alves - Busquets, Toure, Xavi - Pedro, Ibrahimovic, Messi

Zakładam, że Abidal nie będzie gotów a Keita mnie nie przekonuje i wolałbym zobaczyć Toure w jego miejsce. W obronie nie mamy wielu opcji bo Puyol pauzuje a Rafa gra kupę. W ataku to jest bez dwóch zdań nasze optymalne zestawienie i nie ma co tutaj cudować.

Skład Interu interesuje mnie znacznie mniej. Oczywiście lepiej dla nas byłoby gdyby Sneijder nie zagrał, ale chyba mało kto w to wierzy.

Bardziej ciekawi mnie to w jaki sposób zagra Inter. Sporo osób oczekuje głębokiego cofnięcia nazywanego niekiedy autobusem w bramce, ale ja raczej spodziewałbym się gry podobnej do tej z pierwszego spotkania. Wolałbym, aby Inter po prostu oddał nam inicjatywę i ograniczył się do obrony + kontrataków, ale Mou nie jest głupi i raczej spróbuje znowu pozbawić nas piłki.

Na Camp Nou gramy zdecydowanie lepiej a poza tym w pierwszym spotkaniu zagraliśmy naprawdę słabo (mam na myśli indywidualne oceny poszczególnych zawodników) tak więc widzę spore szanse na to, że jutro zagramy zdecydowanie lepiej, ale nie oznacza to oczywiście, że awansujemy. Trudno mi sobie wyobrazić, aby Inter zawalił ten mecz. To praktycznie niemożliwe a więc to Barcelona musi zagrać świetny mecz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 kwie 2010, 13:38

Mourinho przed półfinałowym dwumeczem z Barceloną miał spory handicap, mianowicie dwa mecze fazy grupowej z tą samą ekipą. 180 minut materiału do przeanalizowania z którego Jose najpewniej skwapliwie skorzystał aby spróbować obnarzyć jak najwięcej słabych stron ustawienia i gry Blaugrany. Na San Siro taktyczne założenia, jak choćby odcięcia od gry Xaviego i przede wszystkim Messiego zadziałały może nie świetnie, ale bardzo dobrze i dlatego to my lecimy do Barcelony z dwubramkową zaliczką.
Mam tylko nadzieję że Mourinho nie będzie chciał wywalczyć awansu najprostszą linią oporu, czyli "obroną Częstochowy", bo to się może skończyć nie tyle źle, co tragicznie.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 27 kwie 2010, 16:35

Mou nie jest byle jakim trenerem i na pewno nie wyjdziemy na boisko bronić korzystnego wyniku. Mecz będzie podobny jak z Chelsea na SB zarówno pod względem ustawienia, jak i taktyki zespołu. Ustawienie 4-3-3 w którym Inter czuje się dobrze, sprawia, że i z tyłu gra będzie polegała na całkowitej destrukcji zawodników typu Xavi i Messi. Natomiast w ataku mając do dyspozycji czwórke Etoo, Milito, Pandev i Sneijder jestem spokojny o to że coś strzelimy. Nie będzie łatwo, na CN nikt nigdy łatwo nie wygrał, a i Barca tanio skóry nie sprzeda. Grunt to nie pozwolić Barcy szybko strzelić bramki. Jeżeli wyłączeni zostaną z gry zawodnicy przednich formacji Barcy i Inter nie popełni żadnych głupich błędów, awans będzie w zasięgu ręki.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 kwie 2010, 19:58

Napoleoński plan z niepewnym występem Snejdera nie zrobił na nikm wrażenia, ale drugi ruch Mourinho to prawdziwy majstersztyk: otóż obok Jose na ławce rezerwowych ma siedzieć... Luis Figo. Kibice Barcy zgłupieją, bo nie będą wiedzieli komu najpierw zaśpiewać "Este portuges una puta es"*

*coś mogłem pomieszać z pisownią, ale wiaodmo o co chodzi :wink:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 kwie 2010, 20:13

kubaokocim pisze:Mou nie jest byle jakim trenerem i na pewno nie wyjdziemy na boisko bronić korzystnego wyniku.
No sorry, ale brechtam. Mourinho wystawi jutro autobus przegubowy w polu karnym, a Barcelona będzie się starała przez niego przebić. Im dłużej nie uda się nam strzelić bramki tym gorzej, wiadomo.

Kiedy Mourinho grał w Barcelonie otwarta piłkę? Nawet kiedy musiał odrabiać straty ze SB (w sezonie 05/06) nie zrobił tego mimo że musiał. A teraz nie musi, wystarczy się zamurować i kontrować a w tym jesteście mistrzami.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 kwie 2010, 20:21

No sorry, ale brechtam. Mourinho wystawi jutro autobus przegubowy w polu karnym, a Barcelona będzie się starała przez niego przebić. Im dłużej nie uda się nam strzelić bramki tym gorzej, wiadomo.
Pokaż mi drużynę która w 1/2 LM po zwycięstwie 3-1 u siebie nie zagra defensywnie czekając na kontry.A z takim nastawieniem wyjdą najpewniej gracze Interu..

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 kwie 2010, 20:30

Ja nie mówie, że to źle, bo każda drużyna zrobiłąby to samo. Stwierdziłem tylko, że nieprawdą jest, że Inter nie wyjdzie na boisko bronić korzystnego wyniku.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 28 kwie 2010, 0:03

pewnie zagra podobnie jak w pierwszym tylko ze glebiej cofniety. jak widac taktyka z prostopadlymi dlugimi podaniami za lionie obrony barcelony sie swietnie sprawdzala.
miejmy nadzieje, ze pep wykuma cos fajnego i ze zawodnicy beda w formie.
awans jest realny jak najbardziej

1,67 na inter 2,46 na barce. tak szeroki konsensus przewiduje szanse, czyli 60%-40%
mysle, ze to uczciwa wycena

jestem dziwnie spokojny, glownie pewnie dlatego, ze mam w pamieci 2-0 w madrycie i obraz tamtego meczu.

vamos

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 kwie 2010, 0:15

mam w pamieci 2-0 w madrycie i obraz tamtego meczu
co to ma do rzeczy?
mecz na wyjezdzie z rywalem ,ktory musial wygrac i gral do tego u siebie (real) do rywala,ktory zagra na wyjezdzie (inter) i do tego nie musi atakowac/wygrac ?

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 28 kwie 2010, 0:36

jordan20 pisze: co to ma do rzeczy?
mecz na wyjezdzie z rywalem ,ktory musial wygrac i gral do tego u siebie (real) do rywala,ktory zagra na wyjezdzie (inter) i do tego nie musi atakowac/wygrac ?
nie wiem, tak sobie tylko napisalem :haha:

do rzeczy ma to, ze te 2-0 bylo z pelna kontrola i z trudnym(?) rywalem na wyjezdzie, wiec odpowiednio zmotywowani, a co do tego nie mam watpliwosci, ta druzyna moze gory przenosic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”