Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Aker » 27 kwie 2010, 21:49

no i tak jak się spodziewałem gładka wygrana :)
Pierwszy gol niestety błąd sędziego bocznego - Rafał był na spalonym, drugi gol jak był spalony to minimalny tutaj trzeba pochwalić Arka Głowackiego za świetne podanie do Pawła Brożka, gol numer 3 to błąd raczej obrony Piasta, zostawili za dużo miejsca Boguskiemu, Brożek podał bardzo ładnie w tempo, a Rafał strzelił obok bezradnego dzisiaj Kasprzika, ostatni gol to majstersztyk Sobola :D Był na 19-stym metrze i uderzył niczym kilka lat temu z Panathinaikosem w samo okienko, bramkarz bez szans. A gol dla Piasta bardzo szczęśliwy, Marcelo wślizgiem wybił piłkę lekko przed pole karne i z 18 metrów pięknym strzałem (piłka przeleciała między nogami chyba Alvareza) popisał się Muszalik. Strzał nie był mierzony po prostu kropnął ile miał sił w nogach a piłka szczęśliwie wpadła w okienko (wg mnie nie zupełnie w okienko, ale na pewno przy słupku). Warto dodać, że to był jedyny celny strzał Piasta 100% skuteczności :P Najbardziej cieszyła gra Wisły od 60. minuty, grali jak na mistrza Polski przystało :) Issa Ba dał ładną zmianę w drugiej połowie, będą z niego ludzie :)
Ogólnie jestem zadowolony, z Koroną będzie spacerek, a potem w meczach z Legią i Cracovią urwać 4 pkt i będzie mistrzostwo :)

Statystyka meczu Piast - Wisła (za Canal+):
- sytuacje: 11-18
- strzały: 8 - 15
- strzały celne: 1 - 7
- posiadanie piłki: 44% - 56%
- faule: 25 - 18
- dośrodkowania: 29 - 30
- spalone: 3 - 4
- rzuty rożne: 4 - 2

Wróć do „Polska”