Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 253

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 kwie 2010, 1:03

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 kwie 2010, 12:30

Przeanalizowałem terminarz Wisły i Lecha i nie zgodzę się z wieloma opiniami, że Lech będzie miał mistrza. Większe szanse ma Wisła. Obecnie Wisła ma 50 pkt, Lech 46. Rozegrane zostały 23 kolejki, pozostało 7.

Terminarz Wisły (obok moje przewidywalne wyniki)
Wisła - Śląsk 2:0
Wisła - Lech 1:1
Piast - Wisła 0:1
Wisła - Korona 1:0
Legia - Wisła 2:1
Cracovia - Wisła 0:1
Wisła - Odra 1:0

Terminarz Lecha:
Lech - Arka 2:0
Wisła - Lech 1:1
Lech - Lechia 2:0
Śląsk - Lech 0:2
Lech - Polonia B. 2:0
Ruch - Lech 1:1
Lech - Zagłębie 2:1

Jak widać Wisła prawdopodobnie zdobędzie 16 punktów, Lech natomiast 17. Obecnie Wisła ma 4 pkt przewagi, więc z przewagą 3 pkt zdobędzie mistrza (będzie miała 66 pkt, Lech 63). Możemy, założyć, że Lech pokona Ruch to i tak zabraknie Lechowi 1 pkt do mistrzostwa. Jeśli Wisła nie przegra za tydzień u siebie z Lechem oraz nie zdarzy jej się jakaś większa wtopa w meczach na wyjeździe (Craxa, Piast), bo u siebie powinni dać rade to mistrz powinien być znów w Krakowie. Jeszcze oczywiście może uda się urwać choć punkt Legii wtedy szanse, by jeszcze bardziej wzrosły. Szanse na dziś oceniam na 60/40 na korzyść Wisły, po meczu Wisła - Lech będzie można już znacznie lepiej ocenić jaki zespół sięgnie po mistrzostwo 2010.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 09 kwie 2010, 12:40

Aker pisze:nie zgodzę się z wieloma opiniami, że Lech będzie miał mistrza. Większe szanse ma Wisła.
Oczywiście, że to krakowska ekipa ma większe szanse na mistrza. Nie wiem skąd brałeś opinie odwrotne... z onetu ?? ;)
4 pkt straty to i dużo i mało. Można odrobić... tyle, że 7 kolejek to dużo nie jest. W mistrza ciężko będzie celować, śmiem twierdzić nawet, że będzie to niemożliwe jeśli Kolejorz nie wygra z Wisłą. Jeśli przegramy, to o mistrzu można będzie zapomnieć. Póki co trzeba wygrać z Arką i czekać co zrobi Śląsk. Oczywiście wiele wyglądało by inaczej gdyby Przyrowski nie dotknął (!) piłki... ale nie ma co gdybać.

Natomiast można mowić, że Lech gra lepiej, ciekawszą piłkę (oprócz meczu z Odrą czy GKS - no ale tam grano w 10 po śmiesznej kartce i mega śnieżycy) i to może być dla wielu osób jakimś wyznacznikiem kto siegnie po tytuł... poczekamy, zobaczymy. Tak jak Aker pisałeś, wiele roztrzygnie się w bezpośrednim meczu.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 kwie 2010, 13:11

z wielu źródeł np. Onet wspomniany już przez Ciebie, Polska The Times, Fakt i pewnie więcej tego się znajdzie, że Lech gra ładniej to im się należy mistrzostwo, mistrzostwo to się należy temu co ma najwięcej punktów po 30 kolejkach i tyle w temacie.
Warto jeszcze dodać, że Wisła w przeciwieństwie do Lecha jest pod formą, stać ich na więcej. Posiadamy zawodników, w których naprawdę drzemie spory potencjał jak np. Małecki, Paweł Brożek, Kirm, Łobodziński, wiecznie kontuzjowany Garguła, Boguski czy nowy w zespole Issa Ba. W tym momencie KAŻDY z nich gra poniżej oczekiwań. Kiedyś na pewno wrócą do formy, liczę na przełamanie własnie za tydzień w meczu z Lechem, lepszego momentu już chyba nie będzie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 kwie 2010, 14:17

Odbiegnę nieco od tematu. Czy sklep z pamiątkami Wisły znajduje się w okolicach stadionu, czy może gdzieś w centrum miasta?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 kwie 2010, 14:38

wydaje mi się że przy stadionie, ale może niech się wypowie ktoś z Krakowa

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 09 kwie 2010, 16:48

Sklep jest przy stadionie (Reymonta 22), nazywa się Wiślacki Świat. W ścisłym centrum pewnie też coś znajdziesz, jednak szczerze mówiąc nie mam pojęcia gdzie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2010, 16:59

Wiślacki Świat jest tuż koło stadionu, ale lepiej niewiele dalej w Fanatyku koło hali Wisły (budynek z kolumnami, w holu na prawo).
http://www.tswisla.eu/nasza-oferta.html

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 kwie 2010, 17:21

Dzięki wielkie, poszukam. Może Cracovii też znajdę jakoś.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 09 kwie 2010, 17:43

emdżej pisze:Dzięki wielkie, poszukam. Może Cracovii też znajdę jakoś.
:boje się:
A po co Ci pamiątki Wisły i Żydków ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 kwie 2010, 17:47

Ogólnie kolekcjonuję breloki, a najwięcej mam sportowych. Dlatego interesują mnie breloki wszystkich klubów.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2010, 18:59

emdżej pisze:Może Cracovii też znajdę jakoś.
Oni zdaje się nie mieli nic w okolicach byłego kurnika, a oficjalny sklep jest aż na Wielickiej naprzeciwko Telefoniki, gdzie nigdy nie schodzą na psy. Tyle znalazłem: http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2133&x=0 .

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 kwie 2010, 15:56

No to zaczynamy, liczę na korzystny wynik jakim remis również będzie.

Wisła:
Pawełek
Alvarez-Jop-Marcelo-Diaz
Łobodziński-Sobolewski-Boguski-Brożek
Małecki-Brożek

Lech:
Kotorowski
Gancarczyk-Arboleda-Bosacki-Wojtkowiak
Kriwiec-Injac-Stilić-Bandrowski-Peszko
Lewandowski

Szkoda tylko, że Głowacki pauzuje za kartki. Będzie nam niewątpliwie brakowała takiego dyrygenta, co by odpowiednio ustawił obronę jak to kapitan. Nie jestem zadowolony, że Jop gra za niego - liczyłem na Clebera. Mam nadzieję, że poradzi sobie z prostopadłymi piłkami od Stilicia, Lewym zajmie się pewnie Marcelo. Z nim nie ma żartów, bo na ostatnie meczy strzelił nam 6 goli :P To chyba mecz sezonu, mam nadzieję, że zobaczymy kilka bramek, dobry mecz, a mecz nie zakończy się porażką Wisły.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 kwie 2010, 18:39

W meczu z Piastem czekuję gładkiej wygranej, a plan minimum to 3 punkty. Dziś pachnie mi żółtą dla Marcelo, bo jeśli ją dostanie to wykartkuje się przed meczami z Cracovią i Legią, a będzie pauzował w meczu z Koroną, który będziemy grać już 30-go kwietnia u siebie. Lepiej, żeby brakowało go wtedy, później będzie bardziej potrzebny. Szkoda, że nie znalazłem buka, który oferuje taki zakład na pewno kurs oscyluje w granicach 3,0-3,5 więc warto by było zagrać :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 kwie 2010, 21:49

no i tak jak się spodziewałem gładka wygrana :)
Pierwszy gol niestety błąd sędziego bocznego - Rafał był na spalonym, drugi gol jak był spalony to minimalny tutaj trzeba pochwalić Arka Głowackiego za świetne podanie do Pawła Brożka, gol numer 3 to błąd raczej obrony Piasta, zostawili za dużo miejsca Boguskiemu, Brożek podał bardzo ładnie w tempo, a Rafał strzelił obok bezradnego dzisiaj Kasprzika, ostatni gol to majstersztyk Sobola :D Był na 19-stym metrze i uderzył niczym kilka lat temu z Panathinaikosem w samo okienko, bramkarz bez szans. A gol dla Piasta bardzo szczęśliwy, Marcelo wślizgiem wybił piłkę lekko przed pole karne i z 18 metrów pięknym strzałem (piłka przeleciała między nogami chyba Alvareza) popisał się Muszalik. Strzał nie był mierzony po prostu kropnął ile miał sił w nogach a piłka szczęśliwie wpadła w okienko (wg mnie nie zupełnie w okienko, ale na pewno przy słupku). Warto dodać, że to był jedyny celny strzał Piasta 100% skuteczności :P Najbardziej cieszyła gra Wisły od 60. minuty, grali jak na mistrza Polski przystało :) Issa Ba dał ładną zmianę w drugiej połowie, będą z niego ludzie :)
Ogólnie jestem zadowolony, z Koroną będzie spacerek, a potem w meczach z Legią i Cracovią urwać 4 pkt i będzie mistrzostwo :)

Statystyka meczu Piast - Wisła (za Canal+):
- sytuacje: 11-18
- strzały: 8 - 15
- strzały celne: 1 - 7
- posiadanie piłki: 44% - 56%
- faule: 25 - 18
- dośrodkowania: 29 - 30
- spalone: 3 - 4
- rzuty rożne: 4 - 2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”